Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 čer 2013 22:28

Whoa! Dalsia z miliona informacii, ktora mi na PC3 unikla.... :shock:
Vdaka, Martin.

Martas
Příspěvky: 40
Registrován: 25 srp 2009 22:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martas » 13 čer 2013 01:42

Ahoj,
prosim, potrebuju poradit s mazanim objektu v PC3K. Kdyz chci smazat user objekt, ktery obsahuje taky user objekt, (treba SETUP, ve kterem je user PROGRAM, ktery nikde jinde neni pouzity, tak by se mi mela objevit hlaska "DELETE DEPENDENT OBJECTS?" Ale nic takoveho se mi neobjevi a smaze se jen ten SETUP. PROGRAM zustane. Bud to blbe chapu, nebo je neco spatne :-( Nevite nekdo jak na to?
Diky M.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 15 čer 2013 23:13

Clovece... neviem. Prestudoval som, co sa dalo- malo by to tak fungovat v Storage Mode/Objects. Ale som to skusal, a nic sa to nepyta. A dependent nemaze. :(
Neni mozne, ze si tam mal este nejaky iny objekt ? (factory alebo pouzity inde ?)

Martas
Příspěvky: 40
Registrován: 25 srp 2009 22:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martas » 17 čer 2013 00:39

Ne ne... jeste jsem kvuli tomu vytvoril jeden program primo pro pokus. Ten ale obsahoval interni KEYMAPu, ale to by snad nemelo vadit. A pouzil jsem ho v nove vytvorenem Setupu a po smazani SETUPU program zustal. Uvital bych to hlavne v programech, aby se smazala i KEYMAPa, kdyz zkousim nejake vlastni zvuky pomoci importovani samplu.. A myslim, ze by se ta hlaska mela objevit vzdy a pak by to melo bud smazat nebo ne. Mozna nejaka chyba v systemu?? Taky jsem hledal nekde v nastaveni, jestli se ma nastroj ptat na mazani DEPENDENT objektu nebo ne, ale nic jsem nenasel :-( Takhle musim mazat zvlast program, zvlast keymap a zvlast vsechny pouzite samply. (Vsechno to ohvezdickovat) Ach jo....
Ale dik za snahu :-)
M.

petersooon
Příspěvky: 12
Registrován: 03 kvě 2013 08:59

Kurzweil PC3LE

Příspěvek od petersooon » 20 čer 2013 12:17

Ahoj, potřeboval bych poradit od zkušenějších ... stáhnul jsem si z netu zvuk-program, nahrál do nástroje, lehce upravil frekvence a chtěl jsem přiřadit na Knob5 reverb/hall, jenže mi to nějak nefunguje, efekt nereaguje na Knob5, není u něj zobrazeno AuxFX ve sloupci Parameter. Při editaci se mi v záložce PARAMS v 1. sloupci objevují pouze Parameters1 až asi 10, sloupec ControlSource má přiřazení Knob1 až asi 10, teď si to přesně nepamatuji kolik, dále u jednoho z param je ve sloupci ControlSource přiřazeno MWheel, tady nějaký efekt funguje. Nikde jsem ale procházením přes V.A.S.T. a záložky nezjistil, co který param1 - 10 dělá, k čemu je přiřazený, kde je přiřazeno třeba zrovna MWheel. Je použitý pouze Insert efekt, nic víc, ale zkoušel jsem i Aux, taky nic. Jsou to 2 vrstvy, keymap 999 a 2 různé algoritmy. Je možné, že když je to třeba program vytvořený v jiné verzi (třeba 2000, 2500, PC3K ...), tak se to chová takhle nebo dělám někde chybu já? Manuál jsem pročetl už mockrát.
Díky za nakopnutí :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 21 čer 2013 02:12

Zrejme to bude program vytvoreny na PC3, a preto nema priradene knoby...

voiceg
Příspěvky: 10
Registrován: 04 říj 2012 23:08

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od voiceg » 23 čer 2013 05:16

Zdravim kolegove,

mam dotaz, jestli mate nekdo podobnou zkusenost. Na PC3 LE6 mi po zapnuti nenabehl display, jen se rozsvitil a zobrazil vertikalni cary jako napr. vypada carkovy kod.¨

Posilal jsem to uz jednou na reklamaci, ale neuznali to, ze se jim to na opravne nestalo. Nevim, co s tim. Nastroj normalne hraje, ale display nic neukazuje. Druhy den se zase vse objevi, tak jak ma byt.

Dekuji za pr. pomoc.

