Kurzweil PC3
-
klaviatura
Ahoj, ctu tady tu diskuzi o klavesnici PC3X.No nevim ten Roland ma urcite vybornou klavesnici,ale co vim jako klavirista ,ze to je hlavne pro klaviristy.Takez jak pises ze ti nejdou na tveho Petrofa ty rychly riffy tak na toho rolanda ti nepujdou taky protoze ta klavesnice ac je rychla tak ti nic neodpusti.Ja mam taky petrofa hraju od 8 let.A na rolanda jsem si proste moc nezahral.To myslim obrazne.Nebyla to takova pohoda jako na PC3X.Takze jak pises (mechanika je pomala na rychly jazz riffy. Resp. mechanika je dobra, ja sem jenom porad jeste mizernej hrac)...tak abys nebyl sklamany.To myslim v dobrem.jinak se priklanim k demskemu ze na PC3X je klavesnice vyborna,ale chce si na ni zvyknout neni to zas takova pohoda jak nekdo pise ze je mekka atd...Samozrejme ze na Rolanda nema co se tyka tvrdosti uhozu a razance.Ale to urcite vis tak si to uzivej v dobrem az to koupis.Jinak ty piana na rolandu nemaji takou dynamickou odezvu v barve jako na PC3X.
2 tritinitus: jasne, diky za dalsi nazor. Me prave prekvapilo, ze na tomhle rolandovi se mi hraly jazzove riffy fakt superove. Na PC3x taky, jak rikam, mam presne tu samou klaviaturu doma a doposud jsem byl vice nez spokojeny.
KW ma urcite lepsi zvuky, hlavne user banky. Chtelo by si s tim jeste pohrat, dam tomu jeste jeden pokus + jak pise Densky, chce to posledni OS, to co jsem zkousel stalo fakt za prd....
KW ma urcite lepsi zvuky, hlavne user banky. Chtelo by si s tim jeste pohrat, dam tomu jeste jeden pokus + jak pise Densky, chce to posledni OS, to co jsem zkousel stalo fakt za prd....
hej a este z akeho mobilu, Casio G'z One Type-V
( original foto je na http://www.flickr.com/photos/23768217@N04/2809363468/ )
ale je pravda ze to moc svieti, ja to doma zakryvam lebo mam klaves
pri stene o cele to osvetluje, este si budu susedia mysliet ze mame
doma modreho mimozemstana
( original foto je na http://www.flickr.com/photos/23768217@N04/2809363468/ )
ale je pravda ze to moc svieti, ja to doma zakryvam lebo mam klaves
pri stene o cele to osvetluje, este si budu susedia mysliet ze mame
doma modreho mimozemstana

2 demsky & all:
Tak abych nebyl uplny negativista tak s pravdou ven - ted jsem trenoval 4 dny cca. 3-4h denne v kuse na Petrofovi a mam zanet slach na prave ruce. Zaroven sem si daval hodinku akordeon a v riti mam skoro i levou ruku.
Takze musim hodne zvazit svuj pocit fajnsmekra s relalitou, ze Roland ma sice cool klaviaturu, jako drevo, lec ja uz na to nemam ruce
Takze dam jeste 1 try pc3x, protoze se zacinam hodne bat, ze Roland by mi sice udelal fakt radost, lec ruce bych si odvaril uplne 
Dam vedet do stredy, zajedu do K-Audio i Rolandee.cz a bude jasny verdikt
Idealne by bylo se potkat v Praze s nekym, kdo na KW vali a podivat se pod ruce, co se tyce programovani, protoze to je podle me hlavni kamen urazu pro me....
Tak abych nebyl uplny negativista tak s pravdou ven - ted jsem trenoval 4 dny cca. 3-4h denne v kuse na Petrofovi a mam zanet slach na prave ruce. Zaroven sem si daval hodinku akordeon a v riti mam skoro i levou ruku.
Takze musim hodne zvazit svuj pocit fajnsmekra s relalitou, ze Roland ma sice cool klaviaturu, jako drevo, lec ja uz na to nemam ruce

Dam vedet do stredy, zajedu do K-Audio i Rolandee.cz a bude jasny verdikt

Idealne by bylo se potkat v Praze s nekym, kdo na KW vali a podivat se pod ruce, co se tyce programovani, protoze to je podle me hlavni kamen urazu pro me....
-
klavesnice
upman:pokud mas tento problem toho Rolanda nezvazuj.Mel bys radeji premyslet o spravnosti tveho cviceni na klavir.Pri spravnem cviceni se toto nemuze stat pokud nehrajes Chopinovy etudy a Rachmaninova 8 hodin denne a to spatne.Dej na ty slachy pozor protoze se to potom vraci(sezen si nekoho kdo by te spravne vedl ve vyuce klaviru kdyz chces takto cvicit).Ale to patri do jineho fora...Myslim si ze ten Kurzweil PC3X by byl pro tebe spravnou volbou,ale pri spatnem cviceni to je ne dostatecne volna ruka atd.muzes mit zanet slach i z neho
zkousej a zvazuj PC3 je super. V klidu si na neho zahraj a uvidis ze si ruka sedne me to trvalo asi dva dny po jedne dvou hodinach a je to ted super pocit hlavne v odezve dynamiky piana.

no pokial upmana bolia ruky aj z hrania na akordeon tak to fakt nechapem. sam som chodil aj na akordeon 9 rokov a potom som este dva roky tahal v subore a ruky ma v zivote neboleli. boleli ma ale ked som cakal na vymenu klavesy v starom Kurzweili a musel som 4 mesiace hrat vsetko na ten moj starsi masterkeyboard Fatar Studio 1100. preto PC3x je super lebo ta kladivkova mechanika nie je az taka tazka a rychlejsie sa vracia klavesa.

Holt zacne klasika, Koladrink, Wobenzym, bandaze, pomale posilovani

Proste slachy jsou v pr.... takze staci malo. S tim akordeonem me to taky dostalo 9 let v detsvi, 3 roky potom v kapelce, pak chviku oraz a tez oha, ruce boli. Holt to chce asi zase trening, to je jasny
Kazdopadne sorry za OT, diky za rady, budu testovat a dam echo o tom zadna