Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
PavelM
Příspěvky: 4
Registrován: 21 pro 2013 19:52

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PavelM » 23 pro 2013 16:20

Děkuji za odpověď.
Pokud je to dané, tak OK. Pánové od Kurzweila asi vědí co dělají. :)
Před update většinou uložím vše, ale pak zpátky nahrávám jen to, co je potřeba.
Našel jsem ale nějaké free zvuky; a tu má jeden soubor PC3 20Mb, tu druhý 27Mb. Určitě tam bude více PROGRAMů (nebo SETUPů), které půjde vytáhnout, ale když to jeden ani nenačte na ten virtuální disk....
Napadlo mne to ještě zkusti otevřít v PC3 Editoru, ale tam se mi to taky nepovedlo. Možná ale dělám něco špatně. S PC3 Editorem jsem chvíli zkoušel dělat, pak jsem myslím přeinstaloval komp a nejelo to, teď to jede, ale nějak se mi na to nedaří zvyknout. Myslím, že mne tenkrát odradilo, že změny nešly slyšet v reálném čase. Tak vše klovu přímo do klapek.
Ohledně xD je na KRZ stránkách info, že to bere i M+ do 1Gb od OS 2.0 a výše http://kurzweil.com/knowledgebase/pc3/storage_mode/248/
... ale samo nevím, jaké jsou zkušenosti z praxe.
Otázka taky jestli ještě S kartu půjde sehnat.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 24 pro 2013 03:24

Tak postupne:
- 20MB subor zrejme nebude pre PC3 ale pre PC3K (kompletne tovarenske zvuky, setupy, songy, atd - maju cca 7,6MB)
- PC3 editor (ten od SoundTower) nevie otvarat original PC3 subory....
- zmeny vo zvuku pri editovani je pocut v realnom case - nieco mas zle (ale ST editor ma bugy!)
- skusenosti s xD kartamni su OK. niekedy je problem s formatovanim - nie kazde formatovanie vie PC3 nacitat
- xD karta typ S sa da kupit na e-bay. cena je znesitelna.

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 30 pro 2013 19:18

Čau kluci, mám otázku.. Mám stagepiano SP4-8 a PC3LE7 a bohužel ani u jednoho nástroje nemůžu přiřadit druhý zvuk modulačnímu kolečku. Je to vůbec možné? Určitě to lze, protože v pár programech u Piana je na modulačním kolečku Strings. Potřeboval bych vytvořit program, kde místo Strings by tam byly hammondy.. Díky předem za radu a šťastný nový rok všem.

Lukáš

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 31 pro 2013 02:20

Čau, priradiť konkrétny zvuk modulačnému kolečku sa podľa mňa nedá. Najednoduchšie je ale vytvoriť setup, kde v jednej zóne budeš mať piano a v druhej hammond. U toho hammondu si nájdi možnosti WHEEL a tam nastav Volume u MWhl. Takže môžeš ovládať kolečkom hlasitosť toho hammondu. Takto to funguje na PC3K. S PC3LE a SP4-8 skúsenosti nemám, ale asi to tam funguje rovnako.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 31 pro 2013 02:56

L-Record píše:...nemůžu přiřadit druhý zvuk modulačnímu kolečku...
Nemal si ty predtym Yamahu alebo tak nieco? Na Kurzweile priradujeme kolecko vlastnosti zvuku, nie zvuk kolecku. :lol: :wink:

Kombinovat Hammond so zvukom piana v Program mode nepojde - Hammond ma samostatnu syntezu. Ta je "zrava" na procesor a efekty - neumoznuje dalsie vrstvenie zvuku. Standardny postup je pouzit Setup s dvoma zonami (ako pise dalen).
Ak by si predsa-len potreboval Program Mode, skus obycajne Hammondy bez tej specialnej syntezy - napr.924,959,960,961.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 31 pro 2013 12:06

Ja osobne to riesim nastavenim vrstiev v setupe na prislusne cisla tlacidiiel SW 1-8. Hlasitost im rozdelim na slidery. Takto si vypínam/zapinam k pianu organ, slaky, pad alebo MIDI vrstvu... je to dosť univerzálne použiteľné potom.

