Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
R F
Příspěvky: 24
Registrován: 06 pro 2013 15:38

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od R F » 01 dub 2015 15:20

Chlapi, krátký test: do čeho mám jít? Mám koupit od prvního majitele Kurzweil PC3x nebo nový stage piano SP5-8. Hraji ve vícero kapelách, mám ještě Yamahu SY77 a MX61, stylově pop s rockový podkladem až hard & heavy. Ď za myšlenky a usměrnění. R F
[soundcloud]Hraji jen na Yamaha DX – SY a Kurzweil[/soundcloud]

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 01 dub 2015 15:29

Jeej, po dlhej dobe niekto, kto nema rozpocet obmedzeny na 20 000 Kc... :palec+:
Jedine kriterium - ak sa nechces dotknut programovania, kup si to SP5. Ma to vyber zvukov z PC3 (identicke) a malinko lepsiu mechaniku (GH= graded hammer = odstupnovane zony tvrdosti). Ak by si chcel spickove piano (lepsi/novsi/cistejsi zvuk), porozmyslaj este aj o Artise...

Ak si chces ponechat otvorene zvukove moznosti (a to fakt otvorene!), tak jedine PC3X. Z pohladu moznosti programovania je to stale najvyssi model.
Naposledy upravil(a) MDudas dne 01 dub 2015 15:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil

Příspěvek od MDudas » 01 dub 2015 15:54

Aleš Čurda píše:Zdravím, taky bych rád pouzil Master EQ ale pc3 ho nemá. Takže bych musel přidávat EQ do každého Fx chainu, jenže, na pc3le nelze editovat vlastni chain pokud jsem to dobře pochopil
a/ ide to. SoundTower editor. Bohuzial k serii Le neni zdarma... :( http://www.soundtower.com/pc3le/index.html

b/ obycajny EQ by Ti zozral 1 z 10 FX units. Nejaky trosku lepsi 2 az 3. (napr. kombinacie EQ+Comp)... Pri 10 FX unit sa moc carovat neda, to je pravda...

c/ stale mas moznost "podvadzat" so Send efektami (AUX) - su spolocne pre vsetky kanaly - AUX sa prideli z programu na aktivnom kanale (Program Mode) alebo z Programu na najnizsom kanale (Setup Mode). Vsetky programy, ktore vyuzivaju AUX, potom vyuzivaju tento jeden spolocny AUX efekt a ich vlastny efekt sa ignoruje. Nastavenie PRE/POST Insert a pomery zmiesavania zostavaju tak, ako su nastavene v kazdom jednotlivom Programe.

d/ ak nenajdes v zozname efektov ziadny hotovy EQ, urcite Ti ho moze na PC3 vyrobit niekto tunajsi... :wink:

R F
Příspěvky: 24
Registrován: 06 pro 2013 15:38

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od R F » 01 dub 2015 15:55

díky, opravdu "blesková reakce", obsahem se ztotužňuje s mojí úvahou. PC3x jsem měl IV/2008 - II/2009, pak nemoc, všechno z hudby prodat - nemoc delšího rázu, nyní opět 2 roky hraju a postupně vyzbrojuju. Dotaz dávám proto, protože odstup je mezi tím vlastnictvím a vývojem cca 7 let. Díky.
[soundcloud]Hraji jen na Yamaha DX – SY a Kurzweil[/soundcloud]

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 01 dub 2015 15:57

Co je to 7 let pre Kurzweil.... muska jenom zlata... :D :lol: Akurat stacili vydat zo 5 OS updatov.

Aleš Čurda
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2015 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Aleš Čurda » 01 dub 2015 19:48

Vasek: zatim jsem nehrál žádné USER Programy ani Setupy, používal jsem pouze tovární Piana, El. piana a KB3 mod ... s ničím vlastním jsem se zatím neodvážil prezentovat :-) ...
MDudas: s těma FX units máš recht, je potřeba s něma šetřit, prostě nic ekvalizovat nebudu, nejsem jediný kdo na tento nástroj hraje live, a věřím že to ostatním hraje, takže to zatím nechám být a nebudu vyvozovat nějaké závěry z jednoho vystoupení :-)
Je pravda že oproti Rolandu to hraje jinak, ale to je mi líbí :-)

Uživatelský avatar
m4x
Příspěvky: 459
Registrován: 12 lis 2009 20:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od m4x » 01 dub 2015 20:31

Aleš Čurda píše:To rad slyším :-) taky jsem nikdy nic takoveho nepouzival, 10 let jsem hrál na Rolandy a z toho posledních 5 na Fantom X, ted jsem přešel na Kurzweil a byl jsem nadšený, no a hned první živé hraní mi bylo řečeno že to hraje hodně v nižších frekvencích a středech a že tomu chybí výšky, a ať s tím něco udělám :-)
Nevyřešila by spíš úprava aranže? Nešlo zvukaři o tohle?

