Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

aha sorry, já už ani nevím jak vypadají windowsy, tak mi to nedošlo....
:lol:
ale fakt odkud to máš? to někde uveřejnili oficiálně, nebo únik informací?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Je to oficialne od tvorcov PC3, snapshoty ktore uverejnili na americkom fore sonikmatter.com

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Cao, tak jsem byl dneska PC3x zkusit a jsem brutalne zklamany :(

Klaviatura - (mechanika) je slaby prumer, klavirni urcite ne, ale na druhou stranu je pekne rychla, takze na synth je fajn. Neni to spatny kompromis, ale nic pro me.

Zvuk - kurzweil klasika, pekny, nektere vzorky jdou, jine ne, je to ale asi spis o vkusu. Ze bych mel ale vyrazeny dech, to rict nemuzu. Zklamany jsem ale z rychlosti prepinani - po prepnuti sice hraje, ale az po cca 1 sec se zvuk 'vyplni', asi za to muze nabeh VAST nebo co, kazdopadne je to celkem otravny.

Ovladani - jelikoz jsem nikdy kurzweila nevlastnil, tak ciste jako novacek, moc slozite na ovladani, display nic moc (na rok 2008). Neco nastavit chce znamena studium manualu, nebo predchozi zkusenosti. Pro me asi nejvetsi negativum. Pozitivne ale hodnotim moznost skakat po bankach a setech primo skrze funkcnci tlacitka, to je fakt super rychle.

In/Out - na velice dobre urovni, profi nastroj

Look&Feel - mel jsem pocit, ze mam pred sebou zase svoje stare EMU E4K = solidni konstrukce, tahove potaky, ale celkove to na me pusobilo spis takovym old school dojmem, trosku odflaknuty design.

Absence samplingu je skoda. Pokud bude ten editor, co tady prezentoval Demsky, tak to bude super, kazdopadne pro me je to spis na rackovou verzi.

Den pred PC3x jsem si zkusil Roland RD-700SX a vesmes jsem porovnaval s timhle nastrojem - a z meho ciste subjektiviniho testu vychazi Roland jako vitez (ac nemam roland zvuk moc v lasce, tady se jim zadarilo). Klaviatura superb, zvuky, prepinani, efektovani, ovladani trivialita, po 30min jsem dokazal modifikovat snad vsechno.

Kazdopadne nechci timhle rict, ze PC3x je spatna, pouze ze pro me krome zvuky zbytecny luxus mit klavesovou verzi.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

upman: nuz ako sa hovori proti gustu ziaden disputat, Kurzweil nie je ani nahodou masovka... klaviatura je podla mna SUPER, len si treba na nu zvyknut, povedal by som ze programy s nou perfektne spolupracuju, ale samozrejme ze to nie je klasicka tazka kladivkova mechanika.

ked programy pouzivaju prilis mnoho efektov, tak samozrejme ze prepinanie trva nejaky ten zlomok sekundy. vyriesene to inak ma zatial iba Roland Fantom G a neviem ako to dokazali, efektova jednotka musi mat duplovane efektove zbernice.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jo, presne - ten RD-700GX to ma taky, asi totez jako fantom g. To me fakt dostalo nejvic. Jakmile budou penize, jdu do rolanda :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

upman: tak zelam ti vela prijemnych chvil s Rolandom :)

inak neviem ci to ma aj RD-700GX, pokial ja viem tak Fantom G je historicky prvy nastroj ktory nema ziaden delay pri prepinani zlozitych setupov a zvukov s roznymi konfiguraciami efektovej jednotky.

pokial ja viem tak kurzweil ma v efektovej jednotke takzvane PAU (processor allocation units) a zalezi od komplexnosti efektu kolko si ch alokuje, napriklad studio reverb ich alokuje 2 a az pri vytazeni vsetkych PAUs dochadza k opozdeniam pri prepinani zlozitych programov alebo setupov, pretoze sa musia niektore z PAU resetnut (vacsinou sa jedna o insert efekty). pri klasickych programoch kde sa pouziva iba reverb/chorus/delay sa opozdenie nedeje pretoze programy menia len konfiguraciu algoritmu, neswitchuju sa na uplne novy efekt.

aku si mal verziu OS ked si na PC3 hral?

aladar

Příspěvek od aladar »

Pánové znalí věci, mám nyní dilema, samozřejmě co koupit. PC3 mi hodně leží v hlavě. Měl jsem Triton Extreme, kamarád ho ze mě vydýzloval a je to úplně poprvé co mě fakt štve že jsem prodal nástroj. Může se někdo podělit o dojmy z jiných inštrumentů proti PC3 ? Zúžil jsem si okruh na PC3 - M3 - MOTIF Xs. Fantom odpadl v prvním kole. Vím že musíme každej sám ale zkušenosti kolegů dost napoví, hezký den

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ahoj, podla mna aj zalezi ake "styly" hudby su ti blizke. Pokial si mal rad Tritona tak skus si otestovat v predajni M3. Ja zase keby som mal bubaky tak by som napriklad este chcel Motif XS Rack, nemam doma teraz ziadnu Yamahu a viem ze kombinacia Kurz-Yamaha je pre mna celkom fasa.

aladar

Příspěvek od aladar »

