Kurzweil Forte

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo »

Prečo ručne? Sú na to softwary. Zapojíš káble (MIDI a audio) a software to nasampluje po tebou určených intervaloch a dynamických úrovniach za teba ;)

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 366
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

To jsem netušil. Ale dává to smysl. Díky za info.

Chtěl bych si někdy vyzkoušet PC-4-7, tak je dobře vědět o téhle možnosti.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord »

Konce samplov mu celkom slusne sekaju. Asi som divny ale Benqo ja tam nepocujem ziadnu dynamiku. Teda ziadne vzorky p,mp....atd.A stavil by som sa ze ppp....fff hra iba jedna x vzorka. Tie vysie tony kde to ma zniet ,nie su predca tlmene pedalom mu hraju velmy kratko. Inac :palec+: za pracu.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas »

Mne tiez tie piana nepridu nijako uzasne. Ostatne zvuky sa mi lubia viac.

Neviem, cim to presne je, ale ked si vypocujem demo NI Grandeur / Noire alebo Nord Italian Grand, tak ma to vyslovene posadi.
Toto su iba "nejake ine varianty" piana.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 366
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

Zdravím zkušené fortaře. Teď do toho postupně pronikám a asi budu mít tu a tam dotaz.

Tak jeden opravdu primitivní: v program módu bych rád přidal efekt, přiřadil fader k parametru wet/dry a nastavil tlačítko k zapnutí vypnutí. Vložení efektu je hračka. Přiřazení faderu taky. Ale s tlačítkem mi to nejde. V manuálu se píše: In/out enables or disables the effect. Nějak s mi ale tento parametr (například u ring modulation) nedaří najít. Netuší někdo, v čem můžu dělat chybu?

Jinak jsem při brouzdání narazil na tuhle drahou a velkou (1, 2 giga) samplovanou banku. Jak vám to zní?

http://www.kurzweilworld.com/forte.html

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo »

Na stranke Mod1, 2 alebo 3 (kde je este volne miesto) vyhladaj dany efektovy box, vedla neho In/Out, Adjust: 0 (hodnota, ktora sa nacita s programom), source: tlacitko, Depth: 1.

Edit: aha, nevies najst ten parameter. Stiahni si KSP8 algorithm reference manual, su tam takmer vsetky efekty rozpisane a k nim aj dostupne parametre. Niektore efekty mozno nemaju In/Out.
Ale mozes to spravit cez FXFUN, kde das fader a tlacitko a ako funkciu das a*b. Potom na stranke MOD das ako source ten FXFUN.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 366
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

Díky! Večer na to mrknu. Teda, oproti Nordu je to dost rozdíl...

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord »

Pouzijes stranky MOD a LFO. Na stranke LFO ako input 1 zadas tvoje tlacitko ktore bude on/off a vstup 2 zadas dane tiahlo ku ktoremu mas wett/dry.

Stranka MOD moze vyzerat aj takto
box1 ... wet/dry ... 0 ... fxfun1 ... 50% tj, nemusis mat nutne to co je tam cervenym .in/out Kludne to moze ostat tak ako je to pri box3. Zapinanie teda riesi uz stranka LFO.
Přílohy
lfo1a.jpg
a.jpg

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord »

este jedna poznamka vsimni si ako reaguju tiahla- nie su linearne. Preto si presnu hodnotu zadaj v percentach.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 366
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

Ty jo... Díky moc!

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo »

Fortecka, PC4 a K2700 dostali dnes novy apdejt. Stahujte, ale nezabudnite predtym zalohovat, aby sa vam nepremazali veci 😉

Odpovědět