Aleš Čurda
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2015 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Aleš Čurda » 01 dub 2015 20:44

m4x: určitě také stojí za zvážení

Uživatelský avatar
m4x
Příspěvky: 459
Registrován: 12 lis 2009 20:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od m4x » 01 dub 2015 20:53

Je to nejpravděpodobnější, pokud se ti teda ozval zkušený zvukař. Málokdy bývá problém v technice, většina vzniká mezi židlí a počítačem/nástrojem;)

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 01 dub 2015 22:55

potreboval by som poradiť, neviete náhodou niekto kto máte skúsenosti s ribbonom v nasledovnej veci:
mal som ribbon od začiatku v základnom nastavení, teda keď som potiahol prstom zľava doprava po ribbone tak po celej dĺžke natiahol daný zvuk

stalo sa mi ale to /zrejme po inštalovaní iných zvukov od barba/, že teraz keď potiahnem prstom zľava do prava tak v polovici dĺžky ribona sekne a v druhej polovici ťahá zvuk znova od začiatku, teda zrejme je teraz rozdelený na dve alebo tri zóny, neviete náhodou niekto ako ho nastaviť znova na jednu zónu,
v manuále študujem, ale moc nechápem :cry:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 02 dub 2015 02:40

Ha, mne sa to stalo tiez - skusal si barbove setupy... :) Asi v niektorom pouziva ribbon a zabudol korektne nastavit ExitValue alebo prepisal RIBCFG.
a/ panic + skus iba znovu zvolit 126- Intermal Voices - malo by to obnovit nastavenia Program Mode
b/ ak nepomoze, tak sa pozri do 126-Internal Voices, ci sa Ti nejako nahodou nepomenili tie nastavenia RIBBON a RIBCFG
c/ odporucam do 126-Internal Voices nastavit Entry a Exit. Ja mam aj zmensenu skalu reakcie, lebo povodna mi nevyhovovala.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 02 dub 2015 21:11

a/ nechápem
b/No ak idem do 126 Internal Voices /prečo práve sem? - lebo je to riadiaci setup, preto?/tak Ribbon je nastavený na One section, PostMode je Relative, Spring je na On a Center je na 64
problém je, že neviem aké bolo toto nastavenie predtým

c/a ešte v rámci Ribbon Entry a Exit mám nastavené na None, toto mám zmeniť na nejaké iné hodnoty?

ej jej jej jej, je to beťár ten Barb

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 02 dub 2015 22:05

a/ Panic resetne vsetky kontrolery na vsetkych kanaloch (teoreticky)
b/ Ano, 126-Internal Voices je riadiaci pre Program Mode (ak to nahodou nemas v Master Mode nastavene inak :?: )
Mozno sa Ti docasne prepisali nejake nastavenia, a ked ho znovu naladujes, malo by sa to vratit k povodnemu.
c/ Setup 126 nema nastavene Entry a Exit, takze poloha "prsta" sa neobnovi na stred. Toto by teoreticky nemalo vadit
a prvy dotyk by to mal prepisat novou polohou, ale jeden niky nevie - nastav ich radsej na hodnotu, ako center - 64.

Tych nastaveni sa nemusis bat - su uplne logicke (myslim, ze default je to tak, ako to mas):
Delenie na sekcie je jasne
Relative mode - zaciatok je tam, kde polozis prst (snima intervaly glisanda) / Absolute - zaciatok je vzdy na jednom mieste - snima okamzitu polohu
Spring On- "pruzina" - po uvolneni prstu sa poloha vracia do stredu,
Center - aku hodnotu ma posielat stred (kludova resp. zaciatocna poloha kam sa vracia Spring)

Este mi napadli dalsie moznosti - mozno je v OS nejaka drobna chyba a tieto nastavenia neladuje. Skus ich vsetky cvicne zmenit a vratit na povodnu hodnotu. Mozno sa to obnovi. A posledne - ked zapinas Kurz, nesmie sa Ribbonu nic dotykat (sluchadla a pod).

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 02 dub 2015 22:23

ešte ma napadá takáto otázka:
v manuále kap. 6-10 Výber a editácia Control setupu sa píše: "Pokud editujete nebo přepíšete standardní Control setup /126 Internal Voices/, múžete vždy vyvolat puvodní Control setup vymazáním setupu, uloženého pod ID 126. Tím vrátite setup do stavu z výroby. Setup vymažete soft tlačídlem Delete v Setup editoru".

MDudas, myslíš, že môžem normálne deletnúť setup 126 Internal Voices? Podľa toho čo píšu by tam mal zostať ten v pôvodnom továrenskom nastavení. Chápem to dobre?

Inak sa hrabem v tých Barbových setupoch a na viaceré má priradené Ribbon. Čo som ale pozeral v nich tak má ten RIBONCFG nastavený tak jak som písal vyššie. Nič sa mu tam neodlišuje.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 03 dub 2015 02:41

Vsetky tovarenske objekty (Programy, Setupy, Songy, ...) sa daju "nedestruktivne" prepisat - modifikovany objekt sa "prelepi" na povodny objekt. Akonahle ten modifikovany zmazes, mas povodny spat. Povodne objekty sa samozrejme zmazat nedaju...
Ak mas pochybnosti, ci ho mas zmeneny - pred menom modifikovaneho tovarenskeho Setupu je nejaky znak, tusim hviezdicka... (sorry, nie som doma).
- - -

Co sa tyka barbovych setupov - neviem presne, musis to vsetko poskusat. Mne sa to tiez stalo neviem ako. Vyriesilo to, ze som si nastavil svoje rozsahy a hodnoty Entry/Exit.
V zasade ide o to, ze ked si pouzival tie Setupy, tak sa ti s ich pomocou podarilo poslat nieco, co sa teraz pomocou 126 - Internal Voices nevratilo do povodneho stavu. Bud si bol v nejakej zone na inom kanale, alebo co ja viem.

Odpovědět