Korg arranžery

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
PMC
Příspěvky: 209
Registrován: 28 bře 2017 18:03

Korg arranžery

Příspěvek od PMC »

Rozumí tu někdo do hloubky Korg aranžerům? Měl bych pár zvídavých otázek, hlavně ke stylům.

Styl z korgu se dá exportovat jako smf (midi soubor). Jednotlivé části stylu jsou v tom midi souboru odděleny značkami. Třeba v2cv2 znamená dady začíná variace 2, chord variation 3.

Za prvé mi nejsou jasné ty variace. Pochopil jsem, že si můžu pomocí nich udělat až 6 různých variací 2 podle variace akordu. Ale není mi jasné, jak nástroj pozná, kterou variaci má použít. Když třeba budu mít variace pro maj a min a zahraju třeba sus nebo 7, co pak vlastně zahraje?

Záhadou mi také je, jak nástroj pozná, pro který akord je chord variation vlastně určený. V editoru stylů v korgu se to zadává jako parametr, ale v tom midi už ta informace není. Znamená to, že styl exportovaný do midi je neplnohodnotný a nepoužitelný a musí se po načtení do nástroje ručně nastavit?

Je někde dostupná dokumentace k .sty formátu souboru, do kterého lze styl také exportovat?

To by pro začátek stačilo. Další sadu otázek mám k transpozicím stylu.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 437
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Korg arranžery

Příspěvek od ZFarkas »

Prosím neví tu někdo, jak na PA aranžeru nebo v jakém SW lze sloučit dva různé sety (*.SET) s vlastními user PCM samply (složka *.PCM) a zvuky (PROGRAM *.PCG) do jednoho SETu tak, aby se samply i programy přidaly za sebe a ne, že vždycky ten novější SET přepíše starší, co je nainstalovaný v nástroji, a to včetně PCM samplů, protože všechny SAMPLE SETY mají číslované RAM vzorky od 01...

Uživatelský avatar
Imo
Příspěvky: 4
Registrován: 30 led 2020 13:22
Vybavení

Re: Korg arranžery

Příspěvek od Imo »

Také začínám s KORG micro ARRANGEREM a potřebuji poradit, jak ho propojit s PC na různe účely.
Hudebník pokročilý, filmař amatér, snažím se tvořit hudbu do svých filmů. Hudební skladbu potřebuji z KORGU někde nahrát a exportovat do mp3, samozřejmě s kvalitním zvukem. Ocením každou pomoc.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 437
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Korg arranžery

Příspěvek od ZFarkas »

Jestli někdo používá PA samohrajky tak ke své PA1000, co má mít údajně nejlepší Korg zvuky bicích, jsem připojil přes midi externí hybridní analog/PCM bicí automat/modul UNO Drums (made in Italy) a v global nastavení přesměroval midi kanál 10 u autodoprovodů a midi skladeb na midi out. User knobu 1 jsem přiřadil volume pro midi stopu 10. Nyní cokoliv pustím - autodoprovod nebo midifile tak bicí jedou z externího UNO drums plus mohu občas plynule přidat i ty interní zvuky, ale není třeba, z toho externího UNO modulu analog + dohrané vintage 808, KR55 apod knihovny znějí o 1000% lépe než všechny interní zvuky bicích na PA1000 dohromady. Zkoušel jsem to už dříve s moduly třeba Akai Wolf, Arturia Drumbrute, Korg Volca, Roland Boutique TR 08/09 aj ale s ničím jiným samohrajky Korg ani Yamaha S řady nehrály tak dokonale jako s UNO drums. Zřejmě i přiřazení jednotlivYch analog i PCM bubnů u UNO konečně odpovídá GM standardu, tj kopák je skutečně na notě která trigeruje kopák atd.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3853
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Korg arranžery

Příspěvek od MDudas »

"... KR55 apod knihovny znějí o 1000% lépe než všechny interní zvuky bicích na PA1000 dohromady. "
1000% ? To sa mi nejako nezda. Este tak 600% mozno, ale 1000% !? :shock:

Odpovědět