Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 17 led 2014 09:16

To si bohuzel myslim taky, ze takovy univerzalni nastroj neexistuje. LE7 momentalne pouzivam na zvuky, stage piano mam samozrejme zvlast - SP5-8. Je tam stejna klaviatura jako ma Nord stage piano a opravdu se na to hraje bajecne. Ale abych se dostal k tomu co prave resim, tak potrebuju nejake ty jedny univerzalni klavesy...vim, ze vzdy bude nejaky ten kompromis. A asi to vidim na ty Krome 73. Klaviatura je klasicky plast, ale verim, ze neco vydrzi. A ty zvuky se mi opravdu libi. Az dorazi domu, tak dam vedet, jestli me nadseni stale trva a nebo je budu prodavat :)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 17 led 2014 11:52

Mna sklamala klaviatura... ale za tie prachy som ani nic ine necakal :) Inak splnil ocakavania, takmer vsetky kategorie zvukov su fajn, v podstate pouzitelne na zive hranie, daju sa sikovne a intuitivne editovat. Pri vytvarani Combi sa treba trochu vyhrat s efektami, pretoze kazdy pouzity Program to oholi a tak je treba skopirovat efekty z programu... potom, co si clovek zvykol na PC3, kde taketo "detaily" riesit nemusis je to trosku sklamanie :). Ale to je system Korgu, udajne to iste je treba robit aj na Kronose - neviem. Ale to kopirovanie je jednoduche. Inak sa s tym da robit celkom slusne. Ak ho prepojim cez MIDI na PC3, tak niektore leady alebo pady takto dokonca vyuzivaju aj modulaciu potlacenim klavesu smerom hlbsie - cize ako funkcia Pressure v PC3. Mam v nom nainstalovane zvuky a combi od istych rumunskych chlapcov, ktori si dali zalezat na zvukoch á la Dream Theater - a je to absolutna bomba. Krome mam uz od leta a stale som si nenasiel dostatok casu si ho poriadne ponastavovat. A tak dost casto stale vlacim moj milovany PC3, ktoreho sa nehodlam vzdat. Asi uz len pre to, ze clovek sa s nim tak narobil :)) Ale nie, PC3 mi vyhovuje ako na p odiu tak pri nahravani si doma do Cubaseu. Zvuky z PC3 a z Kore 64 pri nahravani si napadov zneju fakt akoby zaujimavejsie. Maju nieco v sebe, co ked porovnam s inymi nastrojmi mi potom akoby chybalo. Tymito kecami proste len naznacujem, ze ja som chcel tiez nieco predat ked som kupoval Krome, ale uvedomil som si ze nic nepredam. Po par hraniach som jednoducho prisiel na to, ze by mi to ten Krome nenahradil.

L-Record
Příspěvky: 14
Registrován: 30 pro 2013 19:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od L-Record » 17 led 2014 17:18

Chápu tě gari co tím chceš říct. Já MIDI téměř nijak nevyužívám. Doma ve studiu od toho mám zvlášt midi klávesy a zvuky tahám ze samlů v PC. Takže jediné co jde z Kurzu je piano a stringy. Ostatní, jako kytara a basa jde naživo. Ale určitě asi dělám jiný žánr než ty :) No jsem zvědavý jak to vše dopadne. Mám teď toho plnou hlavu a tak už na to raději nemyslím a dávám si chvilku oddech od všeho.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 17 led 2014 20:34

Ahojte, dá sa prosím vás s PC3K ovládať viacej klavesov, modulov, proste midi zariadení?
Ako to vlastne riešia klávesáci , ktorý majú viacej syntov, modulov, midi efektov, mixpultov, atd .
Ďakujem za odpovede.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 17 led 2014 20:58

Ked nie s PC3, tak potom uz s nicim. 8) :lol:

Rozdelis klaviaturu na zony (staci aj 1 klavesa alebo tlacitko na paneli), kazdej pridelis vhodny MIDI kanal. Na druhom zariadeni pridelis rovnake kanaly tak, ako potrebujes. Ak mas viac zariadeni, potrebujes ich spojit vsetky ako "retaz" (zakladne zapojenie).
Riadiaca klaviatura Ti generuje MIDI povely (oznacene kanalom) a kazdy modul/synth si vyberie, co je urcene jemu.

Co sa tyka PC3, tak Ti snad ani nebudem pisat, lebo je toho tolko, ze dovi.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 17 led 2014 21:18

No práve tomu retazovemu zapojeniu nerozumiem ! Ak teda možem aspoň v stručnosti ...

