Kawai MP8II

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
SoundsFine

Re: Kawai MP8II

Příspěvek od SoundsFine »

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Asi se budu rouhat, ale takhle mi ani tem Motif nepřijde blbej. Trošku mi tam něco nesedí ve středních polohách a pak ta komprese, či co to je (emulace 20metrového křídla? :) ).
On to asi stejně bude nějaký extrakt S90ES a ten se mi zdál použitelný i v HALionu.
Kawai zní o poznání realističtěji, ale chtělo by to ukázku s trošku bohatějšími akordy.
Pokud by se ti chtělo zahrát něco divočejšího, šoupni to do MIDu. Ač neklavírista, rád to proženu Kurzweilem PC2r.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

SoundsFine

Já tam časem přihodím M3 a něco jiného a taky mid.
Jinak doufám, že vás goro bílý pes potěšil :-)

Nechci to nijak natahovat, jen jsem dodal ukázku Kawai MP8II, ten zvuk je pro mě prostě úžasný.

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Tak jsem si ty ukázky poslech a rozhodně vede nahravka označená kawaimpp :-) Sice jsem poslouchal jen na šitkovejch sluchátkách v práci, ale i tak mi přijde že rozdíl není vůbec nepatrný.

Trochu mi to připomělo, když jsem byl na Muzice a velmi milý pán od Bechsteinů mi předved jakej je rozdíl mezi pijánem za 400 tis a za mega a půl. V barvě tónu byly celkem srovnatelný (i když dražší měl víc toho "sladkodřevovýho" charakteru), ale zatímco u levnějšího se tóny měly tendenci trochu slejvat, tak u drahýho byl slyšet velmi přesně každej jednotlivej tón i když pán stál na sustain pedálu co to šlo :-) - obdobně na mě působí ten kawai vs. motif
motif mi přijde že nemá tak přirozenej prostor a dozvuk a chybí mi tam trocha výše zmíněného sladkodřevového čehosi, a tóny taky trochu víc slejvá, než kawaii...
takže bod pro kawaii :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

soundsfine " pustal si rovnake midi do oboch hej ? ten motif je dost zly .. ale aj ten kawai mi pride v niektorych polohach zly .. hlavne na konci tie kila ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ten motif ma trochu divnej umelej sustain. Ale jinak se mi taky libi. Obe ty piana mi prijdou fajn. Vlastne mi trochu prijde, ze ten motif je krome toho sustainu o fous prirozenejsi - zni to jako nahravka, ten kawai je jakoby "na steroidech" :)- ty tony jsou zu trochu moc blizko. Ale asi neni problem to pak soupnout trochu do verbu.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no opat sa potvrdilo, ze pokial sa niecomu nieco paci, tak zbytocne dokazovat cokolvek :) je to vec subjektivnych preferencii...

soundsfine : pekne ty len pocuvaj nazor svojho Kawai a tu co sa zomelie uplne mutni 8)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tiez si myslim ze Excom ma pravdu, kazdemu sa paci iny zvuk,
takze pojem "najlepsie" je znacne zavadzajuci. ale inak verim
tomu ze MP8II je najlepsie nasamplovany KAWAI GRAND...

takze sorry :)

SoundsFine

Je to tak, každému se líbí něco jiného a co píseň, to klavír z jiného nástroje.
Někdy sedne víc Roland, někdy Yamaha, potřeba vždy zkusit.

Odpovědět