Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 11 led 2014 18:35

Nazdar pánové, ješte jeden dotaz na kurzweilisti. Prosím chci se zeptat Kurzweily PC3 se už neprodávají?
Tedy už sou k dostání jedom K - serie a LE - serie? Protože všude v prodejnách vidím jenom K, nebo Le serie. PC3 mají ukončeny prodej? Nebo jak je to?
Dík za odpoved.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2647
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 led 2014 02:43

Ano, vyroba PC3 je ukoncena mozno aj vyse roka. Priamy nastupca je PC3K. Preto boli PC3 isty cas predavane za dost vyhodne ceny - dopredaj.

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 15 led 2014 21:36

Díky za odpovědi (o pár příspěvků doozadu) :) Potřeboval bych teď jen pomoct při jedné věci. Mám udělané 3 vrstvy - piano, strings, brass. Poradí někdo, jak strings a brass rychle vypínat a zapínat...jednotlivě? Nejlépe přiřadit je na pady - jedná se o PC3LE7. Předem díky moc. Z manuálu jsem to nějak nevyčetl..je tam pouze popsané, jak pomocí padů můžu zapínat různé riffy apod. ale tohle nějak nee. Dííky

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 16 led 2014 11:54

L-Record píše:Mám udělané 3 vrstvy - piano, strings, brass. Poradí někdo, jak strings a brass rychle vypínat a zapínat...jednotlivě? Nejlépe přiřadit je na pady - jedná se o PC3LE7.
Kde máš tie vrstvy? V režime Program alebo Setup? Keď edituješ Program, podívaj sa či vedľa stránky KEYMAP je LAYER, a tam položka ENABLE: OFF. Toto vypína a zapína vrstvu. Tak tam skús nastaviť nejaký pad.
V manuále to určite je. Vyplatí sa prelistovať ho celý :)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 16 led 2014 12:55

V Setupe to niekedy zase robievam tak, ze v casti, kde su SW1-8 (u PC3LE bude zrejme sekcia, kde su pady) si v prislusnej vrstve zvolim vhodny pad, resp u mna Switch1-8 (napr. pad1 pre Piano, pad2 pre Stringgy, pad3 pre Brass) nastavim parameter "MuteZn". Pre ON nastavim 0, pre OFF nastavim 127 (alebo naopak - neviem teraz). Este tam nezabudni zvolit nastavit, ze ked si zvolis prislusny Setup, ktore vrstvy budu on a ktore off. Viem je to len zamutovanie zony, ale nevsimol som si ze by ma to oberalo o polyfoniu alebo robilo nejake problemy. Ak pouzivam aj druhy syntak, tak si tak niekedy zapinam/vypinam aj MIDI vrstvu.

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 16 led 2014 14:17

Diky moc za rady. Vrstvy mam v rezimu Setup. A je to opravdu tak jak pise Gari. Popravde jsem z toho ale uz unaveny a tak jsem se rozhodl.. Byl jsem dnes v obchode zahrat si na Korg Krome a to ovladani!!! Bomba!! Bez manualu jsem byl schopnej nastavit si v rezimu "Combi" nekolik zvuku a libovolne jsem je mohl zapinat a vypinat. Takze jsem si hned objednal jedny v sesti oktavove verzi a jsem naprosto spokojeny :) nahore tedy budou Krome a dole stage piano Kurzweil SP5-8. Huraaa :)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 16 led 2014 14:46

Ja som ho tiez zvolil a to hlavne z hmotnostnych dovodov. Dva tazke klavesy uz niekedy nevladzem nosit :) ale 7,5 kila to je menej ako stojan :) ale psst, neni sme na spravnom vlakne... ;) Jedine co mi na nom vadi, ze ak pouzivas vacsie mnozstvo Programov alebo Combi, tak sa trosku naklikas...kapela uz trosku kuka co tam lovis:) ... proste zlaty Quick Access u PC3!!!

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 16 led 2014 15:27

yeeees...presne..ta hmotnost..a ne vzdy parkujeme pred podiem ze :) Vim ze to sem nepatri...nevim kam se rychle presunout, ale zatim mam predstavu, ze tak 8 nejpouzivanejsich zvuku budu mit pod jednim Combi....s tim ze ulozeno to bude tak, ze pouze piano bude aktivni, ostatni nastroje vymutovane. Takze vzdy zapnu jen to co potrebuju a budu mit tak vsechno stale pred ocima na jedne obrazovce a nemusim nikde klikat. Ale treba se mylim a realita bude jina.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 16 led 2014 15:57

Myslim, ze pokial budeme aspon porovnavat s PC3, mozme zostat :). Ale keby sa Ti chcelo zalozit vlakno, kludne...ja som este v praci, ale rad vecer popisem par mojich postrehov...

Presne to som si myslel inak aj ja. Su tu vsak zasadne 2 rozdiely, ktore nehraju v prospech Krome. U PC3 to nehrozi, ale ak das v Krome vedla seba v Combi rezime 8 zvukov, tak vycerpac polyfoniu natolko, ze napr. pre take piana to bude dost pocutelne. Dalsia vec, ze aj tu prepinanie medzi kanalmi v Combi nebude idealne. Jednak pocas skladby ak prepnes jeden okamzite prestane hrat a druhy zacne bez nejakeho jemneho prechodu. Je tu vidno, ze neuvazovali nad takymi vecami ako Kurzweil alebo trebars aj taky Kronos ma set-list a funkciu smooth transition - cize zvuk prepne pocas skladby s jemnym a prirodzenym prechodom (nie ze ti prelezu efekty z predchadzajuceho, ale samontny sampel prestane hrat bez ohladu na to, ci drzis sustain alebo nie :))... Je to trosku jednoduchsi klaves...

