Kurzweil K2700
Re: Kurzweil K2700
fm cez saw+ a shaper som uz urobil na K2000 v niekolkych tych programoch v demsky.krz ale momentalne moc neprogramujem, makam uz len na hudbe, teda ked nepocitam chiptune music na C64
Chlapci a dievcata, K2700 sa pomaly ale isto naskladnuje. Kto si date? 

Z cudzích videí robiť porovnania... to je také...
K2700 ako nahrada rockovej kapely?
Obdivuhodne.
Ale vobec sa mi to nelubi. Je to uhulakane.

Ale vobec sa mi to nelubi. Je to uhulakane.
Na tom Kronosovi to hrá on, ale na K2700 hrá Enzo Messina (MeXKeys).
Ok, je to tam aj v popise videa, tak aspoň že tak...
Ok, je to tam aj v popise videa, tak aspoň že tak...
Asi to bude kacířská otázka, jak moc současné nástroje Kurzweil pokročili v integraci s DAW?

SoundTower editor - stale ten isty nepodarok. A MIDI...

Jsem se asi neměl ptát 

Ono aj kvalita vyhotovenia je trocha diskutabilna, minimalne co sa tyka Forte, jasne nie je to z kovu, tym padom je to lahsie nez stara K2500/2600, ale celkovo kvalita nastroja je na workstation za 3500 eur (vtedajsia cena) nic moc. Pri PC4/K2700 je to mozno trocha lepsie, ale u mna ten pocit, nie celkom high endu je trvaly, displej fakt mohol byt vacsi, potom je vseobecne znamy problem, ze nekonecne rotacne kolecko je o dost horsej kvality nez bol pri K serii, mam tam uz zarezy z nechtov, potom pitch a modulacne kolecko, sa zacne po case pouzivania lepit, neviem ci to je kaucuk, alebo co, ale skratka zacne to pustat nieco lepive, co sa da vydenzifikovat tym znamym sprejom na okna, proste nejakym jemnym liehom alebo alkoholom a potom to uz nelepi. Slidery tiez mohli byt trocha vyssej remeselnej kvality, je to fakt pomerne lacny plast, tipujem ze vyroba jedneho slideru nepresiahla 1 €.
Ale najvacsi trapas mimo samozrejme chabej integracie s DAW, o usb audio prenose, alebo aspon SPDIF digitalnom vystupe nehovoriac, je napriklad to, ze napriklad v Logicu Pro X nemam Forte patch names, tak volim manualne banku a cislo programu, napriklad viem ze jedna banka ma 128 programov (alebo pri Kurzweli kedze je to bank change 032, tak je 100?), takze napriklad chcem si nastavit program cislo 1500, takze si odhadom tipnem cislo banky, pri navolenom kanali vidim na displeji Forte, ze kde sa to pohlo, tak potom len doklikam presne +/- 5 na zvuk ktory presne chcem, druha vec je, ze ked uz si spustim midi song z Logicu do Forte a skacem sipkami po kanaloch hore dole, tak to robi velmi pomaly, jednoducho, ked Forte prijima midi data a ked nie je ich zrovna malo, tak to proste nereaguje tak ze okamzite, co je pomerne velka hanba.
Esteze posledny update OS urychlil FM editovanie v realnom case, uz to nema taku pomalu response ako povodna V4. Ale tak ci tak, je to pomerne nedotiahnuty nastroj, jedine co je fakt super su programy a multi, takze zvuk, vsetko ostatne pokulhava znacne. Ja osobne si uz neviem prestavit ze si kupim este niekedy Kurzweil nastroj, nastastie na vyber je vela.
Ale najvacsi trapas mimo samozrejme chabej integracie s DAW, o usb audio prenose, alebo aspon SPDIF digitalnom vystupe nehovoriac, je napriklad to, ze napriklad v Logicu Pro X nemam Forte patch names, tak volim manualne banku a cislo programu, napriklad viem ze jedna banka ma 128 programov (alebo pri Kurzweli kedze je to bank change 032, tak je 100?), takze napriklad chcem si nastavit program cislo 1500, takze si odhadom tipnem cislo banky, pri navolenom kanali vidim na displeji Forte, ze kde sa to pohlo, tak potom len doklikam presne +/- 5 na zvuk ktory presne chcem, druha vec je, ze ked uz si spustim midi song z Logicu do Forte a skacem sipkami po kanaloch hore dole, tak to robi velmi pomaly, jednoducho, ked Forte prijima midi data a ked nie je ich zrovna malo, tak to proste nereaguje tak ze okamzite, co je pomerne velka hanba.
Esteze posledny update OS urychlil FM editovanie v realnom case, uz to nema taku pomalu response ako povodna V4. Ale tak ci tak, je to pomerne nedotiahnuty nastroj, jedine co je fakt super su programy a multi, takze zvuk, vsetko ostatne pokulhava znacne. Ja osobne si uz neviem prestavit ze si kupim este niekedy Kurzweil nastroj, nastastie na vyber je vela.
Díky, to mě přesně zajímalo. Tak jsem to měl u Rolanda XV2020 a vůbec mě to nebavilo. K2661 byl zvukově velký krok ku předu, ale jen na živé hraní. Postupně jsem si zvykl na PC používat Roland SD-50, do kterého mám připojeného Kurzweila a baskytaru. Pokud bych šel do dalšího nástroje, tak kvůli práci s PC bych už nechtěl slevit z pohodlí, spíše naopak. S živým hraním je to těžké, nacvičujeme na Vánoce, ale už druhý rok nevíme, jestli se bude hrát a za jakých podmínek. Takže přehodnocuji co bych chtěl, pokud skládam na PC tak s Rolandem. Při tom co K2700 má stát bych očekával že vstup půjde použit na nahrávání a že aspoň zpracují mapování pro DAW , s možnosti používání zvukových bank přes USB. To jsou věci u jiných značek 10-15 let staré
U nas doma sa hovorilo: "Nememu dietatu ani vlastna mater nerozumie."
Ako som uz pisal, na Mastering VAST fore sa zbieraju od uzivatelov pripomienky a poziadavky na nove updaty. Lebo ako kukam, tak kukam, len vy dvaja ste integraciu s DAW spomenuli... a to som na roznych Kurzweil grupach a forach. Tak napiste
Ako som uz pisal, na Mastering VAST fore sa zbieraju od uzivatelov pripomienky a poziadavky na nove updaty. Lebo ako kukam, tak kukam, len vy dvaja ste integraciu s DAW spomenuli... a to som na roznych Kurzweil grupach a forach. Tak napiste