A synovi vysvetlite, ze kazde Vianoce/narodky dalsi taky dar asi nebude...

Kronos je URCITE PARADNA zabava tak na 10-15 rokov.
Len nezabudnut, ze tie s dobrou klaviaturou su tie najdrahsie.
Jo, podobně jako ten Kurzweil to má i ten PX-5S. Ovládání bylo tak nepohodlné, že jsme si na tom nikdy nic nenastavili (byť tedy to šlo připojit k PC s docela pěkným editorem). Ale nakonec sloužil hlavně jako nástroj na cvičení hry na klavír.MDudas píše: ↑17 čer 2019 18:43Jaderna elektrarna? To ano.![]()
My poniektori mame doma inu ... v podobe Kurzweilu. A namiesto obrazovky len maly C/B display....![]()
Syn do toho bude musiet dorast (hlavne programatorsky) Urcite to dokaze 1000x viac, nez PA600.
Bohuzial sa ale obavam, ze poriadnych Kronosakov tu mnoho neni.
Prepinanie programov je urcite popisane v manuale. Je to pomerne zakladna vec.
To mi přijde jako taková výmluva, tvrzení, že je to pracovní stanice. Korg sám o něm uvádí, že je určený pro live hraní. Manuál jsem měl zběžně pročtený ještě před koupí. Režim combi jsem pochopil tak, že to je režim, kde mohu v základu jednotlivé programy přiřadit jednotlivým midi kanálům, nastavit rozložení klávesnice a pídobně. Tohle funkčně odpovídá STS na Pa, v jehož rámci se nastavuje split, jednotivé layery a podobně. Ale chybí mi k tomu vyšší logický celek (u Pa performance), který by mi umožnil seskupit několik combi které bych mohl střídat v rámci jedné skladby.gari píše: ↑18 čer 2019 00:56Kronos je pracovna stanica. Treba studovat navod. Rozhodne vsak je diametralne odlisny od aranzerov ako PA600. Kronos nema performance ale ma rezim combi, kde sa to da vsetko nastavit. Prepinanie je vsak omnoho jednoduchsie vo funkcii setlist, kde si zoradite vsetky vytvorene ale aj tovarenske zvuky, ci kombinacie podla zelania a prepinate ich tuknutim na prislusny obdlznik na dotykovom displeji. Je mozne kazdy si farebne odlisit a to uz potom aj slepy vidi kam ma tuknut. Je to na nezaplatenie! Pri pokrocilejsom ovladani je mozne prepinat zvuky zaroven aj na pripojenom dalsom nastroji cez MIDI. Setlistov je mozne si poukladat kolko je treba, a tak na kazdu akciu moze byt vsetko s istotou zoradene. Tuknete po dohrati skladby na dalsiu a voi la, potrebne zvuky sa nastavia na oboch nastrojoch a mozete hratKarmu prilis nevyuzivam, ale da sa stisit aj podklad, a to individualne po jednotlivych nastrojoch alebo aj master. Nastudovat navod je nutne, pripadne mnohe tutorialy na youtube, kde je to krasne poukazovane.