Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 04 zář 2008 10:21

demsky píše:no v Prahe sa vyznaju do KW hadam a.tom.x a nunu co su aj tuna na electrozone, ked tak ich oslov. inak ja ked bude o to zaujem mozem urobit maly tutorial take intro do VASTu.
Zaujem urcite je. Chcel by som vediet, ci to zvladnem.

Dalej ako som to vsetko precital mam obrovsky strach z pouzitia PC3 pri zivej hre. Niekto pisal, ze jeden program ma bezne 10 vrstiev, co znamena jeden ton 10 hlasov? Ked budem potrebovat hrat v lavej basu, v pravo klavir + vrstva synth, na nejakej note nejaky efekt, zvonec, pripadne ten rif. v nejakom dalsom zvuku. Neviem ci to bude vobec stihat hrat a nevypinat noty. Lebo predsa ine nieco si nahravat v studiu do stop a nieco ine je zive pouzitie.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 zář 2008 10:40

aj nieco take zlozitejsie ako VAST sa da vysvetlit jednoducho, ked to zoberiem stylom step-by-step tak to pochopi urcite kazdy.

co sa tyka polyfonie, uz som o tom pisal, ano 10 vrstiev na program je bezne, ale pri "beznych" akustickych nastrojoch sa tie vrstvy aktivuju podla dynamiky hry, alebo sa zapinaju/vypinaju pri pedaloch, slidroch, aftertouchi atd. takze sa nemusis bat, ze nastroj nezvladne dajme tomu 10 programov v setupe.

polyfonie sa fakt netreba bat, je tam 128 hlasov pre sample, su tam bezne DSP oscilatory z K2xxx, VA1 oscilatory (2 na jeden hlas) a model organu KB3. to ze to vsetko PC3x stiha zarucuju 2 procesory Mara.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 04 zář 2008 11:27

Tak upadte:

Vcera jsem dal cca 2h blbnuti s px3x v K-Audiu, vzal jsem si svoje Koss sluchatka (mam je naposlouchane) a musim rict, ze:

a) VAST synteza me fakt dostala, neskutecne

b) na kolena me polozil Grand Evans vzorek, nadherny prozitek

c) klaviatura - asi se na ni da zvyknout, i kdy chtelo by to asi vic casu. Jako pianistu me nejvic depta, ze kdyz zmacknu pomalu klapku, tak i muj stary GEM nezahraje ton (stejne jako klavir), ovsem KW ano, takze moje oblibena poloha odpocinku s rukama na klaviature se nekona.

d) programovani - no kdyz se clovek soustredi, tak se to da, ale chce to hoodne cviku. Napr. 1. jsem narazil ciste nahodou na nastaveni rychl. char. klaviatury, lec podruhe jsem to uz nenasel.

e) pri hrani s efektama se KW slozil, totalni freeze, musel jsem dat restart a pak dokonece Factory settings. Bud jsem udelal neco blbe ja, nebo za to muze OS 1.88 (myslim, kazdopadne 1.xx). Ovsem stat se mi to nekde v live rezimu, asi bych se z toho odstrelil.

f) genialni tlacitko je Info pod display - srozumitelne rika, ktere slidery jsou prirazeny cemu, takze lze efektovat a menit hlasitosti doprvodu fakt velice easy stylem. Skoda ze tam nedali malinkaty display jako treba Novation SL, to by byla totalni bomba.

g) celkove bych se asi v live rezimu nebal, polyfonii jsem daval fakt zakourit schvalne a prepinal jsem, KW v pohode slapal, skakal po vzorcich, atd. Syntaky/celkove zvuky jsou na velice dobre urovni. Moznost modifikace, efektovani, atd. je fakt neskutecne.

Takze verdikt: ceka me jeste navsteva Rolanda; KW je fakt excelentni nastroj, ovsem ja s nim mam porad jeded zasadni problem - klaviatura. Proste nevim jak to vysvetlit, ale kdyz hraji, mam prozitek pouze ze zvuku, ale ne z nastroje. U me je to vnitrne bod, ktery by mi branil dat 50k za jinak tak super masinku :( Tak jako tak ale zustava fakt, ze se jedna o velice povedeny nastroj, hodne mi primina moje 1. klavesy EMU e4k (akorat o mnoho radu vyse). VAST je fakt neskutecna....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 zář 2008 13:01

ahoj no tak ked a klavesnica je najvacsi problem, tak skus radsej aj ine nastroje. kurzweil sice slubil, ze v dalsom update OS bude moznost si upravovat velocity krivku odozvy klaviatury, ale pochybujem ze to zrobi zazraky. ked stisnes klavesu hoci aj pomaly alebo slabo, tak preto vlastne je pocut zvuk, lebo ta klaviatura je fakt hybrid medzi tazkou kladivkovou mechanikou a syntakovskou polovyvazenou. vdaka tomu je mozne napriklad robit v KB3 mode (simulacia organa) tie sialene typicke hammondovske glyfy.

