Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
petersooon

Kurzweil PC3LE61 v.2

Příspěvek od petersooon »

Ahoj, tak si hodlám pořídit pevný kufr, nejspíš nechat udělat někde na míru ... každopádně chci spíš poznamenat, že je lepší vzít metr a klávesy změřit, protože na web stránkách nebo v manuálu ve specifikaci jsou uváděny jiné hodnoty, např. zrovna pro LE61 to vychází na šířku kláves jinak (verze 2, styl dřevěné bočnice); tak bacha na to! :!:

MDudas

Re: Klavesnice TP40L

Příspěvek od MDudas »

gasma píše:Ahoj všem,nevite nekdo nahodou o moznych zmenach pripadne variantach klavesnice TP40L.Pred mesicem jsem testoval v kytarach cz Kurzweil PC3LE8 limitovana edice a nastroj mel znatelne tuzsi klavesnici nez PC3K8.Zhodli jsme se na tom dva, kteri jsme náhodne vybirali nastroj.
Pritom je v obou nastrojich alespon na strankach kurzweilu shodna klavesnice a to TP40L.
V Azii predavali niektore Kurzweily s TP4H (H-hard), ale do EU/USA to vraj neposielali.
A bola len tuhsia (Fatar su predsa-len Taliani :| )? Alebo bola vyslovene ina /zla?
V poslednej dobe zacali do rady SP montovat LK40GH od neznamej firmy, zrejme tiez z Azie. Pocul som na to len same nadavky. Snad to len nedali aj do tej limitovanej edicie (tabulka ju vyslovene nespomina...)

gasma

Re: Klavesnice TP40L

Příspěvek od gasma »

Ne byla naopak prijemnejsi na hru klaviru.Troufam si rict ze to byla na 100% take Fatar TP40_mozna M.Protoze vlastni PC3K8
mam tu klavesnici uz v ruce a poznal bych kdyby to byla ta LK40GH.Dave psal na foru ze to je od firmy Wiztech.No nevim asi se setri ?
tady se o tom take pise.
http://forums.musicplayer.com/ubbthread ... /2440902/2

rolyam

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od rolyam »

... ke mně se zas dostaly po sobě nástroje PC3LE6 a hned po něm PC3 (76). U obou výrobce uvádí mechaniku Fatar TP8. Dle mého soudu to taky stejné nebylo (tedy že by u PC3LE6 byl jen rozsah zkrácený na 61 kláves) - PCLE6 se mi zdála tužší a navíc jsem měl pocit, že byl i trochu jiný tvar (černých) kláves.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

No je to skratka pestry svet, predpokladam, ze aj Fatar svoje mechaniky updatuje k lepsiemu, takze verzie z novych rocnikov mozu mat mierne odlisnosti. Uz len trosicka odlisne spruzinky, ktore vracaju klavesu naspat mozu zmenit feel.

gasma

Klavesnice TP40L

Příspěvek od gasma »

nojo,ale PC3K8 a PC3LE8 byly uplne nove na prodejne.To je prave zahada.Zcela urcite je nejaky maly vyvoj klavesnice Fatar,protoze PC3X mela taky jiny feeling nez PC3K8.Byla trochu hlucnejsi pri uvolneni klavesy.Kazdopadne by si mel Kurzweil hlidat trochu kvalitu,protoze byva dost casto problem s dynamikou coz se da snadno opravit vycistenim nebo vymenou gumovych kontaktu,ale myslim,ze je to zbytecne poustet na trh nastroje a hned je davat opravovat.Mluvim z vlastni zkusenosti.Mozna,ze se to deje jenom v čechách alespon mam nekdy ten pocit.

petersooon

Kurzweil PC3LE na Thomann.de

Tak jsem se pro zajímavost díval na na http://www.thomann.de/cz/search_dir.htm ... il&x=0&y=0 a uviděl mnohem zajímavější ceny LE verze, rozdíl zhruba 8k - 9k v porovnání s prodejci v ČR. Čím to tak může být .... :?

rolyam

Příspěvek od rolyam »

... jestli se nepletu, tak před příchodem "druhé" verze s dřevěnými bočnicemi se PC3LE6 prodávala lehce nad 20 tis. Cena za novou verzi pak vyskočila nahoru na 30 tis. Tak buď se to "vrátilo" zpátky nebo že by nějaká "novinka"? Artis?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ja som si to nevsimol, terajsia cena za PC3LE6 u Thomanna za zhruba 20 800,- Kc ma pomerne sokuje. To uz ukecaju fotrovcov snad aj stredoskolaci :) Mimo to ma uz napadaju len konspiracne teorie o zmenach pomerov v kurze mien, prechodne ratingy Goldman Sachs, alebo dopredaj serie.

petersooon

Kurzweil PC3LE

Tak se už nějakou dobu věnuju nastavování zvuků, stáhnul a nahrál jsem si i nějaké z netu, začal upravovat i originální zvuky a ukládat pod vlatním ID ... a klávesy začaly blbnout, systém občas zamrznul a pomohlo jen vypnutí a zapnutí. Bylo to v okamžiku, když jsem začal měnit parametry u KB3 user programu, došel jsem k parametru Percussion On/Off nebo KeyClick On/Off, změnil z On na Off nebo None a ... hotovo! Nic, žádná odezva. Nakonec záloha všech user zvuků a SystemReset ... nepomohlo. Tak jsem z toho docela rozmrzelý; jo, mám poslední verzi OS 2.10.18337 ... co s tím??

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Reklamace.
Bohužel mě se to stalo taky, výměna za jiný kus pomohla, naštěstí to šlo řešit výměnou.
PC3LE je sice zvukově fantastický nástroj, ale kvalita výroby v Číně je žalostná. :(

petersooon

Re: Kurzweil PC3LE

Díky za odpověď, SoundsFine, jsem rád, že to není rukama, není to zrovna jednoduchý nástroj na pochopení :) ... zkusím to vyřešit vrácením v rámci 30-denní lhůty (bral jsem to od kytary.cz) a nejspíš nákupem od thomanna, který je o dost levnější.

rolyam

Příspěvek od rolyam »

... já mám zase špatný zkušenosti s (ne)spolehlivostí PC3 (76). Což vyústilo až k tomu, že z důvodu nespolehlivosti Kurzweil nemám ... Ještě když běželo fórum Sonikmatter, daly se tam na téma spolehlivost / kvalita najít věci až běhal mráz po zádech. Je to škoda.

petersooon

Re: Kurzweil PC3LE

Tak mi to nedalo a hledal jsem dál na netu ... problémy u LE existují, tady je popis http://ksetlist.com/viewtopic.php?f=36&t=432, takže snad nová verze OS tohle spraví, ovšem o spolehlivosti začínám malinko pochybovat.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Zvyknes si. Kazda masina ma svoje muchy. Cim zlozitejsia, tym viac.
Ako pisali na tom fore - seria LE povodne nemala mat kompletne PC3 menu, ale iba zjedodusene.
(a ani nema dostatok efekt-procesorov na niektore "narocne" KB3 programy)
Nechali sa presvedcit a teraz lovia chyby. Ale lovia. Na PC3 mame uz tusim 4-ty update.
Ja mam PC3 a nemam absolutne ziadny problem - max. spokojnost.
Dokonca obcas prihodia aj nejake nove zvuky naviac....

Odpovědět