Kurzweil K2700
Re: Kurzweil K2700
Naprosty souhlas, potesi to proste doma, a taky pokud se clovek neco rozhodne poslat do daw, melo by to tam byt v co nejlepsi kvalite. I kdyz tam to asi uz dneska budou valcovat vsti, alespon teda doufam ze tam jdou ty gigabajty znat. Ja s tebou souhlasim do posledniho puntiku, samo ze by 16GB potesilo v k2700 vic a uplne nejvic bych chtel kdyby to udelali jako volitelne mega krz piano, klidne za prachy a natahnes proste jen kdyz chces, potrebujes. To je to za co jsem je proklinal do sesteho kolena kdyz jsem koupil k2600, jenom kecy a nikdy pro ni nic poradneho neudelali. Nikdo to ani nechtel po nich zadarmo, byli jsme hladovi po rozsirenich, ja mel ve svych blaznivych dobach masiny nabusene vsim co slo, i kdyz jsem to nevyuzil. P-ram uplne k nicemu a sampling option taky k nicemu, snad jen pro ten aes. Pak jsem s prichodem PC3 procitnul a vystrizlivel. Misto novych options to pohrbili. Tenkrat jsem mel penu u huby, to mi verte -)))
K2700 a levnejsi PC4 je velmi rozumny pocin, i tim ze je to temer identicke a pokud maji fakt stejny firmware tak jeste lepsi, snizi se naklady na vyvoj protoze bude identicky pro dva na oko ruzne produkty. Ale jen samotny hw nestaci, respektive nestaci tem hloupym ke kterym se radim co nedokazou vystrihnout super zvuk z masiny na pockani a ani po tydnu, dvou. Mne by maximalne vyhovovalo kdyby se nasel nekdo od koho by sly koupit setupy a nebo QA na konkretni veci. V tu chvili budu krz milovat. A budou li do nej i nejake brutality, klidne 3GB samplu na nekolik malo zvuku piana ale masakrozniho co pochcije kde co tak si to proste koupim protoze to musim mit. Pokud to nebude za nesmysl samozrejme. Kdybych s timto nemel problem a veril tomu ze to tak bude, asi bych tu masinu poridil hned ted.
Ceho se bojim aby ta pamet nebyla zapraskana obycejnyma prasivyma fuj vecma co k nicemu nejsou a budou jen zrat misto a budou tam do poctu aby tam toho bylo MOOOOC. To je podle mne nejvetsi problem kurzweilu, udelaji HW, mnohdy fakt dobry HW na svoji dobu a neni do nej zradlo... A dal by mne silene potesily prdacke zvuky legend konkurence, mnohe na tom kramu jde vykouzlit protoze na ytb neco malo je. Docetl jsem se jake meli udajne problemy s vydanim piana pro PC3K a KORE64. Neskutecne kecy to jsou, kdyz jsem schopny zadat vyrobu deseti kusu takove prasiviny jako je board s pameti ja a jsem schopny celou tuto vyrobu zaplatit v tech 10 kusech, nemuze to byt zadny problem nechat vyrobit klidne ve stovkovych seriich a prodat. Nyni uz ani to neni potreba diky tem 3,5GB primo v masine. Tak jsem zvedavy ale opatrny.
K2700 a levnejsi PC4 je velmi rozumny pocin, i tim ze je to temer identicke a pokud maji fakt stejny firmware tak jeste lepsi, snizi se naklady na vyvoj protoze bude identicky pro dva na oko ruzne produkty. Ale jen samotny hw nestaci, respektive nestaci tem hloupym ke kterym se radim co nedokazou vystrihnout super zvuk z masiny na pockani a ani po tydnu, dvou. Mne by maximalne vyhovovalo kdyby se nasel nekdo od koho by sly koupit setupy a nebo QA na konkretni veci. V tu chvili budu krz milovat. A budou li do nej i nejake brutality, klidne 3GB samplu na nekolik malo zvuku piana ale masakrozniho co pochcije kde co tak si to proste koupim protoze to musim mit. Pokud to nebude za nesmysl samozrejme. Kdybych s timto nemel problem a veril tomu ze to tak bude, asi bych tu masinu poridil hned ted.
