Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od W.Cable » 23 srp 2014 22:09

Funguje to nasledovne:
MIDI(ven po USB): Cubase(jako sekvencer, midi stopa) > Kurzweil(jako modul)
AUDIO(dovnitr): Kurzweil > Motu > Cubase(audio stopa)

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 23 srp 2014 22:16

malinko rozvinúť svoju odpoveď drahý W.Cable môžeš prosím Ťa?
Cítim, že sa blížím postupne k onomu aha zážitku, keď moje malé šedé bunky sa správne spoja a ja pochopím ako to docieliť. Len ešte trošku nápovedy detailnejšej prosím pekne mi chýba aby som to pochopil čo mám urobiť.
Každopádne ďakujem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 23 srp 2014 23:37

jasne .. je jedno , ci je to priamo MIDI kablami , alebo cez USB .. cez USB sa ti vytvoria rovnake midi porty .. vacsinou viac ako jeden .. cize dokazes naraz posielat viac dat ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 24 srp 2014 04:36

Trosku krmiva pre sede bunky - :wink:
- Peter, rozumieme sa - ked Cubase je sekvencer, tak iba prijima/posiela cez MIDI instrukcie z/do Kurza. Cize - ak hras na klaviature, mozes posielat MIDI interne do Kurzweila alebo do Cubase a tam to nahrat.
Ak spustis skladbu v Cubase, posielas MIDI naspat do Kurzweilu a on hra.
Teda notujes v Cubase, ale zvuk vyraba v oboch pripadoch stale iba Kurzweil. Ak ho chces nahravat (alebo mixovat alebo pocuvat) cez pocitac, tak musis vygenerovany zvuk pustat spat do pocitata cez Motu Audio In. (cize mas 2 spojenia - USB MIDI obojstranne + audio do pocitaca - to Ti pisal W.cable).

Potom...
Aby Cubase mohol pouzivat MIDI zariadenie, musi ho poznat. Ak ho nema, musis ho tam niekde pridat a priradit mu spravny MIDI port. Ziadny USB MIDI port s menom "Kurzweil" alebo "PC3" zial nenajdes. Hladaj nejaky vseobecny nazov. :( Az to budes mat, staci v projekte danemu tracku zvolit ako vystupne MIDI zariadenie Kurzweil a nejaky vhodny kanal. Vstupne MIDI zariadenie nechaj ako pise Pytkin - all inputs.
Tu zacina nova problematika - volba nastrojov.

Ak s tym zacinas, trochu vopruz. Ak sa v tom budes stracat posli PM. Nech to tu nezaplnime zakladnymi radami o MIDI.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 24 srp 2014 22:16

MDudas, Pytkin úprimne ďakujem chlapi za vysvetlenie, ja chápem čo mám urobiť a čo chcem urobiť /len som sa asi nedostatočne jasne vyjadril, ale to je moje chyba sorry/, ja len neviem dve veci: 1. kde v Cubase to mám nastaviť a 2. či má byť Kurz zapnutý v nejakom špeciálnom stave napr. Sekvencer móde alebo urobiť nejaké nastavenie aj priamo v kurze týkajúce sa vysielania midi , alebo stačí mať kurz normálne zapnutý v Program móde a on automaticky posiela signál midi ak má pripojenie midi cez usb do compu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 24 srp 2014 23:42

na kazdej stope je OUT .. nastavis to tam ..

a kurz nepoznam .. netusim ako ma byt prepnuty ..

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 25 srp 2014 13:23

Bez jakýchkoliv úprav či speciálních nastavení umí PC3 i v režimu PROGRAM přijímat MIDI data na všech 16 kanálech - takže pracuje jako mutitimbrální zvukový modul. V Cubase je jen třeba na začátek každé stopy zadat informace o tom, jaký zvuk na ní má hrát - takže kontrolery 00, 32 a ProgramChange. Problém ale může nastat s efekty - více než 16 najednou jich dohromady použít nelze, což někdy nemusí stačit. Obejít se to dá tak, že po nahrání MIDI stopy si ji pak nahraji ještě jednou jako audio, tu MIDI stopu pak zamutuju (ale nemažu!), a tak pokračuji dále, takže výsledný mix pak dělám z jednotlivých audio stop. Když by byl s nějakou stopou problém, tak si ji v MIDI můžu znovu upravit jak potřebuju (pokud jsem ji už nevymazal) a pak nahrát znovu jako audio. Je to sice trochu zdlouhavější, ale na každou stopu mám tak k dispozici pořád všech 16 efektů - a to se vyplatí!!! :lol: :lol: :lol:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 25 srp 2014 13:45

