KORG OASYS
kexik, nejde o trumpetu. Trumpeta je zhodou okolnosti nastroj, kterej na Standfordu zkoumali, meli jakousi napodobeninu co mela desivych 16 oscilatoru a pak prisel Chowning a prakticky to samy udelal s dvema oscilatorama (operatorama) pomoci FM. Takze na zacatku sice byla snaha napodobit trumpetu, ale FM jde samozrejme mnohem dal. Black mluvil o FM, Korg Oasys neznam/nemam. To jen tak na upresneni.
kexik píše:...???...
lenze dnes ked NIKTO nechce=nepotrebuje simulovat trumpetu syntezou, aky zmysel ma tuto vlastnost syntaka vyzdvihovat? a u pracovnej stanice ktora ma na 100% vnutri bezne pecko a par dsp-ciek? ked kontrolovat frekvenciu oscu v case mysou malovanou obalkou vie kazde druhe vst-cko (+ samozrejme vsetky druhy modulacii, dokonca ich maticove sucty)?
Bez technickych komplikaci: dotaz byl na vyjasneni terminu - zvuk nastroje ma dynamicky vyvoj spektra, tj, meni se v case zneni pomery jeho harmonickych i neharmonickych slozek.
Ruzne typy syntez toho dosahuji ruznym zpusobem, napr., Moog svym proslulym low pass filtrem rizenym prislunou obalkou, FM rizenim napr. modulacnim indexem, fyzikalni model vypoctem, etc.
black hovoril o korg oasys a nie o fm synteze ;)kru píše:kexik, nejde o trumpetu. Trumpeta je zhodou okolnosti nastroj, kterej na Standfordu zkoumali, meli jakousi napodobeninu co mela desivych 16 oscilatoru a pak prisel Chowning a prakticky to samy udelal s dvema oscilatorama (operatorama) pomoci FM. Takze na zacatku sice byla snaha napodobit trumpetu, ale FM jde samozrejme mnohem dal. Black mluvil o FM, Korg Oasys neznam/nemam. To jen tak na upresneni.
s fm syntezou zacal ked som sa ho opytal na "dynamicky vyvin spektra"
- ECSON WALDES
- Profesionál
Skvely, tak mas to monstrum doma vidim, Doufam udelas report/test +mp3 ukazky to by blo supr!black píše:Prikladam snimecek dvou generaci Karma, viz
http://ezone.techno.cz/album_showpage.p ... pic_id=183
jo a foto SE1x je dokonaly!!! posli mi jeste dalsi, jsem do SE1x zamilovanej:)
diky
.
Tak to jsem rad, ze se libi, vcera jsem si zahral na neodolatelnou kombinaci Karma+OASYS+ SE1X, byla to opravdu sila! Momentalne jsem poslal slusny report na UI OASYS Korgu, bohuzel profesionalni deformace designera UI a reakce na nektere detaily UI. Ale Karma II je opravdu super, o dve tridy vys nez Karma WS co se tyce moznosti v realnem case.ECSON WALDES píše:Skvely, tak mas to monstrum doma vidim, Doufam udelas report/test +mp3 ukazky to by blo supr!black píše:Prikladam snimecek dvou generaci Karma, viz
diky
.
Dostal jsem se do schizofrenie, protoze architektury Karma WS a KArma II jsou odlisne, takze prenos kombi neni rozhodne primocary. Karma WS 3rd party databaze kombi dozrava jako vino, cim dal tim vic skvelych produktu, takze zbavit se rudeho nebezpeci (nejdes spat a hrajes celou noc) - Karma WS proste nechci kvuli nadhernym kombi, ktere pouzivam jako doprovod pro solove party SE1X a kytar, OASYS zase zasadne invuje zvukovou bazi, pridava Karma waveshaping, ma 8 scen, 8 akordickych padu, ovladani kazde sceny v detailu, standardizovane prirazeni realtime Karma parametru knobum a tahlum, takze naprosto super.
Pristi tyden jedu do USA, tak si odpocinu, ale clanecek urcite bude a foto take. Jinak jsem videl , ze se znas s Karlem alias Danielem, samozrejme se zname dlouho taktez.
Doplnuji - Karma WS proste nechci dat pryc kvuli ....black píše:Tak to jsem rad, ze se libi, vcera jsem si zahral na neodolatelnou kombinaci Karma+OASYS+ SE1X, byla to opravdu sila! Momentalne jsem poslal slusny report na UI OASYS Korgu, bohuzel profesionalni deformace designera UI a reakce na nektere detaily UI. Ale Karma II je opravdu super, o dve tridy vys nez Karma WS co se tyce moznosti v realnem case.ECSON WALDES píše:Skvely, tak mas to monstrum doma vidim, Doufam udelas report/test +mp3 ukazky to by blo supr!black píše:Prikladam snimecek dvou generaci Karma, viz
diky
.
Dostal jsem se do schizofrenie, protoze architektury Karma WS a KArma II jsou odlisne, takze prenos kombi neni rozhodne primocary. Karma WS 3rd party databaze kombi dozrava jako vino, cim dal tim vic skvelych produktu, takze zbavit se rudeho nebezpeci (nejdes spat a hrajes celou noc) - Karma WS proste nechci kvuli nadhernym kombi, ktere pouzivam jako doprovod pro solove party SE1X a kytar, OASYS zase zasadne invuje zvukovou bazi, pridava Karma waveshaping, ma 8 scen, 8 akordickych padu, ovladani kazde sceny v detailu, standardizovane prirazeni realtime Karma parametru knobum a tahlum, takze naprosto super.
Pristi tyden jedu do USA, tak si odpocinu, ale clanecek urcite bude a foto take. Jinak jsem videl , ze se znas s Karlem alias Danielem, samozrejme se zname dlouho taktez.
Aby to nebylo spatne pochopeno...chci je OBE!
- ECSON WALDES
- Profesionál