Kurzweil PC3
AES ma malo ludi, ta cena bola velmi "nadnesena". Cena PC3X v K-Audiu ma fakt prekvapuje, mam informacie od kamarata co bol minuly tyzden v Prahe na rokovani ked tam bolo vedenie, recenzenti ako Miki Jelinek a zastupcovia Kurzweila v Europe a to, ze sa dohodnu na takej cene neviem nic. Akurat viem, ze sa chysta nova vlajkova lod s velkym displejom a integrovane 4 chipy Mara.
Profláklý- neprofláklý... záleží na tobě co z toho nástroje dostaneš?
Každopádně Kurzweil se v USA stále prodává dobře a určitě je na podiích jeden z nejfrekventovanějších nástrojů vůbec,
PC3X hraje pravděpodobně stejně jako K2661 - tedy výborně, ale rozhodně ne neprofláklý sound nebo barvy.
... profláklý - neprofláklý ... takto bych to neviděl. (maximálně v ČR)
Doufám, že udělají i rackovou verzi, ale 37 tisíc za PC3 - to je fakt dobrá cena.
Každopádně Kurzweil se v USA stále prodává dobře a určitě je na podiích jeden z nejfrekventovanějších nástrojů vůbec,
PC3X hraje pravděpodobně stejně jako K2661 - tedy výborně, ale rozhodně ne neprofláklý sound nebo barvy.
... profláklý - neprofláklý ... takto bych to neviděl. (maximálně v ČR)
Doufám, že udělají i rackovou verzi, ale 37 tisíc za PC3 - to je fakt dobrá cena.
Je skoda ze se kurzweil vic nevenuje tvorbe zvuku do svych hracek a nechava to zcela na uzivatelich. Vubec by neskodilo rocne vydat nove objekty. Jenze na to prdi. Je to masina, alespon tedy K serie ktera je velmi variabilni. Kdyby udelali nejake bloky pro ruzne druhy muziky, nalakali by spoustu lidi. Jenze ono opravku od K2500 se nedeje nic extra...
Chci se zeptat v čem je PC3 (kromě sampleru) horší než K2600?
Je zde nějaké zjednodušení na čem Kurzweil ušetřil oproti sérii K2600?
Když porovnávám tabulkově dle specifikace, tak PC3 by měl být lepší (krom sampleru) . Cenově mi K2600 vychází s rozšířením na 130.000Kč, PC3 stojí 37.000.
Takže kde a na čem ušetřili?
Je zde nějaké zjednodušení na čem Kurzweil ušetřil oproti sérii K2600?
Když porovnávám tabulkově dle specifikace, tak PC3 by měl být lepší (krom sampleru) . Cenově mi K2600 vychází s rozšířením na 130.000Kč, PC3 stojí 37.000.
Takže kde a na čem ušetřili?
Martin: to sa neda takto opytat, pretoze PC3 je uplne novy nastroj. Ma to nove chipy Mara, ktore maju uplne inu architekturu. Uplne inak vyzera Dynamic VAST engine, KDFX jednotka ma 2x vyssi vykon a algoritmy su vylepsene a prepisane. K2600 je z roku 1999. Mimo to, ze PC3 nema pamet na sample, zneje celkovo LEPSIE ako K2600.
Ja som sa rozhodol, ze do PC3 idem, potrebujem kvalitny nastroj na live gigs, nebavi ma loadovat gigakniznice a na Kurzweili sa jednoducho dobre hraje.
Ma krasne dynamicke piano, velmi dobre stringy ktore sa hodia do filmu aj do jazzu, ci ku solo leadu. E-Piana, basy su takisto top class a aj zvysok zvukov si urcite najde svoje vyuzitie, ako aj VA1. Skratka je to vynikajuci nastroj so skvelym zvukovym jadrom a je predovsetkym pre klavesakov, nie pre kukacov displeja a kruticov
Este k tej cene, K2600 bola asi v case ked isla na trh velmi financne narocny projekt a Young Chang nemal asi taky kapital ako teraz Hyundai. Neskor sa aj zacala predavat efektova jednotka KDFX ako samostatny rack KSP8, takze peniaze z vyvoja sa zacali postupne vracat. Kazdopadne cena PC3X tesi aj mna
Ja som sa rozhodol, ze do PC3 idem, potrebujem kvalitny nastroj na live gigs, nebavi ma loadovat gigakniznice a na Kurzweili sa jednoducho dobre hraje.
