Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
hubert

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hubert »

Kurzweil je rad ze zije.....ako vacsina vyrobcov...uz donho tolko nekopte. Tie vystavy su same o sebe aj tak posledne roky o hovne...a nie je to len vyrobcami.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Huberte věř, že kopat by vypadalo jinak :) a to "kopání" je spíš odrazem toho, že nám na té značce záleží a bylo by škoda, kdyby jí určitá rozhodnutí poslala do kytek (a jak pravila matka Bridget Jones o Asiatech: "it is a cruel race") a Hyundai mi nepřijde jako firma, která by měla problém něco rychle zaříznout, když to nevydělá dostatečné peníze, zejména pokud se jedná o takto okrajový segment ... stačí jedna či dvě restrukturalizace, a tu mají velké korporáty rády, aby budily dojem činnosti ... prodají to Gibsonu nebo někomu podobnému a R.I.P. jako kdysi Oberheim ... s tím rozdílem, že Ray už to nikdy neobnoví jako Tom, Bob a Dave ... ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

... a s tím veletrhem o hovně nelze než souhlasit, bez Schneiderova koutku bych byl vážně naštvanej ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Presne toto ma včera napadlo večer, že aký extra záujem môže mať taká giga firma ako Hyundai o tak okrajový druh výroby akým sú syntezátory Kurzweil?

Priznám sa za seba, že som fakt veľkým fandom Kurzweilov, veď napokon sám ich mám a kvalita zvuku je jedinečná, teda za seba určite do nich "nekopem" naopak ich kde len môžem vychvaľujem ako aj mnohí iní muzikanti, ktorí sú aj tu na audiozone. Avšak priznám sa, že odkedy mám Kurza, tak ako som na jednej strane ohromený kvalitou zvuku a možnosťami nástroja v maximálne pozitívnom ohľade, tak na druhej strane som v negatívnom ohľade ohromený akousi nečinnosťou marketingu tejto značky.

Keď pozriem akékoľvek "firemné" reklamné video všade tak prezentácia zvukov v zmysle piano. To je celé. A to je pre mňa ukážkou ako slabo sa snažia tak namakaný nástroj predať. Vydávať ho len za piano je dosť slabý marketing. Ale v podstate nie je to až také čudné, lebo pokiaľ viem tak Young Chung vyrába drevené piana. Takže chápať sa to dá. Škoda, že nikde nereklamujú kvantum iných brutálnych pozitív tohto nástroja, možnosti VASTu, Synt zvuky, neskutočne krásne Pady, leady, Orchestrálne zvuky, nekonečné možnosti programovania, obrovské možnosti efektovania a pod.

Osobne som presvedečený, že nebyť ľudí ako tuná Keyboarder /ktorý vyrobil okrem iného taký program B3 Hammondu, že i Dave Weiser to uznal ako najlepšiu simuláciu hammondu a používa ho i on sám - nehovoriac o desiatkach Keyboarderových videí na Youtube, kde prezentuje obrovské zvukové možnosti PC3 a PC3K/, ľudí ako chlapi z AOSu, ktorí dovolím si povedať, že zasvätili časť svojho života práve programovaním týchto nástrojov a urobili neskutočnú prácu v podobe 8 500 nimi vyrobených zvukov pre nástroje značky Kurzweil a robia tak neskutočnú reklamu možnostiam nástrojov Kurzweil, či francúzskeho chlapíka Stephana /Barb/, ktorý vytvára svoje zvuky a propaguje na YT a kade tade obrovské možnosti syntezátorov Kurzweil. Samozrejme aj mnohí iní "laici", ktorých som tu nespomenul. Vážení, podľa mňa práve títo ľudia, ktorých som spomenul, robia to, čo by mali robiť kórejskí vlastníci značky. Ja osobne vďačím práve týmto ľuďom za to, že mi ukázali čo umožňuje synťák menom Kurzweil. Bez nich by som ho zrejme používal zväčša asi ako piano.

A za seba dodám, že mi určite záleží na tom, aby Kurzweily žili, napredovali a výborne sa predávali. Skrátka, aby táto značka nezanikla v dravej konkurencii iných značiek. Osobne si myslím, že by to bola obrovská škoda. Kurzweily sú neskutočne vynikajúce nástroje s neuveriteľnými možnosťami a nádherným jedinečným zvukom.

hubert

Příspěvek od hubert »

Nuz, ak by Kurzweil dopadol tak ze ho kupi niekto ako Gibson tak by to mal pekne z ostra naslapnute stat sa dalsim Alesisom alebo Akaiom...skratka firmu z ktorej zostala uz len znacka a ktora sa sama nehlasi k svojej historii.....smutne. Ale Kurzweil ma take portfolio ktore ho pred takymito zkupovacmi ochrani......alebo ho rovno pochova :) Mne osobne je uz teraz luto tych znaciek co sa posledne dva roky Gibson pokupoval...

