Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 29 čer 2013 01:27

Nejako sa v tvojom dotaze stracam... kolko zon moze mat SP2?
Vseobecna odpoved:
- na PC3 mozes ovladat zony takmer lubovolne - staci im pridelit ovladaci kanal (lokal alebo MIDI). vytvoris si SETUP tak, aby niektore zony ovladala klavesnica, ine mozu byt ovladane externe... podstatne je, co a ako dokaze posielat SP2 (SP nevlastnim - neviem)
- PC = Performance Controller - t.j jeho vybava na externe ovladanie zariadeni bude zrejme daleko lepsia ako u SP = teda neni uplne idealne ovladat PC3 iba pomocou SP2. kombinacia oboch klaves bude zrejme daleko lepsia...
Snad som aspon trochu zodpovedal tvoju otazku. Ak nie, tak upresni.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3 k8

Příspěvek od giom » 26 črc 2013 14:44

Zdravím všetkých , chcem sa spýtať či mám hlučnosť trafa v PC3K8 brať ako normálny jav,alebo mám nástroj rovno reklamovať....???
Ďakujem.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 26 črc 2013 15:17

Ja by som to rovno reklamoval. Mam sice PC3x, ale trafo rozhodne nehuci.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 27 črc 2013 00:15

Asi nestastne zvolili dodavatela na trafa, lebo uz som o tom na inych forach cital. Je to sposobene slabo navinutou cievkou - kable mechanicky vibruju.
Ja mam tiez "uplne tichy" PC3, a na tvojom mieste by som to urcite skusil reklamovat. PC3K8 je vlajkova lod poprednej firmy - bzuciace trafo je hanba.

miles
Příspěvky: 4
Registrován: 11 črc 2011 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od miles » 27 črc 2013 23:57

Také jsem měl tento problém a zjistil jsem, že mně "drnčí" stínící plech trafa o cívku trafa. Vypodložil jsem mezeru nehořlavým páskem a je klid-:)

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 28 črc 2013 10:38

Tiež som rozmýšľal že sa skúsim na to pozrieť , len sa obávam , aby mi nepadla záruka keď to rozoberiem . Možno by to stačilo len poriadne dotiahnuť .... No neviem.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od a.tom.x » 06 srp 2013 00:59

Milí "Kurzweilisti",

po skoro 6 měsících celkem vyčerpávající práce jsme právě dokončili další kolekci zvuků (po předešlé Synth Collection), tentokrát na téma elektro-mechanické nástroje: el.piana (Rhodes, Eurlitzer, Pianet, CP80), Clavinety a el.varhany (Hammond a tranzistorové emulace), pod názvem PC3/PC3K:Works - Electro.

Opět jsme se zaměřili jak na vintage klasiku, tak na zvuky v "modernějším kabátku". Varhany jsou postaveny na Full Drawbars ROM vzorcích (včetně množství přednastavených KDFX efektů) a KB3 módu (jako doplnění stávajících firemních programů). Zvuky jsme tradičně "rozhýbali" pomocí onboard MIDI kontrolerů tj. si s nimi lze pohrát v reálném čase stejně jako na Synth Collection.

Počet zvukových programů pro Kurzweil PC3K je 528 (pro Kurzweil PC3 je 448) ... více než 100 KDFX nastavení nepočítaje. Zvuky jde samozřejmě použít i na řadě LE, jenom s omezeným využitím některých onboard MIDI kontrolerů.

Momentálně je kolekce v péči našich kamarádů (beta-testerů/profi hráčů) a připravují se videa a dema.

