Kurzweil Forte

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 09 kvě 2017 11:37

... a MIDI 86 je switch 2.
Takze ziaden damper pedal ... asi to nejako inak zakamuflovali a je to naprogramovane priamo v efekte.
Inak tomuto nerozumiem, preco su tam aj FXFUN1 a 2, ked sa nevyuzivaju. Je to tak pri vela programoch aj v PC3.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 09 kvě 2017 13:06

Kurzweil String Resonance
FXFUN3 je hodnota-cislo dana slajderom F ,pricom jeho pociatocna hodnota ,kedy je slajder uplne dole je 100% alebo 1/box 600 ma wett 100 %/ a pri posune slajdra hore sa meni smerom hore napr. na 150% ./box 600 ma wett 150 %/.To znamena ze nepracuje on alebo off.
V tomto pripade mozno zamenit MIDI 86 za hodnotu 1.
MIDI 86je priradeny k String resonance enable-teda vzdy k hodnote 1.Pridavam este obrazok insertu.
Ked budem mat nieco nove dam info.
Přílohy
4001.jpg
4001.jpg (27.78 KiB) Zobrazeno 362 x
Naposledy upravil(a) concord dne 10 kvě 2017 11:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 09 kvě 2017 15:24

Benqo píše:Inak tomuto nerozumiem, preco su tam aj FXFUN1 a 2, ked sa nevyuzivaju. Je to tak pri vela programoch aj v PC3.
Toto priznal tusim Dave Weiser - su to zabudnute pozostatky programovania. A su naozaj na mnohych miestach. Zaciatocnikovi to obcas slusne pomota hlavu.


Super concord, mame tu ... vyskum :) Moje poznamky:

a) nemozes CC86 zamenit za 1 - CC86 prave je fyzicky switch 2, ako Ti pisal Benqo ! (je to tak aj na PC3Le, takze on to pozna :wink: )
b) oprasime matiku a dvojhodnotovu logiku - slider F sa plynule hybe medzi 0 a 100%, - switch 2 sa prepina medzi 0 a 100%
- FXFUN3 ( =A*B ) dostaneme teda ovladac FXFUN3, ktory:
- ak je switch 2 rovny nule (vypnuty) vysledok je stale 0 bez ohladu na stav slidera F
- ak je switch 2 rovny 100% (zapnuty) vysledok sa hybe medzi 0 a 100% presne podla stavu slidera F

Efekt box Rezonancia ho potom pouzije tak, ze namapuje cely povodny rozsah 0-100% na novy rozsah 100-150%.
Kedze ide o rezonanciu (nieco ako spatna vazba), zrejme nepracuje s hodndotami 0-100%, ale 100 a viac. (logicky 100% je prichadzajuci zvuk, a zvysnych 0-50% je hlasitost rezonancie)

Kto nesuhlasi, nech odpise. :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 09 kvě 2017 17:20

Ano CC 86je fyzicky kontroler.Ostatne si MDudas len prepisal.Ked je off teda 0 je hodnota FXFUN3 samozrejme ,ak nasobime 0 vzdy nula.Ak je zapnuty hodnota FXFUN3 bude od 100% - 150%,podla polohy slajdera F.Ale ked zamenime 0 alebo 1 - hodnotu na 1 tak nam odbudne moznost vypinat tento efekt,to znamena ze bude fungovat stale.Napr,

FXfun 3 - zapnute 1.................................. cc86 moze zadavat len 0 alebo 1, prepisane na hodnotu 1
bude nasobok cisla podla entry value.To znamena 1*13 pri stiahnutom slajdry. :wink:
To znamena hodnota 13 je 100% fungovanie boxu 600.
Takze slajder F nikdy nebude 0% numericky.Fyzicky samozrejme moze mat hodnoty 0-100%. :wink:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 03 čer 2017 18:52

mods2.jpg
mods2.jpg (17.92 KiB) Zobrazeno 270 x
Benqo píše:
Inak tomuto nerozumiem, preco su tam aj FXFUN1 a 2, ked sa nevyuzivaju. Je to tak pri vela programoch aj v PC3.
Pouzite su a ovladaju box bass chorus a difuse delay.
Přílohy
352.jpg
352.jpg (10.66 KiB) Zobrazeno 270 x
171.jpg
171.jpg (12.5 KiB) Zobrazeno 270 x

