Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Emilio
Příspěvky: 29
Registrován: 07 dub 2003 18:25

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Emilio »

ok, diky za tip! Koukam, ze Stagg veci prodavaj v muzikant.cz

anthea_x
Příspěvky: 198
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x »

Zdravím všetkých kurzvelákov. Vedel by mi niekto poradiť ako na PC3LE urobím FM operátor, ktorý je modulovaný sám zo svojho výstupu? Keďže v algoritme tej istej vrstvy nemôžem zvoliť ten istý alt. vstup, tak som layer1 nasmeroval do layer2 a stade naspäť. Lenže problém je v tom, že keď sa vrstvy dostanú do slučky tak vždy onemejú. Kurzweila mám len pol roka, čím viac ho študujem, tak som z neho väčší osol a toto bol jeden z mojich prvých pokusov vo VAST. Neviem či robím niečo zle, alebo to vôbec z princípu nejde. Mám tam OS 2.26. Inak tu zdieľam názor väčšiny - neľutujem jeho kúpu aj keď nemám veľké skúsenosti s klávesami.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 182
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen »

Čau anthea_x,
signál musí niekde vychádzať von, aby si ho počul. Nerozumiem o čo sa pokúšaš.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Dalen, ak nedas volume -96, tak signal vzdy vychadza von (z oboch vrstiev). Ak to zacyklis, tak to uplne zmlkne.

anthea, trochu viac detailov by to chcelo, ale myslim, ze to nejde... Mam nejasny pocit, ze som to niekde cital.

anthea_x
Příspěvky: 198
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x »

Jednoducho povedané, chcel som skúsiť urobiť jeden algoritmus z DX7, kde hneď prvý operátor by bol modulovaný sám sebou. Už som skúšal aj na iných fórach.
Layer 1 -20 dB. alg: NONE, NONE, GAIN, SW+SHP; alt input: layer2
Layer 2 -96 dB.alg: NONE, NONE, NONE, NONE; alt. input layer 1
Ak niektorý alt. input zmením na none, tak to hrá aj z jednej alebo druhej vrstvy. Len už to nie je to čo som chcel.
Ide mi o to či to robím zle a robí sa to inak, alebo či to dokáže PC3, alebo PC3K?

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 182
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen »

Možno by si si mal najprv pozrieť manuál ako fungujú algoritmy. Mne tá tvoja slučka nedáva zmysel. To je ako keby si na synťáku zapojil kábel z audio výstupu do vstupu pre sampler. Tiež nebudeš nič počuť.
Ak vieš anglicky, skús sa spýtať na fóre Mastering V.A.S.T., tam sú machri na programovanie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22156
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze sa kludne staci spytat atomixa ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

tak to urcite... :D len ci bude mat pan Doc.Art.Snd. cas...

anthea, ja obdivujem ludi, co chapu FM syntezu a bavi ich to - tu mas "za odmenu" :wink: :
http://www.youtube.com/playlist?list=PLE70AD9183226AE46

anthea_x
Příspěvky: 198
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x »

Tam som na spomínaný "problém" ( pre mňa bez "" ) nenašiel odpoveď. :( V každom prípade sa chcem dostať čo najhlbšie " pod kožu" nástroja. A hneď nazačiatku takáto facka. Ale verím, že to má riešenie.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22156
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin »

napis atomixovi .. verim ze ti na toto da jednuduchu odpoved , ako na to ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3613
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Tak som prebehol cele australske forum a vsade to iste - feedback vo VAST zatial neni implementovany.

Moj odhad- to kvazi-paralelne prepajanie vrstiev asi neni uplne jednoducha vec na programovanie, resp.na casovo presne spracovanie procesorom. Feedback je asi dost citlivy na fazu, takze aj keby to tam dali, asi by to nedavalo kvoli nepresnemu casovaniu uspokojive vysledky.
Naposledy upravil(a) MDudas dne 29 kvě 2014 22:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky »

Ja som nasiel nejake tutorialy tuto:
http://pc3nerd.blogspot.sk

Ale pise sa tam aj –– a note to prospective commenters; the PC3 currently does not allow "feedback", i.e. feeding the output of a layer into itself.
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

anthea_x
Příspěvky: 198
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x »

Vďaka, dobre vedieť. :(

anthea_x
Příspěvky: 198
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x »

Ešte malá otázka. Dajú sa na PC3LE robiť rôzne doprovody na princípe samohrajky? Ak áno, do akej miery? Vďaka.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 182
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen »

Dajú. Je to dokonca v popise na kurzweil.com. Doprovod si vytvoríš v sekvenceri a ovládaš ho cez klaviatúru alebo nejaký kontroler (pad). Do toho si môžeš pridať monofonické arpeggia.
Ale na samohrajkovú one man show je určite lepší Tyros než PC3Le. ;-)

Odpovědět