Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 29 zář 2014 15:06

http://kurzweil.com/knowledgebase/pc3le ... _mode/298/

Tu to je celkom podrobne popisane, vyzera ze je to dost casty problem, lebo za tie roky sme to tu preberali viackrat :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 30 zář 2014 08:20

Děkuji za pomoc, programy už přepínám :-) Prozatím se ještě peru s přepínáním setupů. Uff, na kurzweilu nejde nic jednoduše :-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 30 zář 2014 22:42

To je pravda. Ale zase... na druhy strane.... jde skoro vsechno, Kefaline...

Jednoduchy a elegantny sposob je na vsetko si urobit QAccess banky - ak pouzivas mnoho nastrojov,
tak napr. pre kazdu skladbu zvlast QAccess banku, ak pouzivas viac-menej tie iste zvuky, tak Ti stacia 2-4 banky.

V QAccess Mode mas v jednej banke vedla seba Programy aj Setupy (t.j. objekty roznej urovne su tam spolocne).
V Midi Mode/RECV prepnes ProgramChangeMode na Qaccess (je to normalny mod rozsireny o moznost ovladat QAccess)
Potom uz nepouzivas pre Bank Select/Program Change normalne cislovanie, ale jednoducho tak, ako to mas usporiadane v QAcces bankach.
Samozrejme, musis byt prepnuty v Qaccess Mode.

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 08 říj 2014 19:25

QAccess jsem používal v době, kdy jsem měl jenom PC3. "Horší" je to nyní, kdy do toho vstoupily další rackové synťáky a VST/AU pluginy a potřebuji přepínat všechno. Sekci program přepínám bez problémů, ale setupy nefungují :-(

Zeptám se konkrétně: jaký příkaz musím poslat, aby se mi v PC3 přepnul setup 1 na třeba setup 5? Můžete to vyzkoušet v nějakém DAW?

Díky za odpověď.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 11 říj 2014 02:41

Setupy sa uplne priamo prepinat nedaju :( - MIDI take nieco nepozna a Kurzweil asi nechcel zavadzat nove hybridne "standardy", ako to s oblubou robi konkurencia...
Jeden sposob je pouzit MIDI/LocalKeybChannel (a BasicChannel ?)- ale tam tusim narazis na limit 127 setupov (Setupy sa potom volia beznym ProgramChange) a zrejme musis obetovat jeden kanal ako riadiaci... Detaily neviem - nepouzivam.

V QAccess je to lepsie- posielas Bank Select aj Program Change, ale cisla mas upravene tak, ako to mas v QAccess.
Zakerny, ale funkcny TRIK celej veci (!!!):
QAccess banky su zoskupene po 10 (cislovane 0-9) !!! V ramci jednej skupiny Bank Select nepotrebujes.
Cislo tvojej QAccess banky v ramci takejto 10-skupiny vyberas pomocou vyssej cifry programu v Program Change.
Priklad 1. - ak ma ziadany program poziciu bank:6 +program:1 - tvoje nove cislo programu bude 61. (ak to tvoj DAW vyzaduje, musis ho prehodit do hexadec. sustavy)
Priklad 2. - ak ma ziadany program poziciu bank:28 +program:3 - tvoje nove cislo programu bude 83 + bank select 2

Dalsia moznost je oklamat to cez front-panelove Sysexy - kazde tlacitko na PC3 ma vlastny riadiaci kod. Cize vlezies do akehokolvek rezimu a tvaris sa, ze tlacis tlacitka, ale namiesto toho posielas ich Sysexy. (myslim, ze kody mam niekde odlozene)

Dalsia moznost je nainstalovat si napr. MIDIOX a SoundTower editor a vysledovat, co posiela na MIDI port pri zmene Setupov ten editor (toto uz mna nebavi).
...
Neni za co. :wink:

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 12 říj 2014 20:48

MDudas: můžu Tě poprosit o poslání Sysex příkazů? To bude asi nejschůdnější řešení.

Děkuji.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 14 říj 2014 15:32

Clovece, hodinu som to hladal! :x Nakoniec som zistil, ze som to mal na takom malom papieriku 10x10cm zalozene niekde v polici... :lol:
A potom som si spomenul, ze som to sem pred casom daval. Tu mas:

klavesy/kurzweil-pc3-t7821-1170.html#p325698

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 14 říj 2014 16:02

Včera jsem to v tomto threadu dohledal a vyzkoušel jsem cvičně navolení setupu 4 a funguje. Asi hodinu mi trvalo vytvořit sysex správu ve správném formátu. Nejjednodušeji to šlo v logicu. Teď jenom pochopit strukturu hexadecimálního kódu a napsat příkazy na další setupy. Už by to měla být sranda :-)

Děkuji za nasměrování a pomoc.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 15 říj 2014 02:19

Nic tam neries, nic nedekoduj. Vypada to zlozito, ale nie je. Zaklad je toto:

F7 - zaciatok spravy Sysex
07 40 00 10 - to su povinne parametre na zaciatku spravy- oznacenie vyrobcu Kurzweil a modelu masiny - proste to tam daj a neries :wink:
(tu moze byt jedna alebo aj viac instrukcii v jednom "baliku")
...
F0 - koniec spravy Sysex


Aby to neurobilo nejaky bordel, tak to posielas vzdy v paroch stlacenie+uvolnenie. Napr. stlacenie tlacitka Setup na paneli:
70 03 - stlacne tlacitko (70) - Setup Mode (03)
72 03 - uvolnene tlacitko (72) - Setup Mode (03)

Ja mam starsiu Kubazu 3 a pre mna bol vzdy najvacsi problem pochopit, preco tak jednoduchu vec, akou je pisanie Sysexov, naprogramovali tak desne zlozito... :palec-: :x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 15 říj 2014 08:34

ja len ze F0 je zaciatok a F7 je koniec :)

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 15 říj 2014 08:44

MDudas píše:Setupy sa uplne priamo prepinat nedaju :wink:
A MIDI controler 141 SetpGoto ?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 15 říj 2014 17:28

No vidis - Kurzweil. :wink: Dalsi sposob, ktory som nikdy neskusal.
Ale - on to chce prepinat z DAW. Kontrolery od 127 vyssie sa myslim po MIDI kabli preniest nedaju (funguju iba interne). Teda ak sa nemylim...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od pavlii » 15 říj 2014 17:32

Nemýlíš se, MIDI norma definuje 128 kontrolerů (CC a Switches). No teda samozřejmě nemám nastudované veškeré případné dodatky, ale až tak se předpokládám nemodifikovala 8)

P.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 15 říj 2014 20:34

Nie je určený jeden s kontrolérov do 127 na prepínanie ďalších adries ? Nepoznám všetky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 15 říj 2014 21:53

ano RPN a NRPN .. to je dalsich 128*128

Odpovědět