Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
anthea_x

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x »

Kde sa ešte dajú ešte kúpiť zvuky na Kurzweil okrem Barb?

MDudas

Příspěvek od MDudas »

anthea_x píše::-) Aj svoju prvú PSR-ku som kedysi kupoval pre niečo iné ako vlani Kurz. Ja som hrával na gitare. No toto je horšie ako droga. A hlavne tá PC3LE je úplne iná káva ako všetko pred ňou. Čiže ma láka poznať iné (v podstate drahšie ) nástroje.
Keby si sa dostal ku Kronosu, tak budes rovnako zblbnuty, ako z Kurzweila. :wink: 8)
Cele je to asi o tom, ze ked si priplatis, vzdy dostanes dobre veci (ak sa nebavime o zlatych hodinkach a podobnych).
Korg vie robit keyboardy a Kronos je vysoko hodnoteny produkt (nie nejaka predrazena hovadina). Realne som sa k nemu dostal iba na chvilicku v obchode, ale podla tych x000 videi a demo skladieb, co som videl, mam pocit, ze mozno neni tak expresivne muzikalny (live modulacie pri hre) ako Kurz, ale zase ma tie HiFi krystalove zvuky s vysokymi sample rate.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

anthea_x píše:Kde sa ešte dajú ešte kúpiť zvuky na Kurzweil okrem Barb?
Najvacsiu "tematicka zbierka" ponuka tu pritomny cesky Art Of Sound (AOS) - podla honoteni vysoko kvalitne simulacie klasickych syntov, ale vela podobnych zvukov a dost drahe. Ak chces realisticke retro simulacie, tak toto je cesta. :palec+:

Najlepsia "synthy - zbierka" je podla mna spominany barb. Nalesteny vyber "uchu-lahodiacich" syntov. :palec+:

Najlepsiu "various zbierku" za smiesne nizku cenu ma duo Cowzar+Puppeteer zo znameho australskeho Kurzweil fora. Ak chces velmi rozne zvuky, ako zaklad na experimenty a dalsi tuning, tak toto je "must-have". :palec+: :palec+:

A potom su dalsi:
K-Sounds
DLN Sounds
Sweetwater (pre PC3K)
Megapreset
VSTi for Kurzweil
PoserP
Dignode

a dalsich som urcite zabudol...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Inak zase sa pytam - neskusime rozdelit Kurzweil na dve vlakna?
Toto ponechat na vseobecnu debatu o Kurzweile - otazky a odpovede, dojmy, skusenosti, pokec, atd...
a vytvorit nove na dlhodobe music/tech info - zvuky, navody, manualy, helpy, dema, ...

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

O sbírce Mastering VAST jsem uvažoval. Ale nedaří se mi najít ukázky a nemají to řazené podle kategorií jako AOS.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

MDudas píše:
anthea_x píše::-) Aj svoju prvú PSR-ku som kedysi kupoval pre niečo iné ako vlani Kurz. Ja som hrával na gitare. No toto je horšie ako droga. A hlavne tá PC3LE je úplne iná káva ako všetko pred ňou. Čiže ma láka poznať iné (v podstate drahšie ) nástroje.
Keby si sa dostal ku Kronosu, tak budes rovnako zblbnuty, ako z Kurzweila. :wink: 8)
Cele je to asi o tom, ze ked si priplatis, vzdy dostanes dobre veci (ak sa nebavime o zlatych hodinkach a podobnych).
Korg vie robit keyboardy a Kronos je vysoko hodnoteny produkt (nie nejaka predrazena hovadina). Realne som sa k nemu dostal iba na chvilicku v obchode, ale podla tych x000 videi a demo skladieb, co som videl, mam pocit, ze mozno neni tak expresivne muzikalny (live modulacie pri hre) ako Kurz, ale zase ma tie HiFi krystalove zvuky s vysokymi sample rate.
Tak veru. Mna Kronosmania nakoniec zlomila, hoci som dlho bojoval. Kronos ma rozne moznosti live modulacii a ma ich viac nez dost. Ale funkciu Pressure postradam. Hlavne pri solo leadoch Kurz tlakom da vibrato (alebo co sa mu zada) a pri stringoch zase pritlacenim hlasitost - toto som u Kronosu neobjavil, mozno sa to vsak niekde skryva (mam ho kratko, ale nenatrafil som ani na banku, ktora by to vyuzivala)! Ak mam byt uprimny, MDudas ma spravny pocit, HiFi krystalove zvuky ma, ale nejde z neho take "teplo" ako z Kurza. Korgy boli vzdy o inom. Kurz PC3 ma napriklad premakane efekty a ma ich tak vela, ze si dovolim tvrdit, ze v tomto smere nic lepsie nie je. Aspon ja som masinu s viac efektami a lepsimi ako PC3 este nemal. Benefity Kronosu su zase inde. To uz patri do ineho vlakna. Co som chcel ale povedat - anthea_x: Vitaj medzi zavislakmi! :twisted:

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Ďakujem pekne. Niet cesty späť.

