Pokud by někdo chtěl hrát na podiu zvuky svých drahých a těžkých analog a vintage syntů z jednoho univerzál nástroje a v původní kvalitě zvuku těch originálů, moje řešení:
1. autosampling user zvuků do Akai MPC Keys 61 s vytvořením presetu (zní to slyšitelně lépe než přes MPC 37, Machine+)
2. Na PC z těchto multisample presetů vytvořit v SW Nord Sampler knihovny zvuků pro Nord
3. Nahrát knihovny těchto zvuků do Nord Stage - Synth sekce
4. Udělat z nich user presety v sekci Synth (vč. efektů, případně filtru a obálky)
Pouze tímto způsobem ani pocitově nepoznám, že na podiu nehraju na orig Moogy, Oberheim OB-X nebo jiné vintage analogy a PCM synty, co mám ve studiu nebo jsem si pořídil čistě na vytvoření user patchů toho nejlepšího co každý synt nabízel a pro následný autosampling.
Ten MPC Keys 61 je zajímavé, že na podiu zní příšerně jako stovky jiných laciných digitálů, ale po převodu do Nord Stage tytéž zvuky zní tak, že nepoznám ani sám, ani v mixu s kapelou, že hraju na Norda a ne na ten originál synt.
Klávesový sampler na živé hraní
Re: Klávesový sampler na živé hraní
Espen Kraft dost vela samploval do Prophet X, neviem kolko to ma pamete, ale znie to obstojne: