Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 03 dub 2015 10:57

A môžem sa Ťa spýtať na aké hodnoty si si Ty nastavil svoje rozsahy a hodnoty Entry/Exit?

Pôjdem dneska poskúšať a dám vedieť. Dík zatiaľ.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 03 dub 2015 11:04

Môžem to chápať tak, že každý zvuk má časť parametrov ( väčšinu) v Program mode a časť v Setupe 126 ? A ak chcem zmeniť tie v Setupe, tak ho už musím uložiť ako ďalší Setup?

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 03 dub 2015 14:23

Yes...........yes.....yes, super, problém vyriešený. :D :D :D
MDudas moc, moc díky za tvoje postrehy :palec+: Ribbon nastavený na jednu zónu, šlape jak hodinky.

Babral som sa s tým a furt nič, otvoril som postupne všetky Barbove setupy, aby som zistil ako má v nich nastavený RIBBON a RIBCFG, všade to mal rovnako, defaultovo na One section, PostMode na Relative, Spring na On a Center na 64, Sect1 mal v niektorých setupoch vypnutú, v iných zapnutú na MIDI21.
Takže problém by tu nemal byť. Pre istotu som, ale v každom takomto setupe Sect1 vypol na OFF /v prípade potreby si konkrétny setup kedykoľvek zapnem na Ribbon a hotovo/. Znova som sa vrátil do 126 Internal Voices, tam nechal samozrejme zapnutý na MIDI21.
No a potom som išiel do Master Mode a v sekcii CLOCK nastavil aktuálny čas. A predstavte si problém vyriešený. Taká prkotina. Zmena systémového času zrejme podmienila nové nastavenia, neviem. Každopádne problém vyriešený.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 07 dub 2015 16:28

no, nerád priznávam, ale problém pretrval :(, radosť bola predčasná
po zapnutí nástroja problém pri starom, ribbon rozdelený na dve časti /v strede sek a znova/

R F
Příspěvky: 24
Registrován: 06 pro 2013 15:38

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od R F » 07 dub 2015 18:37

pro MDudas: tak jsem to rozsekl tak, že jsem nejdříve "pupnul ještě sponzora" a pak -- dal jsem na Tebe a právě jsem potvrdil objednávku pro ARTIS SE. Přesvědčili mě různé důvody (váha, zvukové, propojení) ale i možnosti načítat knihovny .ART, .PC3, .P3K, .PLE, .SPX. a .ASE !!!
Takže inštrument je na cestě, do týdne se pak tady ozvu, bude to můj 3. Kurzweil, tak uvidíme.
Ještě jednou díky za pozitivní názor a myšlenku !!!
[soundcloud]Hraji jen na Yamaha DX – SY a Kurzweil[/soundcloud]

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 07 dub 2015 19:24

petermikuláš píše:no, nerád priznávam, ale problém pretrval :(, radosť bola predčasná
po zapnutí nástroja problém pri starom, ribbon rozdelený na dve časti /v strede sek a znova/
Toto píšem len ako domnienku, ale pokiaľ si aktualizoval OS na verziu 2.40, tak problém môže byť práve tam. Predvčerom som si písal s Barbom, pretože nefungujú jeho soundsety kvôli chybe v poslednej aktualizácii. Kurzweil by mal čoskoro vydať opravu.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 07 dub 2015 19:42

dalen dík za info,
akurát som chcel písať Barbovi, lebo po inštalácii nového OS mi napríklad nefunguje jeho program Yazoo ani setup k nemu, tak som nevedel čo sa deje,
ďakujem Ti za informáciu dalen :palec+:

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 07 dub 2015 23:22

Nemáš za čo. ;-) Momentálne nefunguje minimálne jedna funkcia FUN. Admin na V.A.S.T. fóre napísal, že zrušením podpory pre PC3 sa scvrkla komunita betatesterov, takže sa teraz ťažšie vychytávajú chyby. V podstate by mi na tom nezáležalo keby som mohol downgradovať na starší OS. Ale nejde to. Nemám zálohu a ani na internete som nenašiel staršie aktualizácie.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 07 dub 2015 23:30

dalen píše: Nemám zálohu a ani na internete som nenašiel staršie aktualizácie.
Neni za co... :wink: (PC3K v2.21)
http://kurzweil.com/content/migration/d ... UPDATE.ZIP

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 07 dub 2015 23:50

anthea_x píše:Môžem to chápať tak, že každý zvuk má časť parametrov ( väčšinu) v Program mode a časť v Setupe 126 ? A ak chcem zmeniť tie v Setupe, tak ho už musím uložiť ako ďalší Setup?
Ano aj nie.
V kazdom Setupe je ulozene nejake spravanie masiny, cize viackanalove spracovanie a rozposielanie parametrov, kontrolerov, a to local aj remote.
Program ich moze, ale nemusi vyzivat :!: Zalezi, ako je naprogramovany. Napr. ak v setupe 126 zmenis spravanie ribbonu - mnohe programy ho mozu ignorovat.

Inymi slovami: Setup je "vysielac" (riadenie, ovladanie), Program je "prijimac" (interpretacia, vykovavanie).
Ak chces zmenit spravanie niektorych veci "nad urovnou" Programu, tak ano - musis modifikovat nejaky setup a ulozit si ho.
Ak chces zmenu generalne pre cely Program Mode, tak potrebujes modifikovat Setup 126.
Alebo si mozes vytvorit uplne iny Setup a v Master Mode ho nastavit, ako riadiaci.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 08 dub 2015 00:00

MDudas píše:
dalen píše: Nemám zálohu a ani na internete som nenašiel staršie aktualizácie.
Neni za co... :wink: (PC3K v2.21)
http://kurzweil.com/content/migration/d ... UPDATE.ZIP
Super. Ďakujem.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 08 dub 2015 09:13

Nakoniec sa asi vyhnem zdĺhavému downgradu. Barb mi v noci napísal, že Kurzweil už rozposiela betatesterom verziu 2.41.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 09 dub 2015 07:28

Vďaka .
MDudas píše:... Alebo si mozes vytvorit uplne iny Setup a v Master Mode ho nastavit, ako riadiaci.
Dá sa to aj v PC3LE? Nejako to nemôžem nájsť. Netreba mi to, len pre informáciu.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 10 dub 2015 01:34

Eeeeh. Samozrejme je to v MIDI mode.... Pardon. :?

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 10 dub 2015 17:38

Chlapi, zvažujem kúpu nového nástroja (určite Kurzweil) s polovyváženou klaviatúrou, rozpočet tak max 1500,00 Eur, ideáne nový nástroj.

Nepotrebujem programovať vlastné zvuky atď... Stačí mi niekoľko serióznych zvukov, klavírov, rhodesov, hammondov, ktoré si prípadne navrstvím a doefektujem. Proste potrebujem nástroj iba čisto na cvičenie a hranie v kapele, žiadne veľké experimenty neplánujem robiť.

A teraz otázka:

Kurzweil PC3 LE7, alebo Kurzweil Artis 7, prípadne nejaký iný typ? Ďakujem

Odpovědět