Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 02 črc 2014 21:45

Má niekto skúsenosti s pádom tohto nástroja? Dúfam, že to nieje nejaká "netýkavka".

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 03 črc 2014 01:14

LR_Keyboardist_SK píše:...že je to nejaká výrobná vada na jednom z boardov, ale že všetky servisné strediská už dostali oficiálny postup na pernamentné odstránenie.
Ocistit kontakty na kabloch a lepsie ich zasunuť? :lol:
anthea_x píše:Má niekto skúsenosti s pádom tohto nástroja? Dúfam, že to nieje nejaká "netýkavka".
Telo je cele kovove (dost masivne) a pod plastovymi/drevenymi bocnicami je zelezo. Elektronicke creva su dost lahke, takze by pri pade nemuseli utrpiet zasadnu skodu (max. nejaky posun). Kladivkova mechanika je ale dost tazka - ta by mohla schytat. Vyslovene "pady" by som radsej neskusal... :roll:
Prakticke skusenosti nastastie nemam.

LR_Keyboardist_SK
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2013 14:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od LR_Keyboardist_SK » 03 črc 2014 08:44

Netuším, čo bol problém. V preberacom protokole stálo "servisní modifikace desky, kontrola" ... takže tam asi aj dačo museli zrejme meniť. Každopádne som veľmi rád, že stroj už je opäť doma a hrá. Dnes ho zasa beriem na skúšku a v sobotu ho prevetrám na koncerte.

Inak, trošku som spropagoval Kurzweily ... dnes popoludní vo webovom časopise Frontman.cz vyjde moja recenzia PC3LE.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 11 črc 2014 19:37

Pri včerajšom trápení mojej PC3LE-čky (aj rodiny) sa mi nepodarilo v PC3LE editore nájsť kde sa editujú sample. Konkrétne časť kde je "alternate sample start point" . Poradí mi niekto kde to tam hľadať? V samotnom nástroji som to našiel. Vďaka.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 14 črc 2014 01:20

Pokial mi je zname, SoundTower editor nevie ist na uroven samplov a ich parametrov... :(

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 182
Registrován: 11 led 2007 13:21

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust » 14 črc 2014 19:21

Mám takový menší problém. A vůbec ho nechápu, asi to bude něco triviálního. Celý nástroj se mi jednoho dne vesele transponoval o malou tercií výš. V praxi to není problém, zmáčknu tři čudlíky a jsem naladěný, ale trochu mě to znervózňuje. Jak program tak master přitom ukazují nulu.

Jestli máte někdo podobnou zkušenost, budu vděčný za radu. Asi je to ale nějaká moje blbost nebo přehlédnutí.

Diogenes
Příspěvky: 108
Registrován: 28 úno 2014 04:52

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Diogenes » 14 črc 2014 19:53

Nevím jak na PC3, ale na K2000 je to master mode (tlačítko master) -> kontrola položek transpose a tune (aby byly na nule - 0ST). Případně použít tlačítko reset (úplně vpravo dole). Pozor! Vyresetováním systému přijdeš o všechna uživatelská nastavení.

Možná že je K2k z hlediska ovládání podobná jako PC3.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 15 črc 2014 05:53

Ved pise, ze ProgramMode a MasterMode ukazuju 0 ... :wink:
-
Napadaju mi 2 veci:
- skus pozriet, ci si nezmenil nieco v ControlSetupe - obycajne je to 126-Internal Voices... tam pozri zalozku KEYVEL
- nemoze byt, ze Ti nieco posiela PitchBend Controller ? (nejaky tvoj setup alebo ext. hardware) pripadne - funguje Ti korektne PitchBend ?
3 poltony mi totiz silno pripominaju PitchBend v dolnej polohe...

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 182
Registrován: 11 led 2007 13:21

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Stardust » 15 črc 2014 09:47

Díky vám oběma za rady. Nakonec mi přiznám se povolily nervy a došlo na zmíněné resetování. Vše jsem zazálohoval a po resetu je vše v pořádku. Možnou příčinu bych viděl v nahrávání cizích uživatelských programů. Občas v tom z nějakého důvodu udělají bordel, protože PC3 a Le nejsou zcela kompatibilní. Ale to je jen dohad.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 24 črc 2014 09:55

Kto to este nevidel a necital, tak vzhliadnite Kurzweil Forte: http://www.keyboardmag.com/combo---do-a ... look/48003.

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 17 srp 2014 13:02

Vypadá to, že první Forte je již v ČR, viz http://kytary.cz/kurzweil-forte/HN149317/

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 18 srp 2014 09:24

No tak cenou ide slapnut poriadne na krky Nord Stageu 2. Rad si ho pojdem niekde vyskusat. Ak ho u nas ovsem niekde budu mat v obchodoch...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 18 srp 2014 11:54

Vsimol som si, ze sa vratili k starsej osvedcenej Fatar TP/40L z PC3 serie, po skusenostiach s TP100 (L/R) v tom kuse nabytku a pri Artise. Pre mna osobne bola este zaujimava skusenost s TP/40GH (Four Zones Graded Hammer Action) v jednom Studiologic klavese, ktory som mal kedysi davno (uz si ani nepametam ako sa volal :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 21 srp 2014 11:17

Forte v porovnaní s Rhodesom myslím že obstál viac než obstojne... Dovolím si tvrdiť, že pri slepom teste by málokto poznal rozdiel.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 21 srp 2014 16:59

Ja Tam citim trochu inu reakciu na klavesy (rychlesi prechod k skresleniu), ale zakladny zvuk je velmi vydareny.
Nieco o tom hovori v tomto videu Ch.Martirano - nove sample, 8 dynamickych vrstiev.

Ale ked uz sme pri tom - ja som okuzleny samotnym zvukom noveho 9ft German.
Velmi ocenujem, ze pri nom zachovali "konzervativne stereo". :palec+: Krasny priestor, dynamiku a cistotu zvuku je pocut 2:50.
Japan Grand 3:16 oproti tomu dali podla japonskych keyboardov pekne "wide spread stereo". :lol:

Odpovědět