Jde o to jaká bude osobně jsem hral ne několik TP40/L a každa měla jinou odezvu.Největší rozdíl byl kurzweil pc3le8 limitovaná edice ta byla nejlepšídemsky píše:Vsimol som si, ze sa vratili k starsej osvedcenej Fatar TP/40L z PC3 serie, po skusenostiach s TP100 (L/R) v tom kuse nabytku a pri Artise. Pre mna osobne bola este zaujimava skusenost s TP/40GH (Four Zones Graded Hammer Action) v jednom Studiologic klavese, ktory som mal kedysi davno (uz si ani nepametam ako sa volal
a nejhorší byla PC3X kterou jsem vlastní byla to uplácaná klávesnice na kterou mě osobně nešlo dobře hrát.PC3K8 je na tom lépe.O kvalitě nástroju Kurzweil se ovšem nechci ani moc rozepisovat.Špatná dynamika na PC3K8 dvakrát v servise.Zadrhávání kláves v Pc3K8.Jednalo se o uplně nové nástroje.Prostě jsem měl smůlu, ale nebyl jsem sám.Náhodou jsem se setkal v kytarach.cz s muzikantem, který hraje profesionálně kupoval Stage piano Kawai a měl Kurzweil PC3LE8 která ho vypekla dvakrát na živém vystoupení.Kurzweil je výborný nástroj, který je devastován v Koreji.Mělo by se proti tomu něco dělat, ale není moc co trh je neuprosný a made in china vede