Ceho se bojim aby ta pamet nebyla zapraskana obycejnyma prasivyma fuj vecma co k nicemu nejsou a budou jen zrat misto a budou tam do poctu aby tam toho bylo MOOOOC. To je podle mne nejvetsi problem kurzweilu, udelaji HW, mnohdy fakt dobry HW na svoji dobu a neni do nej zradlo... A dal by mne silene potesily prdacke zvuky legend konkurence, mnohe na tom kramu jde vykouzlit protoze na ytb neco malo je. Docetl jsem se jake meli udajne problemy s vydanim piana pro PC3K a KORE64. Neskutecne kecy to jsou, kdyz jsem schopny zadat vyrobu deseti kusu takove prasiviny jako je board s pameti ja a jsem schopny celou tuto vyrobu zaplatit v tech 10 kusech, nemuze to byt zadny problem nechat vyrobit klidne ve stovkovych seriich a prodat. Nyni uz ani to neni potreba diky tem 3,5GB primo v masine. Tak jsem zvedavy ale opatrny.
Hele, já naprosto chápu tvoje rozpoložení z dob K26, problém ale nastal v té době. Bylo uděláno hromadu věcí, ale autorská práva nepatřila Kurzweilu. Ty firmy co vytvořili různé projekty a vlastní autorská práva dnes oficiálně neexistují. Takže i když seženeš CDčka, nemůžeš je dál nabízet a nemůžeš na nich založit nějaké svoje další práce. Já si třeba na K26 koupil SCSI paměťovou kartu na 8GB SD disk a jako náhodou jsem tam měl nakopírované soubory co ten opravář měl, takto se šíří zvukové banky pro Kurzweil. Já jen doufám, že pro K27 se objevují stále nové banky a takže asi zase bude z čeho vybírat.... Jinak mám i nějaké Roland a Korg zvuky z Itálie, ono toho je relativně dost, ale při způsobu práce se samply na K26 je to zdlouhavé, takže i v tom vidím pokrok....
Popravde receno taky by mne zajimalo z ceho chteji zit a profitovat. Z HW to moc nepujde, ten koupis jednou a mas na dloooooouho klid. Ta vyroba nejake to euro sezere a nebude to uplne malo. Dalsi kus sezerou obchodnici. Podle mne udrzitelny model je udelat dobry zaklad a to asi maji, super pocin je nacpat ten zaklad do krasne hlinikove mechaniky s fajnovou klaviaturou a do plastaka ktery bude za polovic, ale s temer uplne vsema moznostma, ale skaredsi, mene honosny. Tim si to koupi i ti kteri by ten drahy synt nekoupili a nestoji je to temer nic moc navic, vse maji. No a podle mne nejrozumnejsi cesta jak dospet k dalsim platbam do materske firmy je ze proste zacnou produkovat zvuky a nejlepe tak, aby byly vazane na konkretni HW aby to nebylo ze koupi jeden a ma to cele mesto... Kdyz bude co kupovat, bude se to prodavat. Nebo udelat nejaky kurzweil cloud za prachy, ale aby to fungovalo, musi neco vytvorit. A pokud vim tak nemaji nic z ceho by zili dal pote co si lidi koupi syntak. Takze pote co vyrobce dostane nejakou smesnou almuznu za masinu uz z tech svych ovecek neuvidi ani cent. To meli zmenit a na toto se zamerit kdyz bylo cerne uhli jeste hnede a mrtve more melo jenom rymicku a asi by bylo lepe.
EDIT: Vsichni vime ze Forte piana zneji lepe a mnozi by je fakt i chteli, ale forte kvuli tomu nekoupi ani omylem. Uz davno mely ty plne piana byt v prodeji samostatne pro PC4 kdo by je chtel. NIC by je to nestalo, vzorky maji, maji je v objektech, vsechno hotove. Nevim kolik tech pian forte ma, ale kdo by chtel aby mu znelo tak jako z forte, tak pane, poslete nam 20 nebo 50 ecek, dostanete za to download link a kod pro aktivaci na Vase serial number masiny a dekujeme, pristi mesic budeme mit sadu EP za dalsich 25€. Utratil bych tam asi kujwa dost a to zvazovani jestli pc nebo kacko by bylookamzite vyresene... Ze by tim nasrali majitele forte, no muzou udelat podobnou vec i pro ne a nejaky cas tomu dat exkluzivitu jen pro forte. Ja se fakt obavam ze jen vyvojem a prodejem hw to nepude.
