Korg M3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 11 dub 2008 07:38

EXCOM píše:dano : mna fakt ze ten design odradza.. este ak by tam dali na kabli sonarovu sondu a gel, tak mam pocit ze je to zariadenie na sledovanie plodu tehotnej zeny... 8)
+1! :D
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable » 26 dub 2008 22:37

Korg prisel s upgradem OS M3 na verzi 2.0XPanded. Upgrade je zcela zdarma.

Vice infos zde: http://www.korg.com/Product.aspx?pd=280
Naposledy upravil(a) W.Cable dne 13 úno 2009 10:42, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable » 13 úno 2009 10:17

Zdravim, kdyby nekdo chtel CS uzivatelsky manual ke sve M3, tak mi napiste na PM. Pokud se vas sejde aspon pet uploadnu ho sem na nejakej ten den.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 14 úno 2009 19:38

redswift píše:me tenhle nastroj z mp3 ukazek taky prisel nic moc, ale kdyz sem si to potom zkousel na prodejne tak sem byl nadsenej

naopak u motifu a fantomu je to presne naopak (ukazky super, nazivo nuda). nevite nekdo cim to je? mohly by to zpusobit jenom spatny sluchatka u konkretniho nastroje?
Naprostej souhlas. Rozhodoval jsem se mezi Fantomem a M3. Vzal jsem M3 a jsem fakt spokojenej. Úžasné ovládání, zvukově je to sice susší, ale pěkně sedí v mixu. Psal jsem dost rozsáhlou recenzi do Music Store (snad se to nebere jako reklama :)), nové číslo by mělo každou chvíli vyjít, tak se na to podívejte.

Jinak v rychlosti:

výborná synth klávesnice (i délka 73 kláves je výhodou)
dobrá efektová jednotka
spousta volných pozic pro zvuky
rozšiřitelnost
pěkný VSTi editor
dotykový display
do 73 verze dáte klidně ještě jednu rackovku (teď tam mám Nord Rack 2X)

Nevýhody
Piana a rhodesy fakt bída
při přepínání zvuků je latence
změna parametrů na displayi je pomalá
povrch M3 - hliník...grr... už jsou na něm škrábance

A na design si zvyknete a začne se vám líbit. :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 14 úno 2009 19:50

Slyšel jsem ho jen chvilku u Ondrashe, ale po zvukové stránce mi to přišlo, jako krok vpřed - oproti Tritonu, který mi přišel malinko slabší oproti staršímu Trinity.
Na live určitě šikovná mašina. A jako základní workstation na ROM zvuky a plochy to taky nebude marný. Navíc možnost rozšíření o Radias (komu jeho zvuk sedí) se taky hodí.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Orangewave
Příspěvky: 3
Registrován: 14 úno 2009 09:30

Příspěvek od Orangewave » 14 úno 2009 19:51

Ahoj,

je to dobra masina, ktera ma pekny zvuk, velkou soundbank a technologie Karma je tady celkem paradni. Mel jsem moznost ho videt u kamarada, ktery ho mel pujceny na mesic na vyzkouseni. Zalezi samozreme na vyuziti, ale obecne, to je dobra volba.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 14 úno 2009 19:53

Tudy píše:Slyšel jsem ho jen chvilku u Ondrashe, ale po zvukové stránce mi to přišlo, jako krok vpřed - oproti Tritonu, který mi přišel malinko slabší oproti staršímu Trinity.
Na live určitě šikovná mašina. A jako základní workstation na ROM zvuky a plochy to taky nebude marný. Navíc možnost rozšíření o Radias (komu jeho zvuk sedí) se taky hodí.
Já bych řekl, že zvuk Radiasu sedí mnoha producentům DnB. Teď ho slyším, v každé druhé věci. :)

Zase říkám zvuk Radiasu suchej, chemickej, ale průraznej. Krásně se doplňuje s ostatními mašinami...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 14 úno 2009 19:58

Jo jo, já mám zase před sebou odlehčenou verzi Radiasu - R3 a dost se tím bavím.
To je přesně ten synťák spadající do Hubertova definování VA nástrojů.
"Nehledejte v tom zvuk analogu, berte to jako další kategorii synťáků se specifickým zvukem, který si najde svoje využití"

Nebo tak nějak :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 úno 2009 20:14

ondrash: vobec sa necudujem ze pri vybere medzi M3 a fantomom ta zaujal m3. tiez by som sa tak rozhodol... fantom ma proste nikdy neoslovil.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Korg M3

Příspěvek od SoundsFine » 28 dub 2009 02:24

Může mi někdo z uživatelů M3 vysvětlit?

Otázka první.
Jak funguje M3 v multirežimu?
Jak přesunout zvuk, který se mi líbí v režimu "Prog" do multi tak, aby zněl v Multi stejně dobře?
Když se mi třeba v "Prog" líbí nějaká kytara, nebo lead, při použití v multi ( seq, nebo combi)
zní stejně pojmenovaný preset dost uboze - (scházejí na něm efekty) ?
Tohle je přirozená vlastnost M3, že je v multi takto drsně "ošizený"?

