Kurzweil Forte
Re: Kurzweil Forte
... a MIDI 86 je switch 2.
Takze ziaden damper pedal ... asi to nejako inak zakamuflovali a je to naprogramovane priamo v efekte.
Inak tomuto nerozumiem, preco su tam aj FXFUN1 a 2, ked sa nevyuzivaju. Je to tak pri vela programoch aj v PC3.
Takze ziaden damper pedal ... asi to nejako inak zakamuflovali a je to naprogramovane priamo v efekte.
Inak tomuto nerozumiem, preco su tam aj FXFUN1 a 2, ked sa nevyuzivaju. Je to tak pri vela programoch aj v PC3.
Kurzweil String Resonance
FXFUN3 je hodnota-cislo dana slajderom F ,pricom jeho pociatocna hodnota ,kedy je slajder uplne dole je 100% alebo 1/box 600 ma wett 100 %/ a pri posune slajdra hore sa meni smerom hore napr. na 150% ./box 600 ma wett 150 %/.To znamena ze nepracuje on alebo off.
V tomto pripade mozno zamenit MIDI 86 za hodnotu 1.
MIDI 86je priradeny k String resonance enable-teda vzdy k hodnote 1.Pridavam este obrazok insertu.
Ked budem mat nieco nove dam info.
FXFUN3 je hodnota-cislo dana slajderom F ,pricom jeho pociatocna hodnota ,kedy je slajder uplne dole je 100% alebo 1/box 600 ma wett 100 %/ a pri posune slajdra hore sa meni smerom hore napr. na 150% ./box 600 ma wett 150 %/.To znamena ze nepracuje on alebo off.
V tomto pripade mozno zamenit MIDI 86 za hodnotu 1.
MIDI 86je priradeny k String resonance enable-teda vzdy k hodnote 1.Pridavam este obrazok insertu.
Ked budem mat nieco nove dam info.
- Přílohy
-
Naposledy upravil(a) concord dne 10 kvě 2017 11:53, celkem upraveno 1 x.
Toto priznal tusim Dave Weiser - su to zabudnute pozostatky programovania. A su naozaj na mnohych miestach. Zaciatocnikovi to obcas slusne pomota hlavu.Benqo píše:Inak tomuto nerozumiem, preco su tam aj FXFUN1 a 2, ked sa nevyuzivaju. Je to tak pri vela programoch aj v PC3.
Super concord, mame tu ... vyskum

a) nemozes CC86 zamenit za 1 - CC86 prave je fyzicky switch 2, ako Ti pisal Benqo ! (je to tak aj na PC3Le, takze on to pozna

b) oprasime matiku a dvojhodnotovu logiku - slider F sa plynule hybe medzi 0 a 100%, - switch 2 sa prepina medzi 0 a 100%
- FXFUN3 ( =A*B ) dostaneme teda ovladac FXFUN3, ktory:
- ak je switch 2 rovny nule (vypnuty) vysledok je stale 0 bez ohladu na stav slidera F
- ak je switch 2 rovny 100% (zapnuty) vysledok sa hybe medzi 0 a 100% presne podla stavu slidera F
Efekt box Rezonancia ho potom pouzije tak, ze namapuje cely povodny rozsah 0-100% na novy rozsah 100-150%.
Kedze ide o rezonanciu (nieco ako spatna vazba), zrejme nepracuje s hodndotami 0-100%, ale 100 a viac. (logicky 100% je prichadzajuci zvuk, a zvysnych 0-50% je hlasitost rezonancie)
Kto nesuhlasi, nech odpise.

Ano CC 86je fyzicky kontroler.Ostatne si MDudas len prepisal.Ked je off teda 0 je hodnota FXFUN3 samozrejme ,ak nasobime 0 vzdy nula.Ak je zapnuty hodnota FXFUN3 bude od 100% - 150%,podla polohy slajdera F.Ale ked zamenime 0 alebo 1 - hodnotu na 1 tak nam odbudne moznost vypinat tento efekt,to znamena ze bude fungovat stale.Napr,
FXfun 3 - zapnute 1.................................. cc86 moze zadavat len 0 alebo 1, prepisane na hodnotu 1
bude nasobok cisla podla entry value.To znamena 1*13 pri stiahnutom slajdry.
To znamena hodnota 13 je 100% fungovanie boxu 600.
Takze slajder F nikdy nebude 0% numericky.Fyzicky samozrejme moze mat hodnoty 0-100%.
FXfun 3 - zapnute 1.................................. cc86 moze zadavat len 0 alebo 1, prepisane na hodnotu 1
bude nasobok cisla podla entry value.To znamena 1*13 pri stiahnutom slajdry.

