Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 22 srp 2014 13:27

demsky píše:Vsimol som si, ze sa vratili k starsej osvedcenej Fatar TP/40L z PC3 serie, po skusenostiach s TP100 (L/R) v tom kuse nabytku a pri Artise. Pre mna osobne bola este zaujimava skusenost s TP/40GH (Four Zones Graded Hammer Action) v jednom Studiologic klavese, ktory som mal kedysi davno (uz si ani nepametam ako sa volal :)
Jde o to jaká bude osobně jsem hral ne několik TP40/L a každa měla jinou odezvu.Největší rozdíl byl kurzweil pc3le8 limitovaná edice ta byla nejlepší
a nejhorší byla PC3X kterou jsem vlastní byla to uplácaná klávesnice na kterou mě osobně nešlo dobře hrát.PC3K8 je na tom lépe.O kvalitě nástroju Kurzweil se ovšem nechci ani moc rozepisovat.Špatná dynamika na PC3K8 dvakrát v servise.Zadrhávání kláves v Pc3K8.Jednalo se o uplně nové nástroje.Prostě jsem měl smůlu, ale nebyl jsem sám.Náhodou jsem se setkal v kytarach.cz s muzikantem, který hraje profesionálně kupoval Stage piano Kawai a měl Kurzweil PC3LE8 která ho vypekla dvakrát na živém vystoupení.Kurzweil je výborný nástroj, který je devastován v Koreji.Mělo by se proti tomu něco dělat, ale není moc co trh je neuprosný a made in china vede :-(

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 22 srp 2014 16:32

No neviem ci akurat Cina, kedze subdodavatel Fatar je z Talianska. Aj mna mrzi to, ze technicke problemy s PC3 boli a dost, aj nachylnejsi bol o dost viac na rozne nuancie oproti K serii, nehovoriac o zaciatkoch, ked boli uzivatelia betatesteri novych OS updatov :) Prial by som si, aby ta kontrola bola mnoho preciznejsia, neviem kolko produkuju kusov denne, tak ale urcite nejde Kurzweil na odbyt tak ako ine znacky (Yamaha, Korg, Roland).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 22 srp 2014 16:51

Forte - Nord Stage 2 - Yamaha CP4 - Roland RD800

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 22 srp 2014 22:29

Tak toto mi pride skor ako suboj efektovych jednotiek... Mono/stereo, dry/wet... moc som sa nedozvedel. :(

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 23 srp 2014 19:50

Dnes som skúšal prvý krát využiť ako sekvencér pre môj PC3K Cubase /doteraz som používal interný sekvencer v Kurzovi/. Po spojení s PC cez usb kabel som spustil Cubase avšak Kurz stále hral iba ako midi klávesnica pre zvuky z Cubasu i keď som v Cubase nastavil ako VST externý nástroj Kurzweil. Chcem sa spýtať tých z Vás ktorý využívajú aj Cubase ako externý sekvencér pre prácu s Kurzom, ako docieliť aby mi na Kurzovi hrali Kurzove zvuky v Cubase. zrejme je treba nejako nastaviť i samotný Kurzweil, že? Môžete poradiť ako a čo v Kurzovi nastaviť ak chcem jeho zvuky ťahať do Cubasu? Sorry za zrejme triviálnu otázku, ale ešte som zatiaľ Cubase pre prácu s Kurzom nepoužíval, tak neviem, v manuále som hľadal no nenašiel som, asi som hľadal špatne.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 23 srp 2014 20:07

Načo protrebuješ ťahať zvuky z Kurzweilu do Cubase? Nahraj si stopy v Cubase cez audiokábel z Kurzweilu do zvukovej karty v počítači. :-)

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 23 srp 2014 20:19

dalen prepáč, trochu som nepochopil čo si mi napísal, hold dnes mi to nejak ťažťkopádne myslí :((((

dôvod je ten, že som chcel využiť prehľadnejší sekvencer /teda Cubase hlavne čo sa týka editácie stôp/, pre tvorbu nejakých skladieb na Kurzwailovi

inak dík za rýchlu odpoveď, už len môj mozog. aby sa rozhýbal a pochopil :))))

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 23 srp 2014 20:25

V pohode. :-) Chceš vytvoriť v Cubase midi song so zvukmi z Kurzweilu? To asi nepôjde.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 23 srp 2014 21:01

áno, chcem urobiť v Cubase skladbu so zvukmi Kurzweilu. Toto sa fakt nedá? :((((( tak to je brutal, ani sa mi nechce veriť, však cubase podľa mňa nemôže byť len na tvorbu songov z interných cubasovských zvukov.
Kedysi dávno, pred mnohými a mnohými rokmi :((( sme v kapele využívali cubase ako externý sekvencér pre Roland D10. Sa mi nechce veriť, že by to teraz nešlo po toľkých rokoch, či? Inak ten cubase má kolega z kapely plnú oficial verziu 7,5 a tam to myslím musí ísť. Viem, že na tie orezanejšie lacnejšie verzie Cubasu ako Artist, Elements, Edu a pod. ide pripojiť mylím len Motif, ale na plný Cubase 7.5 by mal ísť pripojiť akýkoľvek synt.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 23 srp 2014 21:15

No fungovalo by to keby si niekde zohnal plugin, ktorý obsahuje zvukové vzorky z PC3. Možno existuje, ale určite by nebol zadarmo. Každopádne cez midi kábel žiadne zvuky z PC3 do Cubase nestiahneš.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 23 srp 2014 21:30

jasné dalen, ale nedá sa docieliť to, aby Cubase detekoval môj Kurzweil ako externý nástroj, resp, ako externú zvukovú banku z ktorej by si bral zvuky?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 23 srp 2014 21:36

cubase nic nedetekuje.. cubase robi co mu ty povies .. proste si nastavis smerovanie midi stopy do kurcvajlu a bude hrat co mu posles ..

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 23 srp 2014 21:44

Pytkin, dík za terminologickú opravu, presne to potrebujem docieliť, aby Cubase urobil čo mu poviem. A ja mu chcem povedať: nahrávaj jednotlivé stopy so zvukmi, ktoré ti ja dám, teda z Kurzweilu.

Pytkin prosím Ťa máš pravdu, prosím Ťa a ako to docieliť to nastavenie smerovania midi stopy do kurcvajlu aby hral co mu poslem. Ako to technicky urobiť prosím Ťa.
Vopred Ti ďakujem za odpoveď.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 23 srp 2014 21:46

no ved kurc mas pripojeny cez midi .. IN a OUT .. vystup tej stopy posles do toho portu , kde je pripojeny kurc .. na inpute mas ALL INPUTS , takze to berie zo vsetkych ..

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 23 srp 2014 21:59

kurza mám pripojeného priamo cez usb bez midi káblov,
teda Kurz je pichnutý do externej zvukovky MOTU do IN vstupov cez symetrické káble, zo zvukovky OUT do aktívnych reprákov, MOTU do PC je spojená cez FireWire a Kurzweil s PC priamo cez USB bez Midi káblov.

Odpovědět