Neviem, ako to je v Cubase, ale v Sonari som si vzdy oznacil stopu, ktoru chcem nahravat cervenym gadgetom R, ked som chcel nahravat vsetky stopy, tak som si vytvoril 16 MIDI kanalov, nastavil som si zvuky, ake mam v setupe a oznacil vsetky na recording.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 26 srp 2014 07:09

petermikuláš píše:1. kde v Cubase to mám nastaviť
Co konkretne. Je tam toho viac. Zaklad je vytvorit si nove vlastne zariadenie a priradit mu spravny MIDI port. Kurzweilov USB_MIDI port by mal Cubase rozoznat sam (ak je vsetko OK), ale ako som pisal, nebude sa volat Kurzweil ani PC3, ale bude mat nejaky vseobecny nazov. Potom uz len nastavit pre kazdu stopu MIDI zariadenie IN a OUT a vhodny kanal.
Pytkin píše:2. či má byť Kurz zapnutý v nejakom špeciálnom
Standardne ho nechaj v Program Mode. Alebo ked si macher, tak Setup Mode. Song Mode jedine ak mas nejaky extra dovod.

MIDI spravanie v Program Mode riadi kontrolny Setup 126- Internal Voices. Tam by malo byt standardne vsetko zapnute.
Nezabudni si vzdy na displeji pozriet, na akom kanale prave si (ano, v Program Mode sa da menit aktualny kanal - sipky nalavo od displeja)

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 03 zář 2014 00:25

Chlapi, dalen, Pytkin, MDudas, Libor a Demsky všetkým Vám moc ďakujem.
Dnes som to všetko ponastavoval v Cubase a parádička, všetko šlape jak má.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 03 zář 2014 00:31

MDudas píše:Trosku krmiva pre sede bunky - :wink:
- Peter, rozumieme sa - ked Cubase je sekvencer, tak iba prijima/posiela cez MIDI instrukcie z/do Kurza. Cize - ak hras na klaviature, mozes posielat MIDI interne do Kurzweila alebo do Cubase a tam to nahrat.
Ak spustis skladbu v Cubase, posielas MIDI naspat do Kurzweilu a on hra.
Teda notujes v Cubase, ale zvuk vyraba v oboch pripadoch stale iba Kurzweil. Ak ho chces nahravat (alebo mixovat alebo pocuvat) cez pocitac, tak musis vygenerovany zvuk pustat spat do pocitata cez Motu Audio In. (cize mas 2 spojenia - USB MIDI obojstranne + audio do pocitaca - to Ti pisal W.cable).

Potom...
Aby Cubase mohol pouzivat MIDI zariadenie, musi ho poznat. Ak ho nema, musis ho tam niekde pridat a priradit mu spravny MIDI port. Ziadny USB MIDI port s menom "Kurzweil" alebo "PC3" zial nenajdes. Hladaj nejaky vseobecny nazov. :( Az to budes mat, staci v projekte danemu tracku zvolit ako vystupne MIDI zariadenie Kurzweil a nejaky vhodny kanal. Vstupne MIDI zariadenie nechaj ako pise Pytkin - all inputs.
Tu zacina nova problematika - volba nastrojov.

Ak s tym zacinas, trochu vopruz. Ak sa v tom budes stracat posli PM. Nech to tu nezaplnime zakladnymi radami o MIDI.
Tak ešte jedna super správa: normálne ho Cubase spoznal a označuje ho sám od seba názvom "Kurzweil PC3K" tak to je super správa nie? Zrejme to tak v minulosti nebolo, ale zrejme novšie Cubase ho už vedia detekovať pod plným názvom. Aspoň teda za seba hovorím. Mám 7,5 verziu, takže tam ho detekuje v pohodičke.

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 28 zář 2014 20:45

Ahoj chlapi,

můžete mi prosím poradit co dělám špatně? Snažím se v mainstage3 do PC3 vysílat program change a vůbec to nechce komunikovat. Normálně vše funguje u nord rack2x, virus Ti desktop. Norda mám nastaveného globálně na midi kanál 2, virusa na 3 a kurzweila chci mít na kanálu 1. V kurzweilu se nacházím v program mode a konkrétní rejstřík mám na kanálu 1. Je možno přes program change přepínat i setupy?

Děkuji moc.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hubert » 28 zář 2014 22:53

Ak to na ostatnych nastrojoch funguje a na PC3 nie, tak mas zrejme na nastroji vypnutu reakciu na prichadzajuci PC cez MIDI.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dedko » 29 zář 2014 07:30

neviem ako to je u PC3, ale u PC2 som si musel nastaviť v nástroji na ktorom kanáli má prijímať PC.. konkrétne na prepínanie setupov

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 29 zář 2014 14:52

Ano, setupy sa daju prepinat. Je to aj v manuale.
Co sa tyka Program Change - pozrel si vsetko v MIDI mode na Recv stranke?
Konkretne - Basic CHannel, 0/32 bank select,...?
A v Program Mode na displeji vidis kanal 1?
Nemas nahodou vypnuty cely kanal?
Skusal si pozorovat to v Master/Utils/MIDI ?

Odpovědět