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 14:08

Příspěvek od mario.severin » 04 zář 2008 18:01

Kurz PC3x v akci: (kvalitní zvuk)

http://www.vimeo.com/album/26523

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 04 zář 2008 18:26

jo jo, to jsem videl vcera. Super je to videjko od Demskyho, 2. youtube, to je fakt moc moc povedenej jam.... Tenhle typek spis projizdi jenom patche, dobry pokud chce clovek slyset co je v masince schovany.

Kazdopadne jak sem psal, VAST me polozila na kolena, neskutecne realisticke...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 zář 2008 20:22

este aby som jednu vec spomenul, PC3 podporuje iba starsie xD karty typu S do 256 MB (na data typu programy/setupy... je to dost), ktore sa normalne v obchodoch uz nedaju zohnat. nie je to ziadna slava, treba sa bud opytat ludi co maju starsie digitalne fotaky napriklad Olympus ci nemaju nejaku kartu nazvys, alebo potom skusit internetove obchody ako napriklad

http://www.oempcworld.com/OEMPCworld-com/XD.html

kde je dodacia lehota cca 10 dni.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

PC3 Rom Board

Příspěvek od tritinitus » 06 zář 2008 12:01

Demsky:nevis nahodou jake zvukove rozsireni se pripravuje do Rom Boards pro PC3X docela by me to zajimalo.Uvazuje se tez o klaviru?diky za odpoved

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 07 zář 2008 19:49

to teda netusim, na fore sonikmatteru som sice o tom zalozil thread, ale z kurzw. neprisiel zatial ziaden jasny signal. iba tusim nieco kecali o basoch, bicich a "mozno" piane. ludia ziadaju aj v hojnom pocte exoticke hudobne nastroje. treba pockat podla mna taky mesiac kedze teraz tam riesia uplne ine veci.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 09 zář 2008 00:46

na ftp stranke Kurzweilu je Video Tutorial Jordana Rudessa pre K2600, je sice starsi (cca 2000) a vo formate RealMedia (treba na to prehravac z www.real.com) ale ked som si ho pozrel, tak som si uvedomil, ze je tam kopec veci, ktore sa zidu aj uzivatelom PC3 (dokym vyjdu video tutorialy na PC3).

mna najviac potesila ale sekcia samplingu (cize to, co PC3 nema), ked som uvidel Rudessa ako nahrava gitaru do RAM-Tracks tak som si hned spomenul na jedno aktualne video :)


ftp://ftp.kurzweilmusicsystems.com/pub/ ... _Tutorial/
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 09 zář 2008 09:09

:( host not found

EDIT: dneska jdu na toho Rolanda :)) ale test only, no cash
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 09 zář 2008 10:55

upman píše::( host not found

EDIT: dneska jdu na toho Rolanda :)) ale test only, no cash
nefunguje ta linka? tak som to hodil na moj web:

Intro
Chapter 1
Chapter 2
Chapter 3
Chapter 4
Chapter 5
Chapter 6
Chapter 7
Chapter 8
Chapter 9
Chapter 10

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 09 zář 2008 11:37

dik moc
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 09 zář 2008 17:49

Ojojoj - tak jsem dneska dal Rolanda RD-700GX, cca. 1,5h a musim se podrbat na hlavne, stejne jako prvni hodnoceni KW jsem musel opravit, stejne tak i tohle:

- klaviatura excelentni
- zvuky uz mene
- celkove moc draha hracka

Ze ja vul prodal GEMa...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 09 zář 2008 22:14

tak jsem za jedno klaviatura super na me sice moc tezka, ale to muze byt muj problem a zvuky me taky nenadchly asi to je tim ze uz mam doma PC3X :-) podivej se na ten tutorial co dal demsky na K2600 je tam dost stejnych veci jako PC3X.Ten dohmat klavesnice myslim tim aby nezahrala pri jemnem polozeni ruky se da editovat tak ze to nezahraje.Navic je shodna s SP2X pianem porovnaval jsem je vedle sebe a necitil jsem rozdil.Kdyby byla tak spatna tak by ji nedavali na piano.Ale kdyz ti nesedi tak se neda nic delat.Je to tezke rozhodovani taky jsem s tim bojoval,az me kamarad pujcil na pul roku domu PC2X a bylo rozhodnuto.Kdyz jsem pak slysel ten rozdil v pianech o jinych zvucich radeji nemluvim tak bylo rozhodnuto :-)

Odpovědět