Kurzweil Forte
Re: Kurzweil Forte
A v provnani Forte a Nord, je ktora klaviatura lepsia? Este stale sa chystam na kupu Forte, ale poskulujem aj po Nord Stage 2 ex88
Ex2 má trochu ťažšiu klaviatúru, vraj TP/40M. Treba si to vyskúšať naživo. "Papier a internet znesú všetko" 
Ale: až dnes som si uvedomil, že na tom Forte bola možno defaultná velocity map = LINEAR. Keby mi to včera napadlo, mohol som sa s ňou pohrať a možno by som dostal lepšiu dynamickú odozvu.
A čo Forte alebo Nord? Ako som písal, je to vec vkusu. A ak sa ti nejaký zvuk nepáči, dajú sa dokúpiť iné
U Nordu máš všetky parametre na palubnej doske, ale nevieš sa pri editácii zvukov dostať až tak hlboko ako u Forte. Pri Norde máš 2x3 nástroje naraz, vo Forte vieš dať dokopy až 16 nástrojov naraz v jednom Multi (pokiaľ ti to polyfónia dovolí). Vo Forte vieš editovať aj efekty, spájať, ovládať ich priamo počas hrania. Namapuješ si hocijaký parameter hocijakého zvuku a môžeš sa s tým počas hrania hrať. A keď pripojíš externý MIDI kontrolér, vytiahneš z toho ešte viac ... to je Kurzweil
Keď si ja vyberám nástroj a neviem sa medzi viacerými rozhodnúť, preštudujem si užívateľské manuály (aspoň tak nahrubo), aby som vedel, čo môžem od toho čakať.
Sprav si tabuľku s porovnaním Forte vs Nord a uvidíš, čo ti bude viac vyhovovať

Ale: až dnes som si uvedomil, že na tom Forte bola možno defaultná velocity map = LINEAR. Keby mi to včera napadlo, mohol som sa s ňou pohrať a možno by som dostal lepšiu dynamickú odozvu.
A čo Forte alebo Nord? Ako som písal, je to vec vkusu. A ak sa ti nejaký zvuk nepáči, dajú sa dokúpiť iné

U Nordu máš všetky parametre na palubnej doske, ale nevieš sa pri editácii zvukov dostať až tak hlboko ako u Forte. Pri Norde máš 2x3 nástroje naraz, vo Forte vieš dať dokopy až 16 nástrojov naraz v jednom Multi (pokiaľ ti to polyfónia dovolí). Vo Forte vieš editovať aj efekty, spájať, ovládať ich priamo počas hrania. Namapuješ si hocijaký parameter hocijakého zvuku a môžeš sa s tým počas hrania hrať. A keď pripojíš externý MIDI kontrolér, vytiahneš z toho ešte viac ... to je Kurzweil

Keď si ja vyberám nástroj a neviem sa medzi viacerými rozhodnúť, preštudujem si užívateľské manuály (aspoň tak nahrubo), aby som vedel, čo môžem od toho čakať.
Sprav si tabuľku s porovnaním Forte vs Nord a uvidíš, čo ti bude viac vyhovovať

No už som si vybral
kuriér o týžden donesie. Ešte ak tu vie niekto poradiť, aké aktívne repráky sú vhodné k.stage pianu do obyvačky alebo do spálne? kurzweil vyrába jedny, ale 2x 10 Watt....či stačia nejaké k počítaču aj so subwooferom?

Tak to ti závidíme 
A na tie repráky som zvedavý aj ja. Ja som uvažoval nad tými od Kurzweilu - KS-40. Sú do 100E a pár elektrikárskymi hackmi sa dajú vraj vylepšiť
Ale naši kurzweil-starejší na tomto fóre budú mať určite nejaké ďalšie tipy.

A na tie repráky som zvedavý aj ja. Ja som uvažoval nad tými od Kurzweilu - KS-40. Sú do 100E a pár elektrikárskymi hackmi sa dajú vraj vylepšiť

Ale naši kurzweil-starejší na tomto fóre budú mať určite nejaké ďalšie tipy.
Chlapi, vsak to je uplne jedno. Logo na prednej strane je nepodstatne. Aj tak je to nejaky korejsky noname.
Akekolvek slusne aktivne boxy, ak sa da, tak symetricky vstup. A nato tu mame uplne inu sekciu o aktivnych boxoch.
Akekolvek slusne aktivne boxy, ak sa da, tak symetricky vstup. A nato tu mame uplne inu sekciu o aktivnych boxoch.

PC repraky su robene na uplne iny ucel a pre uplne ineho posluchaca. Bolo by to hadzanie peral sviniam.chill píše:kurzweil vyrába jedny, ale 2x 10 Watt....či stačia nejaké k počítaču aj so subwooferom?
Hmm... na stranke to pisu nejasne. Do 10kHz garantuju vyrovnane pasmo +/-5dB. Pritom je tam nestandardny vstup A, co pridava 9dB na 10kHz, t.j. hra to urcite aj vyssie, ale nikto nevie, co sa tam deje.concord píše:Ver mi ja mam Ks40 od kurzweilu a vykonovo ti to bude stacit ale su len do 10 Khz.To je pocut aj na zvuku.
Ináč neviem či ste si všimli, že FORTE 88 všade preceňujú z 2500 na 3500 €?
Áno
Preto ešte stále čakám na vhodnú príležitosť, možno aj B-stock

Preto ešte stále čakám na vhodnú príležitosť, možno aj B-stock

concord píše:Ver mi ja mam Ks40 od kurzweilu a vykonovo ti to bude stacit ale su len do 10 Khz.To je pocut aj na zvuku.
Hmm... na stranke to pisu nejasne. Do 10kHz garantuju vyrovnane pasmo +/-5dB. Pritom je tam nestandardny vstup A, co pridava 9dB na 10kHz, t.j. hra to urcite aj vyssie, ale nikto nevie, co sa tam deje.

A dajú sa cez ne robiť aj zvuky? Robil som raz pad cez priveľmi basové slúchatka, a cez normálne aktívne repro to bolo fakt celé zle ... 

No fuj. Spickova klavesova firma predava low-end aktivne repraky. Taketo pociny fakt nechapem.
(pardon tym, co ich vlastnia, za tento komentar...)

(pardon tym, co ich vlastnia, za tento komentar...)
Tak už som majiteľom FORTE. Ešte tu hľadám radu, aké slúchadlá sú vhodné. FORTE má slúchatkový výstup 130mW a 32 ohmov. Mám vybrať slúchadlá s rovnakým odporom?
To neries. Skor sa zameraj na to, co od tych sluchadiel chces. Pekne ciste basy? (moderny pop) Citatelne stredy (rock, klasika)? Vysky ? (tych Kurzove sample nemaju navyse) Utlmenie zvuku von/dnu ? Pohodlie pri dlhom noseni ?
Ale zase - toto nepatri do Kurzweil, su to na to ine vlakna. Pozri si ich.
Ale zase - toto nepatri do Kurzweil, su to na to ine vlakna. Pozri si ich.

Na cvicenie vecer ked uz vsetci spia treba mat sluchatka
mna zaujimala len impedancia...ci mam vybrat s rovnakym odporom ako je sluchatkovy vystup.