To znamena hodnota 13 je 100% fungovanie boxu 600.
Takze slajder F nikdy nebude 0% numericky.Fyzicky samozrejme moze mat hodnoty 0-100%.

Ok, ale s boxom 2, kde je rezonancia, to nemá nič spoločné.
Inak ako tak na to pozerám, myslel som, že každý efektový box má vlastnú stránku FXLFO+ a tu vidím, že je to len pre celý chain. Takže pokiaľ mám chain s viacerými boxami a chcem upraviť napr. ASR len u jedného boxu, nedá sa to ...
Inak ako tak na to pozerám, myslel som, že každý efektový box má vlastnú stránku FXLFO+ a tu vidím, že je to len pre celý chain. Takže pokiaľ mám chain s viacerými boxami a chcem upraviť napr. ASR len u jedného boxu, nedá sa to ...

Benqo, FX LFO su tam 2ks, FX ASR su 2ks, FX FUN su 4ks....
Dava to viac zmyslu a moznosti, ako keby boli samostatne po jednom pre kazdy FX box.
...
Ak vymyslis FX chain, kde by si vedel rozumne pouzit viac nez 2 LFO, si kanon...

A keby si sa nahodou moc rozdivocel, kazda vrstva programu moze mat vlastny FX chain (teoreticky), takze by si to vedel obist cez vrstvenie a dva spolu zladene FX chains.
Dava to viac zmyslu a moznosti, ako keby boli samostatne po jednom pre kazdy FX box.
...
Ak vymyslis FX chain, kde by si vedel rozumne pouzit viac nez 2 LFO, si kanon...

A keby si sa nahodou moc rozdivocel, kazda vrstva programu moze mat vlastny FX chain (teoreticky), takze by si to vedel obist cez vrstvenie a dva spolu zladene FX chains.
ja len tak nahlas premýšľam 

A ja zase snivam, ze moje PC3 jedneho dna vymenim za Forte 7 s kratkou kladivkovou mechanikou... 

Vsimol som si na stranke FX v inserte box DISTORTION - je mozne ze prave tento box pracuje na forte ako KSR?
V algorithm ref. sa pise... Funkcia Mono Distortion mixuje stereo na mono, vykoná skreslenie a hipass filter a odošle výsledok ako centrovane stereo.
V algorithm ref. sa pise... Funkcia Mono Distortion mixuje stereo na mono, vykoná skreslenie a hipass filter a odošle výsledok ako centrovane stereo.
- Přílohy
-
AUX2 1183 Dampers up
je vlasne box 190 LaserDelay-RVB ktory ma aj PC3 pracuje iba ak je stlaceny pedal.
Aux1 Elegant hall pracuje stale - je to box 56 na pc3k zo zmenenymi parametrami.Jeho reverbne casi su ovladane.
je vlasne box 190 LaserDelay-RVB ktory ma aj PC3 pracuje iba ak je stlaceny pedal.
Aux1 Elegant hall pracuje stale - je to box 56 na pc3k zo zmenenymi parametrami.Jeho reverbne casi su ovladane.
- Přílohy
-
-
-
Vsak sa mi zdalo divne, ze by reklamovali "Uplne novu Kurzweil simulaciu rezonancie" a bol by to iba zlepenec povodnych efektov...
Ale musim povedat, ze som trosku znechuteny - ze grand piano (co ma byt "zakladny chlebovy zvuk") zerie tolko FX units...
Na PC3 zeru zakladne piana 2 az 3 jednotky, vynimocne viac. Osem insertovych a k tomu Delay na Aux2 (ktory tam zrejme tiez doraba zvuk), to mi pride fakt dost.
Ale musim povedat, ze som trosku znechuteny - ze grand piano (co ma byt "zakladny chlebovy zvuk") zerie tolko FX units...
Na PC3 zeru zakladne piana 2 az 3 jednotky, vynimocne viac. Osem insertovych a k tomu Delay na Aux2 (ktory tam zrejme tiez doraba zvuk), to mi pride fakt dost.