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 05 čer 2017 15:20

Ok, ale s boxom 2, kde je rezonancia, to nemá nič spoločné.
Inak ako tak na to pozerám, myslel som, že každý efektový box má vlastnú stránku FXLFO+ a tu vidím, že je to len pre celý chain. Takže pokiaľ mám chain s viacerými boxami a chcem upraviť napr. ASR len u jedného boxu, nedá sa to ... :?:
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 05 čer 2017 18:30

No podla toho obrazku je zrejme ze sa to neda.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 07 čer 2017 23:57

Benqo, FX LFO su tam 2ks, FX ASR su 2ks, FX FUN su 4ks....
Dava to viac zmyslu a moznosti, ako keby boli samostatne po jednom pre kazdy FX box.
...
Ak vymyslis FX chain, kde by si vedel rozumne pouzit viac nez 2 LFO, si kanon... :wink: 8)
A keby si sa nahodou moc rozdivocel, kazda vrstva programu moze mat vlastny FX chain (teoreticky), takze by si to vedel obist cez vrstvenie a dva spolu zladene FX chains.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 08 čer 2017 00:16

ja len tak nahlas premýšľam :mrgreen:
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 08 čer 2017 00:53

A ja zase snivam, ze moje PC3 jedneho dna vymenim za Forte 7 s kratkou kladivkovou mechanikou... :oops:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 08 čer 2017 17:10

:mrgreen:
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 11 čer 2017 23:58

Vsimol som si na stranke FX v inserte box DISTORTION - je mozne ze prave tento box pracuje na forte ako KSR?
V algorithm ref. sa pise... Funkcia Mono Distortion mixuje stereo na mono, vykoná skreslenie a hipass filter a odošle výsledok ako centrovane stereo.
Přílohy
Kurzweil forte (15).jpg
Kurzweil forte (15).jpg (43.07 KiB) Zobrazeno 160 x

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 12 čer 2017 00:17

AUX2 1183 Dampers up
je vlasne box 190 LaserDelay-RVB ktory ma aj PC3 pracuje iba ak je stlaceny pedal.

Aux1 Elegant hall pracuje stale - je to box 56 na pc3k zo zmenenymi parametrami.Jeho reverbne casi su ovladane.
Přílohy
damperverb3.jpg
damperverb3.jpg (11.18 KiB) Zobrazeno 160 x
damperverb2.jpg
damperverb2.jpg (13.51 KiB) Zobrazeno 160 x
190.jpg
190.jpg (11.99 KiB) Zobrazeno 160 x

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 184
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 13 čer 2017 22:26

Takze ta fotka - kurzweil forte z 5 boxami je spravena este pred updatom OS.
Z toho vypliva ze box Distortion a Compresor boli z chainu 4001 odstranene a nahradene KSR-boxom Other.
Přílohy
forte-os update.jpg
forte-os update.jpg (17.86 KiB) Zobrazeno 136 x

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 16 čer 2017 14:22

Vsak sa mi zdalo divne, ze by reklamovali "Uplne novu Kurzweil simulaciu rezonancie" a bol by to iba zlepenec povodnych efektov...

Ale musim povedat, ze som trosku znechuteny - ze grand piano (co ma byt "zakladny chlebovy zvuk") zerie tolko FX units...
Na PC3 zeru zakladne piana 2 az 3 jednotky, vynimocne viac. Osem insertovych a k tomu Delay na Aux2 (ktory tam zrejme tiez doraba zvuk), to mi pride fakt dost.

Odpovědět