Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dedko » 05 úno 2012 20:42

tak ten jamík na konci je geniálny...

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 21 úno 2012 08:40

Ahoj,
opět něco na oživení pěkná předváděčka obrovských možností pc3k8
http://www.youtube.com/user/muzykujkrop ... ture=watch

miravana
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2012 19:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od miravana » 25 úno 2012 16:40

Ahoj všichni,

pokusím se vysvětlit svůj problém, jsem sice dost starej, ale nezkušenej, na Kurzweil jsem si ještě ani nesáhl. Proto se prosím nesmějte mému přihlouplému dotazu. Když naší kapelu opustil již asi 6. bubeník (problémy s manželkou, záda, chlast, neochota hrát trochu tišeji, nechuť tahat bedny atd..) padlo rozhodnutí bicí narát a pouštět. Takže nynější stav je, že z Tyrosa pouštím bicí (pro všechny rejpaly až na malou výjimku pouze bicí), které tam mám uloženy v midifilech, ostatní hrajem živě (klávesy, kytary, basa, ságo). Tak a múj dotaz zní zda by takto šla použít PC3K 7. Ideálně si představuji mít ty midifily s bícíma na flaschce. Případně jestli lze do nějaké uživatelské banky nastavit skladbu a nastavení zvuků, které k tomu potom budu hrát a jednoduše to vyvolávat. V Tyrosu to tak mám, tak si myslím, že by to tady mohlo jít taky. Díky Míra

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martin » 27 úno 2012 09:45

Samozrejme ze to Kurzweil umi, snad uz K2000 tohle umela, K2500 zcela jiste.
Muzes si dat do sekvenceru nekolik pisni a pak prepinat - spoustet pisne ( ve tvem pripade treba jen bici part)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 01 bře 2012 13:42

miravana, Kurzweil toho vie strasne moc. PC3 = Performance Controller - teda je vyladeny na zive hranie. Ja sa o bicie zaujimam len extenzivne, ale odhadom je v PC3 minimalne 50 rozne stylizovanych sad bicich :). Pre zive hranie mozes pouzit Setup mode - narobis zony, ku kazdej samostatny nastroj, ku kazdemu niekolko samostatnych riffov a arpegiatorov (cisla neviem presne) vsetky sa daju synchornizovat a ovladat na X sposobov (non-stop, retrigger, MIDI-In/Out, ....). Cely "balik" nastaveni potom ulozis ako " Setup" rovno do stroja (preco karty?). Volneho miesta je tam hodne. :lol:
Kurzweil je takmer po vsetkych strankach PECKA STROJ !!!!! Akurat je hodne zlozity - taka "vysoka keyboardova skola", takze Ti skusenosti pridu vhod. (tolko funkcii, co ma Kurz, dava dokopy NESKUTOCNE mnozstvo kombinacii syntezy a ovladania)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 01 bře 2012 14:01, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 01 bře 2012 13:44

Svata pravda!

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 01 bře 2012 14:18

Tak, tak,... Kurzweil má ještě větší možnosti než Tyros, ale musí se umět využít. Tzn., jak bylo výše řečeno - vysoká škola - nastudovat manuál a pak po jednotlivých částech experimentovat. Kdo chce využívat pouze presety, bude spokojenější se samohrajkou nebo jednodušším workstejšnem.
Bicí se v PC3 dají hrát ze 16ti stop sequenceru, 16ti riffů nebo 16ti arpegiatorů v 1 setupu. Kdyby to věděli japonští bubeníci Yamato, zbledli by závistí... cha, chá...

