Korg M3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Korg M3

Příspěvek od Palio-boss » 28 čer 2010 14:00

zdravim. nestretol sa tu niekto s Korgom M50? Niekde som cital, ze to ma v podstate zakladne presety z M3 tak by som chcel vediet ci je to naozaj tak, lebo uvazujem tak trocha nad touto masinkou :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Korg M3

Příspěvek od hubert » 28 čer 2010 15:16

M-50 ma zvuky totozne s M3, dokonca sa daju medzi nastrojmi prenasat (z M3 do M-50 urcite)...rozdiel je len v performance mode kedy performance nastavenia pocitaju s KARMOU, ktoru M-50 nema.... Sampling ,KARMA a polyfonia 80 (namiesto 120)su jedine funkcne rozdiely medzi M-50 a M-3. A potom este farebny display na M-3.

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Korg M3

Příspěvek od Palio-boss » 28 čer 2010 16:01

farebny display, a sampling ma netankuju, slo by to do "studia" takeho mojho, vecsinou produkujem cez komp, takze problem nieje. KARMA aspon podla toho co viem je viac na hranie ako na nejaku produkciu alebo tak takze tiez ma to moc neboli :-D pripadne na karma-lab je aj pre M50. Nemate tu skor niekto skusenosti so zvukmi z M50? nejake husle (jemne, alebo ci su tam aj nejake velke orchestre, nejaky 60s Piece Orchestra zvuk) distortion gitary, brassy, piana, leady, motion synthy...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Korg M3

Příspěvek od hubert » 28 čer 2010 17:01

Mal som M-3 a teraz mam M-50 takze nejake skusenosti mam.....ale co sa tyka zvukov je to velmi subjektivna vec.....takze podla mna je lepsie si to ist vyskusat ako o tom debatovat.....Mne sa celkom pacia el. piana....stringy sa mi pacia skor syntakove.....bicie su v pohode....Mne sa KORG nastroje celkom pacia...lahko sa s tym robi, su celkom inspirativne....na prvy nastrel alebo spracovanie napadu je to velmi fajn.

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Korg M3

Příspěvek od Palio-boss » 28 čer 2010 20:33

osahat si to pred kupou niekde urcite pojdem :D
Chcem sa este spytat ako je to pri prepojeni s PC. Budem robit s Cubase, tak ako to funguje, ci proste savnem projekt v Cubase a ulozia sa s tym aj nastavenia M50 alebo to treba nejak specialne. A ci M50 vie posielat zvuk cez USB, alebo to mat treba cez mix klasicky zapojene? Pripadne idu s tym ovladat fUnkcie Cubase? (Play, Stop, Rec, Fwd...) A ci dybamika, je nastavovatelna, da sa vypnut?
Pardon ze otravujem, ale dobre je sa pytat niekoho, kto to ma doma :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Korg M3

Příspěvek od hubert » 29 čer 2010 17:19

K u KORGu M-50 je dodavany VST editor, ktory sa da v Cubase otvorit ako VSTi a tym padom vsetko co si cez editor nastavis budes mat ulozene v projekte. Cez USB tecu len MIDI data....audio nie....to je mozne len u M-3. Ako kontroler sa samozrejme namapovat da....k jednotlivym knobom na lavej strane sa daju priradit kontrolery, ktorymi mozes potom ovladat napr. VSTi....ale celkovy koncept nastroja nie je velmi vhodny na pouzitie ako kontroleru pre DAW.....je to povedal by som take veeelmi kostrbate riesenie.....ale mozne to je.

Jameson
Příspěvky: 1
Registrován: 22 dub 2011 22:46

Re: KORG M3

Příspěvek od Jameson » 22 dub 2011 22:52

Kolegové klávesáci, prosím o radu, mám M3, ale sequencer neovládám :cry: - je to můj 1.KORG.
Vidím, že je tu dost majitelů M3, znalých nástroje.Pomůže někdo? Přijedu. Odměna :) :?

glorei
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2012 19:49

Re: Korg M3

Příspěvek od glorei » 30 říj 2012 19:54

Zdravím, jsem nováčkem tu na foru a chtěl bych se zeptat, na pár informací ohledně korga m3... Dostal jsem tento nástroj od otce abych mu tam nakopíroval zvuky, které si koupil - hammond B3...Problém je to, že zvuky nakopíruju dle návodu, ale po vypnutí nástroje, to prostě není v banku a musím to natahovat znovu a znovu :( Dále bych chtěl poradit, zda li by se nenašel někdo, kdo by mi poradil kde seženu zvuky z KORGU TRITONU do M3...Jsem blázen do zvuku od TRITONU - program D04 Jarre - videl jsem to na youtube a uplny luxus :) Každopádně zvažuji koupi nástroje KORG TRITON EXTREME nebo STUDIO...Děkuji moc za rady

Scorpi.03
Příspěvky: 46
Registrován: 30 črc 2010 11:28

Re: Korg M3

Příspěvek od Scorpi.03 » 30 říj 2012 21:20

Pokud to děláš přes SD kartu, tak to jde úplně jednodušše, ale nejspíš to děláš přes PC že ?

Tady jsou nějaké zvuky pro M3: http://www.korgforums.com/support/m3.htm A jsou tam i zvuky z Tritona, akorát jen 90..

glorei
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2012 19:49

Re: Korg M3

Příspěvek od glorei » 30 říj 2012 22:19

Delam to z USB...ale proste muzu popsat zitra jak prijdu z sichty muj postup

Scorpi.03
Příspěvky: 46
Registrován: 30 črc 2010 11:28

Re: Korg M3

Příspěvek od Scorpi.03 » 30 říj 2012 22:27

Aha, přes standalone app to mám trošku pomatené, ale je to tak podobně. Nakopírují se programy do nástroje a pak se dá utility a save.

glorei
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2012 19:49

Re: Korg M3

Příspěvek od glorei » 01 lis 2012 19:05

Zdravím, takže tu jsem s tím manuálem co robim já, ale po každém vypnutí přístroje to zmizí a musím nahrávat znovu
Základní obrazovka při zapnutí M3
Obrázek

Otevřu si MEDIA kde vidím soubory co jsou na flash
Obrázek

Označím KS_ORGAN.PCG a dám LOAD
Obrázek

Na další obrazovce označím Load KS_ORGAN.KSC too
Obrázek

Dám APPEND a kliknu na OK
Obrázek

Začíná kopírování
Obrázek

Proklikám se zpět do BANKU:
Obrázek

všechno hraje, funguje...po vypnutí přístroje mi v BANKU zůstanou tyhle ty čísla s nesmyslama, ale přístroj nevydává žáden zvuk...

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1385
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Korg M3

Příspěvek od tony9 » 01 lis 2012 19:31

Tak já sice M-3 nemám. Mám jen TR-61 a tam když je potřeba natáhnout zvuk a uložit na stálo, tak musím do režimu Global a tam to uložit ještě jednou, pak ty zvuky nezmizí. Tipuju, že u toho M-3 to bude podobné.

glorei
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2012 19:49

Re: Korg M3

Příspěvek od glorei » 01 lis 2012 19:32

Tak chvilka napětí :) dal jsem ulozit pod G-I a ulozil jsem ho dvakrate :D vypnul jsem nastroj a jsem zvedavej co se ted stane :)

glorei
Příspěvky: 9
Registrován: 30 říj 2012 19:49

Re: Korg M3

Příspěvek od glorei » 01 lis 2012 19:36

Bohuzel nic...Nenasel by se nekdo kdo by mi fakt pomohl? ja jsem z teho pristroja pink floyd...ze bych vzal zitra notebook, skype a pres webkameru to nejak dali dohromady

Odpovědět