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Kurzweilu by bola škoda. Myslím, že to potrtfólio ako vraví Hubert ho udrží nad vodou. Myslím, že posledné produkty sú skutočne veľmi dobre vyvinuté a aj lákavé. To, čo mi u nich chýba je taká dravá sebaprezentácia ako ju robí napr. Korg alebo iné značky. Možno by predali naozaj viac ako dnes. Artis, Artis 7, Forte, PC3 verzie sú výborné a jedinečné produkty. Ale musia to vedieť odprezentovať...
Keď som videl prezentáciu Kore 64, tak som myslel ze toho nemeckého moderátora zabijem :))) Ja som si to nakoniec do PC3x kúpil, ale fakt by si mali dať na to viac záležať. Napr. zapojiť viac známych umelcov atď... tie prezentácie sa fakt s inými značkami nedajú porovnať.

...upravujem...jasne že Kurzweil nemože za to kto to na Messe moderuje...ale celé to bohvie čo teda nebolo...

Aleš Čurda

Příspěvek od Aleš Čurda »

Zdravím všechny 
Tentokrát bych měl dotaz k nastavení efektů v Setup modu na PC3Le. Používám 3 zóny, 1. je stále aktivní, na 2. a 3. mám stejný program jen posunutý oktávově, pokud mám 2. aktivní 3. je zamutovaná a naopak. Na první a druhou a Aux efekt padlo všech 10 efektů , nešlo by nějak nastavit že když zamutuju 2. použije se efekt z 2. na 3.? Napadlo mě jestli nejde nějak dynamicky měnit Y na (Y) podle toho která zóna je aktivní.  nebo nějk namapovat aby zóna 3. šla do insert efektu zóny 2. . Na fantomu jsem to tak řešil. měl jsem třeba jeden insert a pres něj jsem poslal klidně všechny zóny. Snad jsem se vyjádřil správně 
Děkuji za odpověď :-)

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Dalo by sa to riešiť aj dvomi setupmi, každý s dvomi programami a prepínať ich v Quick Access.

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Dva setupy umíst?né vedle sebe jsou asi nejjednodušší ?ešení. P?epínat mez nimi se pak dá nap?. jen tla?ítky +/-

Já používám na koncertech nástroj jen v režimu setup, i když t?eba n?které setupy obsahují jen jednu zónu. Vyhovuje mi to víc, než QA (rychlejší úprava hlasitostí). Setupy si p?ipravím podle playlistu a pak už používám jen tla?ítko "+" (pokud mám jeden setup nap?. na sloku a jiný na refrén, se?adím si je za sebou t?eba i n?kolikrát - pozic v nástroji je dost :-) )
-----------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jste to ješt? nezaznamenali, tak se objevila nová zajímavá kolekce klavír? pro PC3K: http://www.sounds4kurzweil.com/
Jako bonus programátor nabízí i 40 zvuk? hammonda. Podle mne je to ale obšlehnutý m?j program "RealB3" s r?zným nastavením táhel a owerdrivu na MW :-)

Dále s n?kolika novými zvuky p?išel i Dave:

dalen

Příspěvek od dalen »

Kurzweil zverejnil nový OS v2.41 pre PC3K. Opravuje chyby s FUN a s ribbonom. Kto chce, môže to otestovať. ;-)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Keyboarder píše: Pokud jste to ještě nezaznamenali, tak se objevila nová zajímavá kolekce klavírů pro PC3K: http://www.sounds4kurzweil.com/
Jako bonus programátor nabízí i 40 zvuků hammonda. Podle mne je to ale obšlehnutý můj program "RealB3" s různým nastavením táhel a owerdrivu na MW :-)
No tento si pridal aj mna na Facebooku, vidim, ze je celkom hrr, a pokial zobral tvoj program RealB3 a mierne ho "vylepsil" s tym ze ho bude predavat, tak potom to je riadna spina tento clovek.

dalen

Příspěvek od dalen »

Mňa si tiež pridal do priateľov. Ešte som sa ho pýtal, či sa poznáme, ale doteraz na to neodpovedal. :-) Jeho hammondy sa moc nelíšia ani od základných presetov.
Je to škoda, že tá facebooková skupina pôvodne slúžila na debatu o Kurzeweile PC3, ale teraz je z nej propagačné médium pre všelijakých kvázi-podnikateľov.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dalen píše:Kurzweil zverejnil nový OS v2.41 pre PC3K. Opravuje chyby s FUN a s ribbonom. Kto chce, môže to otestovať. ;-)
Inak - gratulujem k vlastnej verzii OS !!! :lol: :palec+:

Pre tych co nevedia - dalen nasiel a vyeskaloval cely problem s nefungujicimi modulacnymi funkciami FUN´s vo verzii 2.4.
A PeterMikulas nasiel chybu s tym ribbonom, ale si netrufol stazovat sa vyssie... :lol:

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

....lebo petermikulas hľadal chybu v sebe :|

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Chlapci zabite ma... ale pocuvam si tento test... a ten Nord znie uplne suverenne najblizsie realnemu klaviru, zatial co Kurzweil Forte je z tejto trojice na tom asi najslabsie. A to aj napriek tomu, ze Kurzweilu velmi fandim a Nord ma moje osobne nesympatie.

Odpovědět