EDIT: Vsichni vime ze Forte piana zneji lepe a mnozi by je fakt i chteli, ale forte kvuli tomu nekoupi ani omylem. Uz davno mely ty plne piana byt v prodeji samostatne pro PC4 kdo by je chtel. NIC by je to nestalo, vzorky maji, maji je v objektech, vsechno hotove. Nevim kolik tech pian forte ma, ale kdo by chtel aby mu znelo tak jako z forte, tak pane, poslete nam 20 nebo 50 ecek, dostanete za to download link a kod pro aktivaci na Vase serial number masiny a dekujeme, pristi mesic budeme mit sadu EP za dalsich 25€. Utratil bych tam asi kujwa dost a to zvazovani jestli pc nebo kacko by bylookamzite vyresene... Ze by tim nasrali majitele forte, no muzou udelat podobnou vec i pro ne a nejaky cas tomu dat exkluzivitu jen pro forte. Ja se fakt obavam ze jen vyvojem a prodejem hw to nepude.
Na reverb.com je teraz second hand Forte za 2 tisicky eur, to je o dost nizsia cena nez povodna 3 500 eur co som dal ja 
https://reverb.com/item/47950662-kurzwe ... tage-piano

https://reverb.com/item/47950662-kurzwe ... tage-piano
A jeste je k tomu nabita... Byt to nekde pobliz... Ale pote co mne prisly rozmlacene adamy jak ty ...... postacke s tim hazely nemam odvahu na experimenty.
Dela nekdo neco podobneho pro krz? Dela... Giuseppe De Rosa
Dela nekdo neco podobneho pro krz? Dela... Giuseppe De Rosa
PC4 ma 2GB na sample, Forte piana maju kazde cca 2GB, ak sa nemylim. Takze ich nenatiahnes. Su to Steinway a C7. Ja osobne uz mam tieto piana opocuvane, super by bolo, keby dali aj nieco ine. Hlavne sample upright piana mi chybaju.nunu píše: ↑15 úno 2022 16:30Popravde receno taky by mne zajimalo z ceho chteji zit a profitovat. Z HW to moc nepujde, ten koupis jednou a mas na dloooooouho klid. Ta vyroba nejake to euro sezere a nebude to uplne malo. Dalsi kus sezerou obchodnici. Podle mne udrzitelny model je udelat dobry zaklad a to asi maji, super pocin je nacpat ten zaklad do krasne hlinikove mechaniky s fajnovou klaviaturou a do plastaka ktery bude za polovic, ale s temer uplne vsema moznostma, ale skaredsi, mene honosny. Tim si to koupi i ti kteri by ten drahy synt nekoupili a nestoji je to temer nic moc navic, vse maji. No a podle mne nejrozumnejsi cesta jak dospet k dalsim platbam do materske firmy je ze proste zacnou produkovat zvuky a nejlepe tak, aby byly vazane na konkretni HW aby to nebylo ze koupi jeden a ma to cele mesto... Kdyz bude co kupovat, bude se to prodavat. Nebo udelat nejaky kurzweil cloud za prachy, ale aby to fungovalo, musi neco vytvorit. A pokud vim tak nemaji nic z ceho by zili dal pote co si lidi koupi syntak. Takze pote co vyrobce dostane nejakou smesnou almuznu za masinu uz z tech svych ovecek neuvidi ani cent. To meli zmenit a na toto se zamerit kdyz bylo cerne uhli jeste hnede a mrtve more melo jenom rymicku a asi by bylo lepe.
Ja som nasiel free sf2 piana, tak mam dve v PC4 a pomalicky ich programujem, aby zneli tak, ako chcem.
