Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 22 bře 2015 23:13

Pre všetkých majiteľov PC3K je na stránke Kurzweilu dostupný nový update OS na verziu 2.40 :palec+:
Dnes som si to všimol a hneď som aj updatoval.

Aleš Čurda
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2015 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Aleš Čurda » 23 bře 2015 09:44

Zdravím Kurzweilisty! Nedávno jsem pořídil PC3le, nadšení ohromné!

Potřeboval bych poladit master ekvalizér, ale nepodařilo se mi najít kde. Máte s tím někdo zkušenosti? 13 let jsem hrál na Rolandy a ted jsem trochu ztracen :-D ale pomalu se do toho dostávám :-)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 23 bře 2015 10:14

Vitaj! Na konci tohto videa ho najdes :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 24 bře 2015 03:03

Na konci videa najde, ale na PC3Le nenajde. Rad Le nema Master FX.... :(
http://kurzweil.com/knowledgebase/forte ... isons/311/

Alesi, budes to musiet ekvalizovat az mimo PC3Le.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 24 bře 2015 13:27

Fuha, tak to som si v tej tabulke nevsimol, nechaaapem.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Aleš Čurda
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2015 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Aleš Čurda » 24 bře 2015 22:46

Díky moc za odpovědi :-( ... tak proto jsem to nemoh nikde najít ... trochu mě to zklamalo ... hold si s tim budou muset zvukaři pohrát. Minulý tyden jsem si vzal poprve Kurz. na živé hraní a hned jsem dostal kázání :-)

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 25 bře 2015 07:11

Aleši, za bezmála 6 let aktivního hraní s PC3 jsem master EQ ještě ani jednou nepoužil - dva roky jsem o něm dokonce ani nevěděl :-) Jestliže si zvukař se zvukem Kurzweila neporadí, nemá za pultem co dělat! Na slušném aparátu hraje PC3 i s korekcemi na nulách. Nenech si nějakým nýmandem namluvit, že vina je na Tvojí straně! :evil: :evil: :evil:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hubert » 25 bře 2015 08:49

Jo jo tiez sa mi to zda divne hoci Kurzweila nehram...na ziadnom nastroji som nikdy na master EQ nemal potrebu siahnut a ked som nieco zvucil nikdy ma nenapadlo nieco take ziadat od klavesaka...To bude asi nejaky "pazvukar"...

Aleš Čurda
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2015 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Aleš Čurda » 26 bře 2015 14:13

To rad slyším :-) taky jsem nikdy nic takoveho nepouzival, 10 let jsem hrál na Rolandy a z toho posledních 5 na Fantom X, ted jsem přešel na Kurzweil a byl jsem nadšený, no a hned první živé hraní mi bylo řečeno že to hraje hodně v nižších frekvencích a středech a že tomu chybí výšky, a ať s tím něco udělám :-)

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 26 bře 2015 14:20

jo udělej - pošli zvukaře někam

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 26 bře 2015 14:31

Vata v ušiach robí svoje. :-) Manuál s Kurzweila je ťažká abeceda, s ktorou sa ale dajú písať prekrásne básne.

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od countrymetalman » 26 bře 2015 15:24

Aleš Čurda píše:To rad slyším :-) taky jsem nikdy nic takoveho nepouzival, 10 let jsem hrál na Rolandy a z toho posledních 5 na Fantom X, ted jsem přešel na Kurzweil a byl jsem nadšený, no a hned první živé hraní mi bylo řečeno že to hraje hodně v nižších frekvencích a středech a že tomu chybí výšky, a ať s tím něco udělám :-)
Zvukař za to nemůže, problém je, že korekcema se tohle nevyřeší. To by musel mít plynule přeladitelný parametrický equalizer a přelaďovat přidání o pár dB řekněme 2. a 3. vyšších harmonických složek signálu souběžně s měnícím se kmitočtem základního tónu, tedy dle toho, jaké zrovna hraješ noty. A přidání výšek s jakoukoli frekvencí natvrdo na mixu tomu obvykle nepomůže, spíš naopak, v určitých polohách na klávesnici to pak zní ještě míň přirozeně, někdy až jakoby i fázově posunuté. Protože když přidáš natvrdo třeba výšky na středním kmitočtu 7kHz o 3-4 dB, tak tento kmitočet zdvojnásobí např. úroveň třetí vyšší harmonické frekvence na notě a5, ale u zahrané noty a6 to bude druhá (sudá) vyšší harmonická frekvence. No a jak hraješ nahoru dolu po klávesnici, tak to může působit až skoro jako phaser, zkrátka ještě míň přirozeně, než když jsou korekce na nule. Já si ani už nepamatuju, kdy naposled jsem na live musel nějak upravovat korekce na šavlích s klávesama nebo kytarama, prostě to už musí být vychytaný v nástroji. Jelikož jsem měl já i spoluhráči ten samý dojem z Kurzweila v rámci mixu hlučnější kapely a mizernější akustiky sálů, jako se stalo u tebe, a nenaučil jsem se programovat VAST, šly Kurzweily pryč a holt nadále klavíry z Rolandu... ty se prosadí i s korekcema na středu a bez zvýšení volume. Zase se mi ale vůbec nelíbí v klidu studia nebo á capella - je to pronikavý až moc, zde o dost měkčí zvuky Kurzweilu nebo Korga tak agresivně nepůsobí. Chce to mít oboje a vybrat dle typu akce a použití :)

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 145
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od 48cube » 26 bře 2015 16:12

Zdravím místní ostřílené Kurzostřelce. Pořídil jsem za účelem "osahání" V.A.S.T.u a otestování tak pověstného zvuku Kurzweilů K2500R (32 MB RAM, bez KDFX). Zakoupil jsem vychvalovanou sadu zvuků od AOS, K:Works - Analog & Digital LE (zatím předčila očekávání) a plánuju i Modern Synths LE. Celkem víc jak tisíc programů, ale K2500R má jen 1-999 slotů pro programy. Banky AOS jsou uspořádaný většinou po blocích do 100 programů, pár jich je větších než 100.
Hledám proto nejvhodnější způsob organizování programů v PRAM paměti. Zatím jsem se dobral následujícího postupu. Ručně si vybírat jednotlivý programy a třídit je třeba takto do bank:
Banka 200-299 - basy
Banka 300-399 - leady
Banka 400-499 - pady
...
Banky 800-999 - posledních 200 slotů pro testování a selekci jednotlivých AOS, případně jiných bank.

Rád si nechám poradit, jak vhodně zvuky uspořádat, případně jak/jestli lze k organizaci využít např. interní disk. Chystám se totiž kromě úspěšně nainstalovanýho floppy emulátoru připojit i interní SCSI > IDE > CF kartu.

Ptám se v tomhle vláknu, protože je aktivní a počítám, že současný V.A.S.T. se od starších verzí v logice příliš neliší. Předem díky za odpovědi.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hubert » 26 bře 2015 17:28

No podla toho co napisal za mudrost CMM vyssie znamena ze vsetci co pouzivaju Kurzweil pri zivom hrani a rovnako aj vsetci co ho zvucia ovladaju zrejme nejake voodoo.....CMM ty dokazes pisat fakt huste kraviny.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 26 bře 2015 18:01

tak, tak, presne ako píše hubert
poznám na Slovensku chlapa, ktorý má PC3 Le7 a hrá v rockovej kapele, teda kolom neho samé gitary a bicie, videl som ich hru a PC3Le7 v akcii
a poviem jednoznačne, tak prelieza mixom jak máslo, tak sa presadí ten Kurz zvuk pri tých gitarách že až neskutočné

Odpovědět