Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Hupox

Příspěvek od Hupox »

NO tak pis.. co ako? Zvuk je aky? Ako sa ti to ovlada, nastavuje. Pouzivas Splity, Layers pri hrani, viac zvukov naraz? Aky je prosim ta zvuk normalnej Basgitary strunovej elektrickej?
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

hupox: mas funky otazky... :) v pc3 je "Flea bassgitara" a zatial to je asi najlepsi basovy program s ktorym som doteraz hral. uplne mi pripomina zaciatok v block rockin beats od chemical bros. :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Tehoz diky hlavne Demskymu za jeho mega-propagaci pc3x. Nejen, ze me to donutilo si tuhle masinku poradne vyzkouset, ale dalo mi to i nazor nekoho jineho na posuzovani koupe noveho gearu. Roland RD-700GX nakonec vypadl ze hry - sice skvela klaviatura, ale po 2h hrani jsem uz nebyl schopny se ani podrbat na zadku, jak me bolely ruce. Na to mam doma koncertniho Petrofa. Ovsem hlavne zvukova vybava neni pro me, Roland zvuky se mi proste nikdy nelibily a jejich Grand Piano je sice bomba do popiku ale US-singers, ale nema nic spolecneho s realnym grandem, ktereho mam doma.

Takze, jeste jednou diky - dnes jsem se stal spokojenym, mesic vybirajicim, majitelem Kurzweil PC3x za slusny peniz z amadeus.cz. Behem 10min ho zapojim a do rana jsem vzhuru :D

Nakonec ani veletrh muzika, kde jsem dneska stravil 4h zkousenim Yamaha, Nord, Gem, Roland a kurzweil me nepresvedcil, abych si poridil neco jineho, nez PC3x.

tritinitus

Příspěvek od tritinitus »

Ahoj tak ti gratuluju uvidis ze budes spokojen hlavne tam dej verzi 1.21 co nevidet bude 1.3 Ja jsem z toho rolanda mel uplne stejny pocit jako ty,ale nechtel jsem ti to moc pomlouvat.Ahoj uzivej noci

Hupox

Příspěvek od Hupox »

demsky píše:hupox: mas funky otazky... :) v pc3 je "Flea bassgitara" a zatial to je asi najlepsi basovy program s ktorym som doteraz hral. uplne mi pripomina zaciatok v block rockin beats od chemical bros. :)
Ja viem mozno smiesna otazka :) ... ale predsa mne na tomto zvuku dost zalezi, lebo casto hravam basu v lavej ruke a potrebujem spickovy zvuk. Mozno tiez smiesne, ale zatial naj super zvuk co som mal moznost z klavesu dostat tak mam z Roland GW7.

Uloha na dnes: Musim si zohnat nahravku block rockin beats. :)

Hupox

Příspěvek od Hupox »

No uloha splnena, na Youtube som to vypocul. Je to skoro ako ked sa hra slappom. Mne by skor vyhovoval zvuk basy podobny ako ma Cmorik v nahravke Dazd. :D Ak si viete vybavit. Take nieco podobne tam je?

Lebo v zvukovych ukazkach co som zatial pocul su len basy ktore asi nikdy nepouzijem.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 tritinitus:

Diky :) nevydrzel jsem moc dlouho, ale musim rict, ze zvuk me fakt polozil na prdel. Ze svyma studiovyma sluchatkama sem zazil totalni exztazi nad smyccema a par synthama :) V 1 sem to ale musel zapichnout.

Co se tyce toho OS mam tam nejaky 1.11111.x takze to asi bude chtit novejsi, predpokladam, ze ho stahnu na strankach vyrobce.

Ovsem ted asi fakt stupidos otazka:

- pc3x ma digital in/out. Moje m-audio fw410 ma spdif in/out. Je to totez? Pokud ano, muzu to spojit a poleze mi ven zvuk v digi kvalite? Zatim jedu pres balanced outs, ale tohle by asi bylo lepsi, resp. nechal bych analogy jit do monitoru, ale nahraval bych pres digital. Je to takhle mozne? Pokud ano, predpokladam ze mi staci cinch samec/samec a je to vyresene.