Tak vzit do ruky sekyru a oseknout to aby to tam veslo je malickost, pripadne vypustit nejmene pouzivanou vrstvu, tech moznosti je hodne. Ale myslim ze mi rozumite co jsem tim chtel rict. Proste meli by zacit nabizet i nejake ty produkty ktere by nasledne kupovali ti kteri si to zelezo koupili. Udelat pekne video s masinama, zahrat na to skakal pes a sup tlacitko download a zaplat... Na druhou stranu to snad koupila velmi silna korporace ktera ty prachy ma aby do v te znacce neco utopila.
Vemte si ten uspech norda. Kdo nema na podiu nejakou cervenou krabici tak jako by tam nebyl -) Za tu dobu co jsem utekl a trucoval jsem mluvil s nekolika muzikantama a taky meli dilema co koupit a vzdycky to koncilo kurzweil nebo nord. A pro mne nepochopitelne vyhraval nord... Jelikoz ted lezim doma a jsem nemocny, mam fakt hooodne casu smrdet na webu a ten nord je jak cerveny mor. To mi reknete proc. Ja asi malinko tusim, ma moc tocitek na sobe, dostat z nej zvuk ktery potrebuju bude urcite snazsi. A hraje jim to taky dobre. Ja to mam jinak, kurzweil je spjaty s myma velikanama a idolama, tak nic cerveneho nechci. Chci kacko, ale jelikoz jsem lama tak potrebuju i ty prdacke zvuky do nej.
Vemte si ten uspech norda. Kdo nema na podiu nejakou cervenou krabici tak jako by tam nebyl -) Za tu dobu co jsem utekl a trucoval jsem mluvil s nekolika muzikantama a taky meli dilema co koupit a vzdycky to koncilo kurzweil nebo nord. A pro mne nepochopitelne vyhraval nord... Jelikoz ted lezim doma a jsem nemocny, mam fakt hooodne casu smrdet na webu a ten nord je jak cerveny mor. To mi reknete proc. Ja asi malinko tusim, ma moc tocitek na sobe, dostat z nej zvuk ktery potrebuju bude urcite snazsi. A hraje jim to taky dobre. Ja to mam jinak, kurzweil je spjaty s myma velikanama a idolama, tak nic cerveneho nechci. Chci kacko, ale jelikoz jsem lama tak potrebuju i ty prdacke zvuky do nej.
Hehe, rozumiem ti.
Nord to dobre vyriešil, že ponúka kopec free zvukov v rôznych veľkostiach a môžeš si premazať továrenské zvuky. U Kurzweilu to nie je a vraj ani nebude. Ale existuje kopec ľudí, čo robia zvuky pre Kurzweil - megapreset, kurzweilworld, barbandco atď. Môžeš si vybrať
Nord to dobre vyriešil, že ponúka kopec free zvukov v rôznych veľkostiach a môžeš si premazať továrenské zvuky. U Kurzweilu to nie je a vraj ani nebude. Ale existuje kopec ľudí, čo robia zvuky pre Kurzweil - megapreset, kurzweilworld, barbandco atď. Môžeš si vybrať

Ten nabízí zvuky pro K2700 tady https://www.synthonia.com/marketplace/kurzweil/k2700
Co mne stve to je fakt ze k2700 muzu mit taky hned, ale presne za dvojnasobnou cenu PC4. Plastaka muzu mit za opravdu velmi fajn prachy, cca 1500€ novou, zabalenou. Snad se mi to podari jeste ponizit o jejich DPH, v tu chvili to je bezkonkurencnich cca 1200€ za 88 klapek je neco co jsem proste ochotny ihned vytahnout. Kdyby se nekdo chtel pridat, nemam s tim problem, nejspis pro to pojedu a rozdeli se mi naklady na cestu. Protoze mam takovou predtuhu ze aby mne to dal bez jejich dph tak bud doprava ven nebo osobni overeny odber, uz jsem tak neco u nasich sousedu ponakupoval. Vzhledem k tomu ze muziker za ni dnes chce 53k to je proste cena ktera se neodmita. Je to dokonce o 300 ecek min nez u thomana. Jak to delaji nevim. Kdyby byla k2700 drahsi o tisic ecek nez plastak tak si ji vezmu a hotovo, ale 3000€ za ni proste nedam, tolik toho oproti plastakovi zase nenabizi. Nic to nemeni na faktu ze ji chci. Jen si budu muset pockat az trochu vychladne...
