Kurzweil ARTIS

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od Ivan.ps » 02 lis 2015 22:47

Takže som kontaktoval technickú podporu pre editor a odpísali mi toto:

Hi Ivan,
Thank you for contacting us.
Looking at the Artis itself, there is no Mute Zone controller accessible from its own UI Destination list. Looking at the ST editor, we do offer the Mute Zone but when you try to assign it, it is as you described: you can mute but not un-mute. I am also forwarding this to Kurzweil Operational Support in case they can speak to why this is possibly behaving this way.

As an aside, one thing you could do as a workaround, is simply assign your switch to cc11/expression with values of 127 (for on/not-muted) and 0 (for off/muted). Doing so, would also leave cc7/volume as the zones master volume. Not as elegant as a simple mute, but could help you achieve a similar result.

Best regards,

Kris


----------------
Skúšal som to teda cez controller Volume. Tu to aj celkom funguje, akurát je problém, že tento kontorlér neberie do úvahy pomerové hlasitosti jednotlivých zón, teda buď Zóne priradí volume 0 alebo 127 a to bez ohľadu na akú hodnotu zadám na On a Off Value. Tkaže teoreticky viem jedným stlačením pedálu zónu zapnúť a súčasne inú vypnúť, ale čo sa týka hlasitosti, tak to je buď 0 alebo 127.

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od Ivan.ps » 02 lis 2015 23:18

Tak a konečne je tu aj jedna pozitívna správa. Tak nakoniec som to vyriešil pomocou spomínaného príkazu cc11/expression. Tento príkaz som priradil na pedál a ten jedným stlačením pedálu vypne zónu (respektíve stiahne volume na 0) a druhým stlačením pedálu vytiahne volume na uroveň základnej nastavenej hlasitosti. (Príkaz cc7/volume vytiahol hlasitosť vždy iba na maximálnu hocnotu).

Jediná nevýhoda oproti funkcií Mute Zone je tá, že nemám vizuálnu kontrolu nad aktivitou jednotlivých zón, nakoľko všetky zóny sa tvária ako aktívne (všetky kontrolky On/Off Zone svietia, nakoľko týmto príkazom cc11 Zóna v podstate nie je vypnutá, iba má volume na hodnote 0).

anthea_x
Příspěvky: 183
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od anthea_x » 03 lis 2015 05:06

K tej vizuálnej kontrole by som mal otázku aj ja. Dá sa "vytiahnuť" nejaká hodnota na displej nástroja, aby som ju mohol sledovať v priebehu hry ? Napr. FUN1 v zóne2 ? ( mám ale PC3LE) Vďaka.

Uživatelský avatar
R F
Příspěvky: 24
Registrován: 06 pro 2013 15:38

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od R F » 03 lis 2015 20:43

Mě to na zóny 1 - 4 funguje (nebo kolik jich využiju), tedy nastavení na MUTE nebo SOLO. Akorát ten pedal po celou dobu - např. SOLO - musím mít sešlápnutý, po uvolnění pedálu opět hrají všechny zbylé zóny použíté ve zvuku. Mám k ARTIS 3 pedál z DISKu Boskovice.
[soundcloud]Hraji jen na Yamaha DX – SY a Kurzweil[/soundcloud]

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2673
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od MDudas » 07 lis 2015 02:38

@R F, prosim mohol by si to upresnit este raz? Co mas presne kde nastavene ? Mas multi so zonou so startovacou hodnoutou Mute/Solo ?

@Ivan, ma to viac nez len tu vizualnu nevyhodu - ako so Ti pisal na predoslej strane, ak posles CC11=0, zvuk na danej zone sa zmeni skokovo, okamzite v danej chvili. Mute Zone funguje inac - na urovni Midi tak, ze tony zneju, pokial su drzane a zvuk stichne az pri nasledujucich notach.
Inak gratulujem - si na tomto fore dalsi, kto nasiel chybu a reportoval do Kurzweil ! :palec+:

Uživatelský avatar
R F
Příspěvky: 24
Registrován: 06 pro 2013 15:38

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od R F » 07 lis 2015 13:22

V editačním softu - záložka PEDAL - řádek Pedal SW 1 b - Mode MOMENTARY - Destination SOLO ZONE - ON value 96 - Entry State - On, ostatní "NONE".

Nastavení paměti je při jejím najetí hraje rejstřík ORGAN a VOCAL, při sešlápnutí pedálu 1b se "zmutuje" zóna 2, hraje organ, pedal je sešláplý. Při uvolnění opět hraje i rejstřík VOCAL.

