Kurzweil Forte

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3158
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 21 úno 2019 19:15

PC3 nemal nahodou dva ?
Netreba zabudnut, ze okrem KB3 nezavisleho od polyfonie VASTu, to ma aj 2-nasobok FX units. Ci Lena ma sice 2-nasobnu silu, nez ma Mara, ale co konkretne pocita, netusime. Ako su tie ulohy rozdelene medzi procesory vie enem stryko Kurzweil. Mozno Lena pocita len samotnu syntezu a na efekty je treba dalsi dodatocny chip.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 22 úno 2019 08:36

ktosi múdry na onom inom fóre napísal:
There's no "LENA ASCI" chip on the regular Forte, actually it has three of the old pc3-era MARA chips and two additional FPGAs (Cyclone IV and Xilinx Spartan).

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3158
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 22 úno 2019 17:30

Benqo je spion ! 8)

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 22 úno 2019 18:02

Benqo to ma zmaknute. 8) Ale ako si napisal co ktora Mara pocita to nevieme.

RadekH
Příspěvky: 1
Registrován: 26 bře 2019 19:28

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od RadekH » 26 bře 2019 19:38

Zdar pánové, delší dobu občas sleduji Vaše diskuze a konečně jsem se dostal k registraci a rád bych Vás požádal o radu. Mám P3K6 a pod ním PC3x, který teď měním za forte a nemůžu najít pro sysex zprávu ID číslo Forte modelu. V pc3,K byla v Master funkce Buttons, která jednoduš zprávu do MIDi poslala a bylo hotovo. Já používám sysex pro mutování zón. Ve forte jsem naše CC80-83 pro zónu 1-4. Mám setup, který když přetáhnu, nebo vytvořím znovu ve forte, tak nevím jak zalší zóny mutovat z externího MIDi. CC149 zone mute je mimo MIDi normu. možná je na to nějaká finta, jako NRPN, ale nic mě nenapadá. K forte jsem žádnou detailnější MIDi implementeci nebo tabulky nenašel. Dík za pomoc Radek

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 27 bře 2019 07:36

To by zaujímalo aj mňa :D

Vla-sta
Příspěvky: 336
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Vla-sta » 03 dub 2019 09:39

Forte-Musicians_Guide_(revG).pdf - str. 11-28 tam to neřešej? Contr. 149 - Mute Zone – Values above 64 will mute the zone that sends values to this destination, values below or equal to 64 will unmute the zone.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 03 dub 2019 10:50

Klasické MIDI vysiela signál 0-127, prípadne 1-128. Hodnoty nad tieto má Kurzweil len lokálne.


Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo » 27 dub 2019 17:10

Forte OS4 beta je vonku :mrgreen:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3158
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 29 dub 2019 14:40

Toto mi trosku pripomina Microsoft pred rokmi....

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 153
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od 48cube » 30 dub 2019 10:59

Tak prej FM jde kaskadovat ve VASTu (dovnitr i ven) a pribyly i bloky pro FM modulaci v ramci VASTu. To bude ukrutna zbran hromadneho niceni vyssich harmonickych :twisted:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3158
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas » 30 dub 2019 20:36

Ja si pockam na hodnotenia cistoty zvuku. Aliasing na PC3 dost kazi celkovy dojem.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 01 kvě 2019 17:34

48cube píše:
30 dub 2019 10:59
.... niceni vyssich harmonickych :twisted:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord » 01 kvě 2019 17:44

MDudas píše:
30 dub 2019 20:36
Ja si pockam na hodnotenia cistoty zvuku. Aliasing na PC3 dost kazi celkovy dojem.
MDudas kedze sample su na 48 samplerate, podla nyquistu je polka 24 samplerate. A ziaden zvuk neprekracuje tuto frekvencnu hodnotu. Takze Forte uz v principe nemusi riesit problem z aliasingom. Je tam sice pouzity LP filter ale nie kvoli tomu. :mrgreen: Mozno pri FM bude LP filter ako poistka.
Este nevieme co bude zdrojom signalu FM. :mrgreen: ale mozno Benqo nieco tusi.
Mimochodom Forte pouziva LP filter zavisly na AMPENV. Tu je image z jeho pouzitia - jeho hodnota je extremne vysoko nastavena na 25 khz a klesne v zavislosti na AMPENV o 4,5 oktavy smerom dole.
lp-ampenv.jpg

Odpovědět