.... a že ustrnul ještě asi někde v minulém století....
A prave toto je to pre Kurzweil trosku typicke. Ten kurzweilovsky mega-engine a programovatelnost su X-krat recyklovany K2500/2600. UI a ostatne funkcie zaostavaju za konkurenciou tak 10-15 rokov. S K2700 snad v niecom dobehnu dobu.
Dlouze jsem uvažoval o tom videu, ano je strašně retro, úplně hrozně, ale proč? Kurzweil dal do K2700 vstup, který je schopen poskytnout efektovou jednotku nástroji, který tam pustíme. Co byla slabina celé serie K2? No přeci efaktová jednotka, jinak engine je plus minus stejný. Podle mě celý to video je ušitý na lidi co mají tyhle starý Kurzweily a nechtějí se jich zbavit. Strčíš K2000-K2500-K2600 do K2700 a rázem můžeš používat to co dobře znáš, ušetříš ještě efektovou jednotku v K26 a postupně se naučíš používat K2700, která už je úplně jiná....možná proto je to tak retro
Klapcy moje, predsa K2xxx so sampling option mala vstupy, ktore sluzili aj na externe efektovanie. A efekty slabina? A co tak KDFX? Takze zase nic nove....
Jedine slabe efekty, ale poplatne dobe, boli na Digitech cipe. K 2500 uz mohla mat KDFX, co v polovici 90' bola mala revolucia v efektoch.
Stale mi unika co K2700 prinasa aby bola skutocny nasledovnik K - rady a nie iba marketing. Dali iba dokopy vsetko co maju, zapli mixer a nieco z toho vypadlo.
Pripadne by bolo aspon fayn, ked by urobili z toho modul, alebo desktop.
No KDFX byla špička před 20 lety, já doufám ze ale dnes jsou u Kurze dal, ale myslel jsem to ze nemusíš mrhat nastering efekty, ty pustíš z K2700 a zbyde ti prostor se dostat dal z K2, to co by sis normálně nedovolil
Kurzweil by si mohol uvedomit, ze za posledne roky sa dramaticky zmenilo to, co ludia chcu, koncom 80-tych rokov prisiel prvy workstation Korg M1 (rozumej obstojny syntak s efektovou jednotkou a sekvencerom), K2000 to cele posunula este dalej a K2500/K2600 bol vrchol tej doby, ok, to bola v poriadku evolucia.
Staci si ale teraz pozriet napriklad na reddite syntakovsku sekciu, ludia tam davaju fotky svojich setupov a uz skutocne malokedy clovek uvidi, ze niekto ma doma "kombajn", kde je vsetko, namiesto toho si ludia radsej kupia viac uzko specializovanych masiniek, je to prakticke aj kvoli zivemu hraniu, lebo napriklad na K2700 si neviem celkom dobre predstavit, ze by som ovladal s rovnakou lahkostou viacero veci naraz. A co sa tyka KDFX efektov, ok neurazia, ale samozrejme ze na top notch pluginy to nema, takze ani len by ma nenapadlo to pouzit na nejaky processing alebo mastering. Gitaru alebo iny externy gear si mozem pichnut do zvukovej karty a napriklad v Logicu si mozem nadizajnovat efektovaci rack od vymyslu sveta, a nemusim sa tym drbat v klavese.
Damy a pani,
25.8.2021 bude na fejsbuku live prezentacia K2700 od Chrisa Martirano o 15:00 stredoamerickeho casu, co je u nas +6 hodin, takze 21:00.
Som zvedavy...
Nuz strasny pruser s tym live streamom, ale tentokrat na strane Kraft Music - stream bol verejny len pre USA, zvysok sveta zablokovali. Tak snad to daju zo zaznamu na youtube...
No docela zajímavé. Využití ribonu se zdá zajímavé, zvukově je nástroj prurazný a dobře fungují filtry. Zasmál jsem se kolik zvuků je tam z MeloKurz CD , FM zvuky pecka. Jediná věc, osobně mi nesedí umístění ribonu nad klávesnicí, mám zvyk se tam dotýkat palcem při štelovaní a občas z toho vznikne věc, jako uladění a tak. Chvíli jsem myslel že je problem v klavesach. Kdyby to třeba půl centimutru zapustili, bylo by to fajn