Kurzweil Forte

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 631
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo »

Prečo ručne? Sú na to softwary. Zapojíš káble (MIDI a audio) a software to nasampluje po tebou určených intervaloch a dynamických úrovniach za teba ;)

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 425
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

To jsem netušil. Ale dává to smysl. Díky za info.

Chtěl bych si někdy vyzkoušet PC-4-7, tak je dobře vědět o téhle možnosti.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 789
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord »

Konce samplov mu celkom slusne sekaju. Asi som divny ale Benqo ja tam nepocujem ziadnu dynamiku. Teda ziadne vzorky p,mp....atd.A stavil by som sa ze ppp....fff hra iba jedna x vzorka. Tie vysie tony kde to ma zniet ,nie su predca tlmene pedalom mu hraju velmy kratko. Inac :palec+: za pracu.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3722
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od MDudas »

Mne tiez tie piana nepridu nijako uzasne. Ostatne zvuky sa mi lubia viac.

Neviem, cim to presne je, ale ked si vypocujem demo NI Grandeur / Noire alebo Nord Italian Grand, tak ma to vyslovene posadi.
Toto su iba "nejake ine varianty" piana.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 425
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

Zdravím zkušené fortaře. Teď do toho postupně pronikám a asi budu mít tu a tam dotaz.

Tak jeden opravdu primitivní: v program módu bych rád přidal efekt, přiřadil fader k parametru wet/dry a nastavil tlačítko k zapnutí vypnutí. Vložení efektu je hračka. Přiřazení faderu taky. Ale s tlačítkem mi to nejde. V manuálu se píše: In/out enables or disables the effect. Nějak s mi ale tento parametr (například u ring modulation) nedaří najít. Netuší někdo, v čem můžu dělat chybu?

Jinak jsem při brouzdání narazil na tuhle drahou a velkou (1, 2 giga) samplovanou banku. Jak vám to zní?

http://www.kurzweilworld.com/forte.html

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 631
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo »

Na stranke Mod1, 2 alebo 3 (kde je este volne miesto) vyhladaj dany efektovy box, vedla neho In/Out, Adjust: 0 (hodnota, ktora sa nacita s programom), source: tlacitko, Depth: 1.

Edit: aha, nevies najst ten parameter. Stiahni si KSP8 algorithm reference manual, su tam takmer vsetky efekty rozpisane a k nim aj dostupne parametre. Niektore efekty mozno nemaju In/Out.
Ale mozes to spravit cez FXFUN, kde das fader a tlacitko a ako funkciu das a*b. Potom na stranke MOD das ako source ten FXFUN.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 425
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

Díky! Večer na to mrknu. Teda, oproti Nordu je to dost rozdíl...

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 789
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord »

Pouzijes stranky MOD a LFO. Na stranke LFO ako input 1 zadas tvoje tlacitko ktore bude on/off a vstup 2 zadas dane tiahlo ku ktoremu mas wett/dry.

Stranka MOD moze vyzerat aj takto
box1 ... wet/dry ... 0 ... fxfun1 ... 50% tj, nemusis mat nutne to co je tam cervenym .in/out Kludne to moze ostat tak ako je to pri box3. Zapinanie teda riesi uz stranka LFO.
Přílohy
lfo1a.jpg
a.jpg

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 789
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od concord »

este jedna poznamka vsimni si ako reaguju tiahla- nie su linearne. Preto si presnu hodnotu zadaj v percentach.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 425
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Stardust »

Ty jo... Díky moc!

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 631
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo »

Fortecka, PC4 a K2700 dostali dnes novy apdejt. Stahujte, ale nezabudnite predtym zalohovat, aby sa vam nepremazali veci 😉

asterix1
Příspěvky: 13
Registrován: 12 led 2020 14:56

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od asterix1 »

FORTE vs K2700. Tak to vyzerá, že FORTE má navrch.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 631
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Benqo »

Pekné videjko, ale nervy mi idú pri tom jeho výroku "no damper resonance".
Tak som robil malý prieskum u majiteľov K2700 a zistil som, že Damper Verb (napr. fx chain 1557), ktorý je štandardne ako Aux2 pri zvukoch pián, tam nie je (je tam "None" - žeby ho tam zabudli dať?). Takže stačí si tam ten fx chain nahodiť a damper rezonancia bude :palec+:

Vla-sta
Příspěvky: 745
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od Vla-sta »

Tak Forte je El. piáno, K2700 je synth. Já myslím že tím je to dané, pokud někdo chce samostatné piano, tak si to přiřadí ale takto slyší reálný neefektovaný zvuk a může posoudit který použít do kombinací

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2775
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Kurzweil Forte

Příspěvek od demsky »

Ja teda netusim o co ide, co je ta damper rezonancia, to je ked stisnem sustain pedal a necham doznievat ton tak ma tam byt nejaka rezonancia? Pri tych prvych klavirovych zvukoch je aj priradeny slider na Kurzweil String Resonance, ked som tym slajdrom hybal, tak ten zvuk sa mi vobec nepacil, takze to nepouzivam. Inak som s Forte spokojny, lepsie piano som este nepocul a hlavne mam jeho zvuk velmi rad, potom to japonske je nejake chladnejsie, ved klasicka Yamaha, asi maju viac tvrdsie drevo japonci nez je ten mellow zvuk Steinway. Este neviem, ci ta rezonancia je efekt z kdfx, alebo to je skor nieco z vast alebo nieco ako extra pridana ficura.

Co sa tyka synth moznosti, okrem Dune II a u-he Diva nepouzivam uz takmer nic (este analog Matrixbrute), takze Forte pokryva toho co chcem na 90 %. Akurat minule som si vsimol, ze jeden z momentalne najdrahsich syntakov je Waldorf Quantum, ktory je robustny wavetable syntak, tak som studoval jeho engine a teraz si myslim, ze keby si niekto ako Barb dal pracu s tym na Forte, tak kludne by sa take nieco mohlo urobit.

Odpovědět