Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
LR_Keyboardist_SK
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2013 14:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od LR_Keyboardist_SK » 18 lis 2013 13:36

Lepší, horší ... ťažko povedať. Práve u Kurzweilov neplatí príliš to univerzálne pravidlo novšia séria=brutálne lepšie zvuky. Kurzweil je skôr o tradícii a istej kontinuite naprieč modelovými radmi, ktorej táto firma dáva prednosť pred prístupom typu "začneme od začiatku a urobíme dačo z gruntu nové". Od čias K2000 sa VAST engine zmenil iba veľmi málo a hodne zvukov je spätne kompatibilných. Niektoré zvuky (väčšina tých "zásadných") sa dokonca za 20 rokov, odkedy sa objavili prvýkrát, nezmenili vôbec, nebol dôvod! Teraz je možno namieste otázka, prečo potom vznikajú nové rady, keď bolo všetko také fasa už v starých ... Dôvod je jednoduchý. Vzrastá DSP výkon, tým pádom je tu viac možností pre efektovanie, vyššia polyfónia, viac vrstiev v setupe, viac možností v modulácii signálov atď. Napríklad PC3 rad má väčšinu zvukov z K2600, tá z K2500, tá zasa z K2000 :)

Fana
Příspěvky: 9
Registrován: 16 dub 2013 21:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Fana » 18 lis 2013 14:00

Protože jsem ani jeden z nich neměl a proto se ptám

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 18 lis 2013 14:09

Ber to skor ako vyhodu, ze si 2600 nemal, inak si komplikujes vyber :)... Ja som sice 2600 nevlastnil, no mal som tu cest ju skusit. Nepochybne je to legenda, ale ak som spravne pochopil, PC3K je preto "K", ze ma zvukovu kompatibilitu prave s radou K, co bezna PC3 nema. Ak si odmyslim, ze PC3K nema zabudovany Ribbon Controller, tak by som siel rozhodne radsej do novsieho ako do starsieho. Predsa, ten "opasok" ako mi v kapele nazyvaju ribbon mi v externej podobe zase az tak velmi nevadi.

LR_Keyboardist_SK
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2013 14:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od LR_Keyboardist_SK » 18 lis 2013 14:30

Nie tak celkom - aj PC3LE má kompatibilitu so staršími radmi, je schopný načítať väčšinu ich zvukov. S radom 2600 to má fungovať bez problémov, dokonca väčšinu zvukov má prevzatú práve z tohto stroja, VAST ten istý.

Fana
Příspěvky: 9
Registrován: 16 dub 2013 21:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Fana » 18 lis 2013 14:54

Takže K 2000r V3 mě stím komun. bude, děkuji za vyčerpávající odpovědi.Ještě by mě zajímalo, jak je dobré používat sampler který je jen u PC3K. Myslím jak tam ty zvuky dostat. Je to podobvné jako u K2600xs?

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 18 lis 2013 14:59

Berie sample len z pocitaca. Neda sa samplovat priamo v realnom case.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 18 lis 2013 16:02

Kurzweil je prilis komplexny - neda sa to jednoducho rozhodnut.
Nemal som nikdy K2xxx, ale skusim zosumarizovat nazory z for, co som za posledne roky nazbieral (kedysi som sa tiez rohodoval, ci kupim K2600 alebo PC3)
- PC3 je podla mnohych akusticky dalej, zvuky su viac vyladene "v jemnych detailoch"
- polyfonia skocila z 48 na 128
- PC3 ma viac ROM - jednoznacne lepsi zaklad pre zvuky
- prevodniky su vraj o malicko lepsie v PC3
- efekty pribudli, mnohe sa vraj zmenili vacsinou k lepsiemu, ale niektore aj k horsiemu, niektore dokonca chybaju
- PC3 ma 16 dynamicky pridelovanych efektovych jednotiek, K2600 ma 5 efektovych zbernic
- PC3K nie je sampler, ale ROM-pler s moznostou ladovania zvukov. Ladovanie je znacne pomale... :(
- K2600 - ma krasnu moznost samplovat externe zdroje alebo ich pustat Live cez efekty... :P
- klaviatura na PC3K je vraj mierne lepsia
- PC3 ma vyrazne rychlesi boot-up
- kompatibilita PC3K s K2xxx neni na 100% (ani sample, ani efekty, ani DSP)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 19 lis 2013 09:13

Ono treba najprv sa opytat tazatela, co ma s tymto nastrojom v plane robit. Pokial je "cistokrvny" klavesak a ide mu u expresivne "chlebove" zvuky, tak tazko bude uspesnejsi a spokojnejsi pri inych znackach ako pri PC3 serii. Treba si uvedomit aj to, ze aj pri K2xxx serii vacsina uzivatelov nikdy nestlacila tlacitko EDIT a nesla do vnutra criev VAST-u, nedajboze este do Live modu s KDFX processingom. PC3 serie vie kaskadovat vsetkych 32 vrstiev oproti trom v K2600 (Triple Modular Processing), ale pochybujem, ze keby do toho dali sampler, vstupy, tak by to stihalo aj s efektovkou.

Samotne kniznice, rozumej CDcka pre K2 seriu boli na 90 % obycajne konverzie zvukovych kniznic z AKAI/YAMAHA a podobnych samplerov/workstations. Vynimocne kniznice od Davida Fishera (Sweetwater) alebo potom od uzivatelov uz neexistujuceho fora Sonikmatter na tom boli lepsie, avsak treba si uvedomit, ze za poslednych 20 rokov tu prisli VSTi nastroje, iPady a podobne, takze digitalne syntaky, ktore maju DSP modely, respektive nativnu architekturu analogov uz prevalcuju aj VAST.

