Kurzweil K2700

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
KAYKO

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Mnooo, to je to, ja mam u seba viacero veci a Forte je v tejto oblasti najslabsie. Trochu sa to zlepsilo ked som z AOSu kupil zvuky a boli tam nove epiana. Ale v porovnani s konkurencnymi strojmi, to je slabucke a hlavne tych 13G na par zvukov, mi hlava neberie. Rad by som to mal vysvetlene.
Takze tych opodstatnenych otazok co mam je viacero.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Forte má 16GB továrenských a 3,4 užívateľských, nie?

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

KAYKO píše:
18 led 2021 14:14
Mnooo, to je to, ja mam u seba viacero veci a Forte je v tejto oblasti najslabsie. Trochu sa to zlepsilo ked som z AOSu kupil zvuky a boli tam nove epiana. Ale v porovnani s konkurencnymi strojmi, to je slabucke a hlavne tych 13G na par zvukov, mi hlava neberie. Rad by som to mal vysvetlene.
Takze tych opodstatnenych otazok co mam je viacero.
To je tím, že tam jsou dlouhé samply. ale ty zvuky jsou většinou 16/44,1KHz, Kurzweil spoléhá na firmy že dodělají samply a proto tam máš relativně tolik prostoru na doplnění 3,3GB, ale to je ta slabina Kurzweilu. Tady byly úžasné firmy jako třeba Paramound a ti se na to vykašlali a zanikly bez převodu autorských práv. Proto je třeba pro mě zajímavé načítání formátu K2661, ale je pravda že třeba i Roland na SRX kartách používal až nějakých 16/122KHz .

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Piana maju 48kHz. - FORTE. Velke + za tu klaviaturu. Som strasne zvedavy na tu cenu.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Cena ta bude, podle mě to nepůjde pod 2700-2900 EUR

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Mam obavu, ze s tymto vsetkym co popisali to moze byt predsa len cez 3000,- EUR. Vlasta vyborne napisal, ze teraz uz je jedno s cim vyde Korg, pretoze toto vypada na silnu masinu, ktora ma navyse svoj vlastny styl. Vypada to tak, ze Kurzweil sa vracia novymi funkciami do dnesnej doby a pri tom vyuziva vsetky svoje doterajsie silne stranky! Ten dizajn je na mna trosku moc funky, ale kludne by som ho stravil, ak by sa mi jeden objavil vo vybave :-D Este ma napadlo, presne ako Benqo krasne oslahal par klaves dolu, ze by ma zaujimala aj 76ka, s dobrou syntakovou mechanikou s aftertouchom. Nech trosku zhodi kila 😉

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Toto je tiez super feature: ovladanie transportu DAW pomocov transport sekcie - palec hore!
Use the Transport section to control recording and playback of the on-board 16-track sequencer as well as your favorite DAW (via MMC and System Real-Time messages)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Hmm.....u Kurze novinka?

P.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

No, oni zrušili NAMM, které bude jen virtuálně. Takže Kurzweil vytáhl novinku....

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Nee - já jsem reagoval jen na to ovládání transportu v DAW :-D jinak o 2700 vím z netu.

P.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

gari píše:
18 led 2021 21:16
Toto je tiez super feature: ovladanie transportu DAW pomocov transport sekcie - palec hore!
Use the Transport section to control recording and playback of the on-board 16-track sequencer as well as your favorite DAW (via MMC and System Real-Time messages)
Ja si myslím, že tá K2700 nás ešte veľmi veľmi prekvapí... a nielen nás. Už teraz s OS.v1 je to pecka... aj bez dotykového displeja.

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Samozrejme, som rad, ze sa nieco v Krzw deje a takisto som rad, ze sa najdu fanusikovia akutalneho Krzw, vdaka nim firma zije.

Len neviem zdielat to uplne nadsenie, kedze rozne Krzw vlasnim uz pomaly 25 rokov a s panom W som komunikoval, este ked tu na par vynimek, sa ani nevedelo kto to je.
Na zaklade vlastnej skusenosti, prieskumu a pouzivania, viem za seba zodpovedne povedat, ze s tym ako mal naslapnute Krzw v 90', ho banda neschopnych a nafukanych akoze managerov poslala tam kam nemal ist, vratane spominaneho pana s ktorym mam osobnu skusenost.

Viete preco okresali VAST? Jednoducho....nerozumeli tomu a nevedeli to spojazdnit na MARA. Potom zacali marketingovo klamat o spatnej kompatibilite . U aktalneho Krzw neexistuje spatna kompatibilita! A veci ktore drzo proklamuju ako dych beruce schopnosti, mal Krzw uz davno, alebo konkurencia.

Ospravedlnujem sa za prispevok, ale tym, ze som fanusikom skutocneho Krzw, beriem ich novinky ako tragikomicke predstavenie.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

pavlii píše:
18 led 2021 21:46
Nee - já jsem reagoval jen na to ovládání transportu v DAW :-D jinak o 2700 vím z netu.

P.
Ak to podporovali aj ine modely, sorry, nevedel som....potom je to dokonca shit, ze to tam tak hrdo pisu :)
Naposledy upravil(a) gari dne 18 led 2021 22:51, celkem upraveno 1 x.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Asi chybná poznámka ode mě - pardon. Mě nějak přišlo, že tímhle disponuje prakticky každý synth, který tuhle sekci tlačítek má. Kurzweil nástroje nemám prozkoumaná, já mám PC3LE, ale tohle jsem nikdy nezkoumal (na tohle mám kontroler), takže mě jen malinko udivila ta euforie v příspěvku ;-) umí to třeba můj Motif ES, což je celkem už babička stroj. Zapomeňte na to.

P.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

KAYKO: Tak určiteee.
Myslím, že väčšina z nás tu vie o tom, čo sa dialo v Kurzweili. Pán W (ak hovoríme o tom istom) to niekoľko krát celkom detailne popísal. Ak by sa to vtedy nepoondialo, boli by teraz majstrami sveta. Takže im musíme držať palce, aby sa pomaly vrátili späť do hry.
A s tou kompatibilitou máš pravdu, nie je to 100% kompatibilné. Je to marketingový ťah. Kto vie, čo bráni spraviť algoritmus na komplet prevod zvukov medzi Kxxx a novšími strojmi. Ale pravdupovediac... v čom sú zvuky Kxxx iné a kto ich naozaj potrebuje? Iba ak tí, ktorí zažili éru Kxxx. Novších kurzweilistov tie zvuky netankujú. Teda nechcem provokovať 😎
Inak na Mastering VAST sú aj upravené zvuky z Kxxx pre novšie stroje.

Odpovědět