V tomto kontextu mne nedava moc smysl kupovat kurzweila z druhe ruky. Jen je trochu pruser ze PC4 nechci naporad. A to modre svitici logo, to se fakt posrali v kine, takovy kolotoc... Jako vedle labuti a autodromu by to naprosto skvele zapadlo, to zase ze fakt joooo -))) Fakt nevim co tim ti chytraci sledovali. Chapu snahu udelat levny, ale presto zvukem a moznostma solidni masinu. Ale fakt ji bylo treba az takto znasilnovat a prznit ? Nevim, asi uz jsem proste stary a moje mysleni ze mimo dnesni realitu -) Pripomina mi to styl cim vic prouzku, tim vic adidass a myslim si ze je to spis skoda a ze to nemaji zapotrebi.
Souhlasite se mnou vzit tu pc4-88 a na kacko si pockat? Prachy zase neseru, jinak bych ji vzal hned a netrapil se s tim...
V tomto kontextu mne nedava moc smysl kupovat kurzweila z druhe ruky. Jen je trochu pruser ze PC4 nechci naporad. A to modre svitici logo, to se fakt posrali v kine, takovy kolotoc... Jako vedle labuti a autodromu by to naprosto skvele zapadlo, to zase ze fakt joooo -))) Fakt nevim co tim ti chytraci sledovali. Chapu snahu udelat levny, ale presto zvukem a moznostma solidni masinu. Ale fakt ji bylo treba az takto znasilnovat a prznit ? Nevim, asi uz jsem proste stary a moje mysleni ze mimo dnesni realitu -) Pripomina mi to styl cim vic prouzku, tim vic adidass a myslim si ze je to spis skoda a ze to nemaji zapotrebi.
Souhlasite se mnou vzit tu pc4-88 a na kacko si pockat? Prachy zase neseru, jinak bych ji vzal hned a netrapil se s tim...
To modre podsvietenie loga sa da vypnut
Ak ti nevadi naprd aftertouch pri PC4-88 (treba pouzit velky tlak), tak chod do toho. Ja osobne cakam, co prinesie novy update pre K2700 a kedy spravia 76 klapkovu verziu. Potom by ma mozno presvedcili. A mozno nie, lebo pady (viem si pripojit externy midi kontroler ala NanoPad) a ani zabudovanu zvukovku nepotrebujem. A predpokladam, ze updaty OS budu pre PC4 a K2700 najblizsich par rokov takmer rovnake.

Ak ti nevadi naprd aftertouch pri PC4-88 (treba pouzit velky tlak), tak chod do toho. Ja osobne cakam, co prinesie novy update pre K2700 a kedy spravia 76 klapkovu verziu. Potom by ma mozno presvedcili. A mozno nie, lebo pady (viem si pripojit externy midi kontroler ala NanoPad) a ani zabudovanu zvukovku nepotrebujem. A predpokladam, ze updaty OS budu pre PC4 a K2700 najblizsich par rokov takmer rovnake.
Akce PC4 je produkt konstruovaný jakoby pod čínským vedením pro čínský trh, Číňani mají rádi hezké věci až efektní. Oni dodali kapacity, klaviaturu, Korejci z Kurzweilu zvuk a procesing. Forte, PC3 byli seriozní produkty pro evropský trh, tam ale zjistili že nikdy nebudou na stupních vítězů. Já bych to neřešil, hrát to hraje PC4 dobře....nunu píše: ↑16 úno 2022 15:25Chapu snahu udelat levny, ale presto zvukem a moznostma solidni masinu. Ale fakt ji bylo treba az takto znasilnovat a prznit ? Nevim, asi uz jsem proste stary a moje mysleni ze mimo dnesni realitu -) Pripomina mi to styl cim vic prouzku, tim vic adidass a myslim si ze je to spis skoda a ze to nemaji zapotrebi.