Ma krasne dynamicke piano, velmi dobre stringy ktore sa hodia do filmu aj do jazzu, ci ku solo leadu. E-Piana, basy su takisto top class a aj zvysok zvukov si urcite najde svoje vyuzitie, ako aj VA1. Skratka je to vynikajuci nastroj so skvelym zvukovym jadrom a je predovsetkym pre klavesakov, nie pre kukacov displeja a kruticov

Este k tej cene, K2600 bola asi v case ked isla na trh velmi financne narocny projekt a Young Chang nemal asi taky kapital ako teraz Hyundai. Neskor sa aj zacala predavat efektova jednotka KDFX ako samostatny rack KSP8, takze peniaze z vyvoja sa zacali postupne vracat. Kazdopadne cena PC3X tesi aj mna

No, byl bych zdrzenlivejsi co se tyka PC3. Kdyz si uvedomime kolik pak stoji 8-oktavy yamahy nebo korga, tak ta cena je nepredstavitelne nizko a prodavaly by se dobre za cenu jednou tolik vyssi.A neverim tomu ze si v kurzweilu rekli ze neustale jsme vam prodavali predrazene masiny a vy jste je kupovali, tak ted vam dame jednu skoro zadarmo...
2 nunu: ta cena fakt neni vymysl, volal jsem do K-audia a potvrdili mi ji...sam jsem mel pocit, ze je to chyba, ale ne:)
2demsky: sice jsem kroutic castecne taky, ale myslim, ze tenhle nastroj pritahne i milovniky VAcek i kdyz to programovani je fakt vopruz - kdyz jsem uvazoval o ty K2600AES,mel jsem od kamarada pujcenou K2600 a ten vysledek, co se vysledneho zvuku tyce za to utrpeni stal:)
2demsky: sice jsem kroutic castecne taky, ale myslim, ze tenhle nastroj pritahne i milovniky VAcek i kdyz to programovani je fakt vopruz - kdyz jsem uvazoval o ty K2600AES,mel jsem od kamarada pujcenou K2600 a ten vysledek, co se vysledneho zvuku tyce za to utrpeni stal:)
Jenom ta dodaci lhuta je celkem dlouha. Kratke PC3 jsou vyprodane maji ted jenom Xka
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
Myslíš jako na presetech?demsky píše:Podla mna to bude super syntak, nema sice velky displej a sampler/RAM (jeho konkurencia je nieco ako Nord Stage alebo Yamaha S90ES) ale Kurzweil tentoraz extremne tvrdo pracoval na zvukoch, lebo to bude rozhodujuci klaves, co sa tyka ich prezitia.
Líbí se mi, že udělali 1024 pozic pro user programy - to je paráda!
Už se těším až ho budu mít na vyzkoušení doma.
Nevíš něco o novém Racku? Doufám že ho mají v plánu.
a.tom.x: PC3 (76 klavesova verzia) este sa len chysta na leto, PC3X je zatial hotove, rack neviem kedy bude ale je oficialne potvrdeny.
Martin: nemyslim len na "presety" myslim na celkovu kvalitu samplov. V zakladnej vybave je okolo 64 MB compressed Wave ROM, co je okolo 100 MB linearnych samplov a su tam 2 sloty (64/128 MB) na ROM boardy. Nevypoveda to sice nic o celkovom nastroji, ale napriklad ked porovnam zvuky na inych workstationoch, tak stale nechapem ze je tam narvanych kvantum MB samplov a stale mi tie stringy, piana a ostatne chlebove zvuky zneju nejako synteticky. Je to ale samozrejme moj subjektivny pohlad.
Este by som chcel nieco napisat k tej klaviature Fatar TP/40L, ked uvazujes o 76-klavesovej polovyvazenej variante, tak tentoraz by som trocha zavahal, pretoze TP/40L ma velmi vychvalovanu mechaniku ktora ma rychlejsi navrat klavesy nez klasicka tazka kladivkova mechanika TP/10 alebo TP/40H. Ma aj mod pre simulaciu hammond organu, kedy nemusis ist na doraz pri rychlej hre. Myslim ze ju ma aj Nord Stage 88 a masterkeyboard Doepfer.
Martin: nemyslim len na "presety" myslim na celkovu kvalitu samplov. V zakladnej vybave je okolo 64 MB compressed Wave ROM, co je okolo 100 MB linearnych samplov a su tam 2 sloty (64/128 MB) na ROM boardy. Nevypoveda to sice nic o celkovom nastroji, ale napriklad ked porovnam zvuky na inych workstationoch, tak stale nechapem ze je tam narvanych kvantum MB samplov a stale mi tie stringy, piana a ostatne chlebove zvuky zneju nejako synteticky. Je to ale samozrejme moj subjektivny pohlad.
Este by som chcel nieco napisat k tej klaviature Fatar TP/40L, ked uvazujes o 76-klavesovej polovyvazenej variante, tak tentoraz by som trocha zavahal, pretoze TP/40L ma velmi vychvalovanu mechaniku ktora ma rychlejsi navrat klavesy nez klasicka tazka kladivkova mechanika TP/10 alebo TP/40H. Ma aj mod pre simulaciu hammond organu, kedy nemusis ist na doraz pri rychlej hre. Myslim ze ju ma aj Nord Stage 88 a masterkeyboard Doepfer.