Otázka druhá:
Je možné v multi při routování efektů pověsit insert a potom zvuk poslat do send 1 a send 2 ?
Mě to nějak nejde.
Pokud nastavím u zvuku výstup LR sendy lze použít.
Pokud zvuk pošlu nejdříve do Insert efektu, sendy se zamknou a zvuk je směřován z insertu do OUT.
Přijdou mi možnosti i kvalita efektové sekce M3 hodně ubohé v porovnání s konkurencí!

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Korg M3

Příspěvek od W.Cable » 29 dub 2009 10:08

SoundsFine: Do rezimu Combi muzes nacist jakykoliv Program, i se vsemi funkcemi(KARMA, IFX, MFX,TFX, DrumTrack...), jen to musis pred zapisem zaskrtnout, takze drsne "osizeny" se nekona.
S tema efektama ti nejak nerozumim, vsechno routujes v hl.menu(Page Select), kde mas IFX a MFX/TFX volby, pod kteryma najdes Routing a FX Setup.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Korg M3

Příspěvek od SoundsFine » 29 dub 2009 18:41

W.Cable píše:SoundsFine: Do rezimu Combi muzes nacist jakykoliv Program, i se vsemi funkcemi(KARMA, IFX, MFX,TFX, DrumTrack...), jen to musis pred zapisem zaskrtnout, takze drsne "osizeny" se nekona.
Tak to asi neumím použít.
Ale jestli máš na mysli pouze funkci "copy from program", tak to je ale zoufale "mizerná berle"
:arrow: Ve srovnání s FantomG nebo Motif XS, Kurzweil, když se pohybuji v Multirežimu, po přepnutí z kteréhokoliv programu na jiný se preset načte a zní identicky jako v single (program režimu). U Fantomu je tak dokonalé routování a množství efektů, že tohle FG zvládá pro 16 programů současně. U Yamahy XS pro 8 současně. U Korgu jsem dosáhl identity pouze u jediného programu, aby zněl v multi stejně jako v single, další zvuky už nezní tak bohatě a zajímavě jako v Program režimu, protože už pro ně nezbyl insert a nebo nejde insert načíst, protože, tím by se zdegradoval zvuk na jiném kanálu .
Ale je možné, že to dělám nějak špatně.
Protože nemůžu uvěřit, že takto drahý nástroj umí tak málo! (v porovnání s konkurencí Roland, Yamaha,atd... i staré synth od Kawai na tom jsou lépe)
W.Cable píše:S tema efektama ti nejak nerozumim, vsechno routujes v hl.menu(Page Select), kde mas IFX a MFX/TFX volby, pod kteryma najdes Routing a FX Setup.
No, představoval jsem si, routování alespoň na úrovni W5/W7, což je 15 let stará Yamaha.
Tahle ubohost, které říká Korg "Routing" nabízí zatraceně omezené a snad ani ne základní možnosti směřování a přiřazování.
Mrkni na FantomG a pak porovnej s Korgem. Chlapci z Korgu by se měli už vzpamatovat.
Bída, Bída, Bída s nouzí.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Korg M3

Příspěvek od W.Cable » 13 říj 2009 12:39

Mel sem uvolneny display, takze sem byl nucen otevrit svou M3. Timto bych se chtel podelit o obrazek vnitrku(bohuzel nefunguje pc204c.fzu.cz, tak aspon odkaz), jinak kvalita dilu a vubec mechanickeho zpracovani M3 je hodne nizka. Display se ve spodni casti zatlacoval dovnitr, pohupoval se, jakoby byl uvolneny, nejvice v leve casti. Mno byl to sok, kdyz sem to rozebral, display drzi na ctyrech sroubech a ten co drzi levy spodni roh byl STRZENY :shock:, nastesti je display vsazen v hlinikovem ramecku, ktery drzi v dalsim hlinikovem ramecku, tak sem prostor mezi nimi vymezil kusem dratu v siroke buzirce a display drzi jak ma.

http://photo.uloziste.com/?fotka=7bcf87 ... fe1&size=0

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Korg M3

Příspěvek od bodyia » 13 říj 2009 13:33

zajímavej je ten interní adaptér, to mi nějak nedošlo. jinak na fotkách vypadá provedení vcelku normálně...

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Korg M3

Příspěvek od W.Cable » 13 říj 2009 14:30

Kvalitou dilu jsem myslel ty otresny hlinikovy uchyty, ktery drzej elektroniku, ty sou pevny jako cokolada, vsechny se houpou a prohybaj, levne PC skrine maji plechy podobne kvality.
Mechanicky zpracovani, sahl jsem na asi dvacet sroubu, jeden strzeny na displayi, druhy u zastrcky na modulu do ktere se pripojuje keyboard, nejspis japonec na steroidech a nebo bez citu v rukach.
Adapter, mohl byt klidne venku, mam par krabicek co maji take takovy a vsechny ho maji venku.
Made in Japan :)

Odpovědět