Treba si uvedomit aj to, ze dajme tomu Kurzweil unikol o vlasok pred krachom, niekedy okolo roku 2006 ich zachranil Hyundai, kedy asi zacal vyvoj PC3 serie, pozvolna zalozenej na uspechu PC2, avsak s novym cipom Mara. Odvtedy tych zopar zamestnancov ako Dave Weiser stravili tisicky hodin neskutocne tvrdej makacky nad novymi zvukmi, takze si myslim, ze PC3 hadam JE o nejaky ten kusok dalej.

Takze odo mna suma sumarum, taka K2600RS nikdy nie je na zahodenie, je to stale pekelne dobry syntak, ktory maloco nahradi, a ked ano, tak zase kombinacia niekolkych masin. Idealne sa hodi dajme tomu ako "skryte delo" pri nejakom PC3 syntaku.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

LR_Keyboardist_SK
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2013 14:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od LR_Keyboardist_SK » 19 lis 2013 15:16

Ale zvláštne je to, ako si táto firma za krátky čas vyskúšala všetky možné pozície - od štartujúcej neznámej firmy, cez extrémny boom v 90. rokoch, keď jej výrobky boli extrémne drahé a celkovo takmer nedostupné, z kategórie "nič pre bežných smrteľníkov" , po upadajúcu firmu, nad ktorou už mnohí zlomili palicu, následne úspešný reštart a návrat na piedestál, aj keď s ďaleko lepšou cenovou politikou, hoci už v pozícii "celkom fajn firmy, ktorú však pozná len úzky okruh zasvätených fajnšmekrov".

Nevidím tu podobnú hudobnú firmu, čo by úspešne ustála takéto kotrmelce s pádmi na dno a raketovými štartmi nahor.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od jusuf » 19 lis 2013 19:56

Demsky, (a iní) : ako sa dá realtime upravovať audio v "Live mode s KDFX processingom" ? Ide o "bežné" efekty, alebo može audio modulovať / byť modulované nejak sofistikovanejšie ?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 20 lis 2013 09:47

Ked mas sampling option, tak mozes pouzivat Live mode napriklad na procesovanie externeho signalu cez VAST a KDFX enginy. Je mozne pouzit aj Triple modular processing, kde kazda vrstva moze mat iny zdroj signalu. KDFX v K2600 ma aj vlastne DSP oscilatory, ktore maju mensi aliasing ako tie nativne vo VAST-e, plus KDFX ma niektore unikatne algoritmy, takze peklo moze zacat. Samozrejme ze je tam nejake oneskorenie, kedze vsetko musi prejst cez nejake buffre :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 20 lis 2013 10:04

Certa, co uz konecne nevyrobia rackovu verziu PC3...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 pro 2013 03:32

No tak si idem na Vianoce urobit radost a kupim si v akcii
Moose Attack + Vortex + Kheops od znameho chlapika menom Barb.
Az to budem mat, napisem dojmy...

PavelM
Příspěvky: 4
Registrován: 21 pro 2013 19:52

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PavelM » 21 pro 2013 20:47

Ahoj všichni,
je super vidět, že toto vlákno, ač založeno někdy v roce 2008 stále žije :D
Měl bych jeden dotaz ohledně ukládání /načítání dat z/do PC3. Celkem se snažím upgradovat OS, takže jsem již párkrát natahoval data z počítače přes USB kabel, xD karty (zatím) nemaje, ale až teď jsem si všiml, že velikost tohoto uložiště (virtuálního disku v počítači) je jen 1,62Mb, což mne celkem překvapilo. Měl jsem původně za to, že virtuální disk v počítači je dán velikosti místa na HDD počítače, pravděpodobně to ale bude velikostí místa, které je k dispozici v PC3.
Vzniká otázka. Jak dostat do PC3 větší soubor jak 1,62Mb? (napadá mne odpověď, že přes xD kartu, ale s tím zatím nemám zkušenosti). V PC3 Masteru/Objects mi to ukazuje, že je volných v IntMemoryFree 30Mb, pak nevím, proč to nechce vzít větší soubor a hlásí "nedostatek místa na disku". Ale možná pletu dokupy RAM a ROM paměť (???). Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Můžete poradit?
Pořešila by to xD karta?
Děkuji a mějte se fajn

Pavel

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 23 pro 2013 04:00

- Virtualny disk ma tolko miesta, kolko mu inicializujuce zariadenie nadefinuje - fyzicke mnozstvo pamate v Kurzweile alebo v pocitaci je iba horne ohranicenie. Inzinieri v Kurzweile z nejakych dovodov (mozno technickych, mozno programatorskych) usudili, ze 1,62MB staci. Mne to zatial stacilo, ale je pravda, ze nezalohujem vsetko a neladujem cele zalohy.
- xD nepouzivam. Vraj je to celkom fajn a takmer nezaplnitelne - cize ano, pomohlo by Ti to na velke subory a hlavne na zalohy. Ale musis zohnat starsiu kartu najlepsie typu S (64/128MB) alebo M (256MB).
- dalsia moznost (ak mas nejaku peknu, vyladenu, stabilnu zalohu) je naladovat to cez Master/Loader ako Alt.Obj.File. Tam ide tusim 5,8MB. Ale musis vediet, co robis, inak Ti lahne OS a loadujes vsetko znovu.

A naco to vlastne potrebujes? :)

Odpovědět