Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Pytkin » 03 pro 2014 11:27

demsky píše:To mas skade? Ja som tam registrovany od roku 2003 a brali len zivnostnikov, skratka ked si nemal ICO tak si nemal sancu. Nechodim tam casto, ale mam dojem, ze neda sa u nich nakupovat ako cez online shop, vzdy je tam kopec ludi, vyberies si co chces, vedla v pokladni zaplatis, das doklad skladnikom a oni za zopar minut ti donesu z toho megaskladu co maju to co chces. Neviem nic o tom, aby robili rozvoz ako Tesco potraviny domov (dotcom) :) sorry za OT.
ja nakupujem v ageme tak od roku 1995 .. a je to presne ako pise robo .. vzdy predali hocico hocikomu .. v poziadavkach mali dokonca ze musis mat nakup a predaj vypoctovej techniky , ale nikdy to tak striktne nevyzadovali .. A Agem samozrejme robi aj rozvoz .. Staci pokukat WEB ..

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 03 pro 2014 12:04

hubert píše:Jo a este k tomu Kurzweilu, prestante tu nejako velebit Thomanna. To čo dokáže on by tu dokázal každý obchodník, keby mal také podmienky ako Thomann. Lenže na rozdiel od Thomanna naši obchodníci nakupujú od lokálneho distribútora, čo je o jeden článok viacej. A to neplatí len pre Kurzweil , ale aj pre iné značky ako napr Roland. Potom už len záleží na tom aká marža zostáva pre celý obchodný reťazec. NIekde je taká že si ju podelia aj traja a furt sa s cenou niečo dá, niekde sa nedá aj keď na ňu zostávajú dvaja. Skrátka predávať v európe a špeciálne východnej, kde je kopec jazykov do ktorých by musel výrobca prekladať manuály,je preňho zložitejšie, pričom tá kúpna sila taká až nie je. Radšej tam vsunú lokálneho distribútora nech sa o svoj trh vrátane prekladov stará sám. To ale dosť znevýhodňuje obchodníkov, lebo idú s PODSTATNE menšou maržou. A častokrát v reakcii na Thomanna idú aj pod nákup, pričom Thomann tam má s úsmevom furt ešte aspoň 10 percent. A sorry za OT, ale nedalo mi to....
Hubert to vysvetlil presne a výstižne ako to je. Ďakujem.

Jo a ešte k môjmu nákupu: ja keď som kupoval Kurza, tak ešte vtedy sa u huberta nedal kúpiť Kurzweil. To je však už minulosťou a jeho obchod už predáva aj túto značku na Slovensku.

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 08 pro 2014 20:34

Objednával si už niekto prosim vás od firmy K-Sound : Epic Grand ? Ak áno mohol by som poprosiť nejakú recenziu ...?
Dakujem.

PS: mimochodom teraz majú v ARt Of Sound výborne ceny na všetky kolekcie zvukov. Akcia platí do 31.12.2014

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 08 pro 2014 20:41

Presne tak. Aj ja som dnes dostal tú informáciu. Art of Soud všetky zvuky do 31.12.2014 dávajú zo 60% zľavou.
A to je už poriadna zľava, myslím, že sa brutálne oplatí.

Ku K-sound zvukom sa veru neviem vyjadriť. Môjho Kurza mám naládovaného práve oboma plnými kolekciami od Art of Sound /sú vynikajúce kvalitou, rozhodne môžem doporučiť/ a kolekciami od Barba.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 19 pro 2014 16:33

Dnes som počul novú kolekciu zvukov od "Barba" kde dokončil simuláciu FM syntezátorov a musím povedať za seba, že paráda.
Tu je link, ak by ste chceli niekto vypočuť ukážky:
http://www.barbandco.com/store/p31/Cobalt.html

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 pro 2014 18:36

Už sa s Cobaltom nejakú dobu hrám. Je to celkom sranda. S tými algoritmami sa dajú vytvárať FM zvuky, že to je až neuveritelné. A je k tomu pribalených mnoho výborných presetov, rôzne metalické a basové zvuky... Fakt super. Ešte donedávna som uvažoval, že si kúpim Prophet 12, ale teraz váham či má zmysel ho kupovať.:-)

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 19 pro 2014 19:31

Však vo VAST sa dá z jedným programom zabávať celé hodiny. Ešte by som vyskúšal Kronos, ale bude jeho zvuk úmerný aj jeho cene?

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 19 pro 2014 19:44

Tak, tak chlapi /dalen, anthea_x/ máte obaja totálne pravdu, ja som zas len raz bol neskutočne prekvapený, keď som počul tie FM syntezátory znieť z Kurza, že čo je to vlastne ten Kurzweil zač. Dalen, myslím, že si ušetril kopu prachov za Propheta :)

Mne osobne už chýba v mojom Kurzovi len kolekcia krásnych zvukov typu pady a ambient a filmové zvuky, také typicky korgácke - "načančané" /napr. aj na N364 bolo kopa takých/ a budem plne spokojný. Hoci mnohé pady na Kore 64 sú super.
Avšak chlapi z AOS-u pripravujú kolekciu Cinematic Ambient, takže zrejme budem čoskoro plne spokojný.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 pro 2014 20:11

Anthea_x, ďalší workstation si kupovať nechcem. Skôr som rozmýšľal nad jednoduchým synťákom ako doplnok k PC3.;-)

Momentálne považujem Cobalt za najlepší plugin/kolekciu pre PC3. Po nainštalovaní som mal pocit, že počujem zvuky z Rolanda D-50. Iné kolekcie čo sú dostupné na internete ma, až na výnimky, moc nezaujali.

