Tak upadte:
Vcera jsem dal cca 2h blbnuti s px3x v K-Audiu, vzal jsem si svoje Koss sluchatka (mam je naposlouchane) a musim rict, ze:
a) VAST synteza me fakt dostala, neskutecne
b) na kolena me polozil Grand Evans vzorek, nadherny prozitek
c) klaviatura - asi se na ni da zvyknout, i kdy chtelo by to asi vic casu. Jako pianistu me nejvic depta, ze kdyz zmacknu pomalu klapku, tak i muj stary GEM nezahraje ton (stejne jako klavir), ovsem KW ano, takze moje oblibena poloha odpocinku s rukama na klaviature se nekona.
d) programovani - no kdyz se clovek soustredi, tak se to da, ale chce to hoodne cviku. Napr. 1. jsem narazil ciste nahodou na nastaveni rychl. char. klaviatury, lec podruhe jsem to uz nenasel.
e) pri hrani s efektama se KW slozil, totalni freeze, musel jsem dat restart a pak dokonece Factory settings. Bud jsem udelal neco blbe ja, nebo za to muze OS 1.88 (myslim, kazdopadne 1.xx). Ovsem stat se mi to nekde v live rezimu, asi bych se z toho odstrelil.
f) genialni tlacitko je Info pod display - srozumitelne rika, ktere slidery jsou prirazeny cemu, takze lze efektovat a menit hlasitosti doprvodu fakt velice easy stylem. Skoda ze tam nedali malinkaty display jako treba Novation SL, to by byla totalni bomba.
g) celkove bych se asi v live rezimu nebal, polyfonii jsem daval fakt zakourit schvalne a prepinal jsem, KW v pohode slapal, skakal po vzorcich, atd. Syntaky/celkove zvuky jsou na velice dobre urovni. Moznost modifikace, efektovani, atd. je fakt neskutecne.
Takze verdikt: ceka me jeste navsteva Rolanda; KW je fakt excelentni nastroj, ovsem ja s nim mam porad jeded zasadni problem - klaviatura. Proste nevim jak to vysvetlit, ale kdyz hraji, mam prozitek pouze ze zvuku, ale ne z nastroje. U me je to vnitrne bod, ktery by mi branil dat 50k za jinak tak super masinku

Tak jako tak ale zustava fakt, ze se jedna o velice povedeny nastroj, hodne mi primina moje 1. klavesy EMU e4k (akorat o mnoho radu vyse). VAST je fakt neskutecna....