Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 26 dub 2015 13:25

Prosim vas, mozete niekto popisat ucel alebo vyznam PC3A a jeho rozdiely, vyhody oproti PC3K, ci PC3? Dakujem.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 26 dub 2015 14:02

Pokud jsou mé informace správné, měla by být PC3A identická s PC3K, ale místo paměti na samply má PC3A naistalovanou kartu s pianem a má už i zabudovanou KORE64. Žádné jiné rozdíly jsem nezaznamenal.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 26 dub 2015 15:59

Dakujem.

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od countrymetalman » 26 dub 2015 17:12

asi jsem příliš konzervativní, ale pokud tady má někdo za sebou taky 15 let klasický klavírní školy na klavír, tak by mi snad i mohl dát za pravdu, že nezávisle zda jde o studio nebo podium, tak jedinej bezkompromisní zvuk klavíru se dá dostat pouze z klavíru. Pokud jde o imitace, třeba z důvodu tahání nebo komerce, kde si lidi zaplatí za to, že se chtějí hlavně pobavit, vožrat a vyblbnout, tak je nějaká kvalita imitace asi nepodstatná, nejen u klavíru, ale i u imitací varhan, syntezátoru, bicího automatu apod. Čistě pro dobrej pocit hudebníka je samozřejmě co nejvíc přijatelnej zvuk imitací důležitej, ale myslím že už pro nic jinýho. Mně se opravdu líbí imitace klavíru na SY99 a Nordu Stage nebo Piano, pak jsou imitace co mě aspoň nijak neurazí - Kurzweily, Roland XP/JV s piano samply z karty Session, a pak už se mi to ostatní zdá všechno přibližně stejně trapný... Než grandpiano třeba z Korg nebo Roland novějších workstationů, tak to už i starý Vermona Piano za pár korun zní aspoň výrazně a čitelně a hlavně víc zajímavě a expresivně. Asi proto, že je to čistej analog bez zprznění AD/DA převodníky a digitálními efekty a equalizery, jak tu naprosto pravdivě zaznělo na předchozí stránce.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 26 dub 2015 18:59

Hm. A ktorá vernejšia imitácia GP potom nejde cez AD prevodník ?

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 26 dub 2015 21:49

No tak napr. Berlin grand piano v Kronose je podla mna uzasne. A s porovnanim s Nordom je na podobnej urovni. Chcel by som si skusit aj nove GP od Kurzweila...

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 26 dub 2015 22:42

No, nový OS 2.41 nainštalovaný a výsledok:
Z Barbových zvukov mi nefunguje iba Yazoo /tak ako nefungoval aj pri 2.40 /. Ale teraz toto: Zo Synth Collection od AOSu z celej sady tuším 660 zvukov tentoraz pri tomto OS 2.41 nefunguje taká spústa zvukov, že som to aj prestal počítať :shock: :cry: :palec-: Rovnako od AOS aj niečo z Electro kolekcie, hneď som si všimol, že napr. Saint Organ je hluchý a radšej som túto kolekciu už ani neprechádzal. Takže s týmto novým OS mi zase pre zmenu nejde brutálna časť zvukov od AOSu.

Takže po 2,5 hodinách preinštalovávania mám tento záver. V týždni pôjdem inštalovať spätne ten starý OS 2.21, čo sem MDudas postol ten odkaz naň. Díky MDudas za to. Inak by som bol asi strašne naštvaný, akože aj som.
Naposledy upravil(a) petermikuláš dne 27 dub 2015 00:02, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 26 dub 2015 23:13

Mne Yazoo funguje. Takisto aj všetky ostatné zvuky, setupy, songy... Nainštaluj 2.41 presne podľa doporučeného postupu.

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 26 dub 2015 23:43

tak problém bude kdesi inde.... nainštaloval som OS 2.21 a tie zvuky od AOS ktoré nehrali, nehrajú stále... takže OS to nebude, ale čo to bude to už ja nemám šancu zistiť.... :cry:

re dalen: OS 2.41 som inštaloval presne podľa postupu

...no ak sa bude jednať o nejakú HW chybu, tak dovidenia....

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 27 dub 2015 08:47

gari píše:No tak napr. Berlin grand piano v Kronose je podla mna uzasne. A s porovnanim s Nordom je na podobnej urovni. Chcel by som si skusit aj nove GP od Kurzweila...
Ale tam je tiež použitý AD prevodník? Či nie?

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 27 dub 2015 17:34

Jasne anthea_x. To som neodpovedal na tvoj prispevok, ale na countrymetalmanov.

anthea_x
Příspěvky: 179
Registrován: 08 kvě 2014 14:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od anthea_x » 27 dub 2015 20:24

:-)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od a.tom.x » 30 dub 2015 16:55

petermikuláš píše:tak problém bude kdesi inde.... nainštaloval som OS 2.21 a tie zvuky od AOS ktoré nehrali, nehrajú stále... takže OS to nebude, ale čo to bude to už ja nemám šancu zistiť.... :cry:

re dalen: OS 2.41 som inštaloval presne podľa postupu

...no ak sa bude jednať o nejakú HW chybu, tak dovidenia....
Podle mého odhadu chybí instalace K2661 kompatibility, po update OS, tj. nehrají keymapy K2661, které používáme, tam, kde PC3 materiál nehraje. Nainstalujte kompatibilitu a mělo by to zase běhat.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od maux » 30 dub 2015 17:05

Vím, že mi vynadáte, že to sem nepatří, ale může mi prosim odhadnout aktuální cenu K2600X fialka v super stavu?

Díky moc.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od a.tom.x » 30 dub 2015 17:37

No to záleží co v tom je (PRAM, RAM, HDD, kolik boardů, ADAT, sample option ...) navíc Xka se blbě prodávají na eBay kvůli velikosti a váze, je to obvykle "nur abholung", takže tam bych cenový benchmark nehledal asi. Cena se podle vybavení a stavu může dost lišit od 900 - 1.600 € (bez dopravy samozřejmě).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět