Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 09 led 2015 22:24

Presety budú fungovať pokiaľ si LE nájde zhodné keymapy. Na fóre Mastering V.A.S.T. je jeden súbor, tuším má názov kseries.pc3, v ktorom je asi 100 preprogramovaných presetov z K2x do PC3. Niektoré zvuky z toho súboru sú výborné.
Tú hlášku "This is an internal system..." som nikdy nevidel. Netuším v akej súvislosti sa ti objavila.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 10 led 2015 03:40

anthea_x píše:"This is an internal system used to map one MIDI CC to another (devised for inter-compatibility between all PC3 family models)." ( Kurzweil suport )
Mam nejasny pocit, ze Le ma mierne odlisne niektore kontrolery. Nebude to nejake premapovanie z PC3 na PC3Le?
Martas píše:v kytarach cz maj do 15. ledna ribbon controler za 490 kc a Kore 64 za asi 1590 kc. jen tak na okraj :-) m.
Ty vole!!! :shock: Normalne mam chut vsetky tie ich ribbony kupit a potom po kusoch rozpredat. To co su za sialene vypredajove ceny???

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 10 led 2015 03:50

dalen píše:More presetov z K2000, K2500 a K2600. Obvykle stačí znížiť decibely, priradiť slidery k jednotlivým položkám a doplniť efekty podľa chuti. Výsledkom sú veľmi profesionálne znejúce zvuky, ktoré by si inak musel kupovať alebo pracne programovať. A samozrejme aby to fungovalo je potrebné najprv nainštalovať K2661 Compatiblitity file alebo Kore64.
Ak naladujem zvuk z Kxxxx, ako vysvetlim mojemu PC3, ktore keymaps si ma do layerov priradit? Vie si to nejako najst sam, alebo musim rucne prebehnut vsetkych 1000ks. A vidim vobec nazov povodnej keymapy, ked ju system nenajde? (Kore64 mam)

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 10 led 2015 07:39

MDudas píše:
anthea_x píše: Mam nejasny pocit, ze Le ma mierne odlisne niektore kontrolery. Nebude to nejake premapovanie z PC3 na PC3Le?
PC3LE ich má mapované inak. Lenže, ak si v mojom PC3LE si otvorím jeden zo súborov Kheops : EDIT / V.A.S.T / LAYER / Enable: Data ( cc6). Ovláda ho knob1, lenže kde nájdem že knob1 je priradený cc6? V setup 126? Tam má knob1 stále 14 (štandardne ). V Kheops verzii pre PC3K je táto funkcia priradená práve slideru A ktorý je na cc6(Data). Kde potom v priamo v mojom stroji nájdem toto premapovanie? A inštaloval som presety s príponou *.ple ( kheops01.ple )

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 10 led 2015 10:28

MDudas píše: Ak naladujem zvuk z Kxxxx, ako vysvetlim mojemu PC3, ktore keymaps si ma do layerov priradit? Vie si to nejako najst sam, alebo musim rucne prebehnut vsetkych 1000ks. A vidim vobec nazov povodnej keymapy, ked ju system nenajde? (Kore64 mam)
PC3 si keymapy nájde sám. Ja mám nainštalovaný ten Compatibility súbor a môj PC3K si keymapy nájde automaticky pri nahrávaní presetov z USB kľúča. Pokiaľ viem, tak Kore64 nemá úplne všetky keymapy z Compatibility súboru, chýba tam napríklad Full Drawbars, ktorú vyžaduje výborný preset B-2000. Drawbars by si musel nahradiť inými keymapami, trebárs Organ Wave alebo Draw Organ. Zvuk síce bude odlišný, ale môžeš sa hrať s pekným leslie efektom na modulačnom kolečku.
Názov chýbajúcej keymapy ti PC3 asi nevypíše. Myslím, že všetko si eviduje pod ID číslami.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 10 led 2015 10:38

anthea_x píše:
MDudas píše:
anthea_x píše: Mam nejasny pocit, ze Le ma mierne odlisne niektore kontrolery. Nebude to nejake premapovanie z PC3 na PC3Le?
PC3LE ich má mapované inak. Lenže, ak si v mojom PC3LE si otvorím jeden zo súborov Kheops : EDIT / V.A.S.T / LAYER / Enable: Data ( cc6). Ovláda ho knob1, lenže kde nájdem že knob1 je priradený cc6? V setup 126? Tam má knob1 stále 14 (štandardne ). V Kheops verzii pre PC3K je táto funkcia priradená práve slideru A ktorý je na cc6(Data). Kde potom v priamo v mojom stroji nájdem toto premapovanie? A inštaloval som presety s príponou *.ple ( kheops01.ple )
Myslím, že kontrolery by si mal hľadať v programoch, v DSPMOD, LFO, FUN...

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 10 led 2015 11:58

Mám rychlý dotaz. Kolik myslíte, že je adekvátní cena za použité PC3 61 s Kore? 18 000?
Chtěl bych jedno koupit k svému PC3 K8...

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 10 led 2015 13:13

Čo je "Compatibility súbor" ? Nájdem ho aj v mojom LE?

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 10 led 2015 13:34

To je súbor, ktorý obsahuje sample a keymapy z Kurzweilu K2661. Do LE sa nedá nahrať, kvôli absencii flash rom. http://kurzweil.com/product/pc3k6/downloads/

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 10 led 2015 13:50

Potom ten interný systém premapovania, čo mi napísali z kurzweil suport je asi niečo podobné, lenže už súčasť systému od výroby ? Ako potom knob 1, ktorému je priradený cc14 , riadi nejaký parameter kde je niečo iné ( cc6 "Data" )?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 led 2015 00:34

Nemam LE, neviem... ale myslim, ze ak je tam natvrdo CC14, tak asi neriadi nieco ine. Jedine, zeby to "nieco ine" pouzivalo ako control source knob1 a nie controler 6. Na PC3 su mnohe paramtre nezavisle od CC - pouzivaju control source typu "Slider A".

Ak pouzivas verziu Kheopsu pre PC3, tak asi ano - budes musiet modifikovat 126- Internal Voices, tak aby Ti nejaky knob posielal CC6 ako to robi slider1 na PC3. Urob si modifikovanu kopiu - napr. 127 - Voices for Kheops.

A barb uz nahodou nema verziu Kheops pre LE? Mozno by bolo najlahsie mu napisat, nech Ti to "vymeni"...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 12 led 2015 00:40

Neo píše:Mám rychlý dotaz. Kolik myslíte, že je adekvátní cena za použité PC3 61 s Kore? 18 000?
Chtěl bych jedno koupit k svému PC3 K8...
Asi dost zalezi na technickom stave...

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 12 led 2015 05:20

Tak samozřejmě za předpokladu 100% funkčnosti...

EDIT: Právě jsem si objednal u kytar ten ribbon, sice ještě 2. nástroj nemám, ale za tuhle cenu, no neber to :-)

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 12 led 2015 09:04

Ten ribbon je volne položený nad klaviaturou alebo je o niečo prichytený, aby sa nehýbal keď sa na ňom hrá?

Fana
Příspěvky: 9
Registrován: 16 dub 2013 21:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Fana » 12 led 2015 10:53

Nazdárek, máte někdo zkušenosti s breath controllerem u Kurzweil PC3K?

Odpovědět