Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
petermikuláš
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš »

A môžem sa Ťa spýtať na aké hodnoty si si Ty nastavil svoje rozsahy a hodnoty Entry/Exit?

Pôjdem dneska poskúšať a dám vedieť. Dík zatiaľ.

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Môžem to chápať tak, že každý zvuk má časť parametrov ( väčšinu) v Program mode a časť v Setupe 126 ? A ak chcem zmeniť tie v Setupe, tak ho už musím uložiť ako ďalší Setup?

petermikuláš
Vybavení

Yes...........yes.....yes, super, problém vyriešený. :D :D :D
MDudas moc, moc díky za tvoje postrehy :palec+: Ribbon nastavený na jednu zónu, šlape jak hodinky.

Babral som sa s tým a furt nič, otvoril som postupne všetky Barbove setupy, aby som zistil ako má v nich nastavený RIBBON a RIBCFG, všade to mal rovnako, defaultovo na One section, PostMode na Relative, Spring na On a Center na 64, Sect1 mal v niektorých setupoch vypnutú, v iných zapnutú na MIDI21.
Takže problém by tu nemal byť. Pre istotu som, ale v každom takomto setupe Sect1 vypol na OFF /v prípade potreby si konkrétny setup kedykoľvek zapnem na Ribbon a hotovo/. Znova som sa vrátil do 126 Internal Voices, tam nechal samozrejme zapnutý na MIDI21.
No a potom som išiel do Master Mode a v sekcii CLOCK nastavil aktuálny čas. A predstavte si problém vyriešený. Taká prkotina. Zmena systémového času zrejme podmienila nové nastavenia, neviem. Každopádne problém vyriešený.

petermikuláš
Vybavení

no, nerád priznávam, ale problém pretrval :(, radosť bola predčasná
po zapnutí nástroja problém pri starom, ribbon rozdelený na dve časti /v strede sek a znova/

R F
Vybavení

Příspěvek od R F »

pro MDudas: tak jsem to rozsekl tak, že jsem nejdříve "pupnul ještě sponzora" a pak -- dal jsem na Tebe a právě jsem potvrdil objednávku pro ARTIS SE. Přesvědčili mě různé důvody (váha, zvukové, propojení) ale i možnosti načítat knihovny .ART, .PC3, .P3K, .PLE, .SPX. a .ASE !!!
Takže inštrument je na cestě, do týdne se pak tady ozvu, bude to můj 3. Kurzweil, tak uvidíme.
Ještě jednou díky za pozitivní názor a myšlenku !!!

dalen

Příspěvek od dalen »

petermikuláš píše:no, nerád priznávam, ale problém pretrval :(, radosť bola predčasná
po zapnutí nástroja problém pri starom, ribbon rozdelený na dve časti /v strede sek a znova/
Toto píšem len ako domnienku, ale pokiaľ si aktualizoval OS na verziu 2.40, tak problém môže byť práve tam. Predvčerom som si písal s Barbom, pretože nefungujú jeho soundsety kvôli chybe v poslednej aktualizácii. Kurzweil by mal čoskoro vydať opravu.

petermikuláš
Vybavení

dalen dík za info,
akurát som chcel písať Barbovi, lebo po inštalácii nového OS mi napríklad nefunguje jeho program Yazoo ani setup k nemu, tak som nevedel čo sa deje,
ďakujem Ti za informáciu dalen :palec+:

dalen

Příspěvek od dalen »

Nemáš za čo. ;-) Momentálne nefunguje minimálne jedna funkcia FUN. Admin na V.A.S.T. fóre napísal, že zrušením podpory pre PC3 sa scvrkla komunita betatesterov, takže sa teraz ťažšie vychytávajú chyby. V podstate by mi na tom nezáležalo keby som mohol downgradovať na starší OS. Ale nejde to. Nemám zálohu a ani na internete som nenašiel staršie aktualizácie.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dalen píše: Nemám zálohu a ani na internete som nenašiel staršie aktualizácie.
Neni za co... :wink: (PC3K v2.21)
http://kurzweil.com/content/migration/d ... UPDATE.ZIP

MDudas

Příspěvek od MDudas »

anthea_x píše:Môžem to chápať tak, že každý zvuk má časť parametrov ( väčšinu) v Program mode a časť v Setupe 126 ? A ak chcem zmeniť tie v Setupe, tak ho už musím uložiť ako ďalší Setup?
Ano aj nie.
V kazdom Setupe je ulozene nejake spravanie masiny, cize viackanalove spracovanie a rozposielanie parametrov, kontrolerov, a to local aj remote.
Program ich moze, ale nemusi vyzivat :!: Zalezi, ako je naprogramovany. Napr. ak v setupe 126 zmenis spravanie ribbonu - mnohe programy ho mozu ignorovat.

Inymi slovami: Setup je "vysielac" (riadenie, ovladanie), Program je "prijimac" (interpretacia, vykovavanie).
Ak chces zmenit spravanie niektorych veci "nad urovnou" Programu, tak ano - musis modifikovat nejaky setup a ulozit si ho.
Ak chces zmenu generalne pre cely Program Mode, tak potrebujes modifikovat Setup 126.
Alebo si mozes vytvorit uplne iny Setup a v Master Mode ho nastavit, ako riadiaci.

dalen

Příspěvek od dalen »

MDudas píše:
dalen píše: Nemám zálohu a ani na internete som nenašiel staršie aktualizácie.
Neni za co... :wink: (PC3K v2.21)
http://kurzweil.com/content/migration/d ... UPDATE.ZIP
Super. Ďakujem.

dalen

Příspěvek od dalen »

Nakoniec sa asi vyhnem zdĺhavému downgradu. Barb mi v noci napísal, že Kurzweil už rozposiela betatesterom verziu 2.41.

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Vďaka .
MDudas píše:... Alebo si mozes vytvorit uplne iny Setup a v Master Mode ho nastavit, ako riadiaci.
Dá sa to aj v PC3LE? Nejako to nemôžem nájsť. Netreba mi to, len pre informáciu.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Eeeeh. Samozrejme je to v MIDI mode.... Pardon. :?

Ivan.ps

Příspěvek od Ivan.ps »

Chlapi, zvažujem kúpu nového nástroja (určite Kurzweil) s polovyváženou klaviatúrou, rozpočet tak max 1500,00 Eur, ideáne nový nástroj.

Nepotrebujem programovať vlastné zvuky atď... Stačí mi niekoľko serióznych zvukov, klavírov, rhodesov, hammondov, ktoré si prípadne navrstvím a doefektujem. Proste potrebujem nástroj iba čisto na cvičenie a hranie v kapele, žiadne veľké experimenty neplánujem robiť.

A teraz otázka:

Kurzweil PC3 LE7, alebo Kurzweil Artis 7, prípadne nejaký iný typ? Ďakujem

Odpovědět