Tu to je celkom podrobne popisane, vyzera ze je to dost casty problem, lebo za tie roky sme to tu preberali viackrat
Kurzweil PC3
Re: Kurzweil PC3
http://kurzweil.com/knowledgebase/pc3le ... _mode/298/
Tu to je celkom podrobne popisane, vyzera ze je to dost casty problem, lebo za tie roky sme to tu preberali viackrat
- Peetronius
Děkuji za pomoc, programy už přepínám
Prozatím se ještě peru s přepínáním setupů. Uff, na kurzweilu nejde nic jednoduše 
To je pravda. Ale zase... na druhy strane.... jde skoro vsechno, Kefaline...
Jednoduchy a elegantny sposob je na vsetko si urobit QAccess banky - ak pouzivas mnoho nastrojov,
tak napr. pre kazdu skladbu zvlast QAccess banku, ak pouzivas viac-menej tie iste zvuky, tak Ti stacia 2-4 banky.
V QAccess Mode mas v jednej banke vedla seba Programy aj Setupy (t.j. objekty roznej urovne su tam spolocne).
V Midi Mode/RECV prepnes ProgramChangeMode na Qaccess (je to normalny mod rozsireny o moznost ovladat QAccess)
Potom uz nepouzivas pre Bank Select/Program Change normalne cislovanie, ale jednoducho tak, ako to mas usporiadane v QAcces bankach.
Samozrejme, musis byt prepnuty v Qaccess Mode.
Jednoduchy a elegantny sposob je na vsetko si urobit QAccess banky - ak pouzivas mnoho nastrojov,
tak napr. pre kazdu skladbu zvlast QAccess banku, ak pouzivas viac-menej tie iste zvuky, tak Ti stacia 2-4 banky.
V QAccess Mode mas v jednej banke vedla seba Programy aj Setupy (t.j. objekty roznej urovne su tam spolocne).
V Midi Mode/RECV prepnes ProgramChangeMode na Qaccess (je to normalny mod rozsireny o moznost ovladat QAccess)
Potom uz nepouzivas pre Bank Select/Program Change normalne cislovanie, ale jednoducho tak, ako to mas usporiadane v QAcces bankach.
Samozrejme, musis byt prepnuty v Qaccess Mode.
- Peetronius
QAccess jsem používal v době, kdy jsem měl jenom PC3. "Horší" je to nyní, kdy do toho vstoupily další rackové synťáky a VST/AU pluginy a potřebuji přepínat všechno. Sekci program přepínám bez problémů, ale setupy nefungují 
Zeptám se konkrétně: jaký příkaz musím poslat, aby se mi v PC3 přepnul setup 1 na třeba setup 5? Můžete to vyzkoušet v nějakém DAW?
Díky za odpověď.
Zeptám se konkrétně: jaký příkaz musím poslat, aby se mi v PC3 přepnul setup 1 na třeba setup 5? Můžete to vyzkoušet v nějakém DAW?
Díky za odpověď.
Setupy sa uplne priamo prepinat nedaju
- MIDI take nieco nepozna a Kurzweil asi nechcel zavadzat nove hybridne "standardy", ako to s oblubou robi konkurencia...
Jeden sposob je pouzit MIDI/LocalKeybChannel (a BasicChannel ?)- ale tam tusim narazis na limit 127 setupov (Setupy sa potom volia beznym ProgramChange) a zrejme musis obetovat jeden kanal ako riadiaci... Detaily neviem - nepouzivam.
V QAccess je to lepsie- posielas Bank Select aj Program Change, ale cisla mas upravene tak, ako to mas v QAccess.
Zakerny, ale funkcny TRIK celej veci (!!!):
QAccess banky su zoskupene po 10 (cislovane 0-9) !!! V ramci jednej skupiny Bank Select nepotrebujes.
Cislo tvojej QAccess banky v ramci takejto 10-skupiny vyberas pomocou vyssej cifry programu v Program Change.
Priklad 1. - ak ma ziadany program poziciu bank:6 +program:1 - tvoje nove cislo programu bude 61. (ak to tvoj DAW vyzaduje, musis ho prehodit do hexadec. sustavy)
Priklad 2. - ak ma ziadany program poziciu bank:28 +program:3 - tvoje nove cislo programu bude 83 + bank select 2
Dalsia moznost je oklamat to cez front-panelove Sysexy - kazde tlacitko na PC3 ma vlastny riadiaci kod. Cize vlezies do akehokolvek rezimu a tvaris sa, ze tlacis tlacitka, ale namiesto toho posielas ich Sysexy. (myslim, ze kody mam niekde odlozene)
Dalsia moznost je nainstalovat si napr. MIDIOX a SoundTower editor a vysledovat, co posiela na MIDI port pri zmene Setupov ten editor (toto uz mna nebavi).
...
Neni za co.
Jeden sposob je pouzit MIDI/LocalKeybChannel (a BasicChannel ?)- ale tam tusim narazis na limit 127 setupov (Setupy sa potom volia beznym ProgramChange) a zrejme musis obetovat jeden kanal ako riadiaci... Detaily neviem - nepouzivam.
V QAccess je to lepsie- posielas Bank Select aj Program Change, ale cisla mas upravene tak, ako to mas v QAccess.