Btw, keby ste si niekto inštaloval Cobalt do PC3, tak bacha, je tam pribalený Master Table, ktorý prepíše niektoré nastavenia v PC3, napr. citlivosť klaviatúry. Buď si zálohujte svoj Master Table alebo ten súbor z Cobaltu neinštalujte. Aj tak je potreba nastaviť iba Display: Clts ak chcete programovať so slidermi.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2647
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 pro 2014 20:42

To je ale fikane riesenie, kvoli zobrazovaniu sliderov pribalit celu Master Table.... :lol: Urcite tam neni nastavene este nieco?
Inak prajem prijemnu zabavu s tym FM. Skoro ste ma nablbli to kupit. Esteze som si spomenul, ze mne sa FM vobec nepacia. :oops:

Inak, Peter - pozrel si sa niekedy kolko FX units zozeru tie zaujimave Kore pady? Niektore kludne aj 7-10, dokonca som nasiel aj cez 10... :shock: Trosku chlapci popustili uzdu fantazii, ked to robili. Skoda, ze sa do PC3 neda dokupit nejaky FX board. Keby to pridalo cely jeden Mara chip (napr. 64 hlasov a 8 FX units) za povedzme 500E... uuuha !!! To by bola masinka.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 19 pro 2014 21:15

S tým Kronosom to myslel ako otázku, či sa mne doňho oplatí vrážať peniaze pre moje amatérske hranie, keď aj PC3LE je pre mňa super stroj. A to bez nadsázky.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 19 pro 2014 21:26

MDudas píše:To je ale fikane riesenie, kvoli zobrazovaniu sliderov pribalit celu Master Table.... :lol: Urcite tam neni nastavene este nieco?
Nevšimol som si nič dôležité.
anthea_x píše:S tým Kronosom to myslel ako otázku, či sa mne doňho oplatí vrážať peniaze pre moje amatérske hranie, keď aj PC3LE je pre mňa super stroj. A to bez nadsázky.
Aha :) To musíš zistiť sám prečo Kronos potrebuješ.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 19 pro 2014 21:38

:-) Aj svoju prvú PSR-ku som kedysi kupoval pre niečo iné ako vlani Kurz. Ja som hrával na gitare. No toto je horšie ako droga. A hlavne tá PC3LE je úplne iná káva ako všetko pred ňou. Čiže ma láka poznať iné (v podstate drahšie ) nástroje.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 19 pro 2014 22:49

MDudas píše:To je ale fikane riesenie, kvoli zobrazovaniu sliderov pribalit celu Master Table.... :lol: Urcite tam neni nastavene este nieco?
Inak prajem prijemnu zabavu s tym FM. Skoro ste ma nablbli to kupit. Esteze som si spomenul, ze mne sa FM vobec nepacia. :oops:

Inak, Peter - pozrel si sa niekedy kolko FX units zozeru tie zaujimave Kore pady? Niektore kludne aj 7-10, dokonca som nasiel aj cez 10... :shock: Trosku chlapci popustili uzdu fantazii, ked to robili. Skoda, ze sa do PC3 neda dokupit nejaky FX board. Keby to pridalo cely jeden Mara chip (napr. 64 hlasov a 8 FX units) za povedzme 500E... uuuha !!! To by bola masinka.

Inak, kajám sa....pred nejakým časom som tu veľmi hrdinsky písal /teda presne 26 lis 2014 12:26/: že, "Ja osobne moc klasické FM zvuky nemusím, ale pre všetkých, ktorí to majú radi to bude myslím úplne super." A potom čo som ich dnes počul FM sounds z Kurzweilu ako ich Barb urobil, som to sfleku kúpil :P Nuž mením názor. Do kelu ten Kurz ma teda ovplyvňuje :shock:

Inak v tých FX units máš samozrejme total pravdu, to som si nejak nevšimol, fakt je to náročné na kopu efektov :(

Dalen vďaka za upozornenie s tým Master Table :palec+: . Fakt vďaka. Prečítal som to tesne pred nainštalovaním, takže ma to zachránilo.

A s tými zvukmi z D 50 totál trefa do černého. Práve v tomto období mám doma na jednom stojanu /kurnik som si uvedomil, že túto vetu používa s obľubou CMM :) / takže radšej bez tejto vety, skrátka mám momentálne doma nad Kurzom práve D50-ku a niektoré zvuky z Cobaltu, presne jak origoš D50-ka. Super.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od jusuf » 20 pro 2014 10:04

...a co teprf , keby si mal na stojane DX7...

Odpovědět