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

re anthea_x "Ďakujem pekne. Niet cesty späť."

.....tak veru a žiaľ ani žiadna liečba na takúto závislosť nie je :lol: :lol: :lol:
takže je to až do smrti :cry: ,
ale neboj, je nás tu viacero, takže na tomto fóre si vlastne v takej "svojpomocnej skupine závislákov" :D , niečo v zmysle "anonymných alkoholikov", alebo podobne :P :P :P

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Stardust píše:O sbírce Mastering VAST jsem uvažoval. Ale nedaří se mi najít ukázky a nemají to řazené podle kategorií jako AOS.
Su to jeho experimenty so zvukom za X rokov. Momentalne predava "Collection" - zbierku 8 roznych sad (programy aj setupy) a dokopy to ma vyse 800 programov + setupy !!!! Je to znacne neucesane (na rozdiel od AOS), ale je tam toho, ze hoooodne mnoho. :shock:

A hlavne je to strasne roznorode. Taky nesurody mix vsetkeho. Mna to najprv sr.lo (rozculovalo), ze ako to tak moze vypustit - zabordelil som si celu pamat vselijakymi objektami, ale po update OS sa to "samo vyriesilo". :lol: Potom som ladoval vzdy len po kuskoch a poctivo mazal, co ma nebavilo.

Pre cisteho klavesistu by som to mozno nedoporucil, ale ak sa niekto chce hrat so zvukmi, tak 100%. 8)
Neskutocna zbierka vysoko podnetneho materialu ! - za 50 AUD (cca 33€) ! :shock: 8)

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Všetkým kurzweilistom, ako i všetkým synthi maníkom, želám krásne a pokojné Vianočné sviatky a rovnako i všetko dobré v Novom roku 2015, veľa zdravia, duševnej i telesnej pohody ako i kopu tvorivých nápadov pri komponovaní muziky.
Zároveň Vám všetkým tu na fóre ďakujem za všetko čo ste mi v tomto roku 2014 poskytli vo forme cenných rád, vlastných pohľadov a hodnotných komentárov.
Všetkým veľká vďaka.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Ano, ano. Hezké Kurzweilové Vánoce a díky všem za skvělé diskusní vlákno.

V příloze taková vánoční legrace, které se ženou občas vyrábíme. Tentokrát lehce v německém stylu. 90% zvuků z PC3.
Tichá_noc.mp3
(2.39 MiB) Staženo 146 x

MDudas

Příspěvek od MDudas »

:lol: Die Roboter wünschen frohe Weihnachten...

dalen

Příspěvek od dalen »

anthea_x píše:Kde sa ešte dajú ešte kúpiť zvuky na Kurzweil okrem Barb?
Skúšal si zvuky čo sú zdarma na stránkach kurzweil.com? More presetov z K2000, K2500 a K2600. Obvykle stačí znížiť decibely, priradiť slidery k jednotlivým položkám a doplniť efekty podľa chuti. Výsledkom sú veľmi profesionálne znejúce zvuky, ktoré by si inak musel kupovať alebo pracne programovať. A samozrejme aby to fungovalo je potrebné najprv nainštalovať K2661 Compatiblitity file alebo Kore64.

Martas

Příspěvek od Martas »

v kytarach cz maj do 15. ledna ribbon controler za 490 kc a Kore 64 za asi 1590 kc. jen tak na okraj :-) m.

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

To bolo trochu z lenivosti. Z hotových skúsim po výplate ešte Cobalt. Lepší pocit mám keď sa mi podarí hoci aj preeditovaním hotového zvuku vytvoriť niečo nové. Možnosti VASTu veľké. Tieto staršie presety otvorím v LE ? Neskúšal som to ešte. A tiež nechápem toto: "This is an internal system used to map one MIDI CC to another (devised for inter-compatibility between all PC3 family models)." ( Kurzweil suport )

Odpovědět