Zakerny, ale funkcny TRIK celej veci (!!!):
QAccess banky su zoskupene po 10 (cislovane 0-9) !!! V ramci jednej skupiny Bank Select nepotrebujes.
Cislo tvojej QAccess banky v ramci takejto 10-skupiny vyberas pomocou vyssej cifry programu v Program Change.
Priklad 1. - ak ma ziadany program poziciu bank:6 +program:1 - tvoje nove cislo programu bude 61. (ak to tvoj DAW vyzaduje, musis ho prehodit do hexadec. sustavy)
Priklad 2. - ak ma ziadany program poziciu bank:28 +program:3 - tvoje nove cislo programu bude 83 + bank select 2
Dalsia moznost je oklamat to cez front-panelove Sysexy - kazde tlacitko na PC3 ma vlastny riadiaci kod. Cize vlezies do akehokolvek rezimu a tvaris sa, ze tlacis tlacitka, ale namiesto toho posielas ich Sysexy. (myslim, ze kody mam niekde odlozene)
Dalsia moznost je nainstalovat si napr. MIDIOX a SoundTower editor a vysledovat, co posiela na MIDI port pri zmene Setupov ten editor (toto uz mna nebavi).
...
Neni za co.
- Peetronius
MDudas: můžu Tě poprosit o poslání Sysex příkazů? To bude asi nejschůdnější řešení.
Děkuji.
Děkuji.
Clovece, hodinu som to hladal!
Nakoniec som zistil, ze som to mal na takom malom papieriku 10x10cm zalozene niekde v polici...
A potom som si spomenul, ze som to sem pred casom daval. Tu mas:
klavesy/kurzweil-pc3-t7821-1170.html#p325698
A potom som si spomenul, ze som to sem pred casom daval. Tu mas:
klavesy/kurzweil-pc3-t7821-1170.html#p325698
- Peetronius
Včera jsem to v tomto threadu dohledal a vyzkoušel jsem cvičně navolení setupu 4 a funguje. Asi hodinu mi trvalo vytvořit sysex správu ve správném formátu. Nejjednodušeji to šlo v logicu. Teď jenom pochopit strukturu hexadecimálního kódu a napsat příkazy na další setupy. Už by to měla být sranda 
Děkuji za nasměrování a pomoc.
Děkuji za nasměrování a pomoc.
Nic tam neries, nic nedekoduj. Vypada to zlozito, ale nie je. Zaklad je toto:
F7 - zaciatok spravy Sysex
07 40 00 10 - to su povinne parametre na zaciatku spravy- oznacenie vyrobcu Kurzweil a modelu masiny - proste to tam daj a neries
(tu moze byt jedna alebo aj viac instrukcii v jednom "baliku")
...
F0 - koniec spravy Sysex
Aby to neurobilo nejaky bordel, tak to posielas vzdy v paroch stlacenie+uvolnenie. Napr. stlacenie tlacitka Setup na paneli:
70 03 - stlacne tlacitko (70) - Setup Mode (03)
72 03 - uvolnene tlacitko (72) - Setup Mode (03)
Ja mam starsiu Kubazu 3 a pre mna bol vzdy najvacsi problem pochopit, preco tak jednoduchu vec, akou je pisanie Sysexov, naprogramovali tak desne zlozito...

F7 - zaciatok spravy Sysex
07 40 00 10 - to su povinne parametre na zaciatku spravy- oznacenie vyrobcu Kurzweil a modelu masiny - proste to tam daj a neries
(tu moze byt jedna alebo aj viac instrukcii v jednom "baliku")
...
F0 - koniec spravy Sysex
Aby to neurobilo nejaky bordel, tak to posielas vzdy v paroch stlacenie+uvolnenie. Napr. stlacenie tlacitka Setup na paneli:
70 03 - stlacne tlacitko (70) - Setup Mode (03)
72 03 - uvolnene tlacitko (72) - Setup Mode (03)
Ja mam starsiu Kubazu 3 a pre mna bol vzdy najvacsi problem pochopit, preco tak jednoduchu vec, akou je pisanie Sysexov, naprogramovali tak desne zlozito...
ja len ze F0 je zaciatok a F7 je koniec 
A MIDI controler 141 SetpGoto ?MDudas píše:Setupy sa uplne priamo prepinat nedaju
No vidis - Kurzweil.
Dalsi sposob, ktory som nikdy neskusal.
Ale - on to chce prepinat z DAW. Kontrolery od 127 vyssie sa myslim po MIDI kabli preniest nedaju (funguju iba interne). Teda ak sa nemylim...
Ale - on to chce prepinat z DAW. Kontrolery od 127 vyssie sa myslim po MIDI kabli preniest nedaju (funguju iba interne). Teda ak sa nemylim...
Nemýlíš se, MIDI norma definuje 128 kontrolerů (CC a Switches). No teda samozřejmě nemám nastudované veškeré případné dodatky, ale až tak se předpokládám nemodifikovala 
P.
P.
Nie je určený jeden s kontrolérov do 127 na prepínanie ďalších adries ? Nepoznám všetky.
ano RPN a NRPN .. to je dalsich 128*128