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dafson » 08 led 2014 22:05

Ahoj prosim vas mam prosbu mam pc3le6 jsem amater tak se porad seznamuju jde mi o to ze si davam do nastroje midi songy ale mam problem v tom ze pokud je song nahrany multitrackem nejde mi prirazovat programy z nastroje proste se pod jednotlive kanaly program neulozi a hraje to porad paskvily.song ktery ma jednotlive tracky je bez problemu..dekuji za pripadne rady.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 08 led 2014 23:54

Jednoducha pomoc - musis overit tieto veci:
a/ nastroj moze byt definovany ako vlastnost tracku
b/ zmena nastroja moze byt posielana ako instrukcia PrgChg na zaciatku alebo v priebehu songu

Predpokladam, ze si skusal a/ a neslo Ti to... Trick ala Kurzweil - pred zmenou nastroja musis stlacit Rec (bez Play), potom zmenit nastroj, stlacit Stop, ulozit Song. :wink:
V kazdom pripade sa oplati kuknut aj do Event editora, ci nahodou neplati aj b/. Ak ano, zmazat alebo zmenit.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 09 led 2014 09:58

Mal som kedysi rovnaký problém, ale kedže sa mi nechcelo sa hrabať v Event editore, našiel som si šikovnú utilitu s názvom SMF Translator: http://www.sweetwater.com/k2000/smf-t.html
Otvor si v nej MIDI song, ulož si ho podľa návodu na USB a nahraj do PC3LE6. V Event editor potom prirad programy k jednotlivym kanálom a ulož.

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dafson » 09 led 2014 14:52

tak malinko jsem diky vam pokrocil pomoci toho programku jsem vyresil pazvuky ted mi jde o to ze do songu mi nejdou naprogramovat bici kdyz spustim song behem prehravani jdu na track 11 kde maji byt bici a behem prehravani nastavim bici program cislo 644 a prefektne vse hraje nicmene kdyz song zastavim dam rec na track 11 nastavim program 644 ulozim spustim opet prehravani tak na tracku 11 zkoci zpet defaultni piano program c.1 ktery tam je puvodne...a bici jsou pryc proste mi cely song hraje piano programem.

PavelM
Příspěvky: 4
Registrován: 21 pro 2013 19:52

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PavelM » 09 led 2014 15:16

Jo jo, s tím jsem bojoval taky. I u vlastních. Pokud v Event editoru zadáš na tvrdo PrgChg 644 mělo by to jet (samozřejmě na začátek songu), pokud není v průběhu songu zadaný PrgChg ještě někde jinde a nepřepne se to (ale to asi ne, dle toho, co píšeš).
Zkus na začátek tracku 11 vložit v Event editoru PrgChg 644 (a uložit song).

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dafson » 09 led 2014 15:42

-))))) DIKY CHLAPI za rady moc moc uz to vali diky vam uz aspon vim co je to event editor doted jsem se dal nehrabal hlavne ze to funguje hned na zacatku byl prikaz prgchg a odkaz na c.1 piano.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 10 led 2014 02:41

Klasika. Uz budes vediet - ked importujes cudzie skladby, jedna z prvych veci - oholit vsetky "machine specific" instrukcie a nastavenia. Ten program od dalena si odloz - uzitocna vec. Obcas v skladbach byvaju napr. aj Sysexy a tie myslim Event Editor na Kurze vobec neukazuje. Takze programek sa zide.
Mna kedysi potrapilo take, ze GM Enable (sysex). Strasne som nadaval, ked som to odhalil. :lol:

Vdaka za linku, dalen! :P

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dafson » 10 led 2014 10:52

Ano diky take.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 11 led 2014 09:32

Rád som poslúžil. :-)

Odpovědět