Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 03 čer 2014 15:07

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 03 čer 2014 20:19

... a potom sa Kurzweilovi zjavil archanjel Gabriel a riekol:
" Tu naše cesty končia."

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 04 čer 2014 03:56

Martin, tamto nie je samohrajka, ale tzv. samohraj :D :D

anthea, vy na Le nemate original Setupy, co sa spravaju ako doprovod? My v PC3 mame aspon 70ks. Skus si ich prestudovat... :idea:
Samozrejme, polkovu dedinsku kapelu z toho nedostanes, to si musi naprogramovat sam. V songoch mas pripravenych aspon kopu bicich na rify.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 04 čer 2014 21:37

Ja neviem, som s toho ešte magor. Teraz prekladám arpeggia a rify, tu časť nemám v českom manuáli. Pochybujem, že to zvládne napr. zadávanie akordov dvomi prstami ako samohrajka. Mne ide o to, že ak mi niekto potvrdí, že sa to dá, alebo pokiaľ sa môžem dostať, tak sa už zubami nechtami k tomu dostanem. :x :x

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 05 čer 2014 13:18

anthea_x prečo si si kupoval PC3, keď túžiš po samohrajke? Pozri si toto video, okolo 3 minúty uvidíš fungujú riffy:

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 05 čer 2014 14:18

Das do setupu bici groove, ci basovu linku alebo napriklad monofonicke arpeggio ako riffy. Povahu akordov vsak pravdepodobne nebudes vediet obmienat. Zial zrejme musis sikovne naprogramovat basovu linku tak, aby bola OK aj pre durovy aj pre molovy akord, tak ako je to demonstrovane vo viacerych setupoch. Ale samohrajku z toho fakt nedostanes, na to to postavene nebolo.

Ja vyuzivam riffy napr. len ako take, kore vytvoria "naladu na pozadi" mojho setupu. Ked mam napriklad nejaky pad, tak si pomocou slideru alebo modulacneho kolieska vytiahnem jemnu klavirnu frazu a oscilator - pekne to ukaze v prechodoch do refrenov, bridgeov alebo sol a podobne. Potom to ho zase zatiahnem...len treba vybrat spravne klavesy, na ktore ho priradis :)

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 05 čer 2014 14:42

Nemám snahu smerovať k samohrajkovému štýlu, tomu "niečo" chýba. Chcem dostať celý nástroj pod "kontrolu". Stále v ňom nájdem nejaké, na prvý pohľad bezvýznamné veci, s ktorými sa dá ísť ďalej. A kvôli tomu sa pýtam, lebo v sebe dosť skrýva.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 05 čer 2014 18:11

Kurzweil je preto "samostatna kategoria", lebo sa v nom da strasne vela veci naprogramovat. Za par rokov som videl tolko doslova "programatorskych fint" :shock: , ako nieco urobit, co sa povodne nedalo, ze ma az zadok boli od padania.... :lol:

Napr. spominana nemoznost durovej a molovej variacie doprovodu - masina to sama nevie. Ale staci napr. dokupit obycajny pedal za 15€ a doprogramovat si v setupe vzajomne sa prekryvajuce zony - jednu s durovym, jednu s molovym rifom (ostatne je identicke). Pedal pouzit ako prepinac medzi tymito zonami - jednu zonu vypne+druhu zapne a pri uvolneni naopak. Samozrejme tie riffy (obe varianty) musis mat niekde ulozene, ale to neni problem, kedze sa ich da mnozstvo napchat do jednej skladby a podla potreby vyberat.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 07 čer 2014 17:58

Funkciami sa nedá niečo urobiť?
A tu je odpoveď od Jean Robert Bellefeuille na predchádzajúcu debatu: "Unfortunately the system does not support feedback loops via the Alt Input."

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 22 čer 2014 16:30

P O M O C ! ! !
Dopoledne jsem hrál na svou PC3, pak jsem ji normálně vypnul a po obědě zase zapnul, ale nástroj zůstane viset na úvodní obrazovce Initialising Scanner... Čekal jsem asi 20 minut a nic se nedějě. Nefuguje ani to, když nástroj zapnu s drženým klačítkem EXIT. Nástroj jsem nikde nepřenášel - mám ho několik dní na jednom místě a používám ho denně.
Nevíte prosím někdo, co mám dělat? Nástroj nutně potřebuju!
Díky za odpovědi
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 22 čer 2014 16:59

Asi to víš, ale jako první odpoj komplet všechny pedály, midi kabely i vše ostatní, co máš k PC3 připojeno. Pokud to nepomůže, další věc, kterou bych zkusil, je rozebrat PC3 a rozpojit a znovu zapojit všechny konektory, může být někde něco uvolněno, případně nástroj taky trochu "profouknot", jestli není někde prach nebo jiný bordel.
Tolik asi co mne takhle narychlo napadá, ale určitě bych neváhal napsat Jean na support@kurzweil.com , napíše ti čím vším by to mohlo být a co případně s tím.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 22 čer 2014 19:20

Tak jsem nástroj otevřel (některé šroubky byly úplně volné) a všechny dostupné konektory jsem dotlačil a FUNGUJE!!! :lol:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 22 čer 2014 22:59

No tak to jsem rád, že to pomohlo. Já právě takto před časem vyřešil blbnoucí modulační kolečko, které házelo hodnoty i když se nehýbalo. Při rozebraní jsem zjistil, že se tam dostal nějaký bordel, stačilo pořádně profouknout, když jsem to rozebral a bylo to... Ale o tomto jsem dost četl na Mastering VAST, že se občas uvnitř něco uvolní a právě velmi často pomůže jen zkontrolovat kontakty/konektory.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 01 črc 2014 14:12

Mne sa tak podarilo vyriesit nahodne oneskorenia pri hre na klaviaturu, ktore ma trapili skoro 2 roky... :palec+:
A tiez som mal polovicu srobov uvolnenych. :palec-:

LR_Keyboardist_SK
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2013 14:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od LR_Keyboardist_SK » 02 črc 2014 12:08

Mne sa zasa minule stalo, že nástroj nenabehol a iba rytmicky poblikával. Z YouTube a netu som zistil, že je to nejaká výrobná vada na jednom z boardov, ale že všetky servisné strediská už dostali oficiálny postup na pernamentné odstránenie. Už mám nástroj naspäť doma, a funguje rovnako skvele ako predtým.

Odpovědět