Korg Triton Extreme - servis

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
pianista

Korg Triton Extreme - servis

Příspěvek od pianista »

Zdravím!

Chcem sa opýtať majiteľov tohto nástroja či sa dajú zohnať náhradné klávesy keď sa nejaký zlomí..resp. či je nejaký korgacky servis na Slovensku/Česku kde by mi to spravili.

Vopred vďaka za akúkoľvek odpoveď :)

W.Cable

Re: Korg Triton Extreme - servis

Příspěvek od W.Cable »

Korg dela oficialne Music Park: http://www.music-park.cz/cz/servis

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Zdravím,
pořídil jsem si do zkušebny stařičkého Korg Triton Extrem 61, nemá někdo náhodou v elektronické verzi český návod? Na netu ho už nemají....

P.S. jinak zatím spokojenost, nástroj má zajímavou vlastnost že se dobře z komba prosazuje a při tom nepřekáží ostatním. Už chápu, proč ho mnoho kytaristů tak prosazuje..

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Tak návod vyřešen, ono Korg Krome je ve funkcích velmi podobný a po jeho přečtení jsem vyřešil věci co jsem nechápal. Musím před Korgem smeknout, Korg Triton Extreme je moc dobrý stroj, takový nadčasový, určitě lepší než XP-30 po které jsem roky taky toužil :mrgreen: :mrgreen:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Idem si pre popcorn ..

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Tak první velká nepříjemnost s tímto nástrojem. Včera jsme zvučili a během první hodiny se nástroj přehřál a musel jsem ho vypnout. Večer pak už hrál, asi to vypla tepelná ochrana. Prostě na slunku nepoužitelný nástroj, Kurzweil úplně v pohodě fungoval. Na Korgovi se nedala udržet ruka …. Když k tomu přičtu problémy s dotykovými displeji, ketré mají všechny řady, tak je to k zamyšlení

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/ ... ad63feb4cb

Tu o tom pisu, ked pecie na to priamo slnko, tak asi je vyssia teplota ako je nominalna v priestore, lebo aj Triton je obycajny pocitac s DSP cipmi a klavesnicou, takze aj ten sa zahrieva. Ked si budem chciet urobit z toho srandu, tak ma napada, ze znamy grecky new-age skladatel Yanni pouziva na stagi rovno 6 Tritonov, a v Grecku je urcite teplejsie nez v Cechach. :)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Jasně, jenže nahoře jsem měl K2661 , ta toho slunka schytala nejvic. Triton byl pod ní, K2661 ji částečně stínidla. I přes to byl Triton nažhavenej mnohem více. Minimálně to svědčí o tom, že tam je blbě odvod tepla. Pokud si pamatuji, tak u K2661 byl zdroj dole, uprostřed nástroje a nad nim byl prostor pro odvod tepla. U Extrema je to změť desek umístěných těsně nad sebou. Obrazovka byla úplně bílá bez jakékoliv symbolu, než vychladnutl to trvalo tak 1 hodina nefunkčnosti. Při tom nejel déle než 1 hodinu, zapojil jsem ho, šel jsem řešit nastavení PA a když jsem měl hrát na zvučení byl vytuhlej :mrgreen:

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Nie som si uplne isty, ale pri instalacii harddisku uz v Korgu ci Kurzweili by mal byt chladic, ventilator. Ja som mal len zip mechaniku tak neviem. Co sa tyka Tritonu alebo Trinity, tak to boli najpredavanejsie workstationy, divil by som sa keby to nemali osetrene, ja som si oskusal ten ich softwarovy syntak Triton ako aj Prophecy a teda moc ma to nezaujalo, tak ale netvorim hudbu ako Backstreet boys. Jedine z Trinity vymackal asi maximum Jon Hopkins.

Ked pecie slnko, tak treba skratka clonu zhora, alebo doniest so sebou velke ventilatory.

Odpovědět