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 16 led 2014 16:16

ok ok, to je smutne..ja myslel, ze kdyz jsou zvuky vymutovane, tak nezerou polyfonii.. Vlakno Krome tu jeste neni. Takze klidne rad zalozim. Ted odjizdim zrovna za kamaradem to probrat a vecer jsem tu. Zatim diky moc! :)

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 16 led 2014 16:51

Jeste abych to upresnil a zustal u tematu PC3.. Resim prave jestli ponechat PC3LE7 a nebo prejit na Krome. Problem je v tom, ze ma jit sice o druhe klavesy na podium, ale zaroven je spoustu akci, kam jedu pouze s jednim nastrojem. A to mam u toho Krome strach, ze jako jediny nastroj neobstoji. Ale u PC3 me odrazuje jejich priserny ovladani.. do ted umim asi jem petinu a to jeste nedokonale :(

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2647
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 led 2014 19:13

Kurzweil nikdy nebol jednoduchy na ovladanie, ale zase mozes nastavovat vsetko. Ak mas problem, odpoved tu na fore dostanes bezne do 24h. 8) .... Ak si "cisty muzikant", tak Kurzweila zahod, podpal, zakop. :) Kurz je dobry pre audio-fanatikov.
-
Ja osobne bych ani Le ako jediny nastroj nepouzival. Stejne ako Krome, je to orezana verzia.
-
P.S. A s tou petinou... neprehanas trosku? Co takto desetina ? :lol:

PavelM
Příspěvky: 4
Registrován: 21 pro 2013 19:52

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od PavelM » 16 led 2014 20:09

MDudas píše:Tak postupne:
- 20MB subor zrejme nebude pre PC3 ale pre PC3K (kompletne tovarenske zvuky, setupy, songy, atd - maju cca 7,6MB)
- PC3 editor (ten od SoundTower) nevie otvarat original PC3 subory....
- zmeny vo zvuku pri editovani je pocut v realnom case - nieco mas zle (ale ST editor ma bugy!)
- skusenosti s xD kartamni su OK. niekedy je problem s formatovanim - nie kazde formatovanie vie PC3 nacitat
- xD karta typ S sa da kupit na e-bay. cena je znesitelna.
Dobrý večer ve spolek,
tak jsem sehnal tu xD kartu. Je to OLYMPUS M+ 1Gb a funguje to bez problémů.
20Mb soubor je skutečně pro K-čko. Je tak velký, protože tam jsou samply. Přes xD kartu jsem to do PC3 dostal bez problémů i s těma samplama. To že to pak hrálo paskvily je druhá věc :-) Některé zvuky, které samply nemají však použitelné jsou. A věřím, že pro mnohého i ty s těmi paskvilně hrajícími samply (nějaký opravdu těžký industrial, nebo cokoli, kde je potřeba nahodile intonačně, rytmicky i zvukově laděný sound :-) )
Tak hodně radosti a veselí s našimi krásnými kurzweilími nástroji :-)

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 16 led 2014 21:49

MDudas píše:Kurzweil nikdy nebol jednoduchy na ovladanie, ale zase mozes nastavovat vsetko. Ak mas problem, odpoved tu na fore dostanes bezne do 24h. 8) .... Ak si "cisty muzikant", tak Kurzweila zahod, podpal, zakop. :) Kurz je dobry pre audio-fanatikov.
-
Ja osobne bych ani Le ako jediny nastroj nepouzival. Stejne ako Krome, je to orezana verzia.
-
P.S. A s tou petinou... neprehanas trosku? Co takto desetina ? :lol:


A co bys doporucoval? Kurz je slozity na ovladani a je pomerne tezky. Krome je dle meho na tom velice dobre. Zvukove se mi libi a jako jedine klavesy na podium udelaji urcite dobrou sluzbu. Pouzivam prevazne jen piano, stringy, hammondy a brassy. A to zni opravdu dobre na Krome. Na PC3Le byly ty brassy hodne umele. A hlavne pokud bych chtel opravdu hutne brassy, tak bych je musel navrstvit s dalsimi zvuky a jsme opet u toho....prilis slozita editace zvuku :( Jinak jako stage piano mam Kurz a nedam na nej dopustit. Ale hraju na nem pouze zvuky piana..a tak to ma byt..ne.? :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2647
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 led 2014 22:27

PC3 je myslena ako riadiaca klaviatura a synth v jednom - PC= performance controller. Cili nie stage piano !!! :wink: Ma neskutocne moznosti co sa tyka ovladania externych zariadeni. Setup mode je maly zazrak. V tvojom pripade to ale nema nejaky specialny vyznam.

Hutne brassy potrebuju dobre ostre sample. Kurzweil na toto nema dost ROM. Da sa to celkom slusne osidit pridanim nejakeho synth brass. :wink:

Na editaciu (a hlavne na ucenie) urcite doporucujem ten SoundTower editor - zrazu zistis, ze to neni az tak extra zlozite, len sa to neda dostat na ten maly display. Bohuzial pre seriu Le je plateny a nie uplne lacny... :( Btw. kedysi pred rokmi som zo srandy spocital, kolko nastaveni, parametrov a prepinacov ma zakladne piano. Skoncil som tusim na hodnote 400+ ??? :lol:

Nijaku specialnu radu nemam. Lahky a lacny, ale dobry a univerzalny ... a s dobrou klaviaturou asi neexistuje. :(
Vzdy stoji aspon jeden z tych parametrov proti ostatnym.
Mozno by si to vedel vyriesit nejakym synth modulom, ale zase... nevyhnes sa programovaniu PC3Le.

Odpovědět