Při použití SOLO je to obráceně. Takže si jen vybrat, co potřebuji.
[soundcloud]Hraji jen na Yamaha DX – SY a Kurzweil[/soundcloud]

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od Ivan.ps » 16 lis 2015 20:23

Zdravím páni. Takže v poslednej dobe som si všimol pár problémov s ktorými si neviem dať rady. Vyzerá to na software-ové chyby v Artise.

1. Multi-setup nedrží po uložení zvolené nastavenie efektu. Stalo sa mi, že som si vytvoril Multi-setup nastavil pomer reverbu, uložil... Po uložení a následnom načítaní multisetupu bol pomer efektu úplne iný, ako som ho uložil.

Taktiež som teraz naspoledy vytovril Multi-setup s gitarou, ktorá má delay. Uložím multi-setup s určitým pomerom delay-u, uložím a po následnom načítaní multisetupu bol pomer delay-u úplne iný. V tomto prípade sa prakticky delay tváril ako vypnutý, respektíve ako keby bol pomer dry/wet na nule. Pritom napríklad 3 dni som používla tento setup a správal sa úplne normálne a keď som ho vyvolal dnes, tak proste tam ten delay nebol, respektíve bol na nule.

Zaujímavosťou je že niekedy sa správa nástroj štandardne a niekedy zase robí takéto "divočiny".

2. Párkrát sa mi tiež stalo, že po navolení multisetupu nenabehli všetky vrstvy. Multisetup sa tváril, že je v poriadku, ale proste na klaviatúre nehral niektorý zo zvukov a nepomohlo nič, ani zvýšiť/znížiť jeho hlasitosť atď. Stačilo ale vypnúť a zapnúť nástroj a všetky vrstvy v setupe opäť normálne hrali.

Stretli ste sa prosím niekto s takýmto " divným" správaním u Vašich Kurzweilov?

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 173
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od Keyboarder » 17 lis 2015 14:15

Před 14 dny se to řešilo na jednom německém fóru:
http://www.musiker-board.de/threads/der ... 8/page-368

Nespokojení uživatelé se spojili s podporou Kurzweilu, kde jim potvrdili, že jak operační systém Artise, tak i editor a komunikace s ním jsou plné chyb. Jakkoliv jsem kurzweilovský fanoušek až do morku kosti, uznávám, že tady to pánové vývojáři pěkně podělali. Vypustit na trh takový polotovar je trestuhodné, a účtovat si dodatečně ještě 69,- Euro za nefunkční editor je opravdu nehoráznost. :evil:
Nezbývá, než čekat, až vydají nějaké opravy. V Německu Artise vracejí a posílají zpět výrobci.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
R F
Příspěvky: 24
Registrován: 06 pro 2013 15:38

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od R F » 17 lis 2015 20:15

No já jej vracet nebudu, to co jsem od něj očekával mi splńuje dostatečně, samozřejmě, některé neduhy a nelogičnosti vadí, ale těma se při hraní nezabývám, jen při naprogramování. Ale ď za čteníčko.
[soundcloud]Hraji jen na Yamaha DX – SY a Kurzweil[/soundcloud]

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil ARTIS

Příspěvek od Ivan.ps » 17 lis 2015 21:15

Keyboarder: Ďakujem pekne za info. Som rád, že nie iba ja mám problémy s Artisom a dúfam, že to v Kurzweile čoskoro začnú riešiť. Inak editor k Artisu je naštastie zadarmo a treba povedať, že bez editora by boli možnosti editácie veľmi biedne.

Inak musím priznať, že problém s nedržiacim nastavením efektu som už vyriešil. Chyba bola v mojom nastavení Artisu. Konkrétne slider om H v konkrétnom multisetupe sa nastavoval pomer dry/wet delay. A práve k tomuto slideru som nemal nadefinovanú žiadnu vstupnú hodnotu, takže pri načítaní setupu bol pomer dry/wet delay práve taký, v akej polohe bol aktuálne slider H. A keďže som ho mal aktuálne na nule, tak delay sa neprejavil. Teraz som už nastavil na všetky slidery vstupné hodnoty, ktoré nabehnú pri načítaní miltisetupu a všetko funguje ako má.

Druhý spomínaný problém s nenabehnutím niektorých zvukov som zatiaľ nevyrieišl. Aj dnes mi 2x nenabehla zóna s Padom, ale je zase možné, že chyba bude niekede v nastavení, aj keď zatiaľ neviem kde. Vstupné hodnoty hlasitostí jednotlivých zón mám nastavené v poriadku.

Odpovědět