A nakonec jeden dáreček ... za cca 2 týdny až bude produkt oficiálně venku bychom rádi pro Audiozone členy nabídli slevu (někde kolem 20-30%). Slevový kupón najdete tady.

a.tom.x

Art of Sound
http://www.aos-pro.com
info@aos-pro.com

P.S. a tím jsme mimochodem z PC3 ještě neskončili ....
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 06 srp 2013 20:46

Tak to je super, už sa teším na novú kolekciu zvukov! :lol:
Mimochodom svoju PC3K8 som reklamoval. Z Kytary.cz mi poslali okamžite nový nástroj a hlučnosť trafa sa nedá porovnať. Musel to byť zlý kus.
Dali mi na nástroj 3roky záruku, tak dúfam, že už nebudem musieť nič riešiť s kvalitou nástroja. Musím vyzdvihnúť maximálnu profesionalitu, ústretovosť a rýchlosť ľudí z Kytary.cz - výhradný distribútor Kurzweilu pre ČR a SR. :D

mhrdina
Příspěvky: 20
Registrován: 23 čer 2011 08:31

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od mhrdina » 10 srp 2013 21:30

Ahoj. Je možné PC3 nastavit tak, aby Midi data z USB (In) šla i na Midi Thru? Nebo to tak funguje jen při propojení přes klasické Midi In? Jde mi o to zasílat informace z PC přes PC3 připojeného pře USB do dalšího zařízení prostřednictvím Midi Thru na PC3. Při zasílání dat do Midi In Midi Thru funguje...
Naposledy upravil(a) mhrdina dne 19 zář 2013 08:07, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 12 srp 2013 21:30

Ahojte, chcem sa spytat ci ma niekto skusenost s pouzitim breath controleru na PC3. Ak ano, dajte najavo svoje pocity :)
Diky.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 26 srp 2013 16:03

Mam este jednu otazku, potreboval by som nastavit niektore organy (hlavne tie KB3), aby sa rotary efekt zapinal ako momentary a nie ako toggled. Zvyknem casto ovladat rotary pomocou sustain pedalu a toggle system (1x zapunt a 1x vypnut) mi moc nevyhovuje. Skusal som to naposledy davnejsie (t.j. neviem, ci sa to nejakym updatom nezmenilo) a nebola tam moznost momentary...Diky.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 26 srp 2013 18:48

Na Kurzweile je mozne vsetko... :wink: Len to chce nejaky programatorsky trik. 8)

Ak sa dobre pamatam, jedna z moznosti - upravis priamo ovladanie efektu v ProgFX.
T.j. musis vliezt do Program/ProgFX, potom do prislusneho MOD (modulacia efektu) a pozriet si, cim sa dany efekt ovlada. Hladaj nieco ako Parameter-Speed. Prepni to na Sustain pedal.
(toto vsetko predpoklada, ze mas spravne nastaveny Control Setup 127)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 27 srp 2013 09:09

Dakujem za radu. Vsera som to sice skusil, ale v podstate som na to neprisiel, tak ako predtym. Skusim to podrobnejsie dnes, pretoze tam je tych parametrov viac nez dost. Vrtal som sa v modulaciach toho efektu, tam bol nastaveny sustain. Inkriminovany Leslie je v tom Programe ako MOD2, ale aj ako MOD4. Ide mi o prepinanie rotora (slow/fast). Jednym stlacenim sustainu sa prepne na fast, druhym stlacenim na slow - to funguje super. Ale ja by som chcel aby pri nedotknutom sustaine ostal vzdy slow, potom pri stlacenom sa aktivoval fast a pustenim zase slow. Takto sa to da nastavit aj na Nordoch napriklad, co v zmiesanych setupoch velmi vyhovuje.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 27 srp 2013 11:11

1. vyber si KB3 program (ako príklad použijem Ezra's Burner #897)
2. stlač Edit
3. otvor MISC a tam nastav LesliePedal na NONE
4. v PROGFX si otvor editor efektu CrunchLesl122 K
5. otvor MOD3 a tam nastav Box 3 Speed Slow Sustain 1
6. Hotovo

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 27 srp 2013 22:46

Diky dalen. V programe Ezra's Burner #897 to fakt takto ide. S nadsenim som chcel to iste spravit v #894 CheckYoHead B3 a tam je pouzity programovy efekt s tazsim algoritmom. Priznam sa uprimne, ze tomu algoritmu zatial nerozumiem. Vidim, ze je tu pouzity algoritmus (a-b). Predpokladam, ze to bude o tom, ako sa prene z a do b... neviem myslim si :)

Vedel by si aj tu ako na to?
Dakujem moc.

Odpovědět