KORG KRONOS

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
TOM-Thak

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja nevim, ale me tyhle veci prijdou cim dal vic jako prachsproste osekanej notebook s VSTi zasazenej do klaves.. Kam to spěje..

richard.xi

Příspěvek od richard.xi »

Podla toho, co som videl a pocul,je to super stroj. Asi moj Radias,Z1,Microkorg a Triton Studio nezostanu dlho sami. Nikde som nevidel cenu, kolko moze stat,ale ratam,ze 61-tka tak asi okolo 3000e.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Obrázek

Obrázek

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak jsem kouknul na video a docela mě to zklamalo. Pár VSTiček na víc. Nic převratnýho, co by mě nutilo upgradovat M3ku (se kterou jsem hodně spokojenej) na Kronos. Co je určitě fajn je ten velkej přehlednej display, ale na druhou stranu ta grafika mi připomíná koncepci Kontaktu od NI, kterej mi nahání husí kůži...

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Ondro, vidím to podobně jako ty.
M3 je vynikající a kvůli několika VSTi nemá cenu měnit.
Displej bude fantastický - to jo. Ale už koncept sekvenceru ukazuje a nevlídné prostředí a nutnost obrnit se značnou dávkou vytrvalosti a trpělivosti (tak jako u M3).
Kdo ale dělá s jakýmkoliv DAW (Logic), pak na sekvencer v Kronosu ani nepomyslí.

Co mě dost zajímá je FX. Přece jen dvanáct insertů oproti pěti je slušný nárůst.
Snad konečně změnili routování IFX a automatické přiřazování insertů efektů do presetům v režimu Combi nebo SEQ.
Pokud zanechaly stejný koncept IFX jako je M3, nemá pro mě moc smysl myslet na upgrade na Kronos.
Už se ale hodně těším, až ho budu mít pod rukama :-)

markuc

Příspěvek od markuc »

Mně se to jejich německý piano docela líbí. Je samozřejmě nutno srovnávat srovnatelné, takže debaty o tom, jak si stojí v porovnání s opravdovým pianem jsou asi zbytečný :D ale ve srovnání s přeslazeným Rolandem nebo empétrojkovou Yamahou (mám na mysli Fantom a Motif) je docela slušný. Ale hlavně - konečně někoho napadlo využít dnes již ve světě počítačů naprosto běžné technologie, jako je SSD a implementovat je do železnýho nástroje. O tom, že to není nic jinýho, než počítač zavřenej v bedně s klávesnicí, taky není potřeba vést zbytečně dlouhé debaty ... :D Otázkou zůstává, jak to bude znít v mixu v kapele, v tomhle směru mám třeba s Oasysem a jeho piánem dost blbou zkušenost ...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

vypadá to fakt dost dobře... šáhl si někdo na klávesnici? jako pokud je to na úrovni doepfer, nebo alespoň yamažka.. no tak to bude sousto

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Mne sa tento stroj celkom pozdava. Vypada, ze sa bude dobre ovladat na podiovom hrani aj mimo neho. Oproti Oasysu je to nieco dostupnejsie, osekanejsie, ale ma aj nieco nove. Pocet syntez hodnotim pozitivne, rovnako ako mechaniku u 88 a 73 verzii. Zvuky su zvky. Kazda znacka ma nieco zo zvukov super a nieco nie. Niekde je to o samploch, niekde je to o naprogramovani a efektoch, alebo o oboch... V skratke, kazdy si to zhodnoti individualne podla svojich potrieb az vtedy, ked si to vyskusa. Krok dozadu to iste nie je. A paci sa mi aj pouzitie novych technologickych moznosti ako je napr. SSD. Pri najblizsej moznej prilezitosti si to rad vyskusam. Verim, ze to nesklame!

Fractal

Příspěvek od Fractal »

KORG má fakt dobré jméno! normálně to moc chci a to sem to ani nezkusil... Podle mě by to mohlo být to co hledám, ale stejně to nevyváží pořádné pianino nebo klavír... prostě těžko, jenom velice těžko IMHO, hledám něco co si můžu dovolit, ale na steinwaye, bosendorfa, yamahu nebo petrof fakt nemam

navíc to má v sobě synthy a sampler plus efekty i seq... ta cena je uplně oprávněná, pochybuju že KORG nechal něco náhodě, ale to prověří až čas...

Jde to někde už zkusit? třeba v Praze?

miki23

Příspěvek od miki23 »

Ondro, Soundsfine: Kronos bude v první řadě pro ty, kteří M3 ještě nemají:)

jusuf

R.I.P. Tsutomu Kato - umrel zakladateľ KORGu

Příspěvek od jusuf »

http://matrixsynth.blogspot.com/2011/03 ... -korg.html

+ seriál o KORG-ovskej synt. histórii ( v JP ) Part 1: "This clip features an interview with Korg's co-founder Tsutomu Kato and footage of the rare DA-20 Doncamatic drum machine (1963) and an early appearance of Korg's famous 'Traveler' filter control - on an organ! (late 1960's.) More to follow."

Part 2: "This clip features the Korgue organ from 1968, as well as Korg's first synthesizer, the Mini Korg 700 from 1973 (here shown in its expanded 2 oscillator version, 1974's Mini Korg 700S.)"

Part 3: "This clip features the Synthesizer 800DV (1974), Synthesizer 770 (1975), and the PE-1000 (1976)."

Part 4: "This clip features the polyphonic, patchable, part-modular and extremely rare PS-3300 (1978)."

Part 5: "This clip features part one of the MS series (1978-79), focussing on the wall-mounted 'education' MS-20 as well as some other early analogue products."

Part 6: "This clip features the MS-20 and MS-50 synthesizers, VC-10 vocoder and SQ-10 analog sequencer (1978-79) in more detail."

Part 7: "This clip features the Delta strings synthesizer, Trident polyphonic synthesizer, and BX-3 analogue organ (1980-81)."

Part 8: "This clip features the first part of an in-depth look at the Polysix synthesizer from 1981."

Part 9: "This clip features the second part of the Polysix synthesizer feature and the one on the Mono/Poly."

Part 10: "This clip features the Poly-800II and the DW-8000 (1985)"

Part 11: "Computer-control of MS instruments (or is it the 05R module?) with 700S, original Korg Wavedrum, as well series conclusion."

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Tak v minulém Sound on Sound pěkná recenze. V podstatě shrnuto, že je to Oasys v nové krabici a to mi za ty prachy prijde fajn. Nevim jenom jak se k tomu stavi majitele Oasysu ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Uz by som to rad opacil...som netrpezlivy v ktorej predajni sa to prve objavi.

Odpovědět