Extreme je totální nástroj na plochy arpegiátor vyrábí neskutečný věci. Styl muziky to je moc těžká otázka.. na tancovačky mi bohatě stačí Triniťák co mám v racku. Jinak řečeno chci to na doma, dlouhý večery, je to pro mě srdeční záležitost mít supermašinku.
Kdysi jsem měl K2500R v plný palbě a nějak jsem mu nedokázal přijít na chuť. Proto sem vlastně píšu, mám od PC3 čekat totéž ? K2500 mě zvukem moc neohromil až na některý věci (klavír a vlastně všechna akustika zní óbrdobře) ale právě plochy a ta příjemná chemie tam prakticky není a nebo fakt bídná.
Styl programování bude podobnej ? U Káčka to byla vražda.
Přiznávám že jsem se do něj hluboko ani moc nesnažil proniknout, nedostavilo se to prvotní nadšení. Proto mi jeho architektura zůstala utajena. O KDFX jsem jen věděl že tam je.
K2500 byl ve svý době jejich hajend PC3 podle ceny asi nikoliv, K řada je furt pekelně drahá. Přesto se o PC3 říká že má hrát líp. Už se tu někdo ptal ale odpovědi se nedočkal, v čem tedy na PC3 ubrali plyn ? Nějaká konkrétní omezení ?? To co jsem slyšel z pár ukázek se mi moc moc líbí, proto je furt PC3 ve hře. Ještě poslední věc, 76tiklapka je klasická polovyvážená klaviatura ? Hamr nemám v oblibě proto se raději předem ptám
Díky za každý názor a postřeh, hezý den všem

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

pokial sa ti nadupana K2500 zvukovo nepacila, tak do PC3 urcite nechod, ovladanie je velmi podobne, i ked o chvilu bude namakany soft editor. zvukovo ja osobne Kurzweila povazujem za top nastroj, ale samozrejme ze jeho silu som objavil pri VAST engine, a samozrejme aj cez rozne zvukove banky specialne vyvinute na Kurzweil.

ja osobne by som odporucal ist do predajne, ubezpecil sa ze je tam posledny OS 1.2 a oskusal si zahrat s nejakymi setupmi/programami. co sa tyka ceny, starsie generacie uz davno nemaju tu hodnotu za aku ich stale predavaju v shopoch. PC3x je zvukovo o dost dalej ako K2xxx ale nema RAM na sample, ziaden sample board, cena je podla mna akurat.

76-ti klapka je klasicka polovyvazena aku mal vzdy kurz, podla mna je to stale jedna z najlepsich polovyvazenych klaviatur na trhu.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 demsky: OS - fakt nevim, sel jsem do K-Audio, tak ho vyndali z krabice a ja ho jel pres sluchatka. Nejvic mi vadilo slozite programovani + mizerna klaviatura (teda podle me, jsem desne narocnej, chci pouze poradnou kladivkvou :) - momentalne Yamaha C3 Studio Grand u me vede, ale asi z toho nepoleze nic nez piano :D ).

Takze predpokladam, ze OS tam snad byl posledni. S tim SW editorem udelaji diru do sveta, to jo, az bude, tak uz se tesim na rack verzi, mohla by jit kolem 25k, coz je dobra cena za top-end zvukovy nastroj.

Me tam u zvuku asi nejvic vadily syntaky, nic moc. Klavir, smycce, fletny, tj. Orchestral bomba, i kdyz u klaviru bych par vyhrad mel. Kazdopadne do mixu super zvuky. Jak rikam, ze dostal ten Roland (ac jsem doposud byl odpurcem zvuku).

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

ahoj, pokial ju priamo vybalili, tak je s velkou pravdepodobnostou tam OS 0.9 z marca ktory este bol dost bugovy.

kazdopadne tvrdit ze PC3x ma mizernu klaviaturu, no tak to si potom EXTRA narocny, ked chces nieco co je najblizsie k C3 StudioGrand, tak si kup Yamahu CP300, piano ma zhruba na urovni S90, ale com mam echa od majitelov, tak je to zatial to najblizsie co moze byt k pocitu realneho grand piana.

neviem ale aku hudbu chces robit, z toho co mas na webe, by som Ti skor odporucal Reaktor a poriadny masterkeyboard.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

:D sorry, nechtel sem se dotknout - mizerna klaviatura to neni, je to presne totez, co mam v GEM pRP800, takze bych nadaval na sveho GEMa. Mizerna mi prisla pro takhle super nastroj, ja mam piano za 30k, tohle je masina skoro za 60, tak sem to myslel.

Jinak posledni 14 dnu hraji pouze na drevo, Petrof kridlo 182cm s nemeckou mechanikou z r.53 a jedine ta Yamaha C3 je fakt lepsi - je totiz neskutecne rychla, ale zustava v ni ta tuhost.

Jinak momentalne delam ciste klavirni projekt na zakazku, takze proto sem sel po pianech a chci upgradovat. PC3x byl muj kandidat c1 po recenzich tady, uz ale neni. No a na zbytek (co mam na netu se asi porad neda povazovat za neco rozumneho + nove veci uz tam nedavam, bude novy net), na to je pro me zatim best Novation RemoteSL (protoze mi jako tupcovi ukazuje nad kazdou savli, co za VST tam jede). Reaktor je na me moc slozitej :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

upman : vyskusaj si niekde PHA 2 klaviaturu co ma Roland.. vela ludi si ju pochvaluje, fakt je vyborna..

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 excom: presne, to je prave to, co me tak vzalo na tom rolandovi:

RD-700GX: Digital Stage Piano
... 88-key weighted keyboards: PHA II “Ivory Feel” with Escapement

Prave, musim rict, ze muj Petrof je fakt bozi, ale mechanika je pomala na rychly jazz riffy. Resp. mechanika je dobra, ja sem jenom porad jeste mizernej hrac. No a tenhle roland je skoro jak ta Yamaha C3, proste je tam citit vaha, ale je desne rychla. Mozna proto si to hodne lidi pochvaluje a jakmile se zbavim GEMa, tak kupuju tohohle krasavce.

Jinak ale big sorry za OT....

Odpovědět