Ivo
Přílohy
IMG_8443.JPG
IMG_8443.JPG (689.35 KiB) Zobrazeno 483 x

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 24 čer 2013 11:03

Som to este nikdy v zivote nevidel, myslim ze servisne stredisko by to malo diagnostikovat, kde si to daval, do K-Audio? Nieco podobne som vygooglil... Nasiel som este toto:
Before you do anything, contact Kurzweil support. http://www.kurzweil.com/OperationalSupport.php There is a chance that it's just a loose cable - and that's something you can fix yourself in under 5 minutes. Dave Weiser Kurzweil R&D
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 24 čer 2013 16:01

Typicky problem s povolenymi kablami - v ziadnom servise to nikdy neodhalia. Ani na PC3, ani na mikrovlnke. Maju to totiz polozene na inom podklade ako ty. Vacsinou to v servise daju na stol - na pevnu dosku. Tym sa zmeni napatie na chasis a na cele vnutro. Staci mikropohyb a kable frcia OK.
Ak je to skutocne ono, a oni Ti to neopravili, tak su to ale lemraci - staci to otvorit, vytiahnut par kablov, ocistit alkoholom kontakty a zase zasunut. Operacia na 20-30 minut...
Ak to ale neni ono, mas problem.
V kazdom pripade pis na ten mail od Demskeho - oni Ti daju presne instrukcie.

voiceg
Příspěvky: 10
Registrován: 04 říj 2012 23:08

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od voiceg » 24 čer 2013 20:38

Chlapi, díky za radu. Dneska jsem jim to dal do záruční opravy a poslal jim video, jak se to chová. Snad mě tentokrát neodbudou.

petersooon
Příspěvky: 12
Registrován: 03 kvě 2013 08:59

Re: Kurzweil PC3LE

Příspěvek od petersooon » 26 čer 2013 19:48

petersooon píše:Ahoj, potřeboval bych poradit od zkušenějších ... stáhnul jsem si z netu zvuk-program, nahrál do nástroje, lehce upravil frekvence a chtěl jsem přiřadit na Knob5 reverb/hall, jenže mi to nějak nefunguje, efekt nereaguje na Knob5, není u něj zobrazeno AuxFX ve sloupci Parameter. Při editaci se mi v záložce PARAMS v 1. sloupci objevují pouze Parameters1 až asi 10, sloupec ControlSource má přiřazení Knob1 až asi 10, teď si to přesně nepamatuji kolik, dále u jednoho z param je ve sloupci ControlSource přiřazeno MWheel, tady nějaký efekt funguje. Nikde jsem ale procházením přes V.A.S.T. a záložky nezjistil, co který param1 - 10 dělá, k čemu je přiřazený, kde je přiřazeno třeba zrovna MWheel. Je použitý pouze Insert efekt, nic víc, ale zkoušel jsem i Aux, taky nic. Jsou to 2 vrstvy, keymap 999 a 2 různé algoritmy. Je možné, že když je to třeba program vytvořený v jiné verzi (třeba 2000, 2500, PC3K ...), tak se to chová takhle nebo dělám někde chybu já? Manuál jsem pročetl už mockrát.
Díky za nakopnutí :)
Ahoj, tak jsem zkusil tenhle problém, který se vyskytuje u importovaných zvuků do LE z jiné řady než LE, vyřešit. Možná, že to je už známá věc, každopádně pořád se učím. Na začátku je třeba použít 999 Default program a začít importovat vrstvy, takže Edit -> záložka V.A.S.T. -> překlikat na ImpLyr -> vybrat program, odkud beru vstvy a přidat je, uložit a ... hotovo! Na záložce PARAMS jsou již standardně přiřazené akce, např. Pan, AuxFX, atd. Holt číst manuál pořád dokola a přemýšlet a zkoušet a zkoušet 8)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3LE

Příspěvek od MDudas » 27 čer 2013 00:37

petersooon píše: ....Manuál jsem pročetl už mockrát. Díky za nakopnutí :)
petersooon píše: ....Holt číst manuál pořád dokola a přemýšlet a zkoušet a zkoušet
Yes, sir ! Porad dokola ! :)

Fana
Příspěvky: 9
Registrován: 16 dub 2013 21:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Fana » 28 čer 2013 09:34

Zdravím vás pánové, chci koupit PC3K7. Potřebuji zjistit, když si na PC nastavím několik zón jestli je možné tyto zóny ovládat i někajou midi klaviaturou, v mém případě je to Kurzweil SP2X. Potřebuji zjistit hodně věcí, bohužel ale nemám manuál.Děkuji za rady předem.

Martas
Příspěvky: 40
Registrován: 25 srp 2009 22:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martas » 28 čer 2013 10:08

jj, jde to. Taky to tak pouzivam. Manual si muzes stahnout z netu :-) http://kurzweil.com/product/pc3k7/downloads/
M.

Fana
Příspěvky: 9
Registrován: 16 dub 2013 21:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Fana » 28 čer 2013 11:12

O manuálu vím že je na Kur. stránkách ale českej by byl lepší. Tkže to že Sp2X umí rozdělit klaviaturu jen na tři zóny nemá na nic vliv? A co když si nachystám dvě zóny na pc3K s každý zvuk s jiným efektem a dole na sp2 bych chtěl třeba 5zón a každá s jiným efektem, lze to? Používám dlouho Roland RS5 a bohužel tady to tak nejde, je to už pro mě velmi nedostatečný nástroj. Děkuji

Odpovědět