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 18 led 2014 13:09

giom:
na muzikus.cz vyšla séria článkov o MIDI, možno tam nájdeš to, čo hľadáš
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-wor ... inec~2008/

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 19 led 2014 12:06

Dakujem , určite to sú zaujímavé články o Midi , ale konkrétne téma o ktoré mi išlo som tam nenašiel.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 20 led 2014 14:38

giom: zalezi aka je Tvoja konretna predstava toho, co potrebujes dosiahnut. Tato tema je obsiahla a vycerpavajuca na to, aby si mohol dostat aspon trochu napomocnu radu.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 20 led 2014 16:11

Dakujem všetkým za ochotu pomôcť , ale dnes som to doriešil telefonicky s mojim veľmi dobrým kamošom Keyboarderom L.S.
Išlo o to, že som potreboval riadiť PC3kou modul Roland, K2661 a digitálny mix Yamahu , to všetko naraz zadaním jedného príkazu zvolením Setupu. Čiže konkrétny Setup napr. na určitú skladbu a naskočili by mi nastavenia na všetkých Midi zariadeniach. To bolo v podstate to retazové prepojenie všetkých Midi zariadení ako spomínal MDudas , len som to nevedel reálne použiť. Teraz mi to je jasné a je to naozaj veľmi jednoduché ! PC3k je naozaj vynikajúci Master , okrem iného !

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 20 led 2014 23:30

Vedel by mi niekto povedať , ako sa dá na K2661 nastaviť Midi mode na "Poly" , tak aby tam zostal aj pri zmene Setup?
V režime program tam Midi mode zostane tak ako sa nastaví , čiže buď Omni,Poly, alebo Multi, ale akonáhle idem do režimu Setup tak ho defoltne nastaví na Multi.

petersooon
Příspěvky: 12
Registrován: 03 kvě 2013 08:59

Kurzweil PC3LE

Příspěvek od petersooon » 27 led 2014 14:22

Ahoj, věděl by někdo z kovaných "kurzweilistů" jakým způsobem se dá nastavit na PC3LE toto: v zóně (programu, setupu) stisknu libovolný akord, který zní i po uvolnění; jakmile zmáčknu další akord, zní pouze nový ... nedaří se mi to nějak rozchodit, ale myslím si, že by to kurz mohl umět.
Jasný, že když použiju pedál SW1 - sustain, tak drží tóny, ale při zmáčknutí jiných akordů to jde vše přes sebe. Díky za jemné nakopnutí :wink:

Emilio
Příspěvky: 29
Registrován: 07 dub 2003 18:25

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Emilio » 27 led 2014 15:02

Asi trapna rada, ale jako klaviristu je to to prvni, co me napadne :-D - co takhle sundat nohu z pedalu, kdyz menis akordy?

Dela se to tak, ze hrajes jeden akord, drzis pedal. Prehodis rukama na jinej akord, ten podrzis, v tu samou chvili pustis pedal a zas ho seslapnes. Diky tomu prestane hrat predchozi akord a sustain potom drzi uz jenom ten dalsi...

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 27 led 2014 15:14

:) No musim sa priznat, ze aj mna v prvom rade napadlo to iste. Naco zbytocna programatorska namaha, ked mozes pouzit nohu... Alebo mas nejaky vyssi dovod preco to tak potrebujes?

petersooon
Příspěvky: 12
Registrován: 03 kvě 2013 08:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petersooon » 27 led 2014 15:46

Emilio píše:Asi trapna rada, ale jako klaviristu je to to prvni, co me napadne :-D - co takhle sundat nohu z pedalu, kdyz menis akordy?

Dela se to tak, ze hrajes jeden akord, drzis pedal. Prehodis rukama na jinej akord, ten podrzis, v tu samou chvili pustis pedal a zas ho seslapnes. Diky tomu prestane hrat predchozi akord a sustain potom drzi uz jenom ten dalsi...
Díky za reakci ...
Vzal bych za příklad rozdělení klaviatury na 2 zóny: levá ruka např. doprovod - synt brass nebo smyčce = hraju akord; pravá ruka lead kytara; a tady u té kytary bych mohl někdy potřebovat obě ruce = na ovládání pitch pro glisando nebo třeba vibráta levá, sólo vyhrávky pravou.
Možná jde s tím sustain pedálem jen o zvyk, ale kdyby to šlo i jinak .... :)

Odpovědět