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 01 bře 2012 14:25

Chce to venovať tomu dostatok času a výsledky sú povzbudivé. Kto s ním nemá trpezlivosť, nevyužije jeho možnosti.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od a.tom.x » 02 bře 2012 11:38


No to si děláš srandu snad -- ano ten člověk je dobrej pianista, ale je to sjíždění presetů po miliónté???? Někdo ukazuje, že to umí piano a smyčce ... zázrak, tohle už to umí 20 let.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 06 bře 2012 16:04

a.tom.x píše:

No to si děláš srandu snad -- ano ten člověk je dobrej pianista, ale je to sjíždění presetů po miliónté???? Někdo ukazuje, že to umí piano a smyčce ... zázrak, tohle už to umí 20 let.
promin uz sem nic podobneho ani jineho nedam slibuji :-)

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od skacma » 07 bře 2012 19:41

Ahojte,
prosím poraďte, plánuju koupi workstation Kurzweil..
PC3K je pro mě nejspíš zbytečné, hlavně za ty peníze ta kompatibilita se starými nástroji je pro mě nevyužitelná, PC3 se už nevyrábí
tak plánuji koupi PC3LE7...
Chci se zeptat, už jsem něco viděl na netu ale nejsem si tím moc jiste...
Jde vyrábět programy nebo různé setupy ve stylu.. Potřebuji na jednu písničku nastavení, když dole mám pad na 2 oktávy, pak jedna oktávat, synták, dalšíé oktávat smyšce a nahoře poslední oktáva třba panova flétna s něčím dohromady...
S tím že v některé části klaviatury bude dohromady 2-3 zvuků a ještě určím výšku a polohu tonu, aby to nehrálo jako u splitu..
A takhle bych těch nastavení měl třeba 100... s tím že jenom navolím a hraju jak potřebuji ?
A v čem se to dělá ? nějaký program nebo přímo v nástroji ? A jak je to složité ?
A jde u PC3LE nastavit něco podobného jako je tady toto ? http://www.youtube.com/watch?v=uagMp5gz ... re=related
První 3 oktávy smyšce se snytákem, nahoře smýchané nějaké zvuky a na padech akordy neo něco podobného ?
Děkuji za odpověď

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 07 bře 2012 23:34

[Nazdar skacma. Aj tu som! :) :wink:
Skusim zodpovedat postupne. (ja mam doma PC3, a to je malicko ine - takze vsetko neviem)

1/ ak vies anglicky, stiahni si manual - http://kurzweil.com/product/pc3le7/downloads/ - kapitola Setup Mode alebo Tutorial Setup Mode
Tam sa toho dozvies... ojoj... :lol:
gasma píše:Potřebuji na jednu písničku nastavení, když dole mám pad na 2 oktávy, pak jedna oktávat, synták, dalšíé oktávat smyšce a nahoře poslední oktáva třba panova flétna s něčím dohromady...
Jak som Ti uz pisal - toto absolutne neni problem. PC3LE uz z fabriky je vybavene 256 takzvanymi SETUPmi. To je cela robustna mnozina funkcii a parametrov pre zive vystupovanie (= "Live Setup"). Uz tieto fabricke SETUPy intenzivne vyuzivaju Zony - a to vedla seba i vrstvene. Parametre ako: pre zonu priradeny zvuk, rozsah na klaviature, transpozicia, hlasitost, stereo-pan, midi kanal - to je uplny ZAKLAD !!!! K tomu tam mas priradene riffy, arpegiatory, vrstvenie (zopnutie) podla sily uderu, rozne krivky reakcie klaviatury, atd. atd.
My na PC3 mame este dalsie fajnovosti - v setupe mam az 8 roznych variant zapnutia/vypnutia zon (priradene tlacitkam na paneli) - t.j. na jedno stlacenie viem zmenit kombinaciu aktivnych a pasivnych zon. Keby si pocul tie kostolne organy (varhany) a ako skvele sa daju prepinat prednastavene kombinacie registrov - JE NESKUTOCNE, aky ma PC3 zvuk organov a ako sa daju pouzit !!!! Nechcem robit reklamu, ale ja osobne som sa skoro posral od uzasu (sorry za vyraz :oops: ), ked som to objavil.
skacma píše:S tím že v některé části klaviatury bude dohromady 2-3 zvuků a ještě určím výšku a polohu tonu, aby to nehrálo jako u splitu..
Ano, ide to bez problemov.
skacma píše:A takhle bych těch nastavení měl třeba 100... s tím že jenom navolím a hraju jak potřebuji ?
Z fabriky mas na PC3LE 256 Live Setupov. Neviem presne, ale typujem, ze volnych pozicii tam bude aspon tolko. (ja som na PC3 skusal ulozit na poziciu 2300 a islo to :))
skacma píše:A v čem se to dělá ? nějaký program nebo přímo v nástroji ? A jak je to složité ?
Ku Kuzweilu existuje editor od fy SoundTower. Bohuzial neni pre LE zadarmo. (kvoli cene). Vsetko sa da editovat aj priamo v nastroji - to je standard. Ale neni to uplne trivialne. :shock: :oops: A LE ma navyse na panely nejake tlacitka - "skratky" na tvorbu zon - sorry, viac neviem.
skacma píše:První 3 oktávy smyšce se snytákem, nahoře smýchané nějaké zvuky a na padech akordy neo něco podobného ?
Uz bolo povedane - delenie i vrstvenie - absolutne ziadny problem. Ja pady na PC3 nepoznam, ale manual pise - mozu byt naprogramovane na:
1/ odoslanie lubovolnej noty (bicie,perkusie), 2/ akordy, 3 /midi controlery+parametre, 4/ spustanie riffov (synchro. postupnost tonov)

Cau.
P.S. Neviem, ako je to u firmy Nord, ale Kurzweil-aci patria medzi "najspokojnejsich" zakaznikov :P

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od skacma » 07 bře 2012 23:56

Skvělý díky moc :-) zítra jedu do Brna obhlédnout Audiotek a Kytary a vyzkoušet Korg M3, Kruzweil PC3K8, Nord Stage 2, Yamaha Motif XF7.. tak uvidíme...
Škoda, že už nikde nelze sehnat Kurzweil PC3... PC3X nepotřebuju, stačí 76 kláves... a dávat 60 za PC3K jen kvůli funkčnosti starých formátů a samplů je zbytečnost...
Uvidíme zítra...
Kdyby jste někdo dokázali sehnat ten software pro PC3LE tak dejte vědět... docela by se hodil :-)

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 08 bře 2012 08:40

Skacma: Pokud potřebuješ nástroj jen do studia, tam je to téměř jedno, protože ve studiu je možné si s každou stopou dodatečně pohrát a vždycky se dá docílit uspokojového výsledku.
Pokud však hledáš nástroj do kapely, tak bych rád z vlastní zkušenosti znovu upozornil na už 100x omílanou skutečnost: nenech se oblafnout načančanými zvuky Korgu a Yamahy – mohl bys pak zažít nepříjemné překvapení, když zjistíš, že se jejich „úžasný“ zvuk utápí a ztrácí pod ostatními nástroji. To se ti s Nordem a Kurzweilem NESTANE! Kurzweil má pak oproti Nordu ještě i řadu užitečných vychytávek (bohatý výběr ze všech zvukových kategorií, téměř neomezené editační možnosti, sequencer, riffy, řídící funkce atd. atd.), které z něj pro mne dělají jasného favorita.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od skacma » 08 bře 2012 18:59

Tak jsem byl dneska v Kytary.cz v Brně a vyzkoušel jsem si Kurzweil PC3K8 a Yamaha Motif XF.... Po asi hodinovém zkoušení PC3K8 a pak Motifu musím říct.. že Kurzweil je užasnej a Motif je jen proti tomu hračička....
Rozhodl jsem se pro koupí PC3K7 na začátku dubna...
Teď bych jen potřeboval někoho, kdo by mi dokázal říct co nejvíc o tomhle nástroji, poradil mi, vysvětlilt spoustu věc...
Někoho komu mohu kdykoliv napsat a poradil by mi :-)

Motify mě zklamali na plné čáře... ty jejich vibráta u houslí a fléten jsou tak umělé a nepřirozené.. zní to hezky ale pak když se muzikant zaposlouchá tak to drásá ucho jak je to strojově přesný.. to na PC3K8 si to štělujete jak potřebujete a je to....
Geniální.. maximálně spokojenej a těším se až to bude doma.. Ještě tedy přemýšlím jestli nekoupit PC3LE nebo PC3K.... Spíš se mi chce do PC3K kvůli editačnímu softwaru.. kterej u LE není zadarmo.. a bez něj si to nějak neumím představit...

Odpovědět