Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
MDudas

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Ved to je nejakych 160€ !!! Skoda, ze to nemaju na stranke. :| Za tu cenu by myslim mohli nejaky-ten kus naviac predat aj mimo CZ/SK...

Neo

Příspěvek od Neo »

Takže právě dorazil email, že Kore64 je připraven k vyzvednutí, jsem rád, že bude doma do Vánoc :-) Až budu mít chvilku napíšu dojmy z nových zvuků....

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Ano, ano, taky jsem byl kontaktován, zítra by Kore64 měl být doma! Krásné vánoce a super zvuky přeju všem Kurzweilistům!

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Caute, ja som to prave objednal od Thomanna a uz sa neviem dockat, kedy to pride ;-) . Stastne a vesele vsetkym!

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Tos, tak ja rypak vam zadam na sviatky jednu domacu ulohu:

Kolkoze to bicich sad budem mat celkovo k dispozicii, ak si na PC3 nainstalujem posledny OS update a k tomu si prikupim Kore64 ? :shock: :lol: :lol:

Ak sa budete velmi nudit, skuste urobit nejake dema. Ale nie bicie !!!
Zaujimali by ma akusticke gitary, solo-plechy, solo-slaky :P , a pod.

Vesele Vianoce aj odo mna !

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Ale ak mas doma ozajstne bicie, tak si nas dostal :)

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Pred par dnami sa mi stala taka "prijemna" vec: Neviem ako, ale pravdepodobne pri prevoze alebo zlym ulozenim v aute mi praskol roh laveho bocneho krytu na PC3x. Stalo sa to aj napriek tomu, ze som ho mal v puzdre. Nie je to kozmeticky nejake strasne, ale bojim sa ze sa to bude zhorsovat, az mi jedneho dna kus toho bocneho krytu odpadne... Viete mi niekto poradit, kde najlepsie ten cely lavy bocny kryt objednat, aby som to vedel vymenit?

Obrázek

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

zkus servis v kytary.cz
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Neo

Příspěvek od Neo »

Tak jsem dnes konečně nainstaloval Kore64. Instalace proběhla naprosto v pořádku, karta šla do slotu lehce (po zkušenostech některých uživatelů na SonikMatter a Mastering VAST jsem se trošku instalace bál). Zvuky jsem stihl projít jen v rychosti ale dechy jsou určitě velmi povedené, obzvláště jeden saxofonový sólový zvuk. Kytary jsou určitě také posun vpřed, zvláště čisté stratocastery jsou opravdu příjemné a inspirativní. Synťáky jsou taky pěkné, spousta možností úpravy zvuku pod slidery. Bicí jsem moc neprocházel, přeci jen je moc nevyužiji, ale výběr a množství perkusivních nástrojů je myslím dostačující pro každého, zvukově velmi kvalitní.

Toť v rychlosti první postřehy. Zkusím ještě během zítřka pořádně prozkoušet a sepsat další zkušenosti. S nahrávkámi nejspíše odkáži na někoho jiného (něco je již nahraného na výše zmíněných fórech), používám Kurzweil jen na živé hraní a doma nemám do čeho/přes co nahrát ;-)

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

a.tom.x píše:zkus servis v kytary.cz
Dakujem. Vcera som navyse omylom len jemne do toho miesta udrel a ta prasknuta cast cela odpadla. A tak som rozobral bok a poriadne to zalepil. Uvidim, kolko to vydrzi... Snad medzitym zozeniem novy diel.

Michal Kratochvíl

Kurzweil PC3K - Dynamika.

Příspěvek od Michal Kratochvíl »

Zdravím všechny Kurzweiláky,

Chtěl bych poprosit o radu ohledně dynamiky. Uvedu příklad : Vytvořím si Setup, pravá ruka Brass 4 Layers, Levá ruka Strings taky 4. Jde nějakým způsobem dynamika přímo v tomto Setupu upravit? Nejlépe úplně odstranit? Mám totiž semtam problém nějaké skladby umačkat :D
A ještě jedna věc. Některé zvuky, například Program 201 Mixed Choir při domáčknutí kláves až na samé dno mají tendenci zesílit. Jak se toho prosím zbavím?

Předem moc děkuji za odpověďi!

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Nastavení dynamiky úhozu lze provést pro každou zónu zvlášť v SETUP na stránce KEYVEL, aftertouch (monopressure) v SETUP na stránce PRESS pro každou zónu zvlášť.
Viz příloha
Přílohy
PC3_guide.pdf
(175.61 KiB) Staženo 96 x

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Neo píše:Tak jsem dnes konečně nainstaloval Kore64. Instalace proběhla naprosto v pořádku, karta šla do slotu lehce (po zkušenostech některých uživatelů na SonikMatter a Mastering VAST jsem se trošku instalace bál). Zvuky jsem stihl projít jen v rychosti ale dechy jsou určitě velmi povedené, obzvláště jeden saxofonový sólový zvuk. Kytary jsou určitě také posun vpřed, zvláště čisté stratocastery jsou opravdu příjemné a inspirativní. Synťáky jsou taky pěkné, spousta možností úpravy zvuku pod slidery. Bicí jsem moc neprocházel, přeci jen je moc nevyužiji, ale výběr a množství perkusivních nástrojů je myslím dostačující pro každého, zvukově velmi kvalitní.

Toť v rychlosti první postřehy. Zkusím ještě během zítřka pořádně prozkoušet a sepsat další zkušenosti. S nahrávkámi nejspíše odkáži na někoho jiného (něco je již nahraného na výše zmíněných fórech), používám Kurzweil jen na živé hraní a doma nemám do čeho/přes co nahrát ;-)
KORE 64: Taky jsem to tam šoupnul, bicích něurekom (když to sečtu s původní ROMkou, tak bych řekl, že to vycházi do na každý den jiná sada bicích do konce dalšího století). Zvuky synťáků jsou silně zaměřeny na moderní styly, i když i klasika tam je (Oberheim, ARP, Moog, Prophet atd.), jsou tam slušné kytary s mírným i hutnějším zkreslením, sólové dechy jsou vyborné (bohužel pro komplexní dechové sekce se asi bude muset dále programovat), chybí ságo s exponovaným zkresleným bručením (growl) či propísknutím. Na to již nebylo asi paměťové místo a tak uvidíme, jestli to někdo zmákne pomocí VASTu...

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

KORE 64 nainstalováno bez problémů. Po hodině testování naprosto souhlasím s Vitusem - z "analogových" zvuků jsem si na zadek nesedl - kolekce od Art of Sound mi přijde univerzálněší. Kytary se mi líbí, ale nepotřebuju je. Dechy jsou určitě použitelné, ale např. rolandovská SRX karta BIG BRASS je podle mne lepší.
A na co je tam zase tolik bicích?!! Využije to vůbec někdo? :evil:

Můj první dojem je tedy - mírně řečeno - rozpačitý... :(

Michal Kratochvíl

Příspěvek od Michal Kratochvíl »

Vitus píše:Nastavení dynamiky úhozu lze provést pro každou zónu zvlášť v SETUP na stránce KEYVEL, aftertouch (monopressure) v SETUP na stránce PRESS pro každou zónu zvlášť.
Viz příloha
Moc díky! Hodně mně to pomohlo. :-)

Odpovědět