A kdo je teda v evrope na stupnich vitezu? Je pravda ze vsude je neco cerveneho. Taky je pravda ze vypusti temer vzdy nejake nedodelky. Ale to je dneska vseobecny trend, delaji to i velmi mocne a schopne nemecke firmy... Mne prijde ze tou PC4 pohrbili nenavratne radu PC a nutne nasrali vsechny uzivatele PC3 kterym se ted kurzweil tezko vysvetluje. Protoze PC4 fakt neni nastupce, ale degradace, hracka. Mocna hracka ale zname kapely se tim asi na podiich chlubit nebudou, o tom zadna. Ale i kdyz ji zprznili ja to citim jako velmi silne zelezo co ma zatracene co nebidnout. A uprimne receno asi bych taky vahal jestli NS nebo Forte. Zvlast v dobach kdy to vypustili a bylo to teda takove jake to bylo, se nedivim ze to moc nechteli.
Docetl jsem se ze krz ted vlastni hyundai. Opravte mne nekdo, ale podle mne je to tak obrovsky silna spolecnost ze pokud budou chtit znacku kurzweil dostat na vrchol tak se jim to musi podarit. Zelezo vzdycky bylo vyborne. Tak v cem je problem ze by se krz nebohl vratit k tem znamym celebritam?
Kluci, pekne prosim, nekde jsem narazil na webu krz na 'tabulku' kde byly syntaky specifikace serazene vedle sebe, bylo snadne zjistit co ktery zvlada oproti jinemu, nemate to nekdo ulozene, ja se k tomu uz nedohrabu a asi by se mi to hodilo...
Docetl jsem se ze krz ted vlastni hyundai. Opravte mne nekdo, ale podle mne je to tak obrovsky silna spolecnost ze pokud budou chtit znacku kurzweil dostat na vrchol tak se jim to musi podarit. Zelezo vzdycky bylo vyborne. Tak v cem je problem ze by se krz nebohl vratit k tem znamym celebritam?
Kluci, pekne prosim, nekde jsem narazil na webu krz na 'tabulku' kde byly syntaky specifikace serazene vedle sebe, bylo snadne zjistit co ktery zvlada oproti jinemu, nemate to nekdo ulozene, ja se k tomu uz nedohrabu a asi by se mi to hodilo...
Odpověď bude škaredá:
Stage: Nord
Výdělek: Yamaha Genos
Prodeje: Yamaha ModX
Profíci: Kurg Kronos
Stage: Nord
Výdělek: Yamaha Genos
Prodeje: Yamaha ModX
Profíci: Kurg Kronos
Svet se v prdel obraci. ten Genos jsem vubec neznal, pustil jsem si na trubce nejake video a musel to zavrit at se nepobliju. Samohrajka za kilo, no proc ne kdyz se to prodava. ModX taky moc nechapu co na tom lidi vidi, 128 hlasu polyfonie, kolik to ma zon nikde nepisou, jak velkou pamet na samply tyky nevim, no nijak mne to nicim neoslovuje. Nordy asi chapu, hraje to dost dobre, pokud se znacka o ovecky stara jako ze asi ano a dovoli si ty stroje znacne customizovat tak tu oblibu asi chapu. Kronose vubec neznam, v mych dobach byl vrchol oasys, no neposral jsem se z nej a mel jsem to kdysi vedle kacka. Kronos asi bude nastupce ale uz nejak neni a je jen nautilus a to asi nebude srovnatelna masina.
Porad si myslim ze PC4 ma hodne silne naslapnuto. Ja jsem asi stastny clovek, v podstate mne staci paradni zvuky, 8 zon, 256 hlasu moc potesi, dx7 je paradni ze tam je, budou mne stacit i ty 2GB na samply zvlast pote co jdou tahat i behem hrani a jsou natazene fofrem.
Porad si myslim ze PC4 ma hodne silne naslapnuto. Ja jsem asi stastny clovek, v podstate mne staci paradni zvuky, 8 zon, 256 hlasu moc potesi, dx7 je paradni ze tam je, budou mne stacit i ty 2GB na samply zvlast pote co jdou tahat i behem hrani a jsou natazene fofrem.