Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hubert » 10 dub 2015 17:52

Artis 7 je.fajn...teraz som akurat jeden predal....velmi sympaticky hardware...

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 10 dub 2015 18:53

Ivan.ps píše:Chlapi, zvažujem kúpu nového nástroja (určite Kurzweil) s polovyváženou klaviatúrou, rozpočet tak max 1500,00 Eur, ideáne nový nástroj.

Nepotrebujem programovať vlastné zvuky atď... Stačí mi niekoľko serióznych zvukov, klavírov, rhodesov, hammondov, ktoré si prípadne navrstvím a doefektujem. Proste potrebujem nástroj iba čisto na cvičenie a hranie v kapele, žiadne veľké experimenty neplánujem robiť.

A teraz otázka:

Kurzweil PC3 LE7, alebo Kurzweil Artis 7, prípadne nejaký iný typ? Ďakujem
No ak nemieniš byť zahrabaný vo V.A.S.T.e a vytvárať vlastné zvuky, tak zrejme lepšie riešenie je Artis 7. Budeš to mať v tej cene čo píšeš a budeš to mať nové, so zárukou, nabúchané kvalitnými Kurzweilovskými zvukmi pri zachovaní 128 hlasovej polyfónii.

Uživatelský avatar
R F
Příspěvky: 24
Registrován: 06 pro 2013 15:38

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od R F » 10 dub 2015 19:20

pro MDudas: Tak s ARTIS SE spokojenost, díky. Překvapily mě v pozitivním slova smyslu zase ty hammondky, to ostatní jsem tak nějak očekával či věděl. Ještě jednou díky za usměrnění. RF
[soundcloud]Hraji jen na Yamaha DX – SY a Kurzweil[/soundcloud]

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 13 dub 2015 14:43

Chlapi, jedna otázočka. Artis nemá aftertouch?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od a.tom.x » 13 dub 2015 15:00

Podle specifikace ne. Ono upřímně aftertouch na hammer mechanice je tak trochu k ničemu ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 13 dub 2015 15:11

Artis je aj vo verzií bez kladivkovej mechaniky. Artis 7

Hádam Hubert bude vedieť, ten mal už nástroj pod rukami.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hubert » 13 dub 2015 15:26

Ano Artis 7 ma polovazenu syntakovu mechaniku Fatar. Velmi prijemne hratelna , skvela na organy a e-piana.Ale slusne sa da na nu hrat aj akusticke piano...len teda po prechode z kladiva treba strazit dynamiku alebo si zvolit inu krivky reakcie na dynamiku. Inak nastroj je pomerne solidne vypracovany, vrchny panel je opticky aj pocitovo velmi fajn, hned som si spomenul na K5000 :) Tahove potenciomete kontrolerov maju trochu kratsiu drahu...inak cele je to velmi prijemne. Zial nemal som vela casu to testovat, nakolko otvaral som to az pred zakaznikom co si to objednal, trochu sme potestovali a hned to islo prec :( Tak snad nabuduce....

Ivan.ps
Příspěvky: 142
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Ivan.ps » 16 dub 2015 20:00

Tak chlapi, musím sa priznať, podľahol som už aj ja Kurzweil šialenstvu. Artis 7 objednaný, budúci týždeň ho mám doma...
Naposledy upravil(a) Ivan.ps dne 16 dub 2015 20:42, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 16 dub 2015 20:32

vitaj v klube :) :palec+: :)

neni cesty späť :?

Aleš Čurda
Příspěvky: 10
Registrován: 01 úno 2015 17:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Aleš Čurda » 21 dub 2015 16:18

Zdravím všechny :-)
Zdravím všechny :-)
Tentokrát bych měl dotaz k nastavení efektů v Setup modu na PC3Le. Používám 3 zóny, 1. je stále aktivní, na 2. a 3. mám stejný program jen posunutý oktávově, pokud mám 2. aktivní 3. je zamutovaná a naopak. Na první a druhou a Aux efekt padlo všech 10 efektů :-(, nešlo by nějak nastavit že když zamutuju 2. použije se efekt z 2. na 3.? Napadlo mě jestli nejde nějak dynamicky měnit Y na (Y) podle toho která zóna je aktivní. :-) nebo nějk namapovat aby zóna 3. šla do insert efektu zóny 2. . Na fantomu jsem to tak řešil. měl jsem třeba jeden insert a pres něj jsem poslal klidně všechny zóny. Snad jsem se vyjádřil správně :-)
Děkuji za odpovědi.

Děkuji za odpovědi.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 21 dub 2015 16:31

Ivan.ps píše:Tak chlapi, musím sa priznať, podľahol som už aj ja Kurzweil šialenstvu. Artis 7 objednaný, budúci týždeň ho mám doma...
Kurzweil by už aj mohol nejako oceniť tento thread...veď táto debata okolo ich produktov už podľa mňa presiahla historické maximum :D

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od a.tom.x » 21 dub 2015 16:41

... Myslíš ten samej Kurzweil co neobtěžoval ani přijet do Frankfurtu ?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 21 dub 2015 17:28

Naco by tam isli, Dave Weiser uz je externista a na piano si cielovka zahra aj sama, naco rozoberat kazdy parameter vo vaste :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 21 dub 2015 19:46

Jo, s tou absenciou vo Frankfurte je to podľa mňa fakt slušný prúser. Niekto by im mal už kúpiť budík.
Máme radi kurzweily, koniec koncov ich sami vlastníme a žijeme s nimi a ich zvuky milujeme, ale obávam sa, že ak budík budú ignorovať ešte pár rokov, Korg ich prevalcuje.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 21 dub 2015 21:35

Zrejme maju nieco dolezitejsie na praci ako marketing... zeby tak prudko investovali do vyvoja ze nevydalo na stanok a letenky? :-D

Odpovědět