Fakt sorry za blbou otazku, ale GEM fakt digi out nemel :)

kexik

Příspěvek od kexik »

upman: ako vyzera ten digital in/out? ak su to cinche, rovno to prepoj, to je koaxial spdif. ak to ma opticke konektory (cierne, so zaslepkami), musis kupit prevodnikovu krabicku (co2 od m-audia). ak su to dva xlr, musis kupit prevodniky aes/spdif (predava thomann, vyraba neutrik).
kartu si nezabudni naclockovat na spdif zo syntaka, predpokladam ze syntak sa na digital in clockovat nevie. na zaciatok ti vtedy staci jeden kabel

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Diky, jsou tam na obou stranach klasicke cinch samice, uz sem objednal kabel :) se tesim, ze se konecne zbavym toho shit sumu co jsem mel na analogu a musel sem ho efektama lamat ven. Karta ma i optiku, ale po te zatim neprahnu + diky za radu s tim clockovanim - btw, co by se stalo, kdybych to neudelal?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

upman: jasne ma to klasicky S/PDIF (Sony Philips Digital Interface), ide to bud na 48 kHz alebo 96 kHz takze pohodka. btw co tym myslis "shit sumu na analogu"? to mas nejaky hw submixer na syntaky co sumi alebo myslis PC3x???

update OS je celkom jednoduchy, chod na www.kurzweilmusicsystems.com
najdi PC3x a v downloads/system update je nova verzia OS. ked updatujes z verzie 1.1, nezlakni sa ze tam nie su programy 4096-4223, to boli povodne programy pre general midi kompatibilitu a kedze sa drzia najpouzivanejseho charakteru z Roland Sound Canvas tak ich uz normalne nevidis, iba ked prepnes nastroj v Master menu do GM modu.

hupox: to mam teraz volat Durimu Tatarovi aby som zistil aku basu tam pouzili ci co? :) Pozri ked milujes basu z Rolanda, tak nie je co riesit a urcite si tento nastroj nechaj. Ved si kup viac nastrojov :)
Naposledy upravil(a) demsky dne 26 zář 2008 11:01, celkem upraveno 1 x.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Ne, shit na analogu delal obcas GEM, nikdy jsem neprisel na to, cim to bylo, ale vetsinou tak po hodine provozu zacal postet sum do levy kanal. Totez bylo slyset i ve sluchatkach. Stacilo nechat chvili odpocinout a bylo to v pohode.

PC3x zatim absolutne bez znamky jakehokoliv sumu (taky je to radove drazsi masinka) a i nadale tezka spokojenost.

BTW: moje plky s klaviaturou bych nejradsi zmuchlal do kose. Tahle klaviatura je fakt bozi - hlavne varhany, takhle sem si B3 v zivote neuziva. Dneska musim dokoukat to video od tebe a projit poradne zacatek manualu, protoze zatim plavu v ovladani.

Hupox

Příspěvek od Hupox »

demsky: iste nie... :-) Trosku som to prehnal :) Musim si ho uz ist pozriet osobne. Uz planujem dovolenku.

upman: ake video?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hupox: strana 11 tohohle threadu. Neni to sice primo pro pc3x, ale hodne podobne, thanx to Demsky

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

a jejda, pls help:

- ac je to k nevire, tak jakmile pustim retezec DAW-PC3x, tak mi jde po analogu shit sum, repete. Driv mi na to pomahala takova odstinujici redukce do zasuvky, strcil jsem tam napajeni GEMa a vse bylo v pohode. Bohuzel, na tuhle masinku to nezabira. At tam dat tu redukci, nebo ne, kdyz tocim velikym dialem, tak slysim cvakani, stejne tak kdyz zmacknu klapku. Na ovladani FW-410 zvukovky vidim sum na 1/2 In = tam mam vrazeny nastroj. Jakmile vyndam, prestane to.

Chtel jsem to teda obejit pres ten digitalni vystup, lec narazil jsem :( Dam do nastroje na Out jedno RCA, na zvukovku na In dam konec kabelu. Totez naopak u In. No a kdyz zmacknu klapku (ale ani nemusim) tak mi z beden jede nejaky cvakavy shit, vidim na savli, ze signal vyskoci do aleluja, ale zvuk neni ani slyset.

Co delam sakra blbe? Zkousel jsem na 44, 48 a zadny uspech :(

kexik

Příspěvek od kexik »

ak sa ti nelockne zvukovka, budes pocut cvakavy shit ;)
poriadne si precitaj co som ti napisal. v ovladaci zvukovky nastav clock na spdif, nie na internal

Odpovědět