Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 14 bře 2014 08:30

demsky píše: Keyboarder: to ti stoji za tu jednu oktavu ked uz bude kladivkova?
Rozhodně stojí – jsem totiž ve věku, kdy už řeším každé kilo. Např. minulý týden jsem měl 3 zkoušky se dvěma různýma kapelama a k tomu ještě koncert. Pokaždé jsem musel nástroje (2ks) tahat sebou z a do 2. patra bez výtahu. A na parkoviště k autu to mám taky cca 200 metrů a dalších cca 10 schodů. S vypětím všech sil to s PC3 zvládnu najednou – s PC3X bych to už musel absolvovat nadvakrát :-(

V rámci svých kapel žádné klavírní koncerty nehraju, takže v celém svém repertoáru mám pouze jednu věc, kdy potřebuju zahrát spodní D, a to v pohodě pořeším tlačítkem transpozice -12, takže 76 kláves mi stačí, ale kladívka by byly fajn – ikdyž hrát na kladívka např. hammond je opruz... :-( Nejsem Jordan Rudess :-)
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 14 bře 2014 08:48

Presne viem o com hovoris Keyborader ;) aj ja som musel kupit mensi klaves z rovnakych dovodov. Ale Forte by som rozhodne kupil 88-ku :)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od vasek » 14 bře 2014 10:56

Ahoj, myslíte, že půjde PC3LE s cenou dolů s nástupem Forte nebo jak to vidíte? Asi by se mi taky jeden hodil :-), ale nespěchám a rád ušetřím.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 14 bře 2014 12:49

Nazdar, všimol som si, že na Slovensku ceny LE šli dolu. Pravdepodobne to sú najnižšie možné ceny, vzhľadom na to, ako dlho je LE na trhu. Nemyslím si, že príčinou poklesu je Forte alebo Artis. To nie sú nástupci PC3.

Ja by som však PC3/PC3K za Forte nevymenil ani náhodou. Je to len stage piano s príliš limitujúcimi funkciami.

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 15 bře 2014 18:15

Celkem se mi Forte líbí, ale pro mé potřeby vyhovuje PC3K8 víc, ale jelikož to ještě není nástupce PC3/K řady, ale spíše řady SP a Artis, tak uvidíme, co přijde dál :-)

dinsdale
Příspěvky: 2
Registrován: 15 bře 2014 22:46

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dinsdale » 15 bře 2014 23:11

Přátelé, mám celkem vážný problém. Vlastním klávesy Kurzweil PC3x r.v. 2009, kupovaný 2011 z druhé ruky. Se zvuky, ovládáním, funkcemi, i se zvuky jsem maximálně spokojen, ale. Před rokem se mi stal problém, že mi při startu klávesy zamrzly, a nenastartovaly. Měl jsem to měsíc u opraváře (Brno-Miloš Morávek) a po měsíci přišel na studený spoj. Od té doby jsem si na nástroj pořídil originální obal, pravda polotvrdý (KB88) a snažil jsem se s klávesami i přes hodně cestování chovat s maximální opatrností. Bohužel se opět před měsícem stal stejný problém. Chtěl jsem klávesy na zkoušce klávesy zapnout, a opět zamrzly na modré obrazovce a nejdou dál. Pan Morávek už je měsíc má na opravě a tentokrát si již vůbec neví rady, a já už jsem taky zoufalý.
Má někdo podobnou zkušenost? Přemýšlím o tom, klávesy poslat na nějakou kompletní revizi abych se na ně mohl spolehnout a nepořizovat nic jiného.
Chci je v prvé řadě nechat opravit, ale nevím ani pořádně kde. Pan Morávek je jediný, který těmto věcem v Brně rozumí, a jelikož si už taky neví rady. Prosím o radu tady, jestli někdo nemá nějaký tip na servis, kde by se to dalo bud poslat, nebo za nějakou odměnu minimálně zkonzultovat

díky

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 bře 2014 03:02

Pokial Ti ten pan elektrotechnik nasiel studeny spoj, tak ho zrejme opravil - t.j. tento novy problem bude mat inu pricinu. Na Kurzweile sa kvoli prenasaniu vnutri obcas povytiahnu konektory. Odporuca sa to skontrolovat.
Pokial to ale prezrel a nenasiel nic trivialne, tak to asi budes musiet poslat do autorizovaneho servisu.

0. support@kurzweil.com
1. www.audiopartner.com
2. www.sequencer.de/synth/index.php/Reparatur

dinsdale
Příspěvky: 2
Registrován: 15 bře 2014 22:46

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dinsdale » 16 bře 2014 15:27

ano opravil, jen jsem psal, že to má teď ty samé symptomy. Každopádně děkuji za odkazy :)

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 16 bře 2014 19:37

Skús ešte kytary.cz, ty sú myslím výhradný distr. A mali by zabezpečovať aj servis. Ale nie som si 100% istý.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od a.tom.x » 16 bře 2014 22:50

Jo v kytarach je šikovnej člověk co opravuje Kurzweily, kontaktovat je. Jinak PC3 ještě má pořád náhradní díly tak i kdyby to měl být motherboard tak se dá koupit. S K2661 jsem už neuspěl.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 17 bře 2014 09:36

K-Audio v Prahe uz nefunguje? Tam mi kedysi pomohli a isty cas som si aj dopisoval s Martinom Sausom (mimo ineho aj klavesak zo Starmanie), ktory zabezpecoval servis pre Slovensko.

Edit: K-Audio je uz Audiopartner ako pozeram.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 17 bře 2014 13:46

K Audio už Kurzweil nerieši. Tuto informáciu mám priamo od Maťa Šaušu. Takže určite skús kytary. Cz

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od countrymetalman » 18 bře 2014 09:26

gari píše:Ta presadenost v mixe je mi trosku smiesna. On tu riesi nieco, co nie je iba vecou samotneho nastroja, a preto mi ta tema pride smiesna a pointa je vlastne neviem kde presne :). Kazdy bzucak sa da nazvucit tak aby sa preadil a ak nie, tak sa jednoducho treba zmierit s tym ze v dany koncert to bude trosku zvukovo horsie :) no a co! Pamatam si vsak klavir rady XP, ktory bol na svoju dobu tak nejako univerzalny a dal by sa aj pozitivne opisat, ale pamatam sa ze kamos ktory ho pouzival je skvely hrac a tym ten celkovy dojem toho piana hodne vylepsoval :) Demsky ma ale uplnu pravdu, ked som v tych casoch na nejakych vystavach videl prezentacie alebo mal moznost vyskusat K2500 neskor 2600, Korgy Triton, jednoducho sa to s XP radou od rolanda nedalo ani porovnat. Ale rozhodne akasi presadenost v mixe mi je pri vybere masiny dost divne kriterium!

Ehm, kdo si dovolí naházet do jedné škatule různé modely v Roland XP řadě, že jako hrají všechny stejně, tak toho je mi upřímně líto :cry: Mezi XP-10-30-50-60-80 jsou rozdíly asi jako mezi Korg X50 - M3 - Krome až po Kronos. Pokud si na těchto Korgách uděláte nastavením parametrů úplně shodný zvuk, taky nehraje na všech stejně :lol:
Nemyslím si ani, že 20 zkušených muzikantů a zvukařů ve třech kapelách je jakkoliv zaujatých na značku Roland a XP-30. Ani si nemyslím, že třeba Bose L1 nebo dB Technologies DVA/DVX array řada PA a Allen Heath mixy jsou špatný aparát, spíš naopak, tohle hraje dokonale i v akusticky špatných prostorách, kdežto s běžným PA střední a nižší třídy byly problémy někdy i v akusticky normálním prostředí... Nicméně pravda je, že pokud jsem měl na jednom stojanu PC3K, Roland Jupiter 50 a XP-30 tak akustické klavíry byly na PC3K možná i o něco lepší barevností zvuku proti tomu co mám na XP-30, ale rozeznatelné spíše jen při á capella, ne tolik v kompletním mixu, a simulace hammond zvuku byla na PC3K bezkonkurenční. Nicméně stále o několik levelů za originál zvukem skutečných hammondů... Akustické zvuky jako housle, foukací harmoniky, saxofony, trubky, dechy apod. prakticky na PC3K naprosto nepoužitelné, buďto na to nejsou v interní paměti multisamply nebo jsou ale hrozné. Co se týče imitací analogových nebo původních FM syntezátorů, tak už mě to skutečně ani nebaví říkat - u všeho včetně PC3K, Jupiteru 50 stejně tak jako XP-30 jsou to pouhé simulace a do originálu to má v mixu živé kapely asi tak stejně daleko, jako kdyby si živej dechař vzal místo plechový trubky plastovou vuvuzelu, made in china, stejně jako ty PC3K nebo Jupiter 50... Víc k tomu skutečně nemám co říct. Jedině snad, že v klidu domácího studia jsem si skutečně při lovení a hraní nějakých těch analog synth simulací na Kurzweilu i tom Jupiteru 50 myslel, že konečně mám zvuky všech těch analogů dohromady a zní to stejně... Tak ano, ve studiu á capella super, ale kdyby to tak dokonale znělo jako originály, tak by se s těma těžkejma originálama spousta profi klávesáků na podium asi netahala. Ono je to slyšet. Zajděte si občas do O2 arény na nějakou špičkovou kapelu a někteří pochopíte, proč se třeba Dire Straits tahají se dvěma dřevěnejma hammondama a ne dvěma PC3... Proč klavíry hrajou na koncertní křídlo a ne na simulaci klavíru na PC3... Možná to někomu je jedno, ale já to prostě slyším, ten kurevsky zásadní a velkej rozdíl zvuků v celkovým mixu potom. Pokud bereme v úvahu, že kvůli nošení potřebujeme a na okresní ligu v pohodě stačí jen to nejlehčí a jen simulace, tak okay, dá se vybrat pár univerzálních malých keyboardů, PC3K k nim patří určitě, ale mám takovej tip - kdo už máte AOS imitace syntů na nějakým Kurzíku, kupte si za pár korun starej analog s digitálním řízením Korg Poly 61 a udělejte si podobný zvuky i na něm a pak to v kapele naživo porovnejte, možná hned druhej den bude viset inzerát na váš Kurzweil někde :-)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 18 bře 2014 09:40

Countrymetal: Kvoli Tebe by mali podla mna vyrobcovia klavesov implementovat funkciu, ktorou by sa nastavovalo presadzovanie nastroja v kapele :) Funkcia by sa mohla volat napriklad "Sound Assertivity" a kludne by mohlo ist o jeden potak s krajnymi hodnotami "Submissive" (nalavo) a "Arrogant" (napravo) :) . A mozno by to bolo predsalen zbytocne, pretoze mixazne pulty plnia podobnu funkciu rovnako, dokonca niektore maju aj funkciu "Solo" :) Niekomu to ale aj tak nepomoze :) Vsak? :)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 18 bře 2014 10:00

:D :D

Odpovědět