KORG KRONOS

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Gabriel
Příspěvky: 8
Registrován: 29 bře 2021 10:35

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Gabriel »

petermikuláš píše:
29 bře 2021 12:38
Vyzdvihnúť samohrajky pred Kronosom je už iný level...
Asi takto, první keyboard jsem měl někdy v roce 97. A za celou tu dobu jsem se nikdy nesetkal se situací, že bych nedovedl transponovat klávesnici o dvě oktávy. U Kronosu už nad tím bádám a sjíždím internet dva dny a bezvýsledně. Takže to si trochu kritiky zaslouží.

A nějakou podobnou stížnost jsi mohl slyšet třeba zde: http://www.korgforums.com/forum/phpbb2/ ... 6a503d49b4

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Vla-sta »

Naučit se s nástrojem typu Kronos, to je tak na rok studia. Sám Korg doporučuje si nejdříve projet návody co mají na YouTube a pak přečíst návod. Podle mě děláš něco špatně, protože tento nástroj umožňuje daleko víc než nyní děláš. Tam spíše bude problém v nastavení toho zvuku piana.

Gabriel
Příspěvky: 8
Registrován: 29 bře 2021 10:35

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Gabriel »

Kronos je velmi komplexní a nepříliš dobře zdokumentovaný, takže naučit se využívat všechny jeho možnosti je více než n rok. Pravděpodobně se to ani v jedné osobě všechno zvládnout nedá. Ale transponovat si klávesnici v zóně, na to rok studia potřea není. Je něco shnilho ve státě dánském. Jsem čím dál přesvědčenější, že chyba je v Kronosu. Prostudoval jsem příručku, která má přes tisíc stran, prostudoval jsem manuál, který ma 300 stran, prolezl jsem fóra Korgu, shlédl YT videa. V korgu se dá transponovat kde co, ale jsem si jist, že ten správný způsob je ten, který používám v manuálu se o nem píše, že je pro to určený. Chyba je na 99 % v Kronosu. Mě by teď jen zajímalo, zda se to týká jen mého kusu nebo je to systémová chyba a týká se všech.

Tady jsem to nahrál, první tón je normální, druhy je hraný o 2 oktávy výše po transpozici o -24 půltónů, tady by měl znít naprosto stejně. http://leteckaposta.cz/697448204 nebo https://uloz.to/tamhle/zWE8lyW49T9e

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od concord »

Takze problem je transpozicia nie split. No skusil by som restart.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od MDudas »

Gabriel píše:
29 bře 2021 18:28
...
A dělá to i "průvodce" Quick split. Navíc se to děje jen u klavírů. Kytary, dechy, synťáky, všechno v pohodě. ...
Divne... Ako pise Concord - zrejme nebude problem v Combi, ale v samotnom programe piana .... alebo v "interpretacii" Transpose parametra v synth-engine.

V tej mikro-ukazke toho moc pocut neni. :| Mozno keby si zahral par tonov staccato a par legato.
Hodil som to do audio editora, porovnal a okrem nejakeho dozvuku (simulacia rezonancie ?) tam nijaky rozdiel nepocujem...
Nebude problem niekde uplne inde? Napr. ze sa v Combi zmenia/prepisu nejake parametre pre zvoleny Timbre? Popripade, ze sa zmenia povodne efekty piana na nejake spolocne pre cely Combi?

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Vla-sta »

Asi takhle, tady v Brně co vím o lidech co mají Kronose, všichni choděj s prosikem za Bořkem Nedorostem, ten to nastavuje skoro všem , nebo majitel MusicPark Vyškov.

Jinak to zpočátku zkus na jiném zvuku pian, tam bude nějaký problém typu že koncertní křídla budou pevně fixovaná na pozici. Tam se samplují tóny pro každou klapku a programově je to spíše bicí nástroj. Samozřejmě bych ti tady mohl psát kraviny o tom, že sa dá každý tón přesunout, to je ale dlouhé a pracné. Určitě tam budou mít rejstříky, kde je transpozice možná

Gabriel
Příspěvky: 8
Registrován: 29 bře 2021 10:35

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Gabriel »

V té ukázce je slyšet všechno, oba to jsou stejně dlouze zahrané tóny, ten dozvuk u toho druhého dělá ta transpozice a čím je větší, tím je ten dozvuk silnější.

A jinak trefa do černého, dělá to opravdu rezonance strun, když ji vypnu, tak je normálně hraný i transponovaný tón totožný.

Takže teď zbývá přijít na to, jak transponovat kvalitní klavír v zóně, aniž by bylo nutno degradovat jeho zvuk na samohrajku. Myslím že chtít od nástroje za skoro 80 litrů, aby uměl rozdělit klávesnici a mít v jedné části klavír v plné kvalitě není přehnaný požadavek. Tohle je věc, která se používá naprosto běžně a nikdy s tím žádný nástroj neměl potíže. Jestli tu má ještě někdo Kronos, můžete mi prosím říct, zda je to chyba mého kusu nebo je to tak u všech Kronosů?

A ještě jedna věc, nejsem spokojen se zvukem dechových nástrojů. Snažím se zaranžovat třeba The Ecstaty of Gold a potřebuju kvalitní dobře znějící hoboj, což Kronos nemá. A vůbec sekce dechových nástrojů je taková chudá, malý výběr, ani s flétnami nejsem moc spokojen. Kterou zvukovou banku byste mi pro dechové nástroje doporučili?

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 243
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od gari »

Gabriel, asi uz pisem neskoro, ale toto by sa diat nemalo. Mam uz druheho Kronosa a s tymto som sa este nestretol. Ten zvuk je akoby preznievalo nieco z rezonancie. Skus sa pozriet v rezime Program do syntezy SGX2 ci ako sa to vola, ci mas dobre ponastavovame rezonancie, ci tam nemas nejaky parameter prilis prebudeny. V reazime Combi splitujem a vrstvim, transponujem a preladujem, a to nielen interne ale aj externe z inych zdrojov cez MIDI a toto sa mi nestalo. Budes mat niekde nejaky parameter zle nastaveny.

Odpovědět