Kurzweil K2700

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od concord »

Po precitani vsetkeho co sa tu uz stihlo napisat sa tesim na prvy test tejto masinky. Nezaujate usi. Dufam ze ich napadlo z tymi padmi ovladat aj jednotlive stopy sekvencera.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

gari, to s tymi akordami ma Kurz tiez davno zvladnute.
Na PC3LE vies priradit ku kazdemu padu jeden 8-tonovy akord. U Forte to vies spravit s 12-timi klavesami, cize napr. najspodnejsiu oktavu si na to vyhradis. U K2700 na to budu pady.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od concord »

Benqo píše:
19 led 2021 12:05
Keby sa cez USB dal naozaj pripojiť dotykový monitor/mobil/tablet, to by bola pecka!
Myslis to tak ze budes ovladat DAW cez tlacitka na K2700?
Preco len 12? V ramci programu vies predca na klavesu namapovat akord. Mas as 32 vrstiev /3 je 10 akordov v ramci 1 programu. To staci nie? Ked to nestaci mame tu setup. Tam mozes dat kolko programov vedla seba?

Vlasta kaskada / triple mode je v kazdom jednom kurzweili. Tuto vlastnost smerovania signalu vyuziva plno programov v 2600..... az po dnesnu 2700.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 243
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

Benqo píše:
19 led 2021 19:05
gari, to s tymi akordami ma Kurz tiez davno zvladnute.
Na PC3LE vies priradit ku kazdemu padu jeden 8-tonovy akord. U Forte to vies spravit s 12-timi klavesami, cize napr. najspodnejsiu oktavu si na to vyhradis. U K2700 na to budu pady.
Ja som len reagoval na Mdudasa - a vyznam tych padov. Chcel som poukazat na ich rozne vyznamy. Ale citoval som ine priapevky tusim... sorac.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

V pohodeee, uz sa nam tu zacinaju navzajom krizit myslienky 😎

pipe
Příspěvky: 34
Registrován: 01 úno 2010 01:03

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od pipe »

Vla-sta píše:
19 led 2021 14:24
Ono, jestli je funkční email co máš tady na registraci, pošlu ti odkaz na stažení. Bude toho tolik, že nebudeš mít ani čas na to vydělávání, ale teprve potom pochopíš v čem byla K25-26 výjmečná. Kurzweil udělal super mašinu, ale ty firmy co udělali pro něj zvuky to bylo mega a to mám jen zlomek toho co bylo vydané. Jenže pak se to nějak pokazilo
Tak to bych ti byl vděčný, můj email je pořád stejný. Já jsem oba nástroje sice koupil, ale nestačil jsem se s nimi zatím blíže zaobírat, takže by mi to bodlo.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 243
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od gari »

Benqo píše:
19 led 2021 20:05
V pohodeee, uz sa nam tu zacinaju navzajom krizit myslienky 😎
Sak toto. Dam si na par dni “voraz”. Mozno sa medzitym objavia nejake dalsie videa :)

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

concord píše:
19 led 2021 19:13

Vlasta kaskada / triple mode je v kazdom jednom kurzweili. Tuto vlastnost smerovania signalu vyuziva plno programov v 2600..... az po dnesnu 2700.
V tom případě bych tu kompatibilitu viděl že bude, až na nějaké drobnosti co jste zminovali drive

Tohle je nářez :mrgreen: :

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

pipe píše:
19 led 2021 20:27
Tak to bych ti byl vděčný, můj email je pořád stejný. Já jsem oba nástroje sice koupil, ale nestačil jsem se s nimi zatím blíže zaobírat, takže by mi to bodlo.
[/quote]


Tak to skus ako Ti bude zniet ten isty zvuk na obidvoch. 2600 ako posledna ma Krzw sound style prevodniky 18bit a 2661 uz ma viac HiFi style 24 bit.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Nepatri to sem, ale nechce sa mi zakladat nove vlakno. Ked to ale zoberieme ako porovnanie, tak ano.
Prvy Kurzweil, K250. Mal som ho v racku zo vsetkymi rozsirovackami. Je to 84' a povedzme si, ci ten vyvoj vo firme je teda na poriadku😉
Naposledy upravil(a) KAYKO dne 20 led 2021 09:56, celkem upraveno 1 x.

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

KAYKO píše:
20 led 2021 09:25

Tak to skus ako Ti bude zniet ten isty zvuk na obidvoch. 2600 ako posledna ma Krzw sound style prevodniky 18bit a 2661 uz ma viac HiFi style 24 bit.
K2661 je 24 bitová jen pře ADAT převodníky, jinak jsem někde četl že do normálních výstupů jsou tam daleko horší převodníky než u K2600
"The K2600 / 2600X DAC is a hi end quality, multi-bit DAC based on the Analog Devices AD 1865 chip. The K2661 DAC is based on the low-cost delta-sigma chip. The DAC in K2600 / 2661 sounds much better, especially in a mix."

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Vla-sta, K2661 ma 24bit DA viac HiFi style. o tom som pisal.
Samozrejme ADAT je 24bit a trvalo 48Khz, ale to som tym nechcel povedat. Islo o to, ze ked sa pusti ten isty zvuk cez analogove vystupy 2600 a 2661, ci bude vnimat rozdiel.

Vla-sta
Příspěvky: 661
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Určitě je, ale je potřeba hrát na klávesnici K2600 přes midi, aby to srovnání bylo a ten dotyčný musí mít kartu s ADAT, já ji třeba nemám

Tady nahráli klavír:

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 630
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od KAYKO »

Skusme este raz. Poukazoval som na ten isty preset, cez AUDIO vystupy, ADAT s tym nic nema.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od MDudas »

Ja rozdiel medzi Hi-Fi a Hi-End prevodnikom nepocujem ani nahodou... :oops:

KAYKO ma pravdu v tom, ze vyvoj u Kurzweilu ma prapodivne smery aj tempo... Tesime sa, ze mame naspat to, co tu bolo uz pred 20 rokmi... :lol: (zase mame RAMku, zase mame zabudovany ribbon, vratila sa TP40L, vratli sa niektore efekty)

K tej kompatibilite - K2xxx -> PC3 ... velky zdroj nekompatibility je uroven hlasitosti DSP boxov - na PC3 je mozne nastavovat len stupnovite 0, -6, -12, -18dB... na K2XXX to bolo plynule. Tym padom veci VASTove nemozu zniet rovnako. :|
Dovod je technicky/programatorsky - znizit hlasistost o 6dB znamena delit 2 - procesorove instrukcie na delenie 2 su vyrazne casovo uspornejsie. Cize vypustenie plynulej regulacie urovne DPS boxov umoznilo usetrit vykon procesora ... a skocit z 3 vrstiev v programe na 32 .... a z polyfonie 32 na 128 hlasov... Ak to v K2700 nevratia na plynulu regulaciu, tak skutocna kompatibilita s K2xxx jednoducho NEBUDE. Bude zase len ta marketingova, ktoru spomina KAYKO...

EDIT: Druha polovica tohto mojho prispevku je NEPRAVDIVA. Pardon !
Naposledy upravil